Hawking savjetuje – napustite Zemlju

poruka: 133
|
čitano: 21.926
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hawking savjetuje – napustite Zemlju".
15 godina
neaktivan
Moram vas razočarati, no nikad neće biti selidbe humana u svemiru. Nece odgovarati masonjarama, manja kontrola, bez brige, dotad ce vec pustiti novu kugu iz laboratorija, programirat neki potresic sa harpom ili nahuškati neki rat. Čovječanstvo nema buddućnosti, treba revoluciju, no 70% covjecanstva su ovce. U vezi steve hovkinga, zesci kenjator, no offense, previse se zaletio sa svojim telepatskim abbilityima.
Trazim premium molten acc, heroji nebitni..
Moj PC  
4 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Hawking savjetuje – napustite Zemlju
Bera kaže...
Moram vas razočarati, no nikad neće biti selidbe humana u svemiru. Nece odgovarati masonjarama, manja kontrola, bez brige, dotad ce vec pustiti novu kugu iz laboratorija, programirat neki potresic sa harpom ili nahuškati neki rat. Čovječanstvo nema buddućnosti, treba revoluciju, no 70% covjecanstva su ovce. U vezi steve hovkinga, zesci kenjator, no offense, previse se zaletio sa svojim telepatskim abbilityima.

Osoba koja trabunja o Masonima naziva Hawkinga kenjatorom?

EOD.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
15 godina
neaktivan

Meni samo nije jasno čemu toliki pesimizam? {#}

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
Moj PC  
2 5 hvala 1
15 godina
Malarkey kaže...

http://www.dnevno.hr/vijesti/83573-davor-pavuna-medijski-ste-manipulirani-i-hipnotizirani-treba-nam-bozja-revolucija.html

Samo da napomenem. Resursa ima dovoljno za sve. Kolega s geološko rudarskog fakulteta mi je govorio o tome kao nafte na planetu ima za još više od 500 godina, s time da se stalno stvara nova.

Infomarcijama se samo manipulira, sve se vrti oko novca. A hrane ima da se nahrani cijela Afrika.

A ja sam na faksu u sklopu kolegija iz energetike gledao dokumentarac koji govori da nafte ima sve manje i da je situacija i gora nego što "se zna".

Winter is coming...
15 godina
neaktivan

Ovakvim kolonijalnim pristupom imperijalisticke nekolicine u svijetu nece nikada biti mir. Novac predstavlja moc i upravljanje, ne samo kapitalom nego i hranom,  vodom, peirodnim resursima i samom prirodom. Dakle cilj je postaviti apsolutnu kontrolu a nemire gusiti najmodernijim naoruzanjem.

Tu trpi priroda sa groznim zagadjenjima i ostatak covjecanstva.

Gledajuci iz to iz takvog kuta, Hawking je u pravu, ali gledajuci iz druge perspektive, imperije su padale, past ce i ova kapitalisticka, samo da ljudi dodju k sebi kazu dosta ovakvoj posrnuloj politici.

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

http://www.dnevno.hr/vijesti/83573-davor-pavuna-medijski-ste-manipulirani-i-hipnotizirani-treba-nam-bozja-revolucija.html

Samo da napomenem. Resursa ima dovoljno za sve. Kolega s geološko rudarskog fakulteta mi je govorio o tome kao nafte na planetu ima za još više od 500 godina, s time da se stalno stvara nova.

Infomarcijama se samo manipulira, sve se vrti oko novca. A hrane ima da se nahrani cijela Afrika.

Sto se tice nafte, nisam bas 100% siguran. Ukratko, kad se nafta crpi, nije to da ti busis i dodes do nekakve rupe gdje je neki bazen s naftom koju onda pocicas van. Ako se ne varam to se uistinu zove bazen, ali ne u smislu pravog bazena, vec je to nafta u poroznom kamenju. Mi danas mozemo iscrpiti neko naftno leziste, ali bas zbog toga sto se nafta nalazi u poroznom kamenju NE mozemo leziste iscrpiti u POTPUNOSTI. Tj. cak bi i mogli, ali je ekonomski neisplativo. Tako da velik dio nafte i dalje lezi pod zemljom, iako se leziste vodi kao "iscrpljeno". Znaci ima je, ali je ekonomski neisplativa za crpiti, pa kao da je i nema (vjerujem da ce doci vrijeme kad ce se usprkos neisplativosti morati crpiti).

Nafta se u svakom slucaju stalno nova stvara, to je prirodan proces, ali je pitanje kojom brzinom, tj. koji je omjer stvaranja/trosenja. Osobno ne vjerujem da bi se ikako mogla stvarati tom brzinom kojom se trosi. Sto se tice zaliha koje imamo, ne bih se htio u to previse mijesati, ali sam ipak malo previse skeptican glede te brojke od 500 godina, s obzirom na kolicinu koja se godisnje potrosi i ako imamo na umu cinjenicu da svake godine ta potrosena kolicina raste.

Ne kaze se bezveze, "znanje je moc" ili u ovom slucaju informacija.

Istina je i za hranu, dovoljno je pogledati podatke koliko se (ispravne!) hrane godisnje baci u razvijenim zemljama i sve je jasno. Ma dovoljno je otici u jedan prosjecan restoran, sjesti i promatrati koliko toga gosti ostave nakon obroka. Nazalost, distribucija hrane u svijetu je neravnomjerna.

Agent Rico kaže...

Meni samo nije jasno čemu toliki pesimizam? {#}

Zato sto je prokleto ocito da ovo sve skupa ne vodi nigdje ili bolje receno, vodi k vragu?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 22:40 (1domagoj1).
17 godina
protjeran

Meni je nevjerovatno da čovjek koji nevjeruje u Boga vjeruje u izvanzemaljce. Maltene kao da su već tu, iza mjeseca i samo što nisu.

Ukoliko je već skeptičan prema postojanju Boga u najmanju ruku bi trebao biti skeptičan prema postojanju malih zelenih.

To je samo potvrda toga da većina ljudi vjeruje u ono što želi vjerovati.

Ovo što je rekao da sami sebe uništavamo se slažem, krenuli smo krivo a tehnologija je samo iluzija uglavnom,neće nas spasiti

2 16 hvala 0
17 godina

pa kad smo takvi... give me give  me, jos jos, daj daj, ocu ovo ocu ono.. ne razlikujemo se previse od djeteta koje mozemo svaki dan vidjet u bilo kojem prodajnom centru kako vristi i nije mu dosta 2 kinder jaja, hoce ih osam.  urla i ne pusta onu kutiju sa 50 saprajz jaja.

a sve to rolla ciklus, energenata i sirovine koji ce opskrbit silnu potraznju jer se moraju pohlepnici namirit.   i luka modric je potpisao ugovor,pa se odjednom predomislio...ocu jos ,ocu jos.

nema veze sto mobitel star dvije godine super radi...mi smo onaj klinac sa kinder jajima..hocemo novog samija jer ima quad core i ne laga...e qurac!

rat i prelazak preko mrtvih, za nasu je vrtu normalna stvar...ne mora bit nafta u pitanju...moze bit i sirovina za baterije mobitela.   otuda strah,da bi i nas mogao netko ubacit u smjesu za paštetu...eto cisto zato jer dajemo dobar šmek njegovoj pašteti, a on je dobro prodaje na svom planetu.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
13 0 hvala 3
17 godina
protjeran

Ajde ljudi moji samo bez panike i citata iz Biblije molim ... pa imamo 1000 godina najmanje ako se pita Hawkinga.

Da sutra nam neko da miljun FTL brodova, nebi imali gdje ić s njima.

Zašto?

Jel neko otkrio koju planetu pogodnu za život ljudi?

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Bugovci bi trebali izbaciti neki novi popularnoznanstveni časopis, ide im :) Kupovao bih ga češće nego Bug :)

15 godina
neaktivan

Svašta se dalo pročitat i to ne baš previše toga pametnog...nažalost.
Jednan pametan čovjek je rekao "Onaj tko o nečem malo zna priča kao da sve zna, a onaj tko zna puno tek tada shvaća koliko malo zna pa mudro šuti"

Zar stvarno mislite da smo mi tehnološki razvijeni onoliko koliko mi "širi puk" znamo?
Što se tiče resursa...lako bi se mi prebacili na neku "zeleniju" tehnologiju (kaga zanima nek googla malo :D ) da nam cila ekonomija ne ovisi o tome, a ratovi se i vode upravo zbog nečije zarade.

on topic
Hawking ništa nije nova izjaviu što SF filmovi nisu pokrili odavno pa i puno više.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
virtuozo kaže...

Meni je nevjerovatno da čovjek koji nevjeruje u Boga vjeruje u izvanzemaljce. Maltene kao da su već tu, iza mjeseca i samo što nisu.

Ukoliko je već skeptičan prema postojanju Boga u najmanju ruku bi trebao biti skeptičan prema postojanju malih zelenih.

Ovo što je rekao da sami sebe uništavamo se slažem, krenuli smo krivo a tehnologija je samo iluzija uglavnom,neće nas spasiti

Za izvanzemaljce je vjerojatnost statistički 99% vjerojatna da postoje.Za "bog-a" 0%.

Svemir je jako velik.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 0:04 (g12356).
16 godina
Dans kaže...

Bugovci bi trebali izbaciti neki novi popularnoznanstveni časopis, ide im :) Kupovao bih ga češće nego Bug :)

Ili nešto slično Wiredu i sličnim gadgeti & tehnologija & popularna znanost časopisima... Dosta je više bilo desetak i više recenzija N-te verzije matičnih ploča i grafičkih kartica po časopisu! :) Nekad je izlazio onaj Plan B (danas izlazi na samo webu) i nije bio loš u početku, ali onda je počeo pisati o Web 2.0 i sličnim nebitnim idiotarijama, a zapostavili su znanost i tehnologiju :-( No, dizajn časopisa je bio prekrasan, šteta što je opala kvaliteta časopisa pa više nije opravdavao cijenu od 35 kuna...

15 godina

Kao da mi ne želimo napustit Zemlju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
truto kaže...

Jednan pametan čovjek je rekao "Onaj tko o nečem malo zna priča kao da sve zna, a onaj tko zna puno tek tada shvaća koliko malo zna pa mudro šuti"

Zar stvarno mislite da smo mi tehnološki razvijeni onoliko koliko mi "širi puk" znamo?
Što se tiče resursa...lako bi se mi prebacili na neku "zeleniju" tehnologiju (kaga zanima nek googla malo :D ) da nam cila ekonomija ne ovisi o tome, a ratovi se i vode upravo zbog nečije zarade.

on topic
Hawking ništa nije nova izjaviu što SF filmovi nisu pokrili odavno pa i puno više.

Naravno da vojska i slicne institucije imaju pristup high of the high end tehnologiji koja je bolja od consumer tehnologije, ali ne brini, nemaju fotonska torpeda, nemaju warp pogon, EM stitove i slicne stvari koje bi nam trebale ako se zelimo spasiti od neke globalne prirodne katastrofe ili ako zelimo kolonizirati neki drugi planet.

Koja to "zelenija" tehnologija, sad sam zainteresiran?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
protjeran
g12356 kaže...
virtuozo kaže...

Za izvanzemaljce je vjerojatnost statistički 99% vjerojatna da postoje.Za "bog-a" 0%.

Svemir je jako velik.

Zivot van nase planete nije 99% moguc, vec 100%. Nista nije apsolutno, pa ono...

Sto se tice Boga, nisam neki vjernik, samo vjerujem u neku 'visu silu'. No izjaviti da Bog ne postoji 100% nije ni malo ok. Ne radi vjernika, ima svako pravo na svoje stajaliste. Vec cisto ako cemo gledati sa znanstvene strane (da, cak i kad je Bog u pitanju moze se sa te strane gledati).

Recimo da je sve nastalo velikim praskom. Sta je potaklo taj veliki prasak? Odakle ta tocka velike gustoce? Materija i antimaterija? Ako me pamcenje dobro sluzi, energija se ne moze potrositi, vec samo prelazi iz jednog oblika u drugi. I energija ne moze nastati iz nicega. Ponavljam, ako me pamcenje dobro sluzi. Neka me isprave sadasnji studenti kojima je ovo svjezije gradivo.

Samim time, ocito je postojala 'neka visa sila'. Jedino drugo objasnjenje je da smo preglupi da cak i mastamo o tome, a kamo li tek da nastanak svemira shvatimo. Preduboke teme, odoh bacit partiju dote, popit jos koju pivu, zapalit joint i pokusat u takvom stanju programirati. Za to mi ne treba ni Bog, a ni znanost{#}

16 godina

Ništa novo, a Hawking je respektabilan znanstvenik i kao takav iznosi činjenice. A činjenica je da priroda ima glavnu riječ, a ne mi - koliko god napredni bili. Jedna jača erupcija vulkana, ili kriva genetska mutacija bakterije i gotovi smo. Nažalost, nismo pripremljeni za ništa od navedenog (vidi slučaj nedavnog pada meteora u Rusiji).

Postavili smo krivo prioritete. Svijest i duhovnost većine ljudi prije svega, a onda i znanje (Imagination is more important than knowledge. -Einstein) ne prate nivo razvoja znanosti i tehnologije, tu je prisutan ogroman i opasan raskorak. Bavimo se tričarijama i glupostima i razmnožavamo se bez plana. Dobra je analogija između virusa i čovječanstva (film Matrix). Većina roditelja, kao i školski sustav odgajaju zatucane idiote nepripremljene za ionako kratak životni vijek. Zatiremo im urođenu znatiželju, nezavisnost i slobodu mišljenja, odgajamo robote uskih pogleda ovisne o ovom specifičnom socijalno-ekonomskom sustavu. Većinu vremena vodimo se životinjskim instinktima, briljiramo tek u rijetkim trenucima kada primjenjujemo snagu vlastitog racionalnog uma u rješavanju pozitivnih izazova.

Prirodni zakon evolucije je jasan, prilagodi se ili umri. Nećemo ovako još dugo bez ozbiljne promjene globalnog stanja svijesti, a onda i ekonomskih i političkih modela koji su samo posljedica naše svijesti (primjer - Sjeverna Koreja i masovna indoktrinacija). Moramo se osloboditi svega što nas mentalno ograničava kao vrstu, a onda će sve dobro iz toga proizaći. Strah je naš najveći neprijatelj, a zaboravili smo da je sam strah jedino čega se trebamo bojati.

Trebamo početi od rješavanja ovog bolesnog školskog sustava i kontrole razmnožavanja kao najprioritetnijih problema, a onda nastaviti s ostalim. Pokazali smo da možemo raditi čuda - hodali smo na Mjesecu prije četrdesetak godina, na trenutak bili ujedinjeni u optimizmu i želji za boljim, a ona smo zastali iz nekog razloga. Moramo svi zajedno to promijeniti - svojim načinom života, izborima, odnosom prema drugima, prirodi, sebi, djeci, državi i svim društvenim zajednicama. Previše nas je i ulozi su previsoki da bi svatko igrao po svome.

... and the sky is the limit!

- Cpt. Picard, Star Trek

Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
g12356 kaže...
virtuozo kaže...

Svemir je jako velik.

Zivot van nase planete nije 99% moguc, vec 100%. Nista nije apsolutno, pa ono...

Sto se tice Boga, nisam neki vjernik, samo vjerujem u neku 'visu silu'. No izjaviti da Bog ne postoji 100% nije ni malo ok. Ne radi vjernika, ima svako pravo na svoje stajaliste. Vec cisto ako cemo gledati sa znanstvene strane (da, cak i kad je Bog u pitanju moze se sa te strane gledati).

Recimo da je sve nastalo velikim praskom. Sta je potaklo taj veliki prasak? Odakle ta tocka velike gustoce? Materija i antimaterija? Ako me pamcenje dobro sluzi, energija se ne moze potrositi, vec samo prelazi iz jednog oblika u drugi. I energija ne moze nastati iz nicega. Ponavljam, ako me pamcenje dobro sluzi. Neka me isprave sadasnji studenti kojima je ovo svjezije gradivo.

Samim time, ocito je postojala 'neka visa sila'. Jedino drugo objasnjenje je da smo preglupi da cak i mastamo o tome, a kamo li tek da nastanak svemira shvatimo. Preduboke teme, odoh bacit partiju dote, popit jos koju pivu, zapalit joint i pokusat u takvom stanju programirati. Za to mi ne treba ni Bog, a ni znanost{#}

Ne,pretpostavka je da je svemir postojao u nekakvom prijašnjem obliku,i da se taj prijašnji svemir iz nekog razloga zgusnuo,dok nije postigao maksimalnu gustoću zbog koje je eksplodirao.Ja nisam fizičar ali je u najkraće rečenim rečenicama to tako.

To šta   mi to danas nemožemo objasnit ne znači da je bolje da mi o tome razmišljamo kao da je to neka čarolija(podsjetio bih vas da su ljudi prije običnu vatru smatrali čarolijom).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
12 godina
protjeran
truto kaže...

on topic

Samo radi tvog znanj,da kažem,da današnju potrošnju el.energije trenutno mogu pokriti samo nuklearke,a sve mimo toga je ono-čisto dodatak..

Potrošači el.energije su prilično stare tehnologije,pa je i potrošnja visoka,a novac investiran u postojeću tehnologiju,se mora otplatiti..Da znaš kako je promjena tehnologije bolna,evo ti primjera..

Probaj ti investirati u neki izvor energije,pa kad odjednom netko izmisli nešto bolje,a ti još nisi izvukao niti 10% svog novac.Klinac bi ti išao "ozeleniti" rješenje,ako gubiš novac..nema novca za "zeleno",treba ga prvo zaraditi..

17 godina
jumboY kaže...

Za programiranje ti ne trebaju znanost i bogovi, ali ti treba logika, koje si se ovakvim argumentom odrekao. Tu je objašnjeno što sve ne valja s tim.

17 godina
neaktivan

Možda ćemo se uništiti, možda i nećemo. 50:50. Do tada ću ja sebi složit sendvič, otvorit pivo i pratiti ovu temu jer kako je netko gore već rekao, ovo mi je najdraži tip teme na forumu: Science vs God.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

uz svo dužno poštovanje ali što je tu novog? možda nas pukne asteroid, možda kim un jung, možda gripa, supervulkan, ledeno doba itd itd. mali milijon nesreča nam se može desit pa čak i, da smo te sreče, da nas neki uber vanzemaljci porobe da im gradimo brodove(u čem bi bila razlika?).

a što ako: 

vanzemaljci su jako prijateljski nastrojeni i poklone nam neku tehnologiju ala replikator. ili npr da imaju jako visoke moralne i etičke standarde i nametnu se ko pravedni vladari koju će izbrisat razlike među bogatima i siromašnima i dijeli sve resurse podjednako?

što ako su nas vanzemaljci "posadili" na ovu zemlju i jednostavno ne žele da ima experiment ne propadne jer su napravili jako dobru stvar (što je je, ljudi su awesome uglavnom). 

pobogu, malo optimizma ljudi....

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja vjerujem Isusu Kristu. Da me izliječi, da me nahrani i napoji i da mi oprosti grijehe. {#}

Kada on opet dođe, ja ću napustiti Zemlju! {#}

Time waits for no man.

1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tanen kaže...

Ja vjerujem Isusu Kristu. Da me izliječi, da me nahrani i napoji i da mi oprosti grijehe. {#}

Kada on opet dođe, ja ću napustiti Zemlju! {#}

ULTIMATE FAIL{#}

13 godina
neaktivan

Ma što pričao, u temelju je Hawking u pravu - vrsta nam je trenutno u neodrživom razvoju. To ne znači nužno katastrofu po čovječanstvo ovih dana, ali ne treba biti mnogo pametan da se zbroje dva i dva, odnosno da zbrojimo što sve oduzimamo vlastitom ekosustavu te tako budućim naraštajima.

0 0 hvala 0
16 godina
jumboY kaže...
Tonči kaže...

S tehnologijom smo jadni, u pravu je vezano za vanzemaljsku inteligenciju: ako mogu do nas, to znači da su toliko napredniji da nemamo nikakve šanse. Uopće nije pametno javljati im se. Njima ne treba jadnija civilizacija, kao što Španjolcima nisu trebali Indijanci. Trebaju im eventualno resursi.

Sa Zemlje nećemo lako. Jedva smo financirali LHC, a kamoli što ozbiljnije. Ekonomija je takva da ne podržava nikakav viši cilj od kratkoročnog hedonizma i destrukcije. NASA je spala na minimalac, a ostali nisu ni blizu.

Od svih mogucih i nemogucih teorija unistenja nase planete, to da ce nas alieni unistiti je meni osobno daleko najnerealnija. Zasto? Vrlo jednostavno. Cemu da nas napadaju/unistavaju? Radi resursa? Svemir nije malo mjesto, ako mogu putovati do naseg planeta, mogu i do drugih. A sigurno je lakse doci do resursa bez ikakve muke da moras zgaziti mrava (u ovom slucaju mi smo mravi ofkors).

Tako su i indijanci jednom pričali...

Ima logike u Hawkingovom razmišljanju i čovjek misli na budućnost. Ne na 1 generaciju.

@memulica

"Jel neko otkrio koju planetu pogodnu za život ljudi?"

Planete netreba samo otkrivat, treba ih i stvarati... recimo teraformacija mjeseca/Marsa nebi bio loš početni potez. (sve i da postupak završi za 100 generacija-isplati se, ako do tada Mars "preživi" ;)).

A onda postepeno treba gledati dalje... 

+u zadnje vrijeme su se jako popravili sa otkrivanjem dalekih planeta, samo što mi tamo sa ovim našim "trabantima" još nemožemo i na tome bi trebalo poraditi...

17 godina
neaktivan

Što je sad ovo? Pa zar nije Stiven sam prije godinu, dvije izjavio da je siguran da u svemiru, osim nas, nema inteligentnih bića. Ja ga već duže vrijeme ne doživljavam previše ozbiljno. Uz dužno poštovanje prema njemu (zbog stare slave) - puk'o je i više ni sam ne zna što bi. Žao mi ga.

0 0 hvala 0
17 godina

Hajde ova struja koja propovijeda istrebljenje ljudske rase neka mi malo opise svoje vidjenje toga.

Pitam cisto zato sto smo mi odvratna agresivna i sebicna vrsta koja se kroz povijest dizala i spustala (tehnoloski i civilizacijski) ali se u 15.000 godina nismo uspjeli istrijebiti. Pa me zanima misljenje i scenarij gdje cemo se populacijski svesti na 0.

Planet je jako tesko unistiti. I planet je prosao sve i svasta prije nas (globalne poplave, pozare "biblijskih razmjera", potrese, bombardiranje iz svemira, ...) pa ga gle kako je lijep danas.

Mi smo (za sad) jedina vrsta koja uspjesno prilagodava okolis sebi i to je nase proklestvo jer nas to ujedno gura naprijed i nazad posto su resursi ipak ograniceni.

Priroda tezi balansu. Ako zagadimo vodu i zrak, pa smanjit ce nam se populacija. Izasli smo iz hranidbenog lanca i nitko nas ne jede i pomalo istrijebljuje. 

Opasni su samo vanjski faktori na koje (za sad) ne mozemo utjecati.

Tip nase zvijezde "zivi" oko 11 mlrd godina i sada je negdje na pola zivotnog vijeka. Vrlo vjerovatno cemo u tom periodu naci nacin da ponovo pokrenemo fuziju. Ili cemo biti na drugom kraju galaksije.

I svemir ima "rok trajanja". Vjerojatno cemo nacin nacin i da se maknemo iz njega.

Mozda zato nema nikog :D Mozda su svi zbrisali u neki "mladji" svemir :P 

Ali sam poprilicno uvjeren (na temelju nase ljudske prirode i zilavosti) da ce nasa rasa (ili neki njen derivat) opstati jako dugo i biti "pain in the ass" ovog svemira.

2 0 hvala 0
17 godina
Ne znam kak je vama ali meni je super na Zemlji i nejde mi se nigdi.
Činjenica je da živimo u doba najbržeg razvoja i rasta čovječanstva. Zbog toga sam sretan jer budem doživel te videl sve i svašta.

Kak bude za dan dva ili 1000 godina, živi bili pa vidjeli. Ne sekiram se previše jer ako na nekaj nemrem utjecat onda se radi toga niti ne bediram.

Činjenica je da vanzemaljci redovno dolaze u goste i ako nas do sad nisu istrebili vjerojatno ni ne budu. Prije se budemo sami ili neki vulkan, meteor, kuga, rat...

Live long and prosper.
17 godina

Eh da, to je inace tabu tema i u nju se ne dira ali ju je bitno spomenuti. I ja mrzim sto je to tako i gadi mi se ta cinjenica no nema napretka bez rata. Vecina danasnje tehnologije je rezultat WWII. 

Odvratno, znam, no to je tako.

A jos odvratnije je sto je knjiga iz anatomije prije WWII bila (karikiram) 10 stranica a nakon "rada" Mengele i ekipe ta knjiga ima 2.000 stranica. Zalosno no da taj psihopat nije komadao neduzne ljude, danas ti nebi mogli, recimo, prisit palac kojeg si odrezao.

Rat gura nove tehnologije. I sve sto prvo smislimo sluzi unistenju/zastiti/zastrasivanju.

Ne treba nama novi Isus. Nama treba novi Tesla.

1 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice