police prazne-istina. zadnji put kad sam bio u hgšrotu nisam našao ništa pošteno. a admu nađeš kaj hoćeš. ako nema toga dobit ćeš za par dana.
A dobro ti je momak reka recesija a sada tamo di rade 3 čovika sad ce radit 2 a osin toga to je firmi 5000kn firmi više a to ti je jedna konfa.
Nije 5.000 kn, nego oko 12.000 kn mjesecno. Prosjecna hrvatska placa je oko 4.500 kn, a zagrebacka oko 5.500 kn. To je brutto 2 oko 8.000 kn ili oko 10.000 kn. Tome treba dodati i njegovo radno mjesto, telefon, parkiraliste, garderobu, wc itd., pa ispadne oko 12.000 kn po radniku ili skoro 150.000 kn godisnje. 6 radnika manje i milja kuna na racunu.
lol, govoriš kao neki naš retardirani političar. u ovim informatičkim dućanima ljudi nisu imali niti preko 3000 kn, a nekima su se nudile komponente umjesto love. a negdi nisu ni dobili lovu 3 miseca. te tvoje virtualne 4500 obisi mačku o rep
Doktore ti si se napušja,moš radit u 3Vemila neš imat 12000kn misecno.
prosjecna placa ja 4.500 po statistici jer menaderi imaju po 100.000 kuna, inace, prava placa u hrvatskoj je najmanja dozvoljena zakonom, tj 2.500 kuna...
ma verujim ovde kod nas u vukovaru to je puno..ljudi rade u tvornici koja zaposljava trenutno oko 600 ljudi a plata nije preko 2000 sramota
LOL ovo mi je najjače!!
Da nezna bolje čovjek bi pomislio kako su sad krcati robom pa nema mjesta za novu... hahaha...
-samo dodatak, za plaćanje karticom/online ili na poseban račun.. -keš, to su simptomi blokade, nikako oporavka. Nadam se samo da vjerovnici gledaju oglase i da će saznati za 'offshore' račune.
Nije 5.000 kn, nego oko 12.000 kn mjesecno. Prosjecna hrvatska placa je oko 4.500 kn, a zagrebacka oko 5.500 kn. To je brutto 2 oko 8.000 kn ili oko 10.000 kn. Tome treba dodati i njegovo radno mjesto, telefon, parkiraliste, garderobu, wc itd., pa ispadne oko 12.000 kn po radniku ili skoro 150.000 kn godisnje. 6 radnika manje i milja kuna na racunu.
Ja ti govorim koliko poslodavca kosta jedan covjek, a ne koliko covjek zaradjuje. Mozda u Vukovaru i zaradjuje 2.000 kn (iako cisto sumnjam), ali u Splitu sigurno ne radi ispod 4.000 kn. Voditelj nekog odjela u Splitu sigurno ne zaradjuje manje od 6.000 kn, pa to daje prosjek 4.500 (za citavu Hrvatsku). Prije par mjeseci je izasao clanak da u Gospicu nitko nece raditi u gradjevini za 6.000 kn nego radije u Billi za 2.000 kn, pa je logicno da svi oko vas rade za 2.000 kn. To je samo zato jer su to odabrali, a ne zato sto ne postoje bolje placeni poslovi.
Ja ti govorim koliko poslodavca kosta jedan covjek, a ne koliko covjek zaradjuje. Mozda u Vukovaru i zaradjuje 2.000 kn (iako cisto sumnjam), ali u Splitu sigurno ne radi ispod 4.000 kn. Voditelj nekog odjela u Splitu sigurno ne zaradjuje manje od 6.000 kn, pa to daje prosjek 4.500 (za citavu Hrvatsku). Prije par mjeseci je izasao clanak da u Gospicu nitko nece raditi u gradjevini za 6.000 kn nego radije u Billi za 2.000 kn, pa je logicno da svi oko vas rade za 2.000 kn. To je samo zato jer su to odabrali, a ne zato sto ne postoje bolje placeni poslovi.
ma koji to informatički ili sličan dućan u splitu daje 4000kn?? govori odma da šaljem životopis. sinko brljezgaš bezveze
Koje informatičke prodavaonice postoje u Splitu?
a covece nebi te lago dodji i uveri se nema jednostavno nema poslova u vukovaru i okolici takvo je kako je...
a covece nebi te lago dodji i uveri se nema jednostavno nema poslova u vukovaru i okolici takvo je kako je...
U Vukovaru ljudi jedva prehranjuju obitelj,stvarno sramota,dok se političari voze u limuzinama i imaju svoje vozace.
Ja bi in da dvostruku placu a jeb. politicarima 2500kn.
šrot,vemil,links,procesor onda ovi šta prodaju bijelu tehniku i kompove tehnomax,emezeta,brodomerkur. toliko mi ih sad pada na pamet. sigurno ih ima još kojih se nisam sjetio i neke za koje neznam. a plaća im je nikakva jer sam čak bio u nekima na razgovoru, a za neke znam preko ljudi što su radili
samo da nadodam, moje mišljenje koje sam s vremenom stekao je da gazde žele da radiš besplatno i da se ne buniš na ništa, ostaješ prekovremeno i radiš ono šta je i nije tvoj posao, te da još budeš sretan šta su oni toliko velikodušni što ti daju taj posao. kad smrdljiva država sve dopušta, a nemogu uspostaviti reda jer su i oni sami leglo kriminala i to im odgovara.
Vemil,HGSpot,Links,Filip Informatika;i ostale Tehno Max,Emezeta,Mercator,Brodomerkur itd. itd.
Vemil,HGSpot,Links,Filip Informatika;i ostale Tehno Max,Emezeta,Mercator,Brodomerkur itd. itd.
Ajde netko tko je iz Splita da vidimo kolike su place prodavacima u tim ducanima? I da vidimo druge gradove. Ja znam da su u Zagrebu oko 4.500 kn (barem su bile prije ove krize).
Ajde netko tko je iz Splita da vidimo kolike su place prodavacima u tim ducanima? I da vidimo druge gradove. Ja znam da su u Zagrebu oko 4.500 kn (barem su bile prije ove krize).
Rijeka oko 3.000
Rijeka oko 3.000
Uzas! Pa kak' vi zivite od 3 soma kuna mjesecno?
Rijeka oko 3.000
Uzas! Pa kak' vi zivite od 3 soma kuna mjesecno?
ne radim u vemilu... ali meni ni 5 nije dosta...
ako si podstanar moras imat cimera to je MUST DO...
a ako imas svoj, na kredit ili drukcije onda barem znas da je tvoje...
Inace, sa kojom placom mozes bit zadovoljan kad u ovoj drzavi nitko ne placa znanje, zamjenjiv si sta god znao... Jer je bitno samo da netko tu stoji i to je to.
Zalosna je cijela drzava
kolike su place prodavacima u tim ducanima?
BOZEEEE
SOKKK
pogledaj ti malo prihote tih firmi, broj ljudi i rashode... pa to je strasno...
Kod mene u firmi kako pada trziste tako pada i placa, ali kad se trziste digne ili se napravi posao, svi dobiju stimulaciju
Koja ste vi hrpa ljudi koji nemaju pojma o maloprodaji informatičke opreme a naročito nemate pojma o HGspotu i maržama i trenutnom stanju i većini onoga o čemu pišete...
Čisto da odgovorim na par pitanja koja su ostala visiti registrirao sam se na forum samo da vam napišem sljedeće.
Marže na Asus,HP,Acer,Benq.....itd...(imena) nisu veće od 7% tj od 3-8% marže o kojima pričate su na torbama,periferijama iz Kine, i no name stvarima neke bolje marže su kod organiziranih akcija s velikim imenima no tu se potroši na marketing letke pa dođe na isto.
ono što kupite za par stotina kuna 200-400 a izgleda predobro za te novce ono što se nudi kao alternativa pravome dakle jeftino riješenje to je ono na čemu je marža 20 -35 % Trust, Genius, itd...
MediaMarkt nikad neće doći u HR jer gdije postoji Technomarket na to tržište ne ulazi MediaMarkt i obrnuto. Morate znati da su to centri tipa Peveca palete i masovna prodaja to u HR kod informatičke opreme ne prolazi u to smo se uvjerili i kod HG-a i Vemila.
Vemil će propasti do zadnjeg slova u sljedeća 2 mjeseca.
HGspot trenutno radi rasprodaje svega istina ukidaju se depilatori,vešmašine,tosteri,.... ostaje informatika ljudi moji i ostaje stara politika firme.
U 12 mjesecu ostat će veliki gradovi s novom robom (neke poslovnice preuređene) očekujte HGspot kao nikad do sad s izborom kakvog nikad i nigdije u hrvatskoj niste vidjeli. Očekujte sve ono što vam treba ... i da moći ćete naručiti sve ali baš sve no ovog puta samo vezano za PC.... ne slona i žirafu....
Servis se trenutno centralizira sva jamstva ikad izdana su valjana i nitko ne treba strahovti da će ostati zakinut za stvar koju je kupio u HGspotu. Servis će se reorganizirati i idalje će svi kupci imati podršku.
Stanje koje je treslo HG prouzrokovano je starom upravom koja jednostavno nije znala što radi i upadali su dublje i dublje ...no
TU JE HRVOJE PRPIĆ čovjek koji zna što radi i koji će stvari dovesti u red .
Prodavači u HG ....da ... one priče da nisu znali o čemu pričaju i što prodaju ... o dobro su znali morali su znati no uvijek ima i bit će onih koji su ne zainteresirani i uvijek ćete naletiti na neke zbunjene no većina o konfiguracijama i opremi koju će HG sad nastaviti prodavati jako dobro znaju. Nisu dosadni i ipak su to samo ljudi koji tu rade za plaću i hrane obitelj kao i svi vi...
Ne želim više čuti ništa protiv HG-a nego sad kad ponovno krenu idete svi tamo i kupite nekaj pomozite da ljudi uspiju i ne zaboravite tko je glavni i vodeči bio sve ove godine tko vas je doveo u kontakt s najnovijim rješenjima iz intela , amd-a , nvidije, ati-a..
Tko je sve učinio dostupnima na HR tržištu...
Da HGSPOT
Mislim da će s novi rješenjima novom upravom i dobrim starim kupcima i ljudima koji će prepoznati preporod koji najavljivaju HGspot preživjeti i ostati i postati onaj stari HG...
Moram napomenuti da nemaju dugove prema dobavljačima i robu očekujete baš onako kako piše na www.hgspot.hr
i još jedna velika NAPOMENA HGSPOT SE PIŠE S MALIM s ..... HGspot d.d.
HGspot je bil solidan dućan s kojim nikad nisam imal problema osim kaj su im ljudi u skladištu bili paraplegičari čoravi na jedno oko a na drugo ne vide baš najbolje = prosječno sam pol sata čekal na robu.
Sretno sa oporavkom i nadam se skorom povratku na puteve stare slave jer na kraju dana mi je bolje čekat pol sata i kupit nešto jeftinije.
Pozdrav iz Vž gdi nema popusta ;(
Bit će bolje.
U ta dva dućana kupil sam sve kaj imam...
U jako dobrom sjećanju mi je ovaj Ve-mil u Vrbanima, tu sam si za svoj 20. rođendan kupil Logitech Z-2300
Znam da sam radil u jednoj građevinskoj firmi, bili smo dovršavali jedan radnik i ja izolaciju na mostu u Ivanjoj Reki, otišli (nakratko) po zvučnike pred kraj radnog vremena i još na kraju izgubili dnevnicu zbog toga (tek tolko da znaju neki kaj tu cijele dane vise na forumu - a kakti su zaposleni).
U svakom slučaju lijepo sjećanje.
Bilo bi žalosno da propadnu.
Bit će bolje.
U ta dva dućana kupil sam sve kaj imam...
U jako dobrom sjećanju mi je ovaj Ve-mil u Vrbanima, tu sam si za svoj 20. rođendan kupil Logitech Z-2300
Znam da sam radil u jednoj građevinskoj firmi, bili smo dovršavali jedan radnik i ja izolaciju na mostu u Ivanjoj Reki, otišli (nakratko) po zvučnike pred kraj radnog vremena i još na kraju izgubili dnevnicu zbog toga (tek tolko da znaju neki kaj tu cijele dane vise na forumu - a kakti su zaposleni).
U svakom slučaju lijepo sjećanje.
Bilo bi žalosno da propadnu.
te mogu pitat dali si sad na poslu?
jer neki upravo jesu...
to sta "nista ne rade" meni govori samo jedno... Njihov posao je savrseno u redu... jer inace nisam placen i vise od prosjecne place da bih se dopisivao, ali posto na mom poslu sve radi, ja jednostavno nemam posla
Mislim da će s novi rješenjima novom upravom i dobrim starim kupcima i ljudima koji će prepoznati preporod koji najavljivaju HGspot preživjeti i ostati i postati onaj stari HG...
jeli to onaj isti preporod kojeg je imala i web stranica. a svi smo svjedoci kako je to dobro ispalo...
jeli to onaj isti preporod kojeg je imala i web stranica. a svi smo svjedoci kako je to dobro ispalo...
WEB dolazi na svoje sad su dostupni i statusi u kojoj poslovnici čega ima i u kojim količinama. Web je bio poluprazan jer nije bilo artikala koji bi ga činili zanimljivijim no sigurno je funkcionalan i posjeduje webshop i sve radi u najboljem redu to što ima seljaka koji neznaju klikat kao ovaj iz Rijeke to nije stvar HG-a.
Istina da u Rijeci ima problema i sad su svi tamo novi i treba im vremena (Rijeka je posebna priča da ovaj čovjek zna cijelu istinu nebi ovako izletio) no u Rjeci općenito nema tko raditi tj neće nitko jer ste ljenčine i nezainteresirani ste naročito za IT... :) To što kupuju kupuju za firme iz čiste potrebe jer im zaposlenici još tipkaju na pisaćim strojevima... :) šalim se naravo no bit će bolje..ne...
Imate Technomarket odite tamo tražiti profesionalne (konzumice tj blagajnice i ljude koji znaju da je to nešto što moraju prodat i da im pod mora biti čist) a da ćete naći cijene i stvari koje će imat HG ne nećete.
LAĐA koja bi sve izvukla..... ooo ima vjerujte mi puno je tu interesa ići će to još jednom napominjem liku koji je spomeno Senadera jeba ga on ... zar mu nije bio dobar kad je radio put do njegova grada sela ...kad je zaposlio dobar dio ljudi vaše naše (tate , mame, sestre) kad je radio zgrade i stanove za invalide itd.. nemojmo mješati čovjeka koji se pokupi i ode ... HGspot ostaje i nije kriv što je imao nesposobnu upravu.
Svi su znali tko je Senader pa su opet glasali za njega ,,,, evo vidjet ćemo što će napraviti SDP...
Moram priznati da ono što Mihaela Bajkovac radi na forumu je reklama, ali je ujedno i korisno jer smo doznale neke konkretne informacije. Ali, ovo što ti radiš crooki čisti bullshit. Što smo mi neka stara ekipa, pa da vam damo još jednu šansu? To je tržište, nema tu emocija! Jesmo li mi nešto skrivili hgSPOT-u pa da se sad moramo iskupiti. Kad je bilo vrijeme kad je hgSPOT donosio najnovije tehnologije. Već godinama vam je ponuda očajna. Ja se nadam da će se hgSPOT izvući, nadam se radi konkurentnosti tržišta i nadam se radi radnika (onih par ljubaznih) da ne ostanu bez posla.
Ovo što ti radiš je totalno krivo, čak bi čovjeka odbilo od hgSPOT-a. Gotovo mi dođe da pomislim da si agent konkurencije koji je došao ljudima ogaditi hgSPOT.
Zna li netko što se događa s Vemilom i garancijama iz Vemila. Navodno postoji par ljudi za kontakt u vezi servisa dok se ne otvore poslovnice, a što ako se ne otvore, kako onda ide?
Ja sam bivši radnik HGspota dobil sam otkaz kao višak tako da nemorate meni govoriti o manama hg-a ali da nemate čistu sliku o HG-u nemate i upamtite svi vi ćete se vratiti kad tad u HGspot .
Živi bili pa ....
Ne želim više čuti ništa protiv HG-a nego sad kad ponovno krenu idete svi tamo i kupite nekaj pomozite da ljudi uspiju i ne zaboravite tko je glavni i vodeči bio sve ove godine tko vas je doveo u kontakt s najnovijim rješenjima iz intela , amd-a , nvidije, ati-a..
Tko je sve učinio dostupnima na HR tržištu...
Da HGSPOT
LOL... cut ces ti jos puno toga losega o HGsrotu jer je to tako... firma nis nevalja i ne zasluzuje bolje.
A sto se tice vas placenika hgspota na ovom forumu, to bi moderator trebao nakako regulirati jer je bezobrazno ovako se raklamirati i pokusavati ljude uvjeravati u kojekakve gluposti.
Firma je propala i sto sad... ima drugih i boljih i strucnijih pa cemo tamo kupovati svoju robu a ne kod arogantnih i bahatih lopova po previsokim cijenama.
eto!
Ja sam bivši radnik HGspota dobil sam otkaz kao višak tako da nemorate meni govoriti o manama hg-a ali da nemate čistu sliku o HG-u nemate i upamtite svi vi ćete se vratiti kad tad u HGspot .
Živi bili pa ....
Ako si bivši radnik onda znaš kako ti je problem bio u firmi. Kako uopće možeš bit' zadovoljan? LOL.
Nikakva promiđba nikakva plaćena sranja i ne nikakvo nagovaranje samo činjenice ljudi moji tak će biti samo gledajte :)
Da bilo mi je dobro tamo i da vratio bih se i sad ... i da radio bih za badava samo zato što ta firma nije hgšrot nego HGSPOT!!!
-čemu uopće obaziranje na patetične pamflete, rekao bi da nick odgovara u potpunosti (c-rookie). Žalosno je samo ukoliko je osoba uvjerena u ono što tipka...