Hrvatski Internet tek 57.

poruka: 85
|
čitano: 27.718
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatski Internet tek 57.".
17 godina
neaktivan
RE: Hrvatski Internet tek 57.

Telecom  nikad ne smanjuje cijene vec zauzvrat podize brzine i promet. Koliko sam primjetio oni podignu brzinu svake godine za 2000 kBit/s (u prosjeku) a na paketima, koji su cjenovno veci od minimalnog paketa kojeg nude, povecavaju i brzinu i limit ...a mozda samo limit...

Pametni su, sve to urade ili pre pocetka skolske godine (izbace "neodoljive" ponude) ili za vreme Bozicnih praznika kao "poklon", jel?

Inace bakrena parica u teoriji podrzava 24 Mb/s. A svi znamo da teorija i praksa su jedno te isto...ali u praksi nisu Cool

An elephant is a mouse built to government specifications
17 godina

samo kad su big brother luzeri, tad podizu speed.

moze svima 8/512 i to je to + tv koji ti oni odrede kompresiju,a obicno pn pojede 4-6.

to je ono sto moze pokrit 98% kucanstava.

sve preko drasticno smanjuje postotak zadovoljenih kucanstava.

ja od 24 moguca mogu potegnut 21 zbog dobre infrastruktutre.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mjereno jucer kada je, po mom mislenju, mreza full sa korisnicima.

http://www.speedtest.net/result/605586265.png

Izvinite na pogresci, sliku sam po greskom pokupio od nekog drugog zbog dinamicke adrese. Rezultati su bili slicni, ovo sam uzimao sa statistike i tako...

[edit]

Odprilike tolika je brzina i kod mene kao na pogresnom linku i slici (:

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 17:49 (Lazarus Long).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znaci nemogu stavit vecu brzinu jer je bakrena parica?

Koliko kosta optika i dal ce onda morati sve zice po dalekovodima mjenjati i sve kable po kuci za telefon stavljati opticke ili?

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cijena po metru varira,ne znam tocnu u HR.Da,moraju mijenjati kompletnu mrezu,magistralnu i lokalnu i do svakog prikljucka dovesti opticke kablove i tek na ormaricu kod korisnika se postavlja konverter i modem.

dasHHa
17 godina
protjeran
torrente kaže...

moze svima 8/512 i to je to + tv koji ti oni odrede kompresiju,a obicno pn pojede 4-6.

Teško  mislim da sad jedno 20% korisnika nemogu imati ni 4Mbita a kamoli 8+MaxTV. To je večinom u selima koji su dobili početkom 90-tih telefone, pa su žice loše, stare i nekvalitetne.

@lazarus

T-com kod nas u ugovoru ima napisano da će isporučit brzine do 4Mbita, znači to što ti nemaš 4 to ih nije briga jer si potpisao ugovor da će ti oni isporučit. Prije dok nisu dodali to "do" imali su jako puno pritužbi korisnika na brzine.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
torrente kaže...

Teško  mislim da sad jedno 20% korisnika nemogu imati ni 4Mbita a kamoli 8+MaxTV. To je večinom u selima koji su dobili početkom 90-tih telefone, pa su žice loše, stare i nekvalitetne.

@lazarus

T-com kod nas u ugovoru ima napisano da će isporučit brzine do 4Mbita, znači to što ti nemaš 4 to ih nije briga jer si potpisao ugovor da će ti oni isporučit. Prije dok nisu dodali to "do" imali su jako puno pritužbi korisnika na brzine.

Kao kad na sokovima na deklaraciji pise:"Udio voca min.50%" -nece sigurno dati 75 ili 90% voca u sok XD

dasHHa
17 godina
neaktivan

Bez previse tuplenja probat cu ti doloviti stvari onakve kakve jesu ovde u Makedoniji posto "gazda" oba telekoma je T-Home

Kao i svi teleokomi i T-Home je masivan aparat koji ocito nije dobro podesen u Hrvatskoj (mozda zbog previse korisnika).

Primjer ide ovako:

Ides na stranu t-homea gde ti je jasno dano do znanja da li je ADSL dostupan onamo gde zivis. Ako je onda sav sretan ides u salon gde ce uposleni vidjeti jos jedan put da li se tvoja linija moze nositi sa izazovima ADSL-a. Ako se ne moze bivas obavesten licno da ili nije moguce ili ces imati (obicno strasne) probleme, ako nakon ovoga insistiras na ADSL uguraju ti tuce od 30 strana za potpis i to je to.

Sada u slucaju da se sve ovo moze, oni garantuju (Makedonija) da ce isporuciti najvisu mogucu brzinu koju telefonska linija podnosi. Prilicno pravno maglovito ali je ipak malcice fair nego da ti prodaju nesto sto nece raditi. Uostalom kada ih gnjavis da ti je spor internet ekipe se dosetaju do prikljucka gde je spojen tvoj telefon i izmjere ti liniju. Ako ustanove gresku kod njih onda srede stvari a ako je problem kod tebe oni zakonski ne smiju dirati u tvoju instalaciju...i   prepuste te samom sebi.

Kada imas prituzbe na brzinu interneta ili sa linijom   javis se na 0800 prijavis defekt i to je to. Inace nitko i nigdje u svijetu telekomi ne garantiraju da ce isporuciti brzine iz reklamnih slogana. Nedavno istrazivanje je otkrilo da su telekomi teski prevaranti u Engleskoj (isporucivali su brzine od 60% od deklariranih), da su posteni u Svedskoj itd.

17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Bez previse tuplenja probat cu ti doloviti stvari onakve kakve jesu ovde u Makedoniji posto "gazda" oba telekoma je T-Home

Kao i svi teleokomi i T-Home je masivan aparat koji ocito nije dobro podesen u Hrvatskoj (mozda zbog previse korisnika).

Primjer ide ovako:

Ides na stranu t-homea gde ti je jasno dano do znanja da li je ADSL dostupan onamo gde zivis. Ako je onda sav sretan ides u salon gde ce uposleni vidjeti jos jedan put da li se tvoja linija moze nositi sa izazovima ADSL-a. Ako se ne moze bivas obavesten licno da ili nije moguce ili ces imati (obicno strasne) probleme, ako nakon ovoga insistiras na ADSL uguraju ti tuce od 30 strana za potpis i to je to.

Sada u slucaju da se sve ovo moze, oni garantuju (Makedonija) da ce isporuciti najvisu mogucu brzinu koju telefonska linija podnosi. Prilicno pravno maglovito ali je ipak malcice fair nego da ti prodaju nesto sto nece raditi. Uostalom kada ih gnjavis da ti je spor internet ekipe se dosetaju do prikljucka gde je spojen tvoj telefon i izmjere ti liniju. Ako ustanove gresku kod njih onda srede stvari a ako je problem kod tebe oni zakonski ne smiju dirati u tvoju instalaciju...i   prepuste te samom sebi.

Kada imas prituzbe na brzinu interneta ili sa linijom   javis se na 0800 prijavis defekt i to je to. Inace nitko i nigdje u svijetu telekomi ne garantiraju da ce isporuciti brzine iz reklamnih slogana. Nedavno istrazivanje je otkrilo da su telekomi teski prevaranti u Engleskoj (isporucivali su brzine od 60% od deklariranih), da su posteni u Svedskoj itd.

Gle sve je to ok, samo.

Ja imam 4Mbitnu brzinu i od toga imam samo 2Mbita, i zvao sam ja njih i bili kod mene, mijerili gušenja i propusnost  i rekli ovako nekako.

Žice od centrale do izvoda iz zemlje su stare i njihova propusnost je cca 3.3mbita do tvoje kuće ima cca 600 metara nadzemnog voda pa je propusnost kod tebe prije splitera nekih 2.6mbita a poslije spliterra 2.5Mbita.

I sad:

Teško pa i nemoguće da će samo zbog tebe mijenjat vodove jer to jako puno košta pa se ti zadovolji sa ovime šta imaš.

Znači problem je s njihove strane ali zato što im se ne isplati neće oni taj problem otklonit.

Evo još.

I na 2Mbita sam imao problem sa pucanjem veze, pucala bi nekad 5-6 puta dnevno a nekad 2-3 dana bilo bez problema, i nakon jednog nevremena stanje se pogoršalo i tad je pucala 6-7 puta dnevno svaki dan, i zovem i kao popravit će, i pta naprave, smanje brzinu na 1Mbit i kao to je to problem riješen, ali meni i dalje pucala veze. Pa sam posudio od frenda modem Thomson TG782i, sa sam imao Thomsona 780WLi i nema više pucanja veze, i onda sam kupio za 150kuna takav modem i sad radi dobro.

Zvali me jednom iz t-coma pa pitaju kako sam zadovoljan uslugom, pita me ženska dali sam imao kvar i dali sam ga prijevio, ja kažem jesam, pa pita ona dali je otklonjen, ja kažem, nije, i kaže ona onda vas nemam više šta za pitat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 22:46 (pinkskin).
15 godina
protjeran
pinkskin kaže...
Zvali me jednom iz t-coma pa pitaju kako sam zadovoljan uslugom, pita me ženska dali sam imao kvar i dali sam ga prijevio, ja kažem jesam, pa pita ona dali je otklonjen, ja kažem, nije, i kaže ona onda vas nemam više šta za pitat.

LOL

sta rec nego jednostavno T-com

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

....................., pa pita ona dali je otklonjen, ja kažem, nije, i kaže ona onda vas nemam više šta za pitat.

(:

Ti kao da si dezuran baksuz, idi fino lepo i trazi raskid dogovora posto ti vredaju intelegenciju. Kao razlog kazi bas to

██████████████████████
17 godina
dado8 kaže...
nCh! kaže...

Slažem se u potpunosti, izvlačenjem tuđih nedostataka pokušavamo sakriti svoje i to nas unazađuje. Kao narod smo uvijek pokušavali pokazati što kod drugih ne valja (vidljivo u politici), a ne ono što mi možemo napraviti bolje. Takav pristup pod hitno moramo promijeniti da bi stvari krenule na bolje.

p.s. bez ljutnje ali tvoje 3 umjesto e ili od nekih drugih korisnika w umjesto v također vrijeđa našu inteligenciju. Zar smo postali toliko retardirani da više neznamo pričati, a fora su nam stvari koje koriste emo curice od 12-15 godina na facebooku?

sorry care ali ja sam sheban slucaj jos u ranoj mladosti "pokvarile" su me  cvjetovi zla, rakove  i  jarceve, obratnice, zabiljeske starih pokvarenjaka...

dobra misao nezacinjena dobrom psovkom za mene je kao nebo bez zvijeza, pustinja bez pjeska, rat bez oruzja

uostalom nije li i  Mark Twain: ''U odredjenim okolnostima, hitnim slucajevima, ocajnim situacijama, psovka donosi olaksanje''.

p.s. evo nisam koristio 3

Ah stari dobri miler, i bukowski ,ali otkud to na bug forumu .khmmm

17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
pinkskin kaže...

....................., pa pita ona dali je otklonjen, ja kažem, nije, i kaže ona onda vas nemam više šta za pitat.

(:

Ti kao da si dezuran baksuz, idi fino lepo i trazi raskid dogovora posto ti vredaju intelegenciju. Kao razlog kazi bas to

I onda da idem preko modema, baš ću to napravit jedva sam dočekao da dobijem ADSL.

Tražio bi ja da mogu na nekog drugog providera.

Nego kako je kod vas u selima kakav tamo imaju net.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 17:45 (pinkskin).
15 godina
protjeran
pinkskin kaže...
Lazarus Long kaže...
pinkskin kaže...

(:

I onda da idem preko modema, baš ću to napravit jedva sam dočekao da dobijem ADSL.

možeš na iskon

17 godina
protjeran
RaNzO kaže...
pinkskin kaže...
Lazarus Long kaže...
pinkskin kaže...

(:

možeš na iskon

I to će mi pomoć, kak?

Treba zamijenit jedno 4-5 kilometra podzemnog kabla, teško. A i iskon je od T-coma, a i nije mi dostupan.

Ja živim u velikom selu, imamo 2 centrale, ja sam na toj drugoj koja je još i za drugo selo. Nekad sam bio na onoj od mog sela ali bilo puno brojeva pa nas premijestili.

15 godina
protjeran
pinkskin kaže...
RaNzO kaže...
pinkskin kaže...
Lazarus Long kaže...
pinkskin kaže...

(:

možeš na iskon

I to će mi pomoć, kak?

Treba zamijenit jedno 4-5 kilometra podzemnog kabla, teško. A i iskon je od T-coma, a i nije mi dostupan.

Ja živim u velikom selu, imamo 2 centrale, ja sam na toj drugoj koja je još i za drugo selo. Nekad sam bio na onoj od mog sela ali bilo puno brojeva pa nas premijestili.

ne znam kako tebi može pomoći, ali ja ću to sad vjerojatno napraviti, jer se t-com ne odaziva na prijave kvara i nije im u cilju da uz manje zahvate osiguraju maksimalnu brzinu neta koja se može postići, već su mi smanjili brzinu na ~1,4Mbps (u modemu piše za brzinu lika 256/1408) da se ne bi rušilo...

ako išta drugo, plaćat ću manje istu uslugu...

iskon je dostupan na svakom broju gdje i t-com

17 godina

.

kobasicari kobasicari

teško vrijeme za matore
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

ne znam kako tebi može pomoći, ali ja ću to sad vjerojatno napraviti, jer se t-com ne odaziva na prijave kvara i nije im u cilju da uz manje zahvate osiguraju maksimalnu brzinu neta koja se može postići, već su mi smanjili brzinu na ~1,4Mbps (u modemu piše za brzinu lika 256/1408) da se ne bi rušilo...

Da i što češ napraviti? Uletit iz šupljeg u prazno? Iskon je u 100% vlasništvu T-HT-a(T-com) i ide preko iste infrastrukture kao i T-Com MAX ADSL. Znači ako sada imaš problema sa paricom(vezom) imat češ ih i sa iskonom, a pošto se ne odazivaju na prijave kvara najvijerovatnije je do tvoje parice(vod), a zbog jednog sigurno neče mijenjat cijeli vod da bi tebi osigurali veču brzinu od 1,4Mbps-a.

I'll be back
17 godina
neaktivan

Ide i kod nas na bolje, doduše jako sporo. Ja sam na optici, upload mi je vrtoglavih 30-40Mbit/s...

Išlo bi to puno brže da Tešrot ne koči ostale, koji nemaju svoju infrastrukuturu, što ne ide u korist ljudima.

Jbga, dok se zakon ne promijeni t-com će i dalje držat monopol.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RaNzO kaže...

Pa iskon je T-com i kod mene iskon nenudi ništa, pa sve opet mora ići preko t-comovih žica a žice su sranje i neisplati im ih se mijenjat. Kod mene jednimo da imam 4Mbita moraju promijenit podzemni kabal, a to nije manji zahvat.

Ja upišem svoj broj kod iskona i nije mi dostupan, a ionak mora ić po t-comovim kablovima tak da je isto, samo u većim gradovima iskon ima svoje kablov, negdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 23:41 (pinkskin).
15 godina
protjeran
pinkskin kaže...
RaNzO kaže...

Pa iskon je T-com i kod mene iskon nenudi ništa, pa sve opet mora ići preko t-comovih žica a žice su sranje i neisplati im ih se mijenjat. Kod mene jednimo da imam 4Mbita moraju promijenit podzemni kabal, a to nije manji zahvat.

Ja upišem svoj broj kod iskona i nije mi dostupan, a ionak mora ić po t-comovim kablovima tak da je isto, samo u većim gradovima iskon ima svoje kablov, negdje.

zato i jesu dostupni svagdje gdje i t-com od onog dana kad i t-com, bez obzira što piše na stranici. unatoč tome što su praktički ista firma su povoljniji, a po iskustvima korisnika i pravedniji...

16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

zato i jesu dostupni svagdje gdje i t-com od onog dana kad i t-com, bez obzira što piše na stranici. unatoč tome što su praktički ista firma su povoljniji, a po iskustvima korisnika i pravedniji...

Samo problem ti je što T-com namijerno ograničava ostale ISP-ove koji su na njegovoj infrastrukturi, što znači da bi ti se moglo desit da bude još gore u pogledu brzina, a posebice kada je gužva na centrali, onda znaš da si prvi na redu za smanjivanje bandwitha kako bi rasteretili centralu. Također i u pogledu riješavanja problema je veliki upitnik jer po T-comovoj infrastrukturi prčkati može samo T-com.Hebiga drže monopol sa svojom šroteks infrastrukturom koja je iz doba 90-tih.

I'll be back
17 godina
neaktivan

A što je s onim optičkim kablovima što su se prije kakvih godinu dana polagali po nekim kvartovima (blio je već i o tome govora tu na forumu)?

Bude kaj od toga?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

T-com je privatizacijom HTa dobio i svu postoječu infrastruktutu. Največu optičku infrastrukturu ima država - javne tvrtke (HŽ, HAC, ..).

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija - je odredila da T-com mora dati manjim tvrtkama da zakupe dio T-comove infrastrukture. Manjim internetskim nuditeljima usluga je jeftinije zakupiti dio T-comove infrastrukture i nuditi je korisnicima nego da provlače svoje kabele i grade centrale. 

T-com je počeo polagati optiku po večim gradovima. T-com je uložio milijardu(e) kn u razvoj i postavljanje optike; drugi operateri nisu u tolikoj mjeri. HAKOM je zabranio T-comu da prikljući korisnike na svoju optiku zbog toga što šteti tržišnom natjecanju jer drugi operateri ne mogu ponuditi optiku u tolikom obimu kao iT-com. Što bi se dogodilo da T-com počme nuditi brzine 5/5, 10/10, 20/20 po sadašnjim cijenama njihovih paketa? - Večina (ako ne i svi) bi korisnici prešli T-comu. Zbog toga je HAKOM odlučio da t-com da u zakup ostalim operatorima svoju optiku po istim cijenama. Prema T-com riječima, to za njih ne dolazi u obzir jer bi to značilo da sufinanciraju i pomažu konkurenciju. I tako su zaustavili danji razvoj optike, iako i dalje provlače optiku kroz veče gradove.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

A što je s onim optičkim kablovima što su se prije kakvih godinu dana polagali po nekim kvartovima (blio je već i o tome govora tu na forumu)?

Bude kaj od toga?

Znaš kak se veli: bude Kad na vrbi zasvrbi.

I'll be back
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice