Francuzi đonom na piratstvo

poruka: 550
|
čitano: 263.433
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Francuzi đonom na piratstvo".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Francuski zakon na udaru
17 godina

naxeem stvarno voliš flejmati druge no nekada si u pravu, a nekada si totalno izvan događaja.

Ovako ja stojim iza toga da piratstvo treba tretirati kao drogu, a ne kao krađu.

Nije kriv onaj koji skine nego onaj koji to daje. A s ovim zakonom svako može dobiti zabranu interneta zbog gluposti. Jer danas smo zatrpani s piratskim smečem i kako da sada jedan običan korisnik raspozna što je piratsko, a što ne. Mislim stranica besplatni mp3-ca nigdje ne piše odakle im mp3ce. Dok znam da postoje i sitovi gdje je besplatno skidanje mp3-a legalno.

Pa tu čak imamo i programe koji to potiču - Bearshare, Limewire .itd

Zašto bi obični korisnici (ljudi koji baš nemaju puno pojima o netu i smaću na njemu) morali znati što je legalno, a što nije - i zbog toga ih još osude kao kradljivce.

Pa onda ajde tužitie i ovisnike o drogi zato što su navučeni na drugu, a nisu bili dovoljno informirani o čemu se tu radi.

Zakon je totalno barbarski i neandretalski. A što se tiče sudova kod nas - naši samo kupe od drugih ne razmišljajući jeli taj zakon dobar.

Ono zašto bi kaznili par tražilica i torrent providera jer ne filtriraju nelegalne (piratske) sadržaje, kada možemo musti lovu iz ovih ostalih.

Znači oni što daju drogu imaju više prava od onoga tko dobije drogu. Ma odlično to može samo funkcionirati kod onih koji ne razmišljaju. A ako naši pokupe ovakav neandretalski zakon treba prosjedovati.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 10:09 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Francuzi đonom na piratstvo
Hummer kaže...

Ovako ja stojim iza toga da piratstvo treba tretirati kao drogu, a ne kao krađu.

Nije kriv onaj koji skine nego onaj koji to daje. A s ovim zakonom svako može dobiti zabranu interneta zbog gluposti. Jer danas smo zatrpani s piratskim smečem i kako da sada jedan običan korisnik raspozna što je piratsko, a što ne. Mislim stranica besplatni mp3-ca nigdje ne piše odakle im mp3ce. Dok znam da postoje i sitovi gdje je besplatno skidanje mp3-a legalno.

Pa tu čak imamo i programe koji to potiču - Bearshare, Limewire .itd

Zašto bi obični korisnici (ljudi koji baš nemaju puno pojima o netu i smaću na njemu) morali znati što je legalno, a što nije - i zbog toga ih još osude kao kradljivce.

Pa onda ajde tužitie i ovisnike o drogi zato što su navučeni na drugu, a nisu bili dovoljno informirani o čemu se tu radi.

totalno netocno...  ne možeš se neznanjem u ovom slucaju braniti od kaznenog djela. opet zakon tumacis kroz pravdu a ne kroz pravo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 10:20 (igy).
17 godina
neaktivan
GoranB kaže...
naxeem kaže...

Umjesto da argumentiraš svoje tvrdnje, umjesto mene tvrdiš da sam se uplašio (da jesam, ne bih ni bio tu) i da mi je cura/žena kurva. Super.

Onda odgovori na moja pitanja - tvoji odgovori će biti moja argumentacija.
Što se tiče tvojih privatnih odnosa, ja sam se samo iščuđavao nad tvojim sustavom vrijednosti i pitao te tkoje što i kako omalovažavao. Ni tu mi nisi ništa odgovorio.
Volimo puno lajati, ali nam ne ide ozbiljna rasprava?
Vidim da si počeo gubiti živce, prešao si u oštrije i sada već ad hominem napade. Valjda pucaš po šavovima.
naxeem kaže...

Ljudsko pravo prestaje tamo gdje počinje zlouporaba tog prava. Recimo, onaj Dužnović ima pravo na život, na hranu, na suđenje, a vidiš, nakon onog masakra u Sesvetama, ja bih mu po kratkom postupku presudio i izvršio kaznu. Za mene on nema nikakva ljudska prava. Istina, to je dosta ozbiljniji problem, ali za sve postoji visina kazne.

Vidim da voliš kažnjavati po kratkom postupku. Da voliš kažnjavati općenito. Malo moći, ha? Dobar osjećaj?
Upala pluća se ne liječi tabletama protiv boli. Treba rješavati uzroke, a ne posljedice. Kažnjavanjem ništa ne postižeš. Ali već znam tvoj odgovor: jes' čo'ek ili pi*da?
 Postaješ malo djetinjast. Da, po mom mišljenju, a i pravno, metak u glavu bio bi sasvim legitimno rješenje za pljačkaša i ubojicu. Dapače, žao mi je što naša policija nema ovlasti kao i američka i talijanska pa da kriminalca koji puca smije odmah i ubiti bez upozorenja. Da je tako, danas bi jedan mladi čovjek bio živ, a jedan nebi imao 3 reanimacije unutar jednog sata. O tome da bi mnogi bili bez posla i u zatvoru zbog cijelog događaja, ni ne moram govoriti. Ti si valjda jedan od onih licemjera koji su jaki na riječima o ljudskim pravima svim vrstama ljudskog ološa, a kada oni sami dođu u neku od situacija, posve se promijene zaboravljajući demagogiju koji su do tada zdušno branili. A možda si odvjetnik.
Što se upale pluća tiče, ja rješavam i simptome (posljedice) tako da tabletama skidam visoku temperaturu. Posljedice treba eliminirati jer su opasno. Uzroci idu paralelno s tim.

naxeem kaže...

Moj poznanik, sada već malo stariji, autor je jednog, na ovom području popularnog, softvera. Dolaskom u jednu tvrtku po usluge te tvrtke, vidio je da koriste njegov program koji su ukrali. Rezultat njegovog otkrića bio je demoliranje prostora tvrtke, slomljena ruka vlasniku tvrtke i dvije sudske tužbe

Hoćeš reći da se družiš s ljudima koji lome ruke za stotinjak kuna? I to odobravaš? Hm.
A iznad si netolerantan prema nasilnom osobama. Znači, onaj tko je dobar s tobom može raditi što hoće? rvacki đenerali su zlato i kad su pljačkaši i otmičari? Taj mentalitet?
 Družim se sa svakakvim ljudima, evo i s tobom raspravljam, a to je oblik druženja. Iznimno sam tolerantan prema većini, ali postoje neke skupine i tipovi osoba koje prezirem i na koje mi se stvara višak želučane kiseline.
Što se događaja tiče, samo sam ti ga ukratko prepričao da ne ulazim u detalje poput: "boli mene *rac jel' to tvoj softver" i "majmune, kome ćeš ti naplatit'" ili "od*ebi lagano, šta mi možeš" i sl. verbalne izljeve odgojnih rezultata na koje je reakcija, po mom mišljenju, bila sasvim opravdana, a sastojala se u naplati dugovanja kompenzacijom u elektroničkoj opremi, odnosno pokušaju naplate, nakon kojeg je uslijedio udarac šakom u glavu upućen osobi koja je pokušala donekle kompenzirati ono što su joj ukrali. Nažalost (po vlasnika opreme) udarac je destabilizirao nositelja i tako se oprema oštetila, a na drugu šaku u trbuh, vlasnik ukradenog softvera, inače poznavatelj nekih borilačkih vještina, lopova je zaustavio udarcem nogom u glavu i zavrtanjem ruke koja se, zbog slabe konstitucije lopova, slomila u ramenu, ne krivnjom vlasnika softvera koji se samo branio.
Valjda ti je sada jasnije tko je tu nasilna seljačina i odakle zapravo dolazi lopovski mentalitet i s čim ide u paru.

Ovo petljanje Domovinskog rata u raspravu o softverskom kriminalu, nagađanja i insinuacije, te omalovažavanje izrazima "rvacki" i "đenerali" ću pripisati tvom odgoju i neodstatku poštovanja prema Domovinskom ratu i ljudima kojima si dužan mnogo toga. Naravno, osim u slučaju da si nekog drugog državljanstva ili nacionalnosti, što bi objasnilo i tvoj komentar. O časnicima Hrvatske vojske i njihovim eventualnim zločinima nije moje da sudim, pa se ja toga ni ne hvatam.

S obzirom na godine kojima se hvališ, očekivao bih malo više racionalnosti, a po posljednjem komentaru i kulture i poštovanja od tebe. Valjda godine uz ono što donesu, nešto i odnesu.

17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Znači oni što daju drogu imaju više prava od onoga tko dobije drogu. Ma odlično to može samo funkcionirati kod onih koji ne razmišljaju. A ako naši pokupe ovakav neandretalski zakon treba prosjedovati.

Pa ne mozes ti opravdavat svoj "zločin" nepoznavanjem zakona. Kako ce korisnik raspoznat sto je piratsko a sto ne? Pa tako sto ce kupit u trgovini. I nemojte banalizirat, ruku na srce, svi koji skidaju pjesme / filmove / igre / programe dobro znaju da to nije legalno, a skidaju upravo jer posljedice kod nas ne postoje (za kucne korisnike). I izvlacit se na neznanje da kao nisi znao da se to ne smije je vise sramota onog ko skida. I nemozes usporedjivat ovisnost s skidanjem s neta ne vidim kakve to veze ima. I btw ne zelis da se piratsvo tretira kao drogu, bar ne u HR. I svaki ovisnik i kao svaki konzument bilo koje droge zna o cemu se radi, ako nezna onda je kompletan idiot ic uzimat nesta o cemu nema pojma, zar ne? Dakle jos jednom ne znanje te ne oslobadja odgovornosti! Osmijeh

A ne vidim sta ste se toliko ustrtarili, piratstvo nije legalno i treba mu stat na kraj. Svi znamo da nije legalno i ako ces krsit zakon onda budi spreman na posljedice (bilo to ukidanje interneta ili kazna od 100kn). Odgovornost preuzimas na sebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 10:34 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Zakon je totalno barbarski i neandretalski. A što se tiče sudova kod nas - naši samo kupe od drugih ne razmišljajući jeli taj zakon dobar.

Ono zašto bi kaznili par tražilica i torrent providera jer ne filtriraju nelegalne (piratske) sadržaje, kada možemo musti lovu iz ovih ostalih.

Zašto bi ja, običan građanin znao da je nelegalno ući nekome u kuću i 'posuditi' LCD televizor dok njega nema doma?
Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica... Get over it!
17 godina

Vidim tu puno ljudi koji pristaju na svakakve gluposti. A ovakav zakon je definitivno glupost. Jer nema u svakom gradu ono što netko želi kupiti. A piratsvo treba sasječi u korjenu (oni koji daju informacije, oni koji neće takve informacije filtrirati, te oni koji djele software nelegalno), a ne odrezati grane jer uvjek če narasti neka nova grana.

A ovakvi zakoni ne služe za dobrobit čovječanstva - to je kako bi se reklo još jedan porez na budale.

A svi ljudi koji vide što je pravda, iči če protiv ovakvih zakona.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 10:46 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pravda je da sav softver bude besplatan i da svi skidaju što žele? Jel' to? I molim te, učini pravdu materinjem jeziku pa nauči koristiti dijakritike.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Vidim da si počeo gubiti živce, prešao si u oštrije i sada već ad hominem napade. Valjda pucaš po šavovima.
Samo odgovori na moja pitanja ako hoćeš raspravu. Ako bježiš od nje, ok.

naxeem kaže...
Da, po mom mišljenju, a i pravno, metak u glavu bio bi sasvim legitimno rješenje za pljačkaša i ubojicu. Dapače, žao mi je što naša policija nema ovlasti kao i američka i talijanska pa da kriminalca koji puca smije odmah i ubiti bez upozorenja.
Zato u americi više uopće nema kriminala.

naxeem kaže...
Ti si valjda jedan od onih licemjera koji su jaki na riječima o ljudskim pravima svim vrstama ljudskog ološa, a kada oni sami dođu u neku od situacija, posve se promijene zaboravljajući demagogiju koji su do tada zdušno branili.
Pazi, moderatori su ovdje jako živčani i ne vole kad se izravno vrijeđa ljude.  Belji se
A nije pristojno to raditi, pogotovo kad ne znaš što su prošli posljednjih dvadeset godina.

naxeem kaže...
Što se događaja tiče, samo sam ti ga ukratko prepričao da ne ulazim u detalje poput: "boli mene *rac jel' to tvoj softver" i "majmune, kome ćeš ti naplatit'" ili "od*ebi lagano, šta mi možeš" i sl. verbalne izljeve odgojnih rezultata na koje je reakcija, po mom mišljenju, bila sasvim opravdana, a sastojala se u naplati dugovanja kompenzacijom u elektroničkoj opremi, odnosno pokušaju naplate, nakon kojeg je uslijedio udarac šakom u glavu upućen osobi koja je pokušala donekle kompenzirati ono što su joj ukrali. Nažalost (po vlasnika opreme) udarac je destabilizirao nositelja i tako se oprema oštetila, a na drugu šaku u trbuh, vlasnik ukradenog softvera, inače poznavatelj nekih borilačkih vještina, lopova je zaustavio udarcem nogom u glavu i zavrtanjem ruke koja se, zbog slabe konstitucije lopova, slomila u ramenu, ne krivnjom vlasnika softvera koji se samo branio.
Valjda ti je sada jasnije tko je tu nasilna seljačina i odakle zapravo dolazi lopovski mentalitet i s čim ide u paru.
Uvijek se može naći "opravdanje" za nasilje.

naxeem kaže...
Ovo petljanje Domovinskog rata u raspravu
Ja sam spominjao zločince i kriminalce. Ja ih nikada ne povezujem s Domovinskim ratom. Ja sa takvim ljudima nemam ništa zajedničko.

naxeem kaže...
Naravno, osim u slučaju da si nekog drugog državljanstva ili nacionalnosti, što bi objasnilo i tvoj komentar.
Sad bi vrijeđao i na plemenskoj osnovi?

Majstore, možeš tupiti koliko hoćeš, ali ja ne zaboravljam da se nisi usudio odgovoriti na neka jednostavna pitanja. Sve što radiš je vrijeđanje i pljuvanje po svima drugima.
17 godina
neaktivan

Koja tvoja pitanja, daj ih postavi opet, ni ne sjećam se?

kakve veze ima to sa stopom kriminala? Ja samo kažem da će američki policajac i talijanski karabinjer daleko teže umrijeti na dužnosti nego hrvatski.

Ako ja smatram borbu za ljudska prava ubojica i drskih lopova licemjernom, ja ću to i reći. Ako je to za karton, drage volje ću ga prigrliti.

Uvijek možeš naći i opravdanje za krađu, zar ne?

Rekao si "rvacki" i "đenerali" što je uvredljivo jednako kao da si se popišao na zastavu.

Pleme me ne zanima, ja samo kažem da bi vrijeđanje hrvatskih časnika bilo razumljivo za ratnog protivnika ili neke druge koji gaje političke ili nacionalne ideje u suprotnosti s onima Domovinskog rata.

Ukrao ti automobil iz auto salona ili softver s warez weba, meni je sasvim isto - lopovluk - po kojem pljucam s nekim posebnim guštom.

Što se vrijeđanja tiče, ne vidim nisam ništa grublji od tebe. Pročitaj vlastiti pretposljednji post.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:06 (naxeem).
17 godina

E pa što se tiče materinog jezika definitivno mi bolje ide engleski od njega.

A pravda je ovo.

I.

1. Softwer se plača

2. Oni koji distribuiraju, dijele (daju informacije za skidanje), prodaju nelegalno softver treba kazniti.

Eto valjda sam razjasnio, a po ovome zakonu je:

II.

1. Softwer se plača

2. Svatko tko skine bilo kakav nelegalan sadržaj bez obzira bio ti informiran ili ne da je to nelegalan sadržaj se kažnjava.

E pa sad ti meni reci. Evo mininova torrent tracker če primjeniti filtriranje nelegalnog sadržaja - zašto to i ostali ne bi to napravili. Pa zato da bi se moglo zarađivati na ovima što su ni krivi ni dužni skinuli nešto što se tvrdi da je besplatno, a zapravo nije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:06 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

li. Pa zato da bi se moglo zarađivati na ovima što su ni krivi ni dužni skinuli nešto što se tvrdi da je besplatno, a zapravo nije.

A kako možeš reći da su ni krivi ni dužni skinuli piratski softver.
Oprosti ali moraš biti jako glup da bi mislio da je Office 2007 ili Windows Vista koju skineš sa wareza besplatan i da je to legalno.

Po istoj toj logici, ako je korištenje oružja nelegalno onome koji nema dozvolu, i npr. ja koji nemam dozvolu koristim oružje. Kriv je samo onaj koji mi je dao ili prodao oružje ili sam kriv ja?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:09 (Danny_HR).
17 godina
Hummer kaže...

Vidim tu puno ljudi koji pristaju na svakakve gluposti. A ovakav zakon je definitivno glupost. Jer nema u svakom gradu ono što netko želi kupiti. A piratsvo treba sasječi u korjenu (oni koji daju informacije, oni koji neće takve informacije filtrirati, te oni koji djele software nelegalno), a ne odrezati grane jer uvjek če narasti neka nova grana.

A ovakvi zakoni ne služe za dobrobit čovječanstva - to je kako bi se reklo još jedan porez na budale.

A svi ljudi koji vide što je pravda, iči če protiv ovakvih zakona.

dobro onda te ja pozivam da sa mnom osmislis program za vodenje knjigovodstva. necu ti nista platiti jer nemam od cega a program cemo davati besplatno pa ti opet nemam od cega platiti. dat cu ti smjestaj jer bi to bilo pravedno od mene, imat ces osmosatno radno vrijeme
17 godina
neaktivan

Jezik je osnova kulture. Moj komentar je bio dobronamjeran pa ga, molim te, tako i shvati.

Da, neki softver se plaća. Distributere treba kazniti, konzumente također.

Ako netko ukrade kruh iz dućana jer je gladan, to mogu razumjeti, ali ako netko krade softver (koji je luksuz), imam minimum tolerancije.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koja tvoja pitanja, daj ih postavi opet, ni ne sjećam se?

Jasno da si "zaboravio". Zbilja si super Osmijeh

naxeem kaže...

kakve veze ima to sa stopom kriminala?

OK, sad smo zaključili da policija nije tu da se bavi kriminalom.

naxeem kaže...

Ako ja smatram borbu za ljudska prava ubojica i drskih lopova licemjernom, ja ću to i reći.

Jasno. Ti određuješ tko se smatra ljudskim bićem a tko ne.

naxeem kaže...

Rekao si "rvacki" i "đenerali" što je uvredljivo jednako kao da si se popišao na zastavu.

Diram ti nekog rođu koji se nalapao?
Ne znam za tebe, ali meni su uvijek bili važniji ljudi od simbola. Zato ne razumijem uspjenjene mahače zastavama koji bi po kratkom postupku ubijali ljude.

No, pustimo to. Vratimo se na topic.
Sad mogu reći da u potpunosti shvaćam Falkvingea:
What was remarkable was that this was the point where the enemy - forces that want to lock down culture and knowledge at the cost of total surveillance - realized they were under a serious attack, and mounted every piece of defense they could muster. For the first time, we saw everything they could bring to the battle.

And it was... nothing. Not even a fizzle. All they can say is "thief, we have our rights, we want our rights, nothing must change, we want more money, thief, thief, thief". And shove some poor artists in front of them to deliver the message. Whereas we are talking about scarcity vs. abundance, monopolies, the nature of property, 500-year historical perspectives on culture and knowledge, incentive structures, economic theory, disruptive technologies, etc. The difference in intellectual levels between the sides is astounding.
17 godina
neaktivan
GoranB kaže...
Evo opet pitanja:
Kad u uđem u trgovinu i kupim glazbeni CD koji ugovor sam potpisao?
Kad u uđem u trgovinu i kupim knjigu koji ugovor sam potpisao?
Kad u uđem u trgovinu i kupim kruh koji ugovor sam potpisao?
Kad u uđem u trgovinu i kupim cipele koji ugovor sam potpisao?
Kada uđeš u trgovinu i kupiš glazbeni CD nisi potpisao nikakav ugovor, ali ti je jasno naznačen znakić za copyright, pa se samom kupovinom tog CD-a obvezuješ poštivati taj copyright.

Ista stvar je sa knjigom.

Kruh i cipele slobodno kopiraj ako možeš, samo nemoj na svoju kopiju napisati Lacoste ako to nisu.

I što sada? Dobio si odgovore na svoja bedasta pitanja?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:33 (Danny_HR).
17 godina

Dobro pročitaj moje postove te me iscitiraj ako sam negdje rekao da software koji se plaća treba biti besplatan.

Nemojte mješati fizičko i intelektualno vlasništvo.

Auti, kruh i ostale namirnice su opipljive (kruh za jednu uporabu, auto za više dok ne krepa), i za auto imaš garanciju, dok za kruh ne.

Software je neopipljiv intelektualni rad koji svakoko treba da se plati onome što ga je napravio, ali isto tako taj software mora raditi ono za što služi, a ne biti nefunkcionalan i nekompatibilan s onime što piše da je.

E sad kad sam vam objasnio razliku. Skidanje sadržaja - ne mora biti warez jer ima stvarno sitova koji daju da se svašta skida NEČU REKLAMIRATI!. Tko njima kaže što smiju staviti a što ne. I kako da sad čovjek raspozna da li je to stvarno legalno ili nije kada je sve lijepo upakirano u prekrasne sitove gdje se nigdje ne spominje nikakvi warezi.

Kako sad da obični korisnik zna jel to legalno ili nije. Neče ga taj sajt poslati na online trgovinu da kupi to, nego čemu lijepo dati da skine što želi.

A ovo mi ne sliči na ništ drugo nego na proganjanje vještica "Inkvizicija".

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:44 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
Evo opet pitanja:
Kada uđeš u trgovinu i kupiš glazbeni CD nisi potpisao nikakav ugovor, ali ti je jasno naznačen znakić za copyright, pa se samom kupovinom tog CD-a obvezuješ poštivati taj copyright.

Kruh i cipele slobodno kopiraj ako možeš, samo nemoj na svoju kopiju napisati Lacoste ako to nisu.

I što sada? Dobio si odgovore na svoja bedasta pitanja? Valjda su to ta...
Što sam kupio kad sam kupio CD?
Što sam kupio kad sam kupio knjigu?
Što sam kupio kad sam kupio cipleu?
Jeli to ista stvar u svojoj prirodi?

Zašto cipele smijem kopirati? I to ako nisu Lacoste?
Što s knjigom? CDom? Oni nisu Lacoste...

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako netko ukrade kruh iz dućana jer je gladan, to mogu razumjeti, ali ako netko krade softver (koji je luksuz), imam minimum tolerancije.

Lijepo od tebe ako to razumiješ, ali nisu svi tako puni razumijevanja prema drugima kao što si ti, pa će reći da i takve što kradu kruh jer nemaju što jesti treba na licu mjesta strijeljati kako bi bili opomena drugima. Pri tome će takvi obično reći da zakoni u pravoj državi moraju jednako vrijediti za sve i da ih svatko mora u jednakoj mjeri poštovati.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:37 (Zdenko).
16 godina
igy kaže...

ako je netko pocinio neko kazneno djelo onda sankciju za to djelo odreduje sud a ne treća osoba (u vašem slučaju provajder). zadatak provajdera ili onoga tko ima saznanja da se radi o kaznenom djelu je da se to kazeno djelo prijavi, a onda ce ga drzava goniti po sluzbenoj duznosti ili proizvođac po svom vlastitom nahođenju. isto tako sud može kao kaznu umjesto zatvora ili novca izreci dozivotnu zabranu koristenja interneta (malo je prebanalno i glupo zvuci, ali ne i nemoguce)

-to ja govorim...
da sad ne citiram i izvadak (igyjev) zakona da ''onaj tko stavi u opticaj (bla, bla...), zabranjeno umnažanje, distriburitranje itd..'' -to može spriječiti (internetsko) piratiziranje 100%. Umjesto da ISP lovi korisnike (kao male mrave) dovoljno je 'velikima' onemogućiti (od istog tog ISPa) mogućnost dilanja.
-Usporedimo banku iz primjera, zaštitar, zidovi i sef služe da lopov nemože/odustane od pljačke, a ne da bi ga nakon pljačke lovili. -to je posao policije i suda. Također, navedena osoba (nexeem primjer), koja je napravila 'reda' uhvativši lopova je u pravu (ne baš pravno, ali ljudski), ali kakve to veze ima sa zakonom i ISPom, 'gledanja' nečijeg prometa itd. Dali je i taj slučaj trebao riješiti ISP? -rekao bi BSA/osoba-vlasnik ili državne službe.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
GoranB kaže...

Kupio si pravo da ga koristiš, slušaš itd. Nisi kupio pravo da ga umnožavaš i te kopije dijeliš okolo.

GoranB kaže...
 Isto kao i ono gore navedeno.

GoranB kaže...
Kupio si pravo da ju koristiš.

GoranB kaže...
Apsolutno je. 

GoranB kaže...

Nisam to mislio na taj način, dobro, nisam se dovoljno jasno izrazio.
Ali ovo je nebitno, i nije usko vezano uz samu temu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 11:55 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
GoranB kaže...
Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
Evo opet pitanja:

I što sada? Dobio si odgovore na svoja bedasta pitanja? Valjda su to ta...

@Hummer: neznanje nije opravdanje za kriminal. Tu je kraj tom dijelu rasprave. Pravedno? Možda i ne, a možda i logično.
@GB:
S CD-om si kupio zvuk i medij. Medij smiješ samo ti reproducirati, a nisam siguran za posudbe. Ne smiješ ga kopirati i preprodavati dalje.
S knjigom si kupio papir i sadržaj knjige. Ne smiješ je kopirati i prodavati.
Cipele si kupio i nosiš ih.

I u čemu je tvoj problem s tim 'bedastim' pitanjima? Što ti nije jasno?
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
 Kupio si pravo da ga koristiš, slušaš itd. Nisi kupio pravo da ga umnožavaš i te kopije dijeliš okolo.
Samo da ga slušam? Samo sa tog CDa? Znači, moje pravo je vezano uz taj medij?
Ne smijem prodati medij nikome?

Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
 Isto kao i ono gore navedeno.
Znači smijem ju pročitati. Smijem li ju posuditi nekome drugome da ju pročita? Prodati?
Smijem li prepričati knjigu nekome? Ako imam fotografsko pamćenje, smijem li nekome ispričati knjigu od riječi do riječi?
Smijem li mijenjati knjigu?
Smijem li iskoristiti ideje iz knjige za neki svoj rad?

Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
Kupio si pravo da ju koristiš.

A da ju prodam nekome drugome jer meni ne odgovara? Da ju zadržim i kad ju više ne budem koristio. Da ju izrežem pa od nje napravim nešto drugo?

Danny_HR kaže...
GoranB kaže...
Apsolutno je. 
OK. Vratit ćemo se na ovo.

Danny_HR kaže...

GoranB kaže...
 Nisam to mislio na taj način, dobro, nisam se dovoljno jasno izrazio.

Gledaj u tu cipelu i probaj napraviti istu, samo naprijed, samo ju ne smiješ deklarirati kao Lacoste (samo primjer). Ali ovo je nebitno, i nije usko vezano uz samu temu.
 Baš je vezano. Gore govoriš da su ovo apsolutno iste stvari, a sad stavljaš drugačija pravila za knjigu i cipelu. Zašto? Zašto smijem napraviti istu cipleu, a ne smijem isti CD? Koja je razlika?
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
S CD-om si kupio zvuk i medij. Medij smiješ samo ti reproducirati, a nisam siguran za posudbe. Ne smiješ ga kopirati i preprodavati dalje.
S knjigom si kupio papir i sadržaj knjige. Ne smiješ je kopirati i prodavati.
Cipele si kupio i nosiš ih.

I u čemu je tvoj problem s tim 'bedastim' pitanjima? Što ti nije jasno?
 Vidiš da se sjećaš, samo si malo... ok. Eno, Danny se ljubazno ponudio, pa odgovaram njemu - ako ti je to ok.
17 godina
neaktivan
Zdenko kaže...
Lijepo od tebe ako to razumiješ...  zakoni u pravoj državi moraju jednako vrijediti za sve i da ih svatko mora u jednakoj mjeri poštovati.
 Razumjeti nešto, ne znači to isto sanitizirati. I nemoj banalizirati bitno.
ihush kaže...
-Usporedimo banku iz primjera, zaštitar, zidovi i sef služe da lopov nemože/odustane od pljačke, a ne da bi ga nakon pljačke lovili. -to je posao policije i suda. Također, navedena osoba (nexeem primjer), koja je napravila 'reda' uhvativši lopova je u pravu (ne baš pravno, ali ljudski), ali kakve to veze ima sa zakonom i ISPom, 'gledanja' nečijeg prometa itd. Dali je i taj slučaj trebao riješiti ISP? -rekao bi BSA/osoba-vlasnik ili državne službe.
 Mislim da bi se trebao vratiti na postove ranije i iznova pročitati neke stvari. Naime, ako zloupotrebljavaš bankovne račune za financijsku prijevaru, banka će ti, bez policije i bez policijskog naloga ukinuti pristup svim resursima instantno. ISP će ti na isti način ukinuti pristup Internetu kada otkrije ilegalne radnje, a neće te privesti u postaju kao ni banka.

Što je tu nejasno?!
17 godina
neaktivan

ocigledno da je stvar je vrlo jednostavna i GoranB ce mi to u hipu pojasniti...

Dakle,  GoraneBe, objasni mi kako cu ja sebi osigurati sredstva za zivot ako nakon recimo godinu dana razvijam neku igru?

(15 ljudi, odlicno bruto placeni (naravno potrebna je tona znanja i ja to cijenim..), prostor, hardware, software, komunalije, da i WC papir, beneficije za moje zaposlenje ljude (jer sam super poslodavac)).

Eto napisi mi ukratno plan kako da ja od tog svoj komada neukradivog softwearea skrpam sve te troskove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znanje nije opravdanje vrjedi samo za zakon koji je izglasan i nitko se nije bunio.

E sada po tebi vidim da bi svi koji koriste internet trebali znati razliku, ali to ne stoji. S time samo nastradaju oni koji beš nisu upučeni. A i sam ISP jer tko če plačati uslugu di te za svaku glupost mogu kazniti.

Mislim jednostavnije je filtrirati stranice i nelegalan sadržaj (samo skuplje - gubi se novac), nego kazniti svakoga (puno isplativije musti kravu, nego je odma zaklati).

Pa ok onda slobodno uživajte u lovu na vještice. Jer biti če i hakera koji če ti ubacivati nelegalan sadržaj bez tvog znanja (a upload nelegalnog sadržaja se ne kažnjava), a ti majmun zato što nisi imao dobru zaštitu dobiješ kaznu.

I definitivno ovu temu treba lockati, jer je postala prenatrpana prenapuhanim osobama koje misle da se čovjek smije tlačiti na svakaki način.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GoranB kaže...
Samo da ga slušam? Samo sa tog CDa? Znači, moje pravo je vezano uz taj medij?
Ne smijem prodati medij nikome?

Da, vezano je za taj medij, i da samo da ga slušaš.
Po zakonu ne smiješ prodati medij, doduše s time se osobno nebi složio ali dobro. Što se pak tiče kopiranja, apsolutno ne smiješ i mislim da je to u redu.

GoranB kaže...
Znači smijem ju pročitati. Smijem li ju posuditi nekome drugome da ju pročita? Prodati?
Smijem li prepričati knjigu nekome? Ako imam fotografsko pamćenje, smijem li nekome ispričati knjigu od riječi do riječi?
Smijem li mijenjati knjigu?
Smijem li iskoristiti ideje iz knjige za neki svoj rad?
Smiješ ju pročitati, da, smiješ ju i posuditi, isto kao i bilo šta drugo. Prodati ju isto smiješ, prepričati.
Mijenjati ne.
Ideje koristiti smiješ.
Zar nije sve od ovoga logično?

GoranB kaže...
A da ju prodam nekome drugome jer meni ne odgovara? Da ju zadržim i kad ju više ne budem koristio. Da ju izrežem pa od nje napravim nešto drugo?
Ne, smiješ ju prodati nitko ti ne brani. Nikada nisam ni rekao da ne smiješ.

GoranB kaže...

Baš je vezano. Gore govoriš da su ovo apsolutno iste stvari, a sad stavljaš drugačija pravila za knjigu i cipelu. Zašto? Zašto smijem napraviti istu cipleu, a ne smijem isti CD? Koja je razlika?
 Zašto drugačija? Nisam stavio drugačija.
Stavi cipelu na stol i probaj napraviti istu, nitko ti se nikada neće žaliti niti će te itko tužiti zbog toga.
Probaj i CD napraviti isti, ali svojim trudom. Snimi tu glazbu, preradi pjesme i onda daj kome želiš. (OK tu ulaze malo i autorska prava na tekst i glazbu ali kužiš šta želim reći)

Dok god prodaješ ili dijelišš nešto što si ti napravio nemam ništa protiv, ali nemoj kopirati i dijeliti tuđi rad.

Kad sam rekao da je ista stvar cipela i CD npr. Mislio sam na krađu iste, uzmeš li ti bez plaćanja cipelu ili softver ili muziku napravio si istu stvar. UKRAO.
17 godina
neaktivan
 Mislim da bi se trebao vratiti na postove ranije i iznova pročitati neke stvari. Naime, ako zloupotrebljavaš bankovne račune za financijsku prijevaru, banka će ti, bez policije i bez policijskog naloga ukinuti pristup svim resursima instantno. ISP će ti na isti način ukinuti pristup Internetu kada otkrije ilegalne radnje, a neće te privesti u postaju kao ni banka.

Što je tu nejasno?!
Samo to kako će ISP detektirati ilegalne radnje bez da sam radi ilegalne radnje.
O, i to da će te lišiti jednog od ljudskih prava (po EU definiciji) bez suda, dakle opet ilegalna radnja.

Ali, ma svi su oni lopovi! A sa bagrom lopovskom treba po naxeemovom poučku - uzmeš lizalo i cap - ode ruka.

No ja sam po tim pitanjima zbilja laik, pa bolje Šutim

17 godina

Cipele, CD i ostalo kaj ste spomenuli je isto.

Ako pokusas napraviti istu cipelu i isti cd, sa cipelom je logo u pitanju, ako je adidas onda nesmijes koristiti one njihove 3 crte, a ako je cd u pitanju je tekst i sama melodija. Na isto dodje, sve je zakonom zasticeno, ko velebitska degenija :)

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prodati softver koji si kupio, što se mene tiče, smiješ bez ikakvih problema. Tu ne vidim problem iako one na koje ti misliš ne smiješ (Windowse).

Ukradi ideju za knjigu, prepiši tuđu knjigu i objavi pod svoje ime i dobit ćeš tužbu za plagijat i povredu autorskog djela. Da ne govorim da će ti se korisnici knjiga smijati i da ti knjiga neće baš proći. To je tako jer je opća populacija čitalaca često s više mozga u glavi od opće populacije korisnika raznog softvera, pa kuži neke stvari.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Francuski zakon na udaru
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice