HGspot opet radi

poruka: 88
|
čitano: 12.823
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot opet radi".
14 godina
neaktivan
Re: HGspot opet radi
hrvatskafarkasevec kaže...

Vidim da nisi bio u ADM-u tak da neznas o cem pricas

Dva puta sam pokušao kupiti u ADM-u i oba dva puta su mi poslali ponudu sa drugačijom cijenom (većom) nego što je bila na netu. Ja u takvim dućanima ne kupujem jer ako si nešto oglasio onda za to i prodaj, pa makar izgubio 13 kn kolika je bila razlika. Mogu si samo misliti šta bi bilo da trebam zamijeniti nešto zato što sam krivo kupio kad se oko 13 kn tako grebu. Radije platim 50-100 kn više, ali zato za 5 dana donesem natrag ako mi nešto ne odgovara. Nisam od onih koji kupuju, pa vraćaju, ali neki puta želim nadoplatiti za skuplju stvar.

14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Links ima najjaču i najaktualniju ponudu hardvera i periferije. Nakon što pogledaš šta sve u ponudi ima jedan Links, shvatis da su HGspot, Vemil, Feniks i ostala ekipa prejadni i presmiješni. Links je najkompletniji IT dućan na ovim prostorima i jedina mana su mu lagano napuhane cijene nekih artikala, ali zato je tu široka i aktualna ponuda pa uživaš mogućnosti izbora.

Links ima par ekskluziva koje se ne mogu naci u drugim ducanima i uz poneku weekend akciju to je sve sto se kod njih isplati (u nekim slucajevima mora) kupovati. Mislim da i oni najvise zive od opce neinformiranosti kupaca i od praznih CD-a, DVD-a, boja zaprinter i sl. sto nema smisla uzimati preko web shopova.

Kroz ovu temu, kao i kroz mnoge slicne prije, provlaci se teza kako Links, HG Spot i drugi veliki ducani moraju imati vece cijene jer od toga trebaju placati najam, radnike, reklame i sl.

To je totalna glupost.

Svaka firma, tj. u ovom slucaju trgovina, svoje troskove mora pokrivati iz prihoda. Prihod se moze pokusati uvecati na dva nacina. Prvi je podizanje marze tj. veci prihod po prodanom artiklu a drugi je spustanje marze i trazenje prihoda kroz prodanu kolicinu. Tko god na duzu relaciju pokusa prihod traziti na prvi nacin taj propadne (osim u slucaju monopola, a toga dragi moji linksovci, hgspotovci i vemilovci vise nema).

Po onoj vasoj teoriji logicno bi bilo da Konzum, Kaufland, Getro... imaju vise cijene od kvartovskih ducana jer su oni veliki, imaju puno radnika, placaju velike najmove i grade velike poslovne zgrade? Ljudi to su osnove trgovine!

Nazalost po njih a i po nas ocito jos uvijek vlada postkomunisticki mentalitet brzog bogacenja nabijanjem marzi. Links bi trebao kupcima oduzeti svaki razlog kupovine na nekom drugom mjestu (cijena) i umjesto na 10 laptopa (karikiram) dnevno zaraditi 10 000kn trebali bi na 30 laptopa zaraditi 15 000kn (eto 33% vise love za radnike, najam...). Kad bi se tako postavili sa infrastrukturom koju imaju vrlo brzo bi ostali bez prave konkurencije. Specificnost je naseg trzista da je malo ali cijela mudrost je u tome da se trzistu treba prilagoditi. Ne mozes ti otici u Njemacku, vidjeti jedan MediaMarkt i onda pokusati to isto napraviti u Hrvatskoj. Jednostavno trziste je premalo da bi to moglo odrzavati. Opet kazem, treba se prilagoditi, prostudirati trziste i naci model koji konstantno donosi profit a ne na dug rasti preko svake mjere.

14 godina
neaktivan
zoki.zlikowski kaže...

Vidim da nisi bio u ADM-u tak da neznas o cem pricas

Dva puta sam pokušao kupiti u ADM-u i oba dva puta su mi poslali ponudu sa drugačijom cijenom (većom) nego što je bila na netu. Ja u takvim dućanima ne kupujem jer ako si nešto oglasio onda za to i prodaj, pa makar izgubio 13 kn kolika je bila razlika. Mogu si samo misliti šta bi bilo da trebam zamijeniti nešto zato što sam krivo kupio kad se oko 13 kn tako grebu. Radije platim 50-100 kn više, ali zato za 5 dana donesem natrag ako mi nešto ne odgovara. Nisam od onih koji kupuju, pa vraćaju, ali neki puta želim nadoplatiti za skuplju stvar.

Ima svega, ali mislim da tih 13 kn kojih spominjes nije vrijedno tolikog tipkanja. Cijene se dnevno mijenjaju tako da su uvijek moguce sitne promjene. Ja konstantno kupujem kod ADM-a za 2 tvrtke, 2 obrta, sebi privatno a i velikom broju susjeda, prijatelja i rodbine koji znaju da cu im hardware nabaviti povoljno i da cu dobro izabrati ono sto njima treba. Znalo se dogoditi da ponuda bude nijansu skuplja od web shopa ali znala je biti i jeftinija. tih 13kn je nebitno. takodjer mi se kod njih znalo dogoditi (rijetko, 1-2 puta) da ponuda web shopa i stanje na lageru nije uskladjeno pa moram cekati ili promijeniti vec uplacenu narudzbu ali isto tako mi se dogodilo da mi kao stalnom kupcu pod istu cijenu stave bolji i skuplji komad hardwarea jer mi se zuri. sa reklamacijom kod njih nikad nisam imao problema. osim toga ADM nije iskljucivo web shop tako da mozes otici u njihov ducan i razgovarati sa ljudima koji su vrlo profesionalni i susretljivi (za razliku od "onog" ducana).

Uglavnom sa njima nikad lose iskustvo nisam imao (valjda zato jer 13kn ne smatram losim iskustvom).

16 godina
neaktivan

Mozes ti doc i u ADM i odma dobit sve sta trebas i tamo se trgovci 10x vise posvete kupcu nego u hgspot + imaju odlican servis 

i btw. ja imam posao i opet gledam na cijene ,uslugu i servis

Netko je vec lijepo napisa, nisu svi iz Zagreba.

ADM bi meni bio kompetentan da ima vise od, karikiram, 50m2 ducana i da ima vise prodajnih mjesta. Ovako kao i da ne postoji.

Za HGSpot mi je drago jer u njih sam uzeo slusalice 2 puta (iste u razmaku godinu i nesto) za mobitel i prosao vrhunski, zato jer su bili najmanje 50 kn jeftiniji (a u odnosu na konikom i 220 kn jeftiniji).

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
odjavljen
HGspot opet radi

Nema ljepšeg od odlaska u trgovinu i uzimanja hardvera odmah, kad ti treba.

Moj PC  
8 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kroz ovu temu, kao i kroz mnoge slicne prije, provlaci se teza kako Links, HG Spot i drugi veliki ducani moraju imati vece cijene jer od toga trebaju placati najam, radnike, reklame i sl.

To je totalna glupost.

Svaka firma, tj. u ovom slucaju trgovina, svoje troskove mora pokrivati iz prihoda. Prihod se moze pokusati uvecati na dva nacina. Prvi je podizanje marze tj. veci prihod po prodanom artiklu a drugi je spustanje marze i trazenje prihoda kroz prodanu kolicinu. Tko god na duzu relaciju pokusa prihod traziti na prvi nacin taj propadne (osim u slucaju monopola, a toga dragi moji linksovci, hgspotovci i vemilovci vise nema).

Po onoj vasoj teoriji logicno bi bilo da Konzum, Kaufland, Getro... imaju vise cijene od kvartovskih ducana jer su oni veliki, imaju puno radnika, placaju velike najmove i grade velike poslovne zgrade? Ljudi to su osnove trgovine!

Nazalost po njih a i po nas ocito jos uvijek vlada postkomunisticki mentalitet brzog bogacenja nabijanjem marzi. Links bi trebao kupcima oduzeti svaki razlog kupovine na nekom drugom mjestu (cijena) i umjesto na 10 laptopa (karikiram) dnevno zaraditi 10 000kn trebali bi na 30 laptopa zaraditi 15 000kn (eto 33% vise love za radnike, najam...). Kad bi se tako postavili sa infrastrukturom koju imaju vrlo brzo bi ostali bez prave konkurencije. Specificnost je naseg trzista da je malo ali cijela mudrost je u tome da se trzistu treba prilagoditi. Ne mozes ti otici u Njemacku, vidjeti jedan MediaMarkt i onda pokusati to isto napraviti u Hrvatskoj. Jednostavno trziste je premalo da bi to moglo odrzavati. Opet kazem, treba se prilagoditi, prostudirati trziste i naci model koji konstantno donosi profit a ne na dug rasti preko svake mjere.

Bluemax ne drobi gluposti

zakaj ti nemaš svoju trgovinu i ne radiš sa 2% marže????

kad protis bude otvorio 5 dućana sa 50+ kvadrata kad bude imao 30 zaposlenih onda im 3% neće bit dosta ni za najam a kamoli da plate gazde

Prostis ima super cijenu zbog političkih veza u Msanu i još dobije 0,5% rabata više od bilo koga drugog, i onda još na to stavi maržu od 2%

kad protis tebi proda hdd od 320GB na njemu je zaradio čitavih 6 kuna.

znaš li ti koliko su troškovi prijevoza tog hdda od rugvice do zagreba? pa samo te autoput košta 6 kuna cestarine.

ono što protis nudi je cijena i ništa više, zaposlenike tretiraju kao nužno zlo, raspitaj se u kakvim uvjetima i koliko imaju plaće

i onog trena kad protis ne bude najjeftiniji na tržištu nestati će tako brzo da ga se niko neće više sjećati

I za sve vas koji ste jako pametni zakaj sjedite doma, otvorite svoju firmu i pokažite nama glupanima kako se to radi sa 1% marže.

15 godina
neaktivan
Darky kaže...

kad protis bude otvorio 5 dućana sa 50+ kvadrata kad bude imao 30 zaposlenih onda im 3% neće bit dosta ni za najam a kamoli da plate gazde

Prostis ima super cijenu zbog političkih veza u Msanu i još dobije 0,5% rabata više od bilo koga drugog, i onda još na to stavi maržu od 2%

znaš li ti koliko su troškovi prijevoza tog hdda od rugvice do zagreba? pa samo te autoput košta 6 kuna cestarine.

ono što protis nudi je cijena i ništa više, zaposlenike tretiraju kao nužno zlo, raspitaj se u kakvim uvjetima i koliko imaju plaće

i onog trena kad protis ne bude najjeftiniji na tržištu nestati će tako brzo da ga se niko neće više sjećati

I za sve vas koji ste jako pametni zakaj sjedite doma, otvorite svoju firmu i pokažite nama glupanima kako se to radi sa 1% marže.

Svaka cast na komentaru! Samo, iskreno, mislim da si pretjerao.. :-)

Ako imaju i tih 6 kn na disku, dobro su si uzeli i neznam odakle im toliki rabati :)

Jeli netko uopce vidio njihova financijnska izvjesca? Sve ok, trziste, monopol, krajnji kupac, ali... raditi promet od 10.000.000,00 kn, a dobiti 36.000? Tko je lud?

17 godina
neaktivan
requests23 kaže...

Ako imaju i tih 6 kn na disku, dobro su si uzeli i neznam odakle im toliki rabati :)

Jeli netko uopce vidio njihova financijnska izvjesca? Sve ok, trziste, monopol, krajnji kupac, ali... raditi promet od 10.000.000,00 kn, a dobiti 36.000? Tko je lud?

gle ti i ja znamo po kojoj oni cijeni prodaju - to znaju svi

ali ja znam po kojoj cijeni meni msan i ostali prodaju robu

i dobrom dijelku slučaja moja nabavna cijena koju mi ispostavi msan je veća od protisove MPC, pa si ti sad misli

od ovakve politike profitira msan (oni imaju 10% marže i žive od količine prodane robe)

protis i slični im služe kao praonice novca, koje rade sa 1-3% i kad propadnu, nađu drugoga

Msan je prije živio od prodaje računala državnim firmama, no kako se sad sve što valja nalazi u rukama stranaca, velike narudžbe ne prolaze sa napuhanim 40% maržama

a velike pogone treba održavati

i sad se zbog toga svega msan počeo prostituirati sa par web-shopova

A kaj se tiće tvoje zadnje rečenice, je imam teoriju što se događa, ali nemam hrabrosti je i napisati ovdje...

15 godina
neaktivan
Darky kaže...

i dobrom dijelku slučaja moja nabavna cijena koju mi ispostavi msan je veća od protisove MPC, pa si ti sad misli

Bez brige, nisi jedini. Kod mene isti takav slucaj. Samo, neznam kako drugi, mojih 80% prodanih diskova zahtjevaju i ugradnju. Definitivno se ne mogu pokriti sa 2% :(

Volio bih, ali ne ide...

14 godina
neaktivan
Darky kaže...

Zakaj ja nemam svoju trgovinu? Zato jer sam arhitekt a ne trgovac. Zakaj sjedim doma i ne otvorim vlastitu firmu? Imam uspjesnu firmu vec vise od 15 godina.

Nisam konkretno govorio o Protisu nego o odnosu velikih ducana prema web shopovima. Razlika cijena izmedju Protisa i ADM-a je max 5%, vecinom i manja. Siguran sam da ADM, bez obzira na to, radi bolji posao od Protisa. Links s druge strane, kao veliki trgovac ima razlike u cijeni cak i do 30%. S obzirom da prozivas tudju pamet siguran sam da znas gdje ta razlika nastaje. Na marzi. Ako Protis nesto prodaje po 100 i na tome ima 5% a Links tu istu stvar prodaje za 130 onda znaci da Links na tome ima 37%. To je ogromna marza i o tome ja govorim. S obzirom da i sa takvim cijenama nekako opstaju siguran sam kad bi to prepolovili da bi unistili web konkurenciju, prodavali vise od duplo od onoga sto sad prodaju i zaradjivali vise. Izgleda da je to ipak izvan tvojih dometa.

Osobno sam par puta namjeravao uzeti nesto od Protisa pa bi na kraju ipak uzeo kod ADM-a upravo zbog zaposlenika za koje ti smatras da su tretirani poput stoke a ja smatram da se oni prema kupcima odnose tako.

Pricas o nekih 6 kuna i onda spominjes 0,5% veci rabat od ostalih kao neku stavku? Jedino pametno u ovom postu sto si napisao je da ce u onom trenutku kad ne bude najjeftiniji Protis nestati sa trzista no to je upravo ono sto sam i ja napisao u postu povise.

Da ti pojednostavim ovo, jer ocito moram. Ako Protis neki artikl prodaje sa 0,0001% zarade a Links taj isti proizvod prodaje za trecinu cijene vise, nece dugo tako.

14 godina
neaktivan
Darky kaže...
requests23 kaže...

od ovakve politike profitira msan (oni imaju 10% marže i žive od količine prodane robe)

protis i slični im služe kao praonice novca, koje rade sa 1-3% i kad propadnu, nađu drugoga

Msan je prije živio od prodaje računala državnim firmama, no kako se sad sve što valja nalazi u rukama stranaca, velike narudžbe ne prolaze sa napuhanim 40% maržama

a velike pogone treba održavati

i sad se zbog toga svega msan počeo prostituirati sa par web-shopova

A kaj se tiće tvoje zadnje rečenice, je imam teoriju što se događa, ali nemam hrabrosti je i napisati ovdje...

Ako Protis radi za MSan, a ako su im mpc manje od tvojih nabavnih onda sigurno radi, to znaci da Msan pomocu njih kontrolira trziste i niskim cijenama osigurava bolju prodaju proizvoda koje uvozi. Mislim da oni to ne bi smjeli raditi ali sam siguran da to nasi zakoni nisu regulirali a i ako jesu da je u praksi borba protiv toga borba protiv vjetrenjaca.

Ono sto meni u tvojoj teoriji smrdi je cinjenica da uz Protis postoji jos 10 ducana koji imaju slicne cijene i da se ponekad hardware kod drugih moze naci jeftinije nego kod Protisa (Magazin RS, diskont24, IQ....). Mogu prihvatiti i teoriju da svi oni rade za Msan. Globalna zavjera.

Ono sto ja ne mogu prihvatiti je 25-30% visa cijena kod Linksa a i veca kod drugih ducana i pravdanje toga velicinom ili troskovima. Ako ti nisi u stanju prodavati iste jabuke po istoj cijeni kao ostali na trznici onda mijenjaj djelatnost. Ako ih prodajes 30% skuplje neces prodati puno, a jabuke trunu (kao i hardware na skladistu) i sigurno propadas.

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Zakaj ja nemam svoju trgovinu? Zato jer sam arhitekt a ne trgovac. Zakaj sjedim doma i ne otvorim vlastitu firmu? Imam uspjesnu firmu vec vise od 15 godina.

odlično, svaka čast {#}

a sad pitanje da li ti radiš sa 3% marže ?

kad sam ja čuo koliko me košta znanje arhitekta da mi napravi samo idejno rješenje pao sam na guzicu

sad pitanje zakaj ti ne crtaš idejna rješenja za 100 kuna? (ovo je na aluziju da informatička oprema mora biti ultra jeftina)

Ovo pitanje nemoj shvatiti kao prvokaciju već kao poveznicu na prodaju opreme

zašto ja moram prodavati hdd sa 6 - 10 kn zarade (na 600 kn prometa), a ti za crtanje od 1 sat uzmeš par tisuća kuna ?

ili zakaj jedan mehaničar ne želi ni pogledati auto bez 250 kuna/sat?

o električarima i vodoinstalaterima da ne pričam

znači njihov rad i znanje vrijede toliko koliko cijene, ali informatičko znanje ne vrijedi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 10:23 (Darky).
16 godina
BlueMax kaže...
..

Ako ih prodajes 30% skuplje neces prodati puno, a jabuke trunu (kao i hardware na skladistu) i sigurno propadas.

-točno. Osim ako trgovina (obično manje kvartovske..) ima i neki drugi biz, kao održavanje nekih ustanova itd. Tad im ta cijena (recimo +10%) nije problem. I većina malih mora imati neki hardcore biz, da bi opstala. Dal je to uredski materijal, toneri.. servis. Cijena komponente u servisu nemora biti konkurentna kao primjer, ali je tad važno da ta firma ne ovisi o količini prodaje, nego o osnovnoj usluzi ...

Opet, HGspot nema ni jedno od navedenog... ima kamate. rezultat je već viđen, nekoliko puta.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Darky kaže...
BlueMax kaže...

odlično, svaka čast {#}

kad sam ja čuo koliko me košta znanje arhitekta da mi napravi samo idejno rješenje pao sam na guzicu

sad pitanje zakaj ti ne crtaš idejna rješenja za 100 kuna? (ovo je na aluziju da informartička oprema mora biti ultra jeftina)

zašto ja moram prodavati hdd sa 6 - 10 kn zarade (na 600 kn prometa), a ti za crtanje od 1 sat uzmeš par tisuća kuna ?

znači njihov rad i zananje vrijede toliko koliko cijene, ali informatičko znanje ne vrijedi?

Zato šta su Rotring rapidografi skupi,eto ti. {#}

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Ja se necu upuštat u neznam kakve analize, rabat, tržište i tko zna šta, ali cu reci jedno zlatno pravilo.

"Cist racun, duga ljubav."

HG spot je od svojih pocetaka bio sklon nekoj vrsti varanja. Vec su dobro poznate price o raznim situacijama

kod njih i nazivu HG Šrot. Protis ako radi nešto ispod stola s Msan-om i slicno mogao bi jednog dana završiti

kao Fimi media d.o.o i njezini akteri. Ono što želim reci, svako poštenje ili nepoštenje kad tad dođe na naplatu.

Varanje kupca ili loše ponašanje prema radnicima ce se kad tad uociti.

Eto primjer ADM-a. Svi o njima pišu ugl.hvalospjeve. Zato što su placeni? Ne. Zato što firma dobro posluje i pošteno radi.

I sam sam kod njih kupovao i nikada problema s garancijom ili bilo cime.

Ista stvar s Linksom. Jest da su nešto skuplji ali imaju svuda ducane i sve se može vidjet, a radnici su im zainteresirani za tehnologiju i nitko se na njih ne žali.

S druge strane imao sam neka negativna iskustva s drugim Web shopovima, ali ne želim nikome davat negativnu reklamu.

Poštenje se ipak dugorocno isplati. Šta vrijedi nekom ako zaradi 100kn više, a kasnije izgubi tog kupca ili mu taj isti kasnije proširi

negativnu kampanju?

HG spot više nije brand. Tj.jest brand, ali loš brand. Bilo bi im pametnije stvorit novi brand ako to mogu,

korigirati cijene da u nekom prelaznom razdoblju budu cak jeftiniji od Web shopova pa da ipak ljudi steknu naviku kupovati kod njih,

zaposliti ljude koji na neki nacin žive za tehnologiju (da zaposle bilo kog s ovog foruma, mislim da nebi fulali {#}),

i da imaju korektan pristup kupcima bez ikakve muljaže, lažnih akcija, i slicno. Onaj princip da ako kod konkurencije nađeš jeftinije

da ti i oni snize proizvod nebi bio loš. To naravno košta i pitanje je može li HG spot od banaka dobiti još toliko love da tako nešto provede,

ali mislim da bi uz sve to gotovo 100% uspjeli.

A onda kasnije eventualno pokrenut neke radionice, velike redizajne stranica i ostale stvari.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darky kaže...
BlueMax kaže...

odlično, svaka čast {#}

sad pitanje zakaj ti ne crtaš idejna rješenja za 100 kuna?

znači njihov rad i znanje vrijede toliko koliko cijene, ali informatičko znanje ne vrijedi?

zato jer mi trziste omogucava vecu cijenu. kad svoj rad ne bi mogao naplatiti u okvirima koje smatram prihvatljivima ili bi mijenjao sredinu ili cak zanimanje.

prodaja hardwarea nije informaticko znanje nego trgovacko. ne treba zavrsiti FER za prodavati hardware nego treba imati smisla za trgovinu. Ne kazem da trgovac koji nema pojma o informatici mora biti dobar trgovac nego da je sigurno bolji od informaticara koji nema pojma o trgovini.

15 godina
neaktivan
Darky kaže...

odlično, svaka čast {#}

sad pitanje zakaj ti ne crtaš idejna rješenja za 100 kuna? (ovo je na aluziju da informatička oprema mora biti ultra jeftina)

Ne želim da ispadne da vrijeđam, ali stvar je u tome da sva ta zanimanja su na neki nacin zanati, profesije i

slicno i za njih je potrebno posjedovati određene vještine, znanje ili školovanje. Sve to košta što vremenski,

što financijski, što živaca. S 2.str.za otvorit Web shop ili ducan s racunalnim komponentama

ti cak ne treba nikakva škola (barem zakon to ne zahtjeva). Arhitekt MORA imati diplomu,

a njegovo školovanje je jedno od zahtjevnijih, težih, duljih i skupljih. Teško je uopce upisat (proc prijamni/drž.marturu)

za takav fakultet. Tako je i s medicinskim, stomatološkim i slicnim fakultetima.

Također da bi radio u nekoj vrsti profesije trebaš biti dio ceha koji opet ima svoja pravila i izdaje licence.

O opremanju arhitektonskog ureda racunalima (svim živim skupocjenim profi programima) ili opremanju neke ordinacije da ne govorim.

Sve to košta i nemože nitko samo doc i rec "ja cu izrađivati arhitektonske nacrte ili operirati ljude kao što sam vidio u knjizi."

Također sva ta zanimanja odgovraju potrebama (rijetko ima viška arhitekata/lijecnika) pa nemaju potrebe snižavati cijene

jer i bez snižavanja imaju posla ako su kvalitetni.

S druge strane prije možda 10ak god.PC prodavaonice i usluge vezane uz njih su cvale. Zarada se mogla nabijati

jer nije bilo jake konkurencije, a ljudi su bili manje informirani. Sada kada gotovo svatko može imati takvu trgovinu,

a Web shopova i malih kvartovskih trgovina ima valjda 100ak za ovo malo Hrv.tržište došlo je do neke vrste zasicenja

i najveci /najkvalitetniji / najjeftiniji ostaju. To je nažalost zakon tržišta i ako netko nema barem jednu NAJ kategoriju od 3 nabrojanih

teško mu je poslovati.

Kod elekticara, vodoinstalera i dr.stvar opet ima svoje specificnosti. Tu škola nije toliko zahtjevna,

ali potrebno je znanje zanata i biti ponekad fizikalac. To nisu baš uredni poslovi niti bezopasni,

a svima su potrebni i zato su cijene takve kakve jesu. Jel bi ti gurao ruke u razne prljave motore,

bio umazan uljem, benzinom prašinom kojecime od glave do pete, radio ponekad i cijele dane

i ucio neki zanat i onda to ne dobro naplatio? Ja nebi. Ista stvar je za smetlare, imaju višestruko

vecu placu od prodavaca u ducanu, a ne rade fizicki ništa puno više. Samo je stvar što to vecina ljudi

nece raditi a netko mora.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Moje osobno videnje. Isto kao i ti, imam diplomu, radim za danasnje vrijeme veliku placu. Isto projektiram nesto u malo vecoj tvrtci.. :)

Ljubav prema hardveru je godinama prisutna. Bio sam lud i naivan, otvorio tvrtku "sa strane", iznajmio prostor, zaposlio 2 covjeka... jedan pokriva trgovinu drugi servis. Posla toliko da svaki dan poslje svog posla trcim raditi sa njima. Iskreno, taj drugi posao je bio "rezerva".. ako pukne nesto na trenutnom radnom mjestu.. A danas lako pukne...

Ono sto sam kazem sto puta dnevno.. ja sam sve samo ne trgovac, u radnji se pojavi "poznanik od poznanika", pa nemam srca zaracunati "punu" cijenu, vec dajem nekakve popuste tako da nema sanse pokriti place radnika, rezije, najam.. Vadim iz svoga dzepa.. koliko cu dugo, neznam.. :( Neznam ni koliko cu fizicki dugo moci se dizati u 6 i ici spavti tko zna kada..

Ali, poanta u svemu ovome je sto tupim vec dugo vremena, ti svi webshopici koje vi hvalite, jednostavno unistavaju trziste. Ovo sto su decki napisali da rade sa 2%.. Pa ja bi morao dobiti jos barem 10% rabata (jel vam ikada itko pricao kako su distributeri skrti na rabatu?) da bi mogao imati cijenu kao oni i da sam na nuli .. a ne da moram zaraditi min 15.000,00 kn mjesecno (malo sam i rekao).

O (ne) prilikama i (ne) placanju da ne pricam..

Uglavnom,kada vidite cijenu u protisu - 100 kn, znajte da druge to kosta barem 105 kn, a sada kako oni to izvode, pojma nemam niti se vise opterecujem.. kao sto sam rekao, core mi nije trgovina, pa ajde, zivi se.. ali da je.. uf, iskreno mi je zao pravih trgovaca.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
prodaja hardwarea nije informaticko znanje nego trgovacko. ne treba zavrsiti FER za prodavati hardware nego treba imati smisla za trgovinu. Ne kazem da trgovac koji nema pojma o informatici mora biti dobar trgovac nego da je sigurno bolji od informaticara koji nema pojma o trgovini.

Ne bih rekao da prodaja hardwarea ne zahtjeva znanje. Mislim, ne zahtjeva ako želimo kad uđemo u dućan dobiti idiotske savjete, ali ako želimo pomoć onda zahtjeva više od iti jednog posla jer se informatika mjenja najbrže od svih stvari.

Otprilike je slično i u tvom poslu, nije da si svatko ne može biti sam arhitekt, pa nacrta kocku s vratima i 3 prozora i unutra poslaže prostorije koje mu trebaju i spoji ih hodnikom. Sve to besplatno, pa onda da "majstoru" i majstor to zaziđe. Vjerujem da nisi sretan s takvim idejnim rješenjima, a pogotovo bi poludio kad bi se pojavile 3 tvrtke koje bi javno reklamirale nacrte za kuće za 100 kn, građevinske za 200, a izvedbene projekte za 283 kn. Jesam li u pravu? Tako isto mene nervira da kao korisnik dobivam sve manje savjeta, da sam prisiljen sam pratiti trendove umjesto da dodjem u normalan dućan i popričam s trgovcem i on me "zapali" za neku novu stvar. Naravno da ovaj današnji s plaćom od 2.500 kn nema pojma šta prodaje. Btw, nemam dućan i ne bavim se prodajom informatike, samo gledam iz kuta korisnika.

14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Prodaja hardwarea zahtjeva informaticko znanje. Vodjenje trgovine zahtijeva trgovacko i ekonomsko znanje. Idealno bi bilo da zaposlenici u ducanu imaju dobro znanje o hardwareu i manire dobrog prodavaca, a da poslovodja ili vlasnik ima znanje u trgovini i ekonomiji.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
requests23 kaže...

Moje osobno videnje. Isto kao i ti, imam diplomu, radim za danasnje vrijeme veliku placu. Isto projektiram nesto u malo vecoj tvrtci.. :)

Ljubav prema hardveru je godinama prisutna. Bio sam lud i naivan, otvorio tvrtku "sa strane", iznajmio prostor, zaposlio 2 covjeka... jedan pokriva trgovinu drugi servis. Posla toliko da svaki dan poslje svog posla trcim raditi sa njima. Iskreno, taj drugi posao je bio "rezerva".. ako pukne nesto na trenutnom radnom mjestu.. A danas lako pukne...

Ono sto sam kazem sto puta dnevno.. ja sam sve samo ne trgovac, u radnji se pojavi "poznanik od poznanika", pa nemam srca zaracunati "punu" cijenu, vec dajem nekakve popuste tako da nema sanse pokriti place radnika, rezije, najam.. Vadim iz svoga dzepa.. koliko cu dugo, neznam.. :( Neznam ni koliko cu fizicki dugo moci se dizati u 6 i ici spavti tko zna kada..

Ali, poanta u svemu ovome je sto tupim vec dugo vremena, ti svi webshopici koje vi hvalite, jednostavno unistavaju trziste. Ovo sto su decki napisali da rade sa 2%.. Pa ja bi morao dobiti jos barem 10% rabata (jel vam ikada itko pricao kako su distributeri skrti na rabatu?) da bi mogao imati cijenu kao oni i da sam na nuli .. a ne da moram zaraditi min 15.000,00 kn mjesecno (malo sam i rekao).

O (ne) prilikama i (ne) placanju da ne pricam..

Uglavnom,kada vidite cijenu u protisu - 100 kn, znajte da druge to kosta barem 105 kn, a sada kako oni to izvode, pojma nemam niti se vise opterecujem.. kao sto sam rekao, core mi nije trgovina, pa ajde, zivi se.. ali da je.. uf, iskreno mi je zao pravih trgovaca.

Apsolutno te razumijem. I ja sam iz ljubavi prema hardwareu takodjer imao primisli otvoriti neki ducan/servis da mi vise sluzi kao hobi pa sam nakon malo razmisljanja i par savjeta odustao jer niti imam vremena da to funkcionira kako bi trebalo niti novca za pokrivati minuse.

14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Zna li itko jeli otvorena poslovnica u Osijeku?nisam prolazio tamo, na njihovoj stranici pise samo Zagreb, Split i Vinkovci!?

A bas trebam nesto iz njihovog ducana..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
HGspot opet radi

Radio, neradio ali stranice su i dalje u komi.

Kako sam kupovao do sada kod njih, tako cu i od sada.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

A nista, sutra cu ici vidjeti..Na stranici pise samo te 3 trgovine da rade, a malo mi je glupo da im je otvorena trgovina u Vinkovcima a Osijeku ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Otkad sam se preselio u ZG, kupovao sam u par navrata u HGspota i u Linksa, i moram priznati da je Links daleko iznad HGspota, da i ne spominjem da mi je bliži ( 20 minuta pješice do Linksa i usput potrošim ono što sam pojeo taj dan, ili vožnja šesticom do mosta mladosti ( cca. 40tak min ) ), izbor je očit ).

Žao mi je HGspota, ali oni trebaju još dosta vremena se usavršavati da bi vratili povjerenje kupaca. Time will tell.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HGspot opet radi

kupio sam harddisk u hgspot-a i hard mi se je pokvario a ja  imam urednu 5 godisnju garanciju koju nemogu ostvarit u HGspota jer navodno se onaj HGspot gdje sam kupio disk ugasio a ovo je sada kao nova tvrtka koja mi nezeli preuzeti garanciju i popravit ili zamjenit  disk.Zakinut sam za oko 750 kuna i jako sam razocaran na HGspot i mislim da moja noga vise nikad , ama bas nikad nece uci u tu firmu a i ako ikome mogu preporucit , preporucit cu im isto jer to je krajnje bezobrazno i neodgovorno prema kupcima.Ja cu svoje pravo potrazit i na nekim drugim mjestima a ako netko isto ima slicnih iskustava neka se javi pa da zajedno djelujemo i pomognemo kupcima HGspota da se i njima nedogodi slicno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dobricina kaže...

kupio sam harddisk u hgspot-a i hard mi se je pokvario a ja  imam urednu 5 godisnju garanciju koju nemogu ostvarit u HGspota jer navodno se onaj HGspot gdje sam kupio disk ugasio a ovo je sada kao nova tvrtka koja mi nezeli preuzeti garanciju i popravit ili zamjenit  disk.Zakinut sam za oko 750 kuna i jako sam razocaran na HGspot i mislim da moja noga vise nikad , ama bas nikad nece uci u tu firmu a i ako ikome mogu preporucit , preporucit cu im isto jer to je krajnje bezobrazno i neodgovorno prema kupcima.Ja cu svoje pravo potrazit i na nekim drugim mjestima a ako netko isto ima slicnih iskustava neka se javi pa da zajedno djelujemo i pomognemo kupcima HGspota da se i njima nedogodi slicno.

ostvari garanciju kod glavnog distributera za te diskove (nisi navea ciji je disk)

16 godina
dobricina kaže...

-- jer navodno se onaj HGspot gdje sam kupio disk ugasio a ovo je sada kao nova tvrtka koja mi nezeli preuzeti garanciju i popravit ili zamjenit  disk....

- mora, već sam naziv ti govori da su pravni sljednik (brand). Vemil je promijenio ime, pa svejedno mora..

- Prijavi tržnom inspektoratu, traži knjigu žalbe itd.. moraju uvažiti garanciju.

btw, ako ti zamijene HDD imaš i pravo na novu garanciju (članak 425.. tema)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 13:21 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice