Meni nije jasan taj polog. Znaci dam 2000 kn i onda svaki mjesec placam 150kn pretplatu, i kako onda oni meni vrate novac?? A kao drugo bas sam prije neki dan gledao predstavljanje Iphonea 3g i Jobsa koji govori kako ce iPhone svugdje kostati 199$, e pa ocito nije cuo za Hrvatsku...
P.S. da malo ozivimo temu
zasto bi ozivljavali temu, da se imaju di svadjat
da, ti das polog i placas normalno pretplatu, oni ti to vrate nakon par mjeseci na tvoj racun...
Svasta.
Ma, u biti, svaka cast svima: ja sam strosio para i para na svoje igracke, pa razumijem kad netko zeli sebi kupiti neku skupu igracku.
Ajde ego mi trazi da se opravdam, jedina razlika je sto moje skupe igracke ja mogu prodati kad god me volja i to po skoro nabavnoj cijeni, ali dobro, tema su mobiteli:
Svoju bivsu Nokiu 8110 ne bi nikad mijenjao da nije riknula. Isto vrijedi i za 3310.
Moj sadasnji Sony Erricsson W200i je kanta za vecinu ljudi na svijetu i totalno je necool mobitel. To me brine isto koliko trenutni odnosi obitelji Pokos/NeZnamKakoSeDjedaPreziva.
However, taj mobitel obiluje nadasve interesantnim opcijama kakve su:
1. jednostavno telefonirati i primati pozive
2. jednostavno slati poruke i primati ih
Kao mobitel ispunjava svoju namjenu i vise nego dobro.
A additions:
+ mogu slusati MP3 u podzemnoj, na putu do posla i rikverc! Investicija od 200 kruna u 4GB minicard se stvarno isplatila.
+ baterija mu traje ~5-6 dana.
Kad mi ovaj mobitel rikne, napravit cu sto sam napravio svaki puta do sada.*
1. Otvoriti ebay (odnosno, lokalnu varijantu istog)
2. Kupiti najjeftiniji mobitel koji se trenutno prodaje
Mailove citam sa kompa. Mislim da nema potrebe da vidim mail iste sekunde kad stigne bilo di. GPS mi ne treba jer jos uvijek znam citati karte, a i u 99% slucajeva krecem se u predjelima koje poznajem ko svoj dzep. A i nije tesko pitati ljude za pointere. Tasks, igrice, todo liste, satovi, horoskopi, bla bla bla = LOL.
* Ukoliko u medjuvremenu izadje Android capable telefon, na njega cu strositi koliko treba.
Iako je tema iz 2008.g. ista je stvar i danas. Ako hoćeš iPhone 2400 krznaša na sunce :)
Nakon 6 mjeseci, ako su uredni platiša, vrate ti novac...
* Ukoliko u medjuvremenu izadje Android capable telefon, na njega cu strositi koliko treba.
Jer je Android dobrim dijelom opensource OS za mobitele, ima temelje na posix-u (ili Linuxu ako je tako razumljivije) i svi capabilityi mobitela su izrazeni kao device nodeovi. SDK je normalno besplatan za download.
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
U principu: moci cu koristiti mobitel kako ja hocu, a ne kako je proizvodzac zamislio.
Pa što čekaš? Izašao je? Nije valjda da očekuješ to u Hrvatskoj?
Ironija.
Pred pet minuta sam prckao po koleginom. Kaze da sise bateriju ko lud, ali radi ko majka :-D
Sad ce uskoro placa bez poreza pa idemo u shopping :-D
Što je najbolje - polog ne vrate (bar ne na vrijeme).
Prošlo je šest mjeseci i uredni sam bio platiša i nisu mi vratili.
Zovem ih da ih pitam zašto nije novac vraćen i kaže mi žena da su u međuvremenu promjenili uvijete i da više nije 6 mjeseci nego 6 plaćenih računa (što efektivno može biti i skoro 7 mjeseci).
I tako, ja platio i 6. račun (5 dana prije dospjeća), no još uvijek nema para na računu. Kasne već 10 dana. Zanimljivo, a da sam ja njima kasnio 1 dan zezali bi me oko pologa. Opet ću ih morati zvati i pitati zašto novce nisu vratili na vrijeme.
Sve u svemu, s vragom nemojte poslovati ako ne morate.
Hahaha, mo'š mislit što bih im dao ikakav polog; pa ne kupujem auto od pola milijuna, nego vražji telefon. Stvarno su zabrijali.
Što je najbolje - polog ne vrate (bar ne na vrijeme).
Prošlo je šest mjeseci i uredni sam bio platiša i nisu mi vratili.
Zovem ih da ih pitam zašto nije novac vraćen i kaže mi žena da su u međuvremenu promjenili uvijete i da više nije 6 mjeseci nego 6 plaćenih računa (što efektivno može biti i skoro 7 mjeseci).
I tako, ja platio i 6. račun (5 dana prije dospjeća), no još uvijek nema para na računu. Kasne već 10 dana. Zanimljivo, a da sam ja njima kasnio 1 dan zezali bi me oko pologa. Opet ću ih morati zvati i pitati zašto novce nisu vratili na vrijeme.
Sve u svemu, s vragom nemojte poslovati ako ne morate.
Ma ništa takvoga niti ne piše na ugovoru. To je sve na principu dogovora.
Ja sam te pare morao izvaditi sa bankomata (samo su keš primali - ko pravi lihvari) i dati na ruke tamo nekom tipu u T-Mobileu koji bi mi dao rukom ispisanu uplatnicu.
Inače, na njihovom webu piše:
"Financijsko osiguranje je jednokratna uplata pologa koja se smatra instrumentom osiguranja (naplate potraživanja). Uplaćena sredstva se tretiraju kao beskamatni polog te se zadržavaju na računu korisnika 6 mjeseci. Ako poslije isteka toga roka korisnik nema dugovanja, cjelokupan iznos se vraća korisniku na njegov tekući ili žiro račun."
Znači ne spominje se 6 plaćenih računa, nego 6 mjeseci.
Ok, možda cjepidlačim, ali s lihvarima treba uvijek biti oprezan...
bok narode.kao prvo pozdrav svima iz pakraca posto sam novi ovdje.eto ja sam ponosni korisnik iphone-a skoro mjesec dana,polog nisam morao platit,ustvari nitko me nije ni pitao(u pozegi u t-centru),mob je ludnica,da sam znao da je tak lako radit s njim uzeo bi ga i prije :-) sve u svemu prezadovoljan sam za sada,baterija mi dura dva dana,jos kad dodje novi softver budem vidio kak ce onda radit(nadam se bolje i lakse)
Ma ništa takvoga niti ne piše na ugovoru. To je sve na principu dogovora.
Ja sam te pare morao izvaditi sa bankomata (samo su keš primali - ko pravi lihvari) i dati na ruke tamo nekom tipu u T-Mobileu koji bi mi dao rukom ispisanu uplatnicu.
Inače, na njihovom webu piše:
"Financijsko osiguranje je jednokratna uplata pologa koja se smatra instrumentom osiguranja (naplate potraživanja). Uplaćena sredstva se tretiraju kao beskamatni polog te se zadržavaju na računu korisnika 6 mjeseci. Ako poslije isteka toga roka korisnik nema dugovanja, cjelokupan iznos se vraća korisniku na njegov tekući ili žiro račun."
Znači ne spominje se 6 plaćenih računa, nego 6 mjeseci.
Ok, možda cjepidlačim, ali s lihvarima treba uvijek biti oprezan...
Iphone predstavlja prodavanje magle u najboljem mogucem smislu.
Pola stvari nema a onu polovicu koju ima ne funkcionira kako bi trebalo, da ni ne spominjemo da su Nokia, Sony E., i Samsung svijetlosnim godinama ispred, ali Iphone ima dizajn, i ima nenormalno mnogo sljedbenika koji se samo zele isfurati.
Dalje svaki dodatak kosta ko nova Nokia, a cijena izrade takvog dodatka rijetko prelazi 1 dolar koji dobija onaj mali kinez sastavljajuci takve gluposti. Ista stvar i sa Ipodom.
Iphone predstavlja prodavanje magle u najboljem mogucem smislu.
Pola stvari nema a onu polovicu koju ima ne funkcionira kako bi trebalo, da ni ne spominjemo da su Nokia, Sony E., i Samsung svijetlosnim godinama ispred, ali Iphone ima dizajn, i ima nenormalno mnogo sljedbenika koji se samo zele isfurati.
Dalje svaki dodatak kosta ko nova Nokia, a cijena izrade takvog dodatka rijetko prelazi 1 dolar koji dobija onaj mali kinez sastavljajuci takve gluposti. Ista stvar i sa Ipodom.
Istina da ga nemam, ali to ne znaci da ga nisam imao.
Za ovo pod brojem 1 se ispricavam, stvarno sam malo skrenuo sa teme, a za ovo pod brojem 2 cu sad skrenuti i samo reci da po nicemu iphone nije trenutno najbolji mob., a nije niti bio.
Toliko od mene za ovu temu.
je pa jasno. sad si izlanuo pet gluposti i ides. genijalni su mi ovi mrzitelji iphone-a. necu te pokusavat razuvjeravat.
vi "mrzitelji" ste klasa ljudi kojoj nesto objasnit spada u domenu objasnjavanja rojsu da je komunizam imao i dobrih strana (...)
ali zato je bog stvorio kokice i linkove pored vasih accountova "svi postovi korisnika".
kakvo kazaliste, kakva utakmica. to ja zovem razonoda.
je pa jasno. sad si izlanuo pet gluposti i ides. genijalni su mi ovi mrzitelji iphone-a. necu te pokusavat razuvjeravat.
vi "mrzitelji" ste klasa ljudi kojoj nesto objasnit spada u domenu objasnjavanja rojsu da je komunizam imao i dobrih strana (...)
ali zato je bog stvorio kokice i linkove pored vasih accountova "svi postovi korisnika".
kakvo kazaliste, kakva utakmica. to ja zovem razonoda.
Mailove citam sa kompa. Mislim da nema potrebe da vidim mail iste sekunde kad stigne bilo di. GPS mi ne treba jer jos uvijek znam citati karte, a i u 99% slucajeva krecem se u predjelima koje poznajem ko svoj dzep. A i nije tesko pitati ljude za pointere. Tasks, igrice, todo liste, satovi, horoskopi, bla bla bla = LOL.
Cuj, to nije realnost, jer inace ne bi postojao marketing.
Za neke stvari ni ne znas da ti trebaju dok ti netko ne kaze da ti trebaju, i onda shvatis : FAKAT, TO MI TREBA :-)
U teoriji ovo sto si rekao stoji, al u praksi, ne ne.
Inace 90% stvari ne bi imao, jer ti ne trebaju.
iPhone je dobar uredjaj, nije najbolji al je jako dobar. Isto kao i iPod.
Ja ga nemam. Imam TyTN II, koji je isto jako dobar uredjaj, al ima mane ko i svi. Da li mi treba? I da i ne, nekad da, nekad ne, al dok mi treba sretan sam sto ga imam.
Da li sam dok sam ga kupovao uopce slutio koliko cu biti zadovoljan? NISAM. Niti sam znao da je toliko dobar uredjaj. Tako da, neke stvari moras nauciti sam.
Osim toga, pricas o poboljsavanju vlastitog standarda. Sto to znaci? Ustedjet pare na jednoj strani da bi potrosio na drugu di ti isto ne treba?
Da li ides na more? Jel ti to treba? Ili na putovanje po svijetu. Isto ne treba.