HGspot pred izlazom, a Vemil?

poruka: 638
|
čitano: 179.906
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot pred izlazom, a Vemil?".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
17 godina
protjeran

Boze tip je zatrovan do razine zesce ideologije - radio bi besplatno jer je to HGspot? De, de lol.

Nego, posto mene dere peh po uobicajenom, nedavno mi crkao hard kupljen u ve-milu, uzeo sam u linksu WD Caviar jer mi se seagate zamjerio nakon ovog, al naravno ostja pitanje kako cu zamijeniti ''uginuli'' hard u ve-milu sad lol.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: HGspot pred izlazom, a Vemil?
naxeem kaže...

Pa baš...

Ja ti kao profesionalac iz industrije kažem fino: web HG-Spota je apsolutno smeće. Govno. - Dakle, neupotrebljivo, neergonomsko, loše dizajnirano, konfuzno, tehnički loše izvedeno, kao da ga je radio sin Matinog rođaka koji je kuhar, ali vikendom radi web stranice.

Što se samog rada u HG-Spotu tiče, da je odnos firme prema zaposlenicima bolji, možda bi netko i htio tamo radit.

slažem se, web je 0, i prije i sada, nikako mi nije bilo jasno da nakon toliko godina rada nisu mogli bar sortiranje artikala postavit

NULA

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prije je web bio bolji... za duplo.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
cappy kaže...
macak kaže...

Koje informatičke prodavaonice postoje u Splitu?

Vemil,HGSpot,Links,Filip Informatika;i ostale Tehno Max,Emezeta,Mercator,Brodomerkur itd. itd.

Ajde netko tko je iz Splita da vidimo kolike su place prodavacima u tim ducanima? I da vidimo druge gradove. Ja znam da su u Zagrebu oko 4.500 kn (barem su bile prije ove krize).

I u Splitu.

duje kapitanović
17 godina
neaktivan

Ne, nisu-

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
crooki kaže...

Nikakva promiđba nikakva plaćena sranja i ne nikakvo nagovaranje samo činjenice ljudi moji tak će biti samo gledajte :)

Da bilo mi je dobro tamo i da vratio bih se i sad ... i da radio bih za badava samo zato što ta firma nije hgšrot nego HGSPOT!!!

Pa sta si onda otisao?

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 15:06 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan

a joj, ja stvarno ne znam sta bi napisao, napisat cu ono sto znam u par natuknica;

- kao prvo ja sam radio u Vemilu 8 i pol mjeseci, mislio sam to je firma za mene, super usavršavat ću svoje znanje o IT-u, jada jada i kad sam se zaposlio tamo vidio sam da je firma u totalnoj banani i da kreće prema dnu jer tada stvarno nije bio nitko sposoban da bi vodio firmu kako spada, i još da napomenem kako je ovo sj.... država da radnici (tocnije ja) rade za 2500-3000kn ovdje u Rijeci, a Kerumovom Splitu rade za 4500kn

- što se tiče HGspota d.d. (ja mislim da sam dobro napisao, a jelda SKOKI ROKI kako ti je već nick) od pouzdanih izvora i moje dugogdišnje kupnje u poslovnici u Rijeci (točnije oko 6 g., al ne u skoro vrijeme) stvar je otišla ka dnu točnije užasnom propadanju firme kad je jedna fufica magistrirala i došla radit kao ekonomski analitičar (valjda il neš slično) i bacila jednu analitiku šta se bolje prodaje u poslovnicama, citiram " IT hardware i periferija i slično imaju postotak prodaje od 15-20%, a bijela tehnika (točnije frižideri, perilice i slično) imaju postotak prodaje od 30-40%, pa onda ćemo prodavat frižidere i perilice" (ili tak neš slično je rekla) i HGspot d.d. postao HGšrot...

- što se tiče same prodaje ja bi se isto nadovezao na neke postove, da mi plaćamo maržu za neko smeće iz Kine i da u HGspotu nema kvalitetne i dobre robe kao što je naxeem napisao i da nisu prodavali bijelu tehniku nego proširivali kvalitetu IT asortimana ne bi propali, al valjda će se izvuć. Ali moj dragi Vemil neće i to mi je iskreno drago, al nije mi drago što moje bivše kolege moraju patit zbog toga, a neki od njih imaju djecu i ženu....

- što se tiče ljudi, nemojte se blatit bez veze, radili smo za k..... od plaće, radili poslove koje nam nisu u opisu posla, a vi se vrijeđate, sramota.... Moram napomenut da od tih ljudi koji se navode da ništa ne znaju su vjerovatno noobovi i novi su i treba im pokazat kako se radi, a tu dolazi firma u pitanje jer ona bi (po mom mišljenju) trebala davati nekakve tečajeve ili bi voditelj poslovnice trebao pokazati kako se radi na kasi, raditi R1 račune, kredite i ostale stvari, a ne ti dođeš na posao nov si i nemaš pojma (ne mislim o audio/video, IT-u kao ja) nego kako se posluje i slične, i onda ti dođe pametnjaković kao neki ovdje s foruma i onda blate radnike što ne znaju radit, mislim ono, jer su možda razmilsli da je on nov da ne zna, da se još uči..., a vjerujem da ih ima koji definitivno ne znaju radit svoj posao, a ima i pametnjakovića koji dođu u trgovinu da kupe nešto i pametuju, a nemaju pojma o IT-u i ostalim stvarima

Još bi se toga sigurno napisalo, al kako se mi građani ove predivne države volimo vraćat u prošlost malo je kasno tuđim k..... po koprivi mlatit....

P.S. za kokija rokija kak se već zove koliko si ti majstore tamo radio, samo me to zanima...

MBO: Gigabyte EP35-DS3P, CPU: C2D 7200 2.53GHz, MEM: OCZ Platinum XTC 1000MHz 2x2GB kit, HDD: 2x500GB Seagate, 2x750GB Samsung, 1x640GB Samsung, KUĆIŠTE: TT Armor, PSU: OCZ GameXtream 700W, VGA: Power
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Štos je da baš radnici i nisu realno tako zadovoljni. Uvjeti su katastrofa navodno. Uostalom, moraju trpit svakakve budale. Toj fufici se inače zna ime i javno. :)

15 godina
neaktivan

XIII

Čovjek je radio isti posao kao i ja i zna da je problem u odnosu s novim ljudima koji dođu pošteno zaraditi za život tih jadnih 2500 3000 kuna

Da potpuno u pravu ovo s analitičarkom ime nemoramo spominjati

Drago mi je da ipak malo shvaćate problematiku nije sve tak crno.

radio sam 5 godina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bravo ... prodano .... realno od tebe ...
Bit će odprilike tako

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadajmo se da ću ja svoj laptop kupiti u HGspotu kad ponovno napune police jer ove cijene koje sam gledo do sad ne da nisu normalne nego nisu normalne u odnosu na druge trgovine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 17:12 (Seky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Vidim da raspravljate na dugo i široko o firmi u kojoj radim.

Što reći, svatko ima pravo na mišljenje, ima tu dosta neistine

no na vama je da i dalje raspravljate i pokušajte pronaći nešto

dobro u ovim tekstovima, i provjerite informacije prije nego

ih objavite u forumu.

Odgovor čovjeku koji želi kupiti laptop po normalnoj tarifi :)

Nakon završetka rasprodaje, naći će se dosta toga kod nas.

Ne nasjedajte na neke dezinformacije koje se pojavljivaju

na ovom forumu, jednostavno odite do HGspota i na svoje

oči provijeriti i vidite ono što vas zanima.

Pozdrav Osmijeh

AK
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
akrivic kaže...

Pozdrav svima,

Vidim da raspravljate na dugo i široko o firmi u kojoj radim.

Što reći, svatko ima pravo na mišljenje, ima tu dosta neistine

no na vama je da i dalje raspravljate i pokušajte pronaći nešto

dobro u ovim tekstovima, i provjerite informacije prije nego

ih objavite u forumu.

Odgovor čovjeku koji želi kupiti laptop po normalnoj tarifi :)

Nakon završetka rasprodaje, naći će se dosta toga kod nas.

Pozdrav Osmijeh

Opet vi po svom. Na ovom forumu ima preko 1400 ljudi i siguran sam da je bar 80% bar jednom uslo u HGspot. Ak ja kazem da je bilo tak i tak i s time se slozi vecina jer imaju slicna iskustva kakve mi onda neistine iznosimo? HGspot suxa na veliko i tocka. Nemam kaj vise ici gledati tamo kaj ima kad znam da nema nikaj. Zasto se ne pljuje po ADM-u, vec naprotiv, hvali ga se? Daj se opametite. Btw, takodjer dajte otkaz ili trazite povrat novaca od onoga kaj vam je sajt radil.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
16 godina
neaktivan

crooki

zao mi je sto si radio u toj firmi 5 godina, jer imam osjećaj da si imao potencijala i vjerujem i znanje da tako dugo ostaneš, a onda te neki bullshiter iz uprave naredi da ti dobiješ otkaz...ono, koje sr...., ljudi ovdje u ovoj našoj predivnoj državi ništa ne vrijede koliko god oni znanja imali, Pa i nije ni čudno, što pametni, A I IMA IH, za one koji to ne misle, odu van granice i tamo se zaposle i žive i sve....

Moram se nadovezat na prodaju sr.... u poslovnicama audio/video, IT-a, ja prije nego što sam dobio otkaz (poslovnica Vemil - Varteks, Rijeka), počeli smo prodavat j.... epilatore, depilatore, usisavače i slično, a šećer na kraju su bile, olovke, kemijske, flomasteri, tempere i vodene bojice, bilježnice i slična sr.... Pa me samo zanima onaj ko je pametan da izračuna maržu na tim stvarima, a ??? I nije ni čudno što su propali, danas mi uopće nije žao što sam dobio otkaz.

za akrivica

koliko TI radiš u HGspot-u, ako smijem znat ?

MBO: Gigabyte EP35-DS3P, CPU: C2D 7200 2.53GHz, MEM: OCZ Platinum XTC 1000MHz 2x2GB kit, HDD: 2x500GB Seagate, 2x750GB Samsung, 1x640GB Samsung, KUĆIŠTE: TT Armor, PSU: OCZ GameXtream 700W, VGA: Power
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
akrivic kaže...

Da, od grafičkih kartica na prodaju je divan primjerak ATI Radeon 9600. Najmoćnije kartice na tržištu. Ehh.. Cool

17 godina

Meni je HGspot bio super dok je bio u Središću i kad se cekalo u redu u onom malom ducancicu...

Sjeca li se tko tih dana? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 18:04 (parizer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
naxeem kaže...
akrivic kaže...

Da, od grafičkih kartica na prodaju je divan primjerak ATI Radeon 9600. Najmoćnije kartice na tržištu. Ehh.. Cool

damije znati od koga nabavljaju tu super zaostalu robu ?

17 godina
protjeran
zzz kaže...
naxeem kaže...
akrivic kaže...

damije znati od koga nabavljaju tu super zaostalu robu ?

Imaju rasprodaju onih stvari koje su našlu u skladištu pod tonama prašine i sad hoće zaradit na njima, ovo se pogotovo odnosi na grafičke

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
zzz kaže..damije znati od koga nabavljaju tu super zaostalu robu ?

To im je ostalo odavno neprodano.Kao i svi trgovci ne žele spustit cijenu na vrijeme kad je roba atraktivna nego triba zaradit duplo pa makar je neprodali.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
17 godina
protjeran

Meh, da uzmu tu zastarjelu robu i recimo doniraju nekom domu za klince barem bi imali bodove za PR, ovako niti ce se pokriti niti ce kupci biti zadovoljni.

Ako i planiraju restrukturiranje, onda bi mozda bilo bolje da se spasi ime nekim kvalitetnim PR potezom. Vrijeme uvjeravanja ljudi ''crno je bijelo'' je davno proslo. Kakvi god bili, dobar dio ljudi na ovom forumu je ipak nesto vise od neinformiranog potrosaca, i ono sto se najvise istice je to da je ime HGspot doseglo vrh amplitude nepopularnosti medju istima. Govoriti ljudima da nemaju pojma i da su bez razloga nezadovoljni bas i nije najbolja taktika, ne znam ko radi analitiku, ali ni PR ni HR odjeli se nisu bas ''proslavili''.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

oni stvarno imaju ono sta nitko nema :D VISE NEMA

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
parizer kaže...

Meni je HGspot bio super dok je bio u Središću i kad se cekalo u redu u onom malom ducancicu...

Sjeca li se tko tih dana? :)

Ah to su bili dani.. moj prvi komp sam kupio kod njih... cekalo se u redu, svadjalo se sa serviserima u redu, itd. :)

16 godina
neaktivan

Ispricavam se sto opet refresham temu, ali moram napomenuti da je ekipa koja je radila u HGspot-u prije 4-5.mj 2007. godine tj prije reforme uprave bila prilicno zadovoljna radnim mjestom. nije bas bilo ljudi koji su se zalili, imali su solidne place, dosta beneficija i naravno morali su znati sto prodaju. situacija se drasticno promijenila s novom upravom, dosli "neki novi klinci", promijenila se politika firme i slijedio je pad. iskreno, nadam se da ce HGspot izvuci glavu jer sada u upravi stoje sposobni ljudi kojima znanja i motiva ne nedostaje, i da ce stvari krenuti na bolje.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mihaela Bajkovac kaže...
Miki77 kaže...

Evo informacija iz prve ruke...

Bio sam danas u HGspotu...kazu da je stanje ovako:

ono sto uspiju prodati u narednih par dana, super, a ono sto ostane pakuju i sve poslovnice diljem Hrvatske bjeze u Zg.

Senso sve preuzima i navodno kad se stvari malo srede on otvara svoje poslovnice...

Tako mi je danas receno u HGspotu...

Ovo je kriva informacija. Senso ne preuzima HGspot niti otvara svoje poslovnice. HGspot trenutno ima rasprodaju, riješavamo dio asortimana (bijelu tehniku i male kućanske aparate) jer ga više nećemo držati i pripremamo mjesto za nove proizvode - radi se o informatičkoj robi.

I onda se bune da oni znaju o čemu pričaju i to informacija iz prve ruke ... da možeš mislit

17 godina
neaktivan

*Tesko ce bit vratit nezadovoljne kupce...

Osobno bi volio vidjet jednu firmu u Rijeci konkurentnu Linksu jer su skuplji od ostatka, ali konkretni.

Nadam se da ce hg spot uspjet vratit povjerenje, meni osobno, a onda i ostalima... Prva greska i opet ja odo linksu s kojim nikad problema

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
User 1 kaže...
Mihaela Bajkovac kaže...
Također, rasprodaja je organizirana da se napravi mjesto za nove proizvode koji dolaze te da se rasproda asortiman bijele tehnike i malih kućanskih aparata koji više neće biti dostupan u našoj ponudi.

Pa ti onda kreni u prodaju miksera i mikrovalni.

Taj HG spot i Ve-mil su tipičan primjer megalomanije.

Ve-milovci su mislili da će izgubiti korak s HGspotom pa su se i oni uvalili u go**a

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

ja samo mogu reći: jadni mi sada

prije se zbog oštre konkurencije vemila, linska i hgspota (dobro u zagrebu ima toga i vise, ali evo u Splitu to su bila jedina 3 prava centra informatičke opreme) barem donekle pazilo na cijene

mogu mislit šta će sada biti s Linksom i njegovim već sada visokim cijenama

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ja samo mogu reći: jadni mi sada

prije se zbog oštre konkurencije vemila, linska i hgspota (dobro u zagrebu ima toga i vise, ali evo u Splitu to su bila jedina 3 prava centra informatičke opreme) barem donekle pazilo na cijene

mogu mislit šta će sada biti s Linksom i njegovim već sada visokim cijenama

NIš neće bit,jer tu su ADM,pro0tis,diskont24 i neki sa još višim cijenama od Linksa.....

Ionako pametan covo iz ZG nije zadnje 2-3 godine krocio nit u Ve-Mil nit u HG spot.....

dedicated to waiting.....
17 godina
neaktivan

evo samo jedna stvar o poštenju hgspota...nabacali po trgovinama smeće od hardvera, iako na njihovom webu bijaše i kvalitetnih navedenih komponenti za kupit, ali gle čuda, kad ih hoćeš kupit-nema ih...i čovjek bi pomislil, nema trenutno, ali kroz neko vrijeme će biti...i sve bi čovjek povjeroval da nisam slučajno u  jednom hgspotovom dućanu van Zagreba u razgovoru s čovjekom koji je radil u hgspotu, doznal kak su dobili okružnicu iz centrale kak ljudima uvaljivat robu, koja baš i nije  nekaj kaj bi se moglo nazvat fer ponudom, ali je veća zarada...i još nekaj u stilu da nek procjenjuju kaj bi ljudi bili spremni kupit osim informatičke opreme...onda mi se to činilo smiješno, ali sad vidim kam su genijalci odveli hg koji su tak pametno  sročili takve okružnice...ak su već htjeli istražit tržište, onda se to prepusit profesionalcima, a ne škrtošću opsjednuti, pokušat to riješiti...ne znam kak da to uopće nazovem...nemrem vjerovat da su bili tak glupi i da su vjerovali da se tak može poslovati...zanima me koji ljudi i s kakvim obrazovanjem su vodili taj dio poslovanja...a čini mi se da je bilo ono: "...čuj rodijače, ajmo kupit šleper  vešmašina, čini mi se da bi se tumoglo dobro zaradit, jer  javio naš Jozo iz Splita da su ga  pitali jel hgspot možda ima vešmašine...i daj mu bogati 50 kuna na idućoj plaći...vidi se da se čovjek trudi..."...tak to ide kod nas...a i cijela država , uz sveprisutni lopovluk,počiva na odlukama tako otprilike obrazovanih ljudi...i to je naše ogledalo..a daje zbilja ružan odraz

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Sjetil sam se lošeg iskustva sa HGspotom pa reko da podjelim lol.
Prije sto godina slažem bratu konfiguraciju i došla na red grafička. Odabrali mi ATI ali od ATI-ja ne neko govno i tak mi zovemo u HGspot ZG pošto u to doba Vž nije imal HGspot.
Pitamo imate tu i tu grafičku ali da je proizvođač ATI! Lik veli je ima od ATI je, pitam još dva puta ako je ATI a ne da ima ATIjev čip, veli lik ATI. Sjedamo buraz i ja u auto i piči pravac Zg. Dojdemo u HGspot i lik nam donosi Powercolor ATIjevu grafičku!! FFS!!! Sam bog kaj je brat taj dan bil dobre volje i nekome nije glavu odšerafil. Fala bogu pa mu grafička nije radila kak spada pa mu se komp smrzaval none stop tak da sam ga moral slušat svaki dan.
Kupili smo drugu grafičku i riješili problem nakon stotina tisuća reinstalacija windowsa i testiranja bezbroj verzija drivera.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice