HGspot opet radi

poruka: 88
|
čitano: 12.833
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot opet radi".
15 godina
neaktivan
Re: HGspot opet radi
Chronosus kaže...

Super mi je vijest na njihovoj stranici: "Totalna ludnica u Utrinama" a ispod slika s ukupno 4 osobe na blagajni, 5 ak uključiš prodavača, i praznim dućanom u pozadini XD

http://www.hgspot.hr/totalna-ludnica-u-utrinama

Na toj slici 1 je prodavac, 1 možda potencijalan kupac a ostali su podboceni modeli {#}

Inace baš gledam, kao do sutra neki popusti. Vec sam se mislio zaletit da ubodem nešto ispod svake cijene,

kad izgleda ništa od toga.. Svi popusti su valjda 10-30% što se jedva osjeti.

Eto npr.ovaj Logitech komplet u HG Spotu sa svim živim aktualnim popustima košta 170kn (ljubicasta cijena je s popustom),

a u par konkurentskih ducana 133kn. (neznam jesam li baš uzeo krivi primjer, ali ovo je prvo na što sam naišao i što me zanimalo)

Znaci i sa svim živim popustima su skuplji i to osjetno.  Takva politika ih nece nigdje odvest.

Jedino što bi bilo fer po meni je, da stave najjeftinije cijene i da ih garantiraju.

Znaci ako nađeš neki proizvod jeftinije kod konkurencije, bilo bi red da ti ga i HG spot ponudi po jednakoj

ili nižoj cijeni (jer ipak uz ovako nesigurnu buducnost, rizik je kupovati - znam postoje uvoznici i distributeri, ali

zašto bi ih ja morao ganjati i tražiti umjesto HG spota) .

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 18:41 (alen-c).
16 godina
neaktivan
Fermi kaže...

Cijene im nisu normalne. baš sam uspoređivao nedavno cijene HG spota i Protisa. Razlika i po nekoliko stotina kuna.

To ti je isto k'o da uspoređuješ cijenu iPhonea i HTC-a u istom rangu. {#}

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
16 godina
neaktivan
Načuo sam neke glasine da HGspot u suradnji s Kauflandom jamči "trajno niske cijene za pijane hijene", a evo i ukratko o čemu se radi. Ukoliko djelatniku na jednom od prodajnih mjesta kroz razgovor, crtež ili gestikulirajući udovima ukažete da je artikl identičan onome koji imaju u ponudi na drugom mjestu (Links, Vemil, Feniks, iSHOP...) jeftiniji (naprimjer) 100 ili više kuna, vi u iznosu koliko taj artikl više platite u vašem najdražem HGspotu dobijate poklon bon "JA SAM CICIJA" koji možete potrošiti u najbližem Kaufland dućanu. Tako vuk ostaje sit, ovce su na broju i svi sretni i zadovoljni jedu burek i jogurt u društvu osobnih savjetnika koji im sa iPad ekrana čitaju izvještaje s burze istim glasom kao i Miljenko Kokot iako taj tekst nije preveo Saša Kolka...
Beauty doesn't have a weight restriction.
15 godina
neaktivan
HGspot opet radi

kako god ipak nebres uspoređivat cijene protisa i ostalih dućana,jer dok gledaš protis ima jedan dučančić 2 s 2 metra i 2 radnika,a ostali dućani imaju veći prostor,više radnika,itd.. treba to i platit.

add me xf:bobbyz666
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BobbyZ kaže...

kako god ipak nebres uspoređivat cijene protisa i ostalih dućana,jer dok gledaš protis ima jedan dučančić 2 s 2 metra i 2 radnika,a ostali dućani imaju veći prostor,više radnika,itd.. treba to i platit.

eh to nikoga nije briga ,ljudi idu tamo gdje je jeftinije ,a ne tamo gdje ima vise osoblja 

i cijene se mogu uspoređivat jer su to isti proizvodi 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 18:53 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
odjavljen
HGspot opet radi

Novi im web treba (neka se ugledaju na Links), ovi lokalizirani popusti su smiješni, a ponudu svakako moraju osnažiti. Trenutno se kupovati može u premalo retail trgovina. Bilo bi dobro da HG-Spot preživi pa makar i s ~5-10% višim cijenama, ako će pružiti dobru uslugu koja jamči dodir s hardverom, pogotovo na relaciji "oči - monitor" i "ruke/oči - prijenosnik". Bez fizičkog kontakta robe i kupca i realne politike povrata robe u nekom roku (7 dana) kao što nude trgovine vani (čak i web trgovine), nemaju šanse, jer za višu cijenu nude uslugu koju daju web trgovine.

Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HGspot opet radi

Za godinu dana će opet u stečaj mogu se kladit.{#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

eh to nikoga nije briga ,ljudi idu tamo gdje je jeftinije ,a ne tamo gdje ima vise osoblja 

To ti ideš, ja idem tamo gdje je najveći izbor. A isto sam ljud {#}.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Novi im web treba (neka se ugledaju na Links), ovi lokalizirani popusti su smiješni, a ponudu svakako moraju osnažiti. Trenutno se kupovati može u premalo retail trgovina. Bilo bi dobro da HG-Spot preživi pa makar i s ~5-10% višim cijenama, ako će pružiti dobru uslugu koja jamči dodir s hardverom, pogotovo na relaciji "oči - monitor" i "ruke/oči - prijenosnik". Bez fizičkog kontakta robe i kupca i realne politike povrata robe u nekom roku (7 dana) kao što nude trgovine vani (čak i web trgovine), nemaju šanse, jer za višu cijenu nude uslugu koju daju web trgovine.

Definitivno s web stranicom se ugledati na Links. Cesto svrljam i po stranim web shopovima i misljenja sam da Links ima vrhunski web shop.

To sto kazes 5-10% veca cijena bi zaista bilo prihvatljivo kad se ima fizicki kontakt s hardwareom iako su i retail shopovi ponekad (paljenje monitora ili laptopa) bezobzirni. S nacinom i uvjetima kakve su do sad imali mislim da ce i dalje sluziti kao izlog web shopova tj. odes u HG Spot ili Links, vidis pase li ti komad hardwarea i onda ga kupis u nekom web shopu po 20-30% nizoj cijeni.

16 godina
protjeran
zoki.zlikowski kaže...

To ti ideš, ja idem tamo gdje je najveći izbor. A isto sam ljud {#}.

ja isto idem ,ali zapravo nejdem 

odem na http://www.adm.hr/ imam veliku ponudu i kupljeni hardware me priceka pred vratima za 2 dana

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 22:23 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
Tonči kaže...

-dobra primjedba. Ni kafići nemoraju imati iste cijene, kao ni ostali proizvodi, tad se usluga mora razlikovati. HGspot nema robe ni usluge. Kao i idući (odgovor)...

BlueMax kaže...
..

odes u HG Spot ili Links, vidis pase li ti komad hardwarea i onda ga kupis u nekom web shopu po 20-30% nizoj cijeni.

-ili, tko treba primiti npr CPU u ruku da bi ga 'ocjenio'? Možda HDD ili VGA, MBO, RAM? ... 98% PC komponenti je 'generičko'. Nema se što birati osim odnosa cijene i snage.

Za miša ili joystick? S time se ne opstaje, to nije dovoljno za wc papir takve firme. Monitor ili printer? Tad se postavlja pitanje još dodatnog troška tj. 'demo' modela koji ima radne sate itd. itd..

Eto, kako jedna naizgled logična ideja ne može u RL držati vodu. Tržište.

Rješenje (za HGspot), je pogled na ADM, ili se prisjetiti početaka HGspota... to nisu bile zgradurine i stotine 'nasmješenih osobnih savjetnika' koji me jajofonom vodaju kroz bespuća njihove ponude (koja im je btw očajna, skoro kao i web). Dok je radio iz podruma, zarađivalo se. Radom iz (bankarskih) fotelja se samo nižu gubitci.

Ni jedna druga firma, koja trenutno posluje s profitom, nebi opstala da im se stavi kamata koju otplaćuje HGspot, koji uz to nije profitabilan niti ima što za prodaju...

- možda imaju čarobni štapić? Nemaju ga, jer bi ga već potrošili...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 22:37 (ihush).
14 godina
protjeran

LOL - kako možeš to reći...

idemo na zapad, svaki prodajni prostor mora bit nekako uređen...prošla su vremena "pazarenja po štandovima i  čaršijama i ispod pulta"

hoću reć, ako je tebi svejedno što se roba drži u nekim kartonskim kutijama po podu i u nekoj vlažnoj garaži ti kupuj tamo, ja to neću...znam da uređivanje prostora košta, al bar mi je to neka garancija da nitko po tim stvarima ne gazi.

uostalom uskoro idemo u EU pa će valjda zakon donijewti neke odredbe oko prodajnog prostora bilo kakve robe...

14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Stvarno već smaraju ovi pioniri kojima su mama i tata kupili komp za roćkas pa sad štede svaku kunu koju im baka dade za sladoled za novu grafu ili neki novi dio za komp. Prestanite uspoređivati trgovine i web-shopove. Dali ste ikada imali neki business pa znate koja je razlika u davanjima? Nije isto prodavati pouzećem (gdje živi cash sjeda odmah) iz garaže u Donjem Mačkovcu, ili imati trgovinu na 400 "kvadrata" prime nekretnine u najmu, par zaposlenih i davati robu na kartice i rate sa odgodom plačanja! Želim sreću HG-u. Ne zbog toga što ih volim, nego zbog toga što nijedan monopol nije dobar, pa tako ni dominacija jednog lanca informatičke opreme na tržištu. Svaka Coca ima svoj Pepsi, Svaki Mercedes treba svoj Audi (ili BMW, kako vam drago). Hoču reći, kada ima konkurencije, krajnji kupac profitira. Ali da bi HG ponovo bio uspješan trebaju biti više od web-shopa sa adresom: back to core business-informatika (ne želim kupovati u trgovini gdje su PC case i perilica rublja side-by-side); trebaju izbječi ono što ja zovem "Ve-Mil sindrom": Ve-Mil je bio super za nas tehničare-širok izbor, razumne cijene, dostupno odmah! Sve 5 kad sve radi kako treba. ALI, nedo ti bog da je nešto neispravno pa moraš reklamirati! Milion komplikacija i svaki moguči način da se kupac okrivi za grešku hardware-a. Prvi odgovor na bilo kakav problem treba biti-nema problema, sredit čemo! A ne isprike. Svi mi dajemo svoj hard-earned cash za te stvari i želimo da nas se zbog toga cijeni i poštuje. Ne želim da moj (ili tvoj) novi laptop 3 dana nakon što je kupljen zbog drugokasnosti robe koja stiže na ovaj brdoviti Balkan sljedečih 40 dana đuđi u nekom servisu-ja sam vam dao čistu finu kešovinu, želim svoj novi, neotpakirani, neraspakirani novi lapac! Ne želim se natezati preko weba i maila sa nekim prištavim mulcem oko reklamacije-želim doći u trgovinu, pogledati čovjeku u lice i reči im "gospodo, ovo nevalja, želim zamjenu i želim znati koga da smatram osobno odgovornim da se to i napravi". A to je dio usluge koju web-shopovi ne mogu i nikada neče imati, a koji kupci cijene i spremni su platiti. Zaposlite ekipu koja je entuzijastična oko toga što radi, nemoraju biti FER-ovci, ali neka iz njih izbija iskreni entuzijazam (pošaljite "tajnog kupca" u Links i učite kako ekipa ide "above and beyond call of duty "(ne govorim o igrici!). Također, njhova jaka strana je raspoloživost robe u real time-u: vrijeme je novac, i nema gore stvari nego prekopavati cijeli grad zbog jedne specifične komponente. Želim kupiti sad, želim kupiti odmah, pokupiti što prije i otići završiti posao! Said inuf! Haugh!

Google it BEFORE asking dumb questions!
Moj PC  
9 2 hvala 1
17 godina
Ne znam koja budala im je odobrila kredit, valjda oni kreteni iz hypo, ali do godine bude lijepa naša bankrotirala isto ko i Grčka tak da ne vidim načina da oni prežive.
17 godina

Mene ta ekipa iz HG-a (manageri) podsjećaju na managera Martina Solveiga

gazda Linksa ostavlja daleko bolji dojam (bazirano na interview-u u Mreži)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
protjeran
smirnoff kaže...

LOL - kako možeš to reći...

idemo na zapad, svaki prodajni prostor mora bit nekako uređen...prošla su vremena "pazarenja po štandovima i  čaršijama i ispod pulta"

hoću reć, ako je tebi svejedno što se roba drži u nekim kartonskim kutijama po podu i u nekoj vlažnoj garaži ti kupuj tamo, ja to neću...znam da uređivanje prostora košta, al bar mi je to neka garancija da nitko po tim stvarima ne gazi.

uostalom uskoro idemo u EU pa će valjda zakon donijewti neke odredbe oko prodajnog prostora bilo kakve robe...

neznam ja tko je propao HGspot ili ADM i ostavi se gluposti nitko ne gazi po robi i ona je normalno skadistena 

i stavrno ne vidim razlog zasto platiti za nesto cak i 200kn vise samo zbog nekog uređenog prostora ,a da i ne pricamo o katastrofa servisu 

dok za servis iz ADM-a imam samo rijeci hvale 

14 godina
protjeran
HGspot opet radi

... od mene nebu dobili više niti kune.

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
Fermi kaže...

Cijene im nisu normalne. baš sam uspoređivao nedavno cijene HG spota i Protisa. Razlika i po nekoliko stotina kuna.

To ti je isto k'o da uspoređuješ cijenu iPhonea i HTC-a u istom rangu. {#}

Da istina iphone se ne bi smio uspoređivati sa HTC uređajima zbog svog zastarjelog hardvera :-)
=WZ= Dado_mt http://www.bfwarzone.net
17 godina
Šarafar kaže...

Također, njhova jaka strana je raspoloživost robe u real time-u: vrijeme je novac, i nema gore stvari nego prekopavati cijeli grad zbog jedne specifične komponente. Želim kupiti sad, želim kupiti odmah, pokupiti što prije i otići završiti posao! Said inuf! Haugh!

Na principu robe koje nema živi jedna od infromatičkih trgovina u Vinkovcima, jedini imaju na lageru POS pisače, BC čitače i slične zvizdarije i onda kad trebaš nešto od ozbiljnijieg hardveraja odeš tamo, nema veze što je skuplje kad je tu a ne da razmišlja kao drugi gdje će nešto nabaviti... jednostavno, skuplji su zato što imaju svega na lageru i ne žive uopće loše... ja neću otići tamo kupovati, ali onaj kom nešto treba odmah, neće puno razmišljati. U stvari priej par godina sam tamo kupio HDD... taman se potrefilo da u nijednoj trgovini nije bilo HDD-a, sve ono, dođi sutra-preksutra pa će bit, al meni treba danas... ništa, ošo i kupio :)

14 godina
neaktivan
HGspot opet radi

Ma neka ljudi rade i neka ruše cijene. Uvijek ubodem nešto jeftino u HGspotu prije zatvaranja jedino kaj moram "utrenirat" mentalni sklop da se ne pouzdam u garancije. Kad se trgovina zatvori ja bih se trebao boriti za svoja garancijska prava sa uvoznicima i šta_ti_ga_ja_znam kime. Tak mi je bilo sa 16 GB stickom... ali stick je koštao 97 kn.... pa nije ni bilo smisla istjerivati pravdu

Uglavnom želim HGspotu još puno ciklusa otvaram-zatvaram. Kad otvaraju imaju rasprodaje da privuku kupce, a kad zatvaraju imaju stampedo rasprodaje da pokriju pokoji trošak.

2 0 hvala 0
17 godina
HGspot opet radi

Sve je ovo samo šamaranje mrtvog magarca ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HGspot opet radi
Meni je jedino iz cijele priće o HGSpotu žao radnika, za ostalo me boli racku.
"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am

4 0 hvala 0
14 godina
BobbyZ kaže...

Na žalost to je tako, posebno u ovo vrijeme krize, ljude zaista nije briga za to da hgspot mora održavati golemi izložbeni prostor koji košta, da mora plaćat puno više radnika itd..  Velika većina će uvijek otići tamo gdje je jeftinije jer komponenta je potpuno ista bilo da je kupiš u protisu, adm-u ili hgsptu. E sad, mene zanima zakaj Links još nije propao jer oni imaju najblaže rečeno bezobrazno visoke cijene već godinama. Bio sam tamo 6-7 puta u zadnja tri mjeseca(uglavnom razgledavao ili kupovao nešto sitno) i svaki put kad bi došao u dućanu sam bio ili sam ili je uz mene bio još jedan kupac. I oni moraju održavati prostor koji nije baš mali i oni imaju dosta prodavača...uglavnom, meni je zbilja misterij kak se oni održavaju na životu uz takve cijene.

16 godina
neaktivan
Links ima najjaču i najaktualniju ponudu hardvera i periferije. Nakon što pogledaš šta sve u ponudi ima jedan Links, shvatis da su HGspot, Vemil, Feniks i ostala ekipa prejadni i presmiješni. Links je najkompletniji IT dućan na ovim prostorima i jedina mana su mu lagano napuhane cijene nekih artikala, ali zato je tu široka i aktualna ponuda pa uživaš mogućnosti izbora.
15 godina
odjavljen
t00mob kaže...
BobbyZ kaže...

Na žalost to je tako, posebno u ovo vrijeme krize, ljude zaista nije briga za to da hgspot mora održavati golemi izložbeni prostor koji košta, da mora plaćat puno više radnika itd..  Velika većina će uvijek otići tamo gdje je jeftinije jer komponenta je potpuno ista bilo da je kupiš u protisu, adm-u ili hgsptu. E sad, mene zanima zakaj Links još nije propao jer oni imaju najblaže rečeno bezobrazno visoke cijene već godinama. Bio sam tamo 6-7 puta u zadnja tri mjeseca(uglavnom razgledavao ili kupovao nešto sitno) i svaki put kad bi došao u dućanu sam bio ili sam ili je uz mene bio još jedan kupac. I oni moraju održavati prostor koji nije baš mali i oni imaju dosta prodavača...uglavnom, meni je zbilja misterij kak se oni održavaju na životu uz takve cijene.

Jer su pristojni i znaju šta rade. Najrađe kupujem tamo, neke cijene je su malo više ali ionako bih to potrošio na dostavu.  (da kupujem cijeli komp onda bih razmislio, ali ovako kad kupujem tu i tamo lijepo sjednem u auto, i kupim)

17 godina
HGspot opet radi

Jesu platili radnicima prisilni godisnji odmor?

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir ne postavljaj ZABRANJENA PITANJA da te ne bi progutao mrak. Naravno da nisu. Dobili su bonove za Kaufland i paket maramica da obrišu suze.
14 godina
neaktivan
t00mob kaže...
BobbyZ kaže...

To je upravo ono kaj ja kažem. Većina ekipe ovdje nema svoju plaću već žica starce za svaku kunu, pa im je najvažnije koliko kaj košta. Ja kad nešto želim, želim odmah i ne da mi se čekati na dostavu, a spreman sam platiti 5-10% više samo da to dobijem odmah. Zato kupujem u Linksu, a kupovao sam i u HGspotu. Dapače, između Linksa i HGspota biram HGspot jer ima parking i na brzinu sam gotov s kupovinom.

To što neki dućan ima malo kupaca je meni plus, barem se trgovci meni posvete, a ne drugima. Tako da što se mene tiče kupujte u ADM-u i sličnima, meni još bolje.

16 godina
protjeran
zoki.zlikowski kaže...
t00mob kaže...
BobbyZ kaže...

To je upravo ono kaj ja kažem. Većina ekipe ovdje nema svoju plaću već žica starce za svaku kunu, pa im je najvažnije koliko kaj košta. Ja kad nešto želim, želim odmah i ne da mi se čekati na dostavu, a spreman sam platiti 5-10% više samo da to dobijem odmah. Zato kupujem u Linksu, a kupovao sam i u HGspotu. Dapače, između Linksa i HGspota biram HGspot jer ima parking i na brzinu sam gotov s kupovinom.

To što neki dućan ima malo kupaca je meni plus, barem se trgovci meni posvete, a ne drugima. Tako da što se mene tiče kupujte u ADM-u i sličnima, meni još bolje.

Mozes ti doc i u ADM i odma dobit sve sta trebas i tamo se trgovci 10x vise posvete kupcu nego u hgspot + imaju odlican servis 

i btw. ja imam posao i opet gledam na cijene ,uslugu i servis

u tome sve prednjaci ADM naspram HGSPOT,VEMIL itd... jer tamo ljudi znaju svoj posao

Vidim da nisi bio u ADM-u tak da neznas o cem pricas

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 17:59 (hrvatskafarkasevec).
14 godina
protjeran
zoki.zlikowski kaže...

to je ono što i ja kažem - cicije, kakvi naši ljudi i jesu, radije bi dali guze za 5% nižu cijenu nego da prošetaju do lijepe zgrade, pregledaju asortiman u miru, uzmu ga u ruke preokrenu pročitaju nešto i na kraju, biraju između 4-5 proizvođača...

ali ne, radije će satima tražit neku "garažu" i čekat dok prodavač nađe taj artikal u skladišu (čitaj - dok prevrne sve kutije) a iza njega još dvijica koja mu pušu u vrat...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice