OK, daj mi link gdje mogu skinuti DVD image. takvu kvalitetu DVD sam platio.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OK, daj mi link gdje mogu skinuti DVD image. takvu kvalitetu DVD sam platio.
U onima u kojima ljudi misle da tvoj proizvod ne vrijedi 20$ nego pola sata DLa.
ti si fakat glup. Ali sorry ono , fakat si glup. I jadan onak koji te zaposlio da radish na milijunskim projektima. Po toj tvojoj analogiji ja cu otici u ducan i posto mi tvoj laptop ne vrijedi 4000$ ja cu se samo isetati sa njim jer mi je tako lakse i meni taj tvoj laptop ne vrijedi toliko.... Dakle ovdje pricamo o mogucnostima primjene mjera represije a ne o trzisnoj vrijednosti. Mali osvrt na ovo moje pa.. stavicu pod navodnike "vrijedjanje", proizlazi is toga sto ti porukom za porukom sam od sebe radish idijota konstantnim apsolutno neusporedivim usporedbama.
- da su društvene norme takve da se na to drugačije gleda
ako jos dosad nisi bio svjestan svojih izjava.. ja cu tu fakin jednostavno pojednostaviti tvoje (idiotske) tvrdje. A to je:
Ako stavish plod svog rada (neso ala OS na kojemu radi konstantno xy tisuca ljudi koji hrane svoje porodice) na _LAKO_ dostupni medij (you name it) ti sa time dajes svoj rad for free jer ga SVAKA susa moze kopirati/downlodirati i KORISTITI i ne platiti za to koristenje. (ala ja ostavim otkljucan auto sa kljucem u bravi na cesti i ti ga sasvim legano i bez beda mozesh odvesti kuci)
Ako ti sjedim za vratom i naplacujem svaki korak moje implementacije (kao sto ti u svojim projektima radish) onda je to _bitan_ i _vazan_ i sasvim uredu naplativ rad.
J*bote koji si ti primitivac.... kako uopce radish u IT industriji nije mi jasno.
Ja ne pričam o tome koliko nešto košta, nego koliko nešto vrijedi.
A koliko ti vrijedi boca kokakole u tvornici kokakole i u sahari kada nisi nista pio 5 dana?
Upravo o digitalnim stvarima - mp3 možeš množiti beskonačno puta za 0 kuna. I onda, jasno, u ekonomiji koja ja napravljena na "scarce goods" principima znači da takva stvar gubi vrijednost. Potrebna ti je nova ekonomije, točnije: novi pristup i novi poslovni modeli da izađeš iz tog problema. Koji? Nemam nobela iz ekonomije pa ne znam.
Koji? Odgovor je jako jednostavan. Ljudi su stoka. Dakle batinom. Kao sto je bilo koje drustvo na svijetu uredjeno.
Što ja i od koga kradem?
To samo ti i tvoj ISP znaju.
Kako mogu koristiti neku tvoju usluga ako mi ju ti ne daš? Znaš li što je usluga?
Opet seresh. Tebi ocigledno usluga koja je lako dostupna nije usluga nego prilika za lopovluk i iskoristavanje.
Što? Zaboravljaš da stvar vrijedi onoliko koliko su ljudi spremni platiti za nju.
Dotakli smo se ovoga gore u primjeru sa laptopom.
Vidim da si malo živčan. Opet - ja nisam kriv što se svijet mijenja onako kako tebi ne odgovara.
Dakle, ti si uslugu sveo na real time. Ako ti netko nesto ne radi pred ocima .. ili nedaj boze snimi svoju uslugu na CD.. to prestaje biti usluga.
Vidim da i dalje glumish glupana.... Oprosti nisam ti ja kriv ako si sve vrijeme u krivu i dalje ustrajes na svojoj uskogrudnoj definiciju naplativih usluga.
E vidiš, napokon počinješ shvaćati razliku između scarce i abdundant dobara.
Cuj ne sumnjam da tvoju implementaciju tvojih usluga prati tim odvjetnika... da se nebi slucajno korisnik na kraju projekta shvatio da to sto ste vi nadrljali u biti bash i ne vrijedi tih XY miliona placenih za vase servise....
On me plaća onoliko koliko mu vrijedim. Kad moje usluge budu vrijedile manje, plaćat će me manje.
a ne dragi moj. drzi se svoje filozofije.. svaki puta kada instalirash taj svoj XY produkt reci gazdi da naplati korisniku XY posto manje para.
Zato bih volio (opet) postati jedan citat (postaje mi jako mio):
Nesh vjerovat nisam ga ni procitao...
Prodati softver koji si kupio, što se mene tiče, smiješ bez ikakvih problema...
- I go to the pizza shop and they offer me a free soda with two slices. The soda has value, but I just got it for free, and did so without Coca-Cola granting permission. I don’t think anyone would claim this is stealing or even wrong or immoral. ->Pizza shop je platila sok. Ako netko drugi plati Windowse i tebi ih pokloni, to nije krađa
- My friend lets me borrow a book, which I read. The book has value. I got it for free, without the permission of the book author or publisher. ->Ako ja tebi posudim svoje računalo, ti možeš na Windowsima, koji su na istom računalo, legalno raditi
- I get on a train and pick up the newspaper that a passenger left behind. The newspaper has value. I got it for free, without the newspaper company granting permission. I don’t think anyone would claim that’s stealing. ->Ako vidiš odbačene Windowse (zapravo key, koji se ne koristi), ti možeš njega prisvojiti (ukoliko stari vlasnik se odrekne svojih prava nad njime) -> u sukobu s onim što si napisao dolje. I sad pričamo o novinama - ti si umnožio vrijednost novina bez odobrenja proizvođača - ukrao si mu profit koji bi on zaradio da ti nisi "dilao", da su i drugi morali kupiti novine.
- I go to the beach. The people sitting next to me are playing music on their stereo, that I can hear. The music has value, but I just got it for free, without the permission of the record label. ->Ako ja nešto pokazujem tebi na svojim Windowsima, to nije krađa -> ne, nego ja koristim tvoje windowse za svoj posao. Ali zadržimo se na primjeru, nemoj demagoški iskrivljavati situaciju - ja sam dobio nešto što nisam platio. Ako želim slušati tu pjesmu - moram ju platiti, inače kradem proizvođaču. Ili?
- I go see “Shakespeare in the Park.” I get to see something of great value for free, without permission of William Shakespeare. ->Nakon određenog vremena autorska prava prestaju biti važeća, te djelo / rad / štoveć postaje opće dobro -> bome ne, prava se mogu produljivati ohoho dugo. Problem je samo što se to nitko nije sjetio za Shakespeara, Mozarta, ili recimo Newtona i Leibnitza - to bi bio užitak. I u ovom primjeru opet stoji da si dobio nešto a autor nije bio plaćen.
- Verizon sees that Sprint is going to announce an “all you can eat plan” and decides to introduce its own similar plan. Verizon got that idea for a bundle from Sprint for “free” and certainly without Sprint’s permission. Yet, we call that competition, not stealing. -> Linux vs Windows vs OS X -> ne. Stvar je u tome da kad veliki uzimaju ideje od drugih, onda je to "konkurencija". Kad to rade mali, onda je to "krađa".
uskladi si primjereGore lijepo vidiš da postoji hrpa primjera u kojima dobije nešto a da to nisi platio, a da je čak možda i autor protiv toga da ti to dobiješ. I ni u jednom slučaju ti nisi rekao - krađa. A onda mi pričaš o nekavom poštivanju zakona. I sad je nadam se jasno da zakoni neodgovaraju stvarnosti. I da će ih se kad-tad promijeniti.
Izrezao sam skoro sve, jer moj post u kojem sam reako sve što još mogu reći o toj temi može naći malo iznad. Ostavio sam samo ovo dolje da te pitam:
Koji? Odgovor je jako jednostavan. Ljudi su stoka. Dakle batinom. Kao sto je bilo koje drustvo na svijetu uredjeno.
Puno sreće u stočarstvu i batinjanju. Sad me možeš opet vrijeđati.
i kakve to ima veze sa lopovlukom koji promovirash?
goranebe ti promovirash lopovluk i hvatash se na tehnice detalje distribucije ljudskog rada. ti to znash i ko ga jebe, necesh to ovdje priznati iz jednostavnog razloga.. pa ovo je forum! nemaju pojma ko si i boli te dupe za svoje izjave .. glavno da si potroshio malo svojeg vremena..
nadam se samo da nisi bio on site .. pa za tvoje vrijeme koje placha customer koristio u neke druge svrhe... cc...cc...no no...
...... radish na milijunskim projektima. ....
J*bote koji si ti primitivac.... kako uopce radish u IT industriji nije mi jasno.
Izrezao sam skoro sve, jer moj post u kojem sam reako sve što još mogu reći o toj temi može naći malo iznad. Ostavio sam samo ovo dolje da te pitam:
Puno sreće u stočarstvu i batinjanju. Sad me možeš opet vrijeđati.
i kakve to ima veze sa lopovlukom koji promovirash?
goranebe ti promovirash lopovluk i hvatash se na tehnice detalje distribucije ljudskog rada. ti to znash i ko ga jebe, necesh to ovdje priznati iz jednostavnog razloga.. pa ovo je forum! nemaju pojma ko si i boli te dupe za svoje izjave .. glavno da si potroshio malo svojeg vremena..
nadam se samo da nisi bio on site .. pa za tvoje vrijeme koje placha customer koristio u neke druge svrhe... cc...cc...no no...

Po cemu su njegovi argumenti ili maniri ista losiji od tvojih?
Anyway u Paklu je Ekipa :)

ISP je privatna tvrtka. Tu se slažemo?
OK, dakle, ISP tebi može isključiti priključak i ako im se ne sviđaš. Kužiš? Mogu odbiti uslužiti te.
E, sada. Ti nemaš pravo ništa ilegalno downloadati bez obzira hoćeš li to koristiti ili ne, kao što nemaš pravo uokolo nositi pištolj za koji nemaš dozvolu, bez obzira hoćeš li ga upotrijebiti ili ne.
I nije "samoinicijativno", nego poduprto činjenicom da ti kršiš zakon.
Objavi link na piratski softver na BUG-ovom forumu i dobiješ ban, samoinicijativno, jer nemaš apsolutno nikakva prava na privatnom vlasništvu. Dovoljno je da imaš ružan nick koji se ne sviđa Miru i možeš dobiti ban.
Objavi oglas da prodaješ marihuanu, dobit ćeš ban jer zloupotrebljavaš privatnu uslugu za ilegalnu aktivnost.
Objavi poruku o uzgoju krumpira na njuz grupi s temom hentai crtića i dobit ćeš ne samo izgon s grupe, nego i pismenu opomenu ISP-a na kućnu adresu. Objavi nakon toga poruku o rock koncertu na grupi o prodaji računala i ostaješ bez Interneta na 2 tjedna. Jel' ti to, napokon, jasno?
ISP ima potpuno pravo ugasiti uslugu koju ti pruža ako kršiš ili uvjete korištenja ili zakone države u kojoj se nalaziš. Sviđalo se to tebi ili ne.
-izgleda da je na Bugovim stranicama krivo inerpretirana vijest.
mogući original zvući ovako:
..
Prijedlog nazvan “Création et Internet”, a neformalno zvan direktiva “tri udarca”, prošao je preliminarno glasanje u parlamentu, a očekivalo se kako će ga u četvrak odobriti oba doma. Zakon ima veliku podršku vladajuće stranke francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Zakon udrugama glazbene i filmske industrije omogućava unajmljivanje kompanija koje bi analizirale downloadiranje podataka od strane korisnika kako bi se otkrilo piratstvo te ga se prijavilo novoj agenciji koja bi nadgledala zaštitu autorskih prava. Za prvi prekršaj korisnik će dobiti upozoravajući e-mail, za drugi poštom stiže ovjereno upozorenje, dok kod trećeg provider prekida suradnju.
..
-znači da to nebi bio posao ISPa.
ISP je privatna tvrtka. Tu se slažemo?
OK, dakle, ISP tebi može isključiti priključak i ako im se ne sviđaš. Kužiš? Mogu odbiti uslužiti te.
tako da ovaj dio -neznaš. -pitaj pravnike. Mora imati opravdani razlog, u ovom kontekstu, znaći prekšaj je već utvrđen/počinjen.
Ostatak s prekršiteljima (piratima) po kratkom postupku, rezanje ruke ili metrak u čelo, mogu se i složiti s tim...
evo i jednog Dejanovićevog osvrta...
- Legalno je (bar po nexeemu) prodati kupljeni CD, knjigu i sl.
- Legalno je napraviti backup (instalirati aplikaciju, staviti glazbu na mp3 player ili kopirati određeni dio knjige za vlastitu upotrebu)
- Ako ne postoji zakon koji mi nalaže da taj isti "backup" moram uništiti nakon prodaje originala, onda sam 'na konju'?
Upravo sam se posavjetovao s jednom odvjetnicom: u kafiću npr. ugostitelj te smije odbiti uslužiti ako smatra da za to ima razloga. Žaliti se možeš u knjigu žalbe i posljedica je razmatranje ceha ugostitelja, ali zakon koji ugostitelja prisiljava na nešto, ne postoji, pa tako za niti jednu uslugu.