naxeem stvarno voliš flejmati druge no nekada si u pravu, a nekada si totalno izvan događaja.
Ovako ja stojim iza toga da piratstvo treba tretirati kao drogu, a ne kao krađu.
Nije kriv onaj koji skine nego onaj koji to daje. A s ovim zakonom svako može dobiti zabranu interneta zbog gluposti. Jer danas smo zatrpani s piratskim smečem i kako da sada jedan običan korisnik raspozna što je piratsko, a što ne. Mislim stranica besplatni mp3-ca nigdje ne piše odakle im mp3ce. Dok znam da postoje i sitovi gdje je besplatno skidanje mp3-a legalno.
Pa tu čak imamo i programe koji to potiču - Bearshare, Limewire .itd
Zašto bi obični korisnici (ljudi koji baš nemaju puno pojima o netu i smaću na njemu) morali znati što je legalno, a što nije - i zbog toga ih još osude kao kradljivce.
Pa onda ajde tužitie i ovisnike o drogi zato što su navučeni na drugu, a nisu bili dovoljno informirani o čemu se tu radi.
Zakon je totalno barbarski i neandretalski. A što se tiče sudova kod nas - naši samo kupe od drugih ne razmišljajući jeli taj zakon dobar.
Ono zašto bi kaznili par tražilica i torrent providera jer ne filtriraju nelegalne (piratske) sadržaje, kada možemo musti lovu iz ovih ostalih.
Znači oni što daju drogu imaju više prava od onoga tko dobije drogu. Ma odlično to može samo funkcionirati kod onih koji ne razmišljaju. A ako naši pokupe ovakav neandretalski zakon treba prosjedovati.