Era ballmeriranja

poruka: 76
|
čitano: 9.406
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Era ballmeriranja".
12 godina
protjeran
Era ballmeriranja

Nekim ljudima ovdje, bez obzira na sve, mora se priznati  sposobnost da pogode temu, tajming, i okolnosti, pa iz ne toliko bitne tematike razviju temu sa stotinama postova i kvalitetno doprinesu posjecenosti i statistici foruma... Zna li itko onako nabrzaka iz glave čelne ljude mnogih uspješnih kompanija tipa lenovo, hp, toyota, hgspot....  ??   Hehheeee,,, nemoram naglašavati da je zadnja firma sarkazam ali poanta se kuži   :-)

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Era ballmeriranja

Win XP je još uvijek kvalitetniji OS od osmice... {#}

Freak Show Inc.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Era ballmeriranja
Drago kaže...

Vjerojatno najgluplji komentar na temi do sada. 

Pa ne znaš niti jedan točan podatkak i svejedno se javljaš u temu?

Da ,''napravio sam grešku'' ,gledajući samo godišnji revenue tada i sada. Uopće ne mareći za Market cap ,jel tu nemamo šta mjeriti - Apple je car.

I opet bi bio car da je bilo tko drugi bio na Ballmerovom mjestu.

I zato je to glupi post?

Drago kaže...

LOL. Dobio si linkove na vrijednost Microsofta, tržišni zastupljenost OS-ova, penetraciju među korisnicima, analize Ballmerovog predsjednikovanja od strane Forbesa i Moneya (a da ti se da tražiti, našao bi ih valjda još 60), ali to nije dosta. Nego moraš izazivati "cemu nervoza"? 

Ti bi procjenjivao "kvalitetu" OS-a, ali ne egzaktnim pokazateljima, nego, čime - umjetničkim dojmom?

Nego šta ,znači - XP je kvalitetniji od Viste ,Sedmice i Osmice zato jel je razvijen u vrijeme Gatesa ,kad je Microsoft bio faktički jedina OS firma vrijedna spomena na globalnoj razini ,i kad je market cap bio 447 milijardi $?

Kako ćemo onda ocjeniti kvalitetu OS-a?

bunkermax kaže...

Zna li itko onako nabrzaka iz glave čelne ljude mnogih uspješnih kompanija tipa lenovo, hp, toyota, hgspot....  ??   Hehheeee,,, nemoram naglašavati da je zadnja firma sarkazam ali poanta se kuži   :-)

E ,ali ,samo je jedan Monkey boy. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 19:39 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Era ballmeriranja

Kizo, ubijaju me ovi tvoji zarezi. Pišu se iza riječi, pa onda razmak.

4 0 hvala 0
11 godina
Era ballmeriranja

Jedini OS koji nisam ni dotaknuo os MS-a jest Windows Vista. Jednostavno preskočio OS i to ne namjerno.

Win 8 mi se sviđa mada bi ja malo više eye candy-a, ne sviđa mi se taj minimalizam 90-tih. Znam, znam, moš si instalirati đinđe, ali ja bi to po defoltu.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Znam. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

,Znam. {#}

Ispravak {#}

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Win 8 mi se sviđa mada bi ja malo više eye candy-a, ne sviđa mi se taj minimalizam 90-tih. Znam, znam, moš si instalirati đinđe, ali ja bi to po defoltu.

Sve do RP verzije je i bil puno više eye candy, po defaultu.

A onda se nekome u MS-u digel ku*ac i u RTM-u je došel ovakav kakav sad imamo.

Bez brige, sad kad dođe Devetka bit će sigurno nacifran - Start meni ,metro aplikacije u prozorima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 16:37 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Najnepotrebniji komentar pa makar i bio zamišljen kao jeftino podbadanje (koga? čega? i pobogu zašto?)

Analogija.

Miroslavu 5 dama obavljaju felaciju.

Držislav sa pristojne distance komentira i kritizira njihovu vještinu. Primjećuje da najranije zaposlena bolje obavlja posao od najnovije zaposlenice.

Iako je taj sud sa Držislavovog stajališta ispravan, on je nevaljao iz nekoliko razloga.

- Sud ne utječe na činjenicu da Miroslav nije zaokupljen kvalitetom dok god ima zadovoljavajući broj dama, o kojem sam odlučuje.

- Sud ne utječe na činjenicu da usprkos objektivnoj nekvaliteti nekoliko dama Miroslav i dalje zadržava zadovoljavajući broj dama.

- Čak ako Držislav s podsmjehom (scoff) kaže kako u njegovom sustavu broj tj. zbir dama nije presudan, ne utječe na to da je u Miroslavovom sustavu taj zbir bitan.

Držislavova opaska bi vrijedila jedino u slučaju drastične promjene sustava, smanjenja zbira, kada njegov sustav počinje utjecati na Miroslavov, tada bi trebalo evaluirati dame i riješiti se viška, na čemu se ionako počelo raditi zbog percepcije zbira u javnosti, pri čemu svakako treba uzeti i u obzir da je Miroslav tek letimično provjerio sposobnosti dviju pridošlica u zbir.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
wyks kaže...
Friday kaže...

Najnepotrebniji komentar pa makar i bio zamišljen kao jeftino podbadanje (koga? čega? i pobogu zašto?)

Analogija.

Miroslavu 5 dama obavljaju felaciju.

Držislav sa pristojne distance komentira i kritizira njihovu vještinu. Primjećuje da najranije zaposlena bolje obavlja posao od najnovije zaposlenice.

Iako je taj sud sa Držislavovog stajališta ispravan, on je nevaljao iz nekoliko razloga.

- Sud ne utječe na činjenicu da Miroslav nije zaokupljen kvalitetom dok god ima zadovoljavajući broj dama, o kojem sam odlučuje.

- Sud ne utječe na činjenicu da usprkos objektivnoj nekvaliteti nekoliko dama Miroslav i dalje zadržava zadovoljavajući broj dama.

- Čak ako Držislav s podsmjehom (scoff) kaže kako u njegovom sustavu broj tj. zbir dama nije presudan, ne utječe na to da je u Miroslavovom sustavu taj zbir bitan.

Držislavova opaska bi vrijedila jedino u slučaju drastične promjene sustava, smanjenja zbira, kada njegov sustav počinje utjecati na Miroslavov, tada bi trebalo evaluirati dame i riješiti se viška, na čemu se ionako počelo raditi zbog percepcije zbira u javnosti, pri čemu svakako treba uzeti i u obzir da je Miroslav tek letimično provjerio sposobnosti dviju pridošlica u zbir.

E sad si ga.....

I sefa....

i stanicu....

...a bogami i sve nas ovdje..

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
Era ballmeriranja

Možete pričati o kvaliteti, dojmu, ovom ili onom, ali jedini relevantni podatak za CEO-a je vrijednost firme (dakle market cap). CEOu je cilj povecati vrijednost firme i time dioničarima vratiti uloženi novac. CEOu nije posao da vi imate dojam da je OS "stabilniji" ili "ugodniji" za rad.

Drago vam je dao statistiku - dakle kad je preuzeo firmu vrijedila je 635 milijardi, kad je otišao vrijedila je 226 milijardi. Dakle gospodin je UNIŠTIO 400 MILIJARDI DOLARA VRIJEDNOSTI. Zaključak je da nije dobar CEO, jer da ste u tadašnji Microsoft uložili 10000$ (današnjeg novca), danas bi imali oko 3500$, i bili jaaako nezadovoljni s vodstvom firme.

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Era ballmeriranja

Ne znam kako ostalima, ali imao sam Vistu x64 i radila mi je odlično. Puno bolje nego XP SP3. Čak sam ju uspio instalirati na komp sa pokvarenim RAM-om, što mi nije uspjelo s XP-om.

1 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Friday kaže...

Lik je panglu i pol, ali vista je bila dobar OS. To odgovorno tvrdim kao dio firme koja ga je koristila na svim računalima istovremeno bez IKAKVIH problema dosta dugo! {#}

LOL. Ne.

16 godina
odjavljen
Yo Momma kaže...
Friday kaže...

Lik je panglu i pol, ali vista je bila dobar OS. To odgovorno tvrdim kao dio firme koja ga je koristila na svim računalima istovremeno bez IKAKVIH problema dosta dugo! {#}

LOL. Ne.

LOL. Da.

BTW - još jedan razlog zašto Vista nije bila baš prihvaćena - nije se dala samo tako piratizirati Smijeh

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

BTW - još jedan razlog zašto Vista nije bila baš prihvaćena - nije se dala samo tako piratizirati Smijeh

To joj je bil i najveći krimen - promjenjen način aktivacije ,nakon XP-a kojeg je moglo aktivirati i malo dijete.

16 godina
mbaksa kaže...
kizo2703 kaže...
Čisto informativno pitanje za vas dvojicu ,ali i sve ostale: jeste li vi upotrebljavali XP prije SP2?{#}

Jesi ti upotrebljavao išta prije XP-a? XP je bio svemirski brod prema prethodnicima. {#}

kizo2703 kaže...
To je bila krama od OS-a ,prema kojem je Vista kad je izašla bila svemirski brod!

Vista, kad se pojavila na tržištu, bila je krama. Windows 7 je ono što je Vista trebala biti. Da smo umjesto Viste dobili 7-icu, danas ne bi postojao problem korisnika koji se nikako i nikako ne žele maknuti s XP-a.

Daj Baksa, kizo je potpuno u pravu. Windows XP prije prvog SP (dakle prije prvog SP-a) je bio faktički katastrofalan OS, gori od njega je bio samo Windows Me (ili famozni milenium). Sjećam se dobro da, ili si morao imati debele živce i gro vremena da sve napraviš i da dobro paziš šta i kako intaliraš na XP da sve radi i to pod uslovom da za prastari hardware odgovaraju driveri od Windowsa 2000 inače je svatko živ ostao na dobro ispeglanom Windowsu 98 SE sa svim zakrpama.

Vista je bila OS koji je jednostavno žderao memoriju, a tko ju je imao i previše i grafičku sa svim onim potrebnim Sheaderima (DirectX 9.x ako se ne varam) radila mu je jadnako kao kasnije 7-ca.

Windows 7 = Windows Vista SP3, ovo je relacija koja opisuje 7-cu i tu se nema šta dodati. (lično na 7-ci sam bio na beti sve do pojave Developer Preview verzije 8-ce).

I onda dio teksta iz vijesti koji mi je prvo zasmeta jeste da je 1. greška Windowsi 8. Pa meni su Windowsi 8 prvi "out of the box" OS iz Redmonda. I davno sam rekao: kada MS naravi OS koji će raditi brže, bolje i stabilnije na istom hardveru od predhodnog onda možemo reći konačno da su iz MS napravili pravu stvar. Da ne govorim tek vrijeme autonomije, odnosno uštedu same energije na kojoj rade, znaju to svi koji imaju laptope pa im se na istim baterija produžila od 20-40%. Kod mene lično jedino Windowsi 8 izvlače drivere kao iz rukava, čak i od neke čudne WLAN kartice za koju sam prije morao ručno instalirati.

Na kraju krajeva najbolji argument je 10-tak što Laptopa što Desktopa i to u zadnjih 10-tak dana na kome sam stavio Windows 8.1. Zanimljivo na njih 9 (osim jednog HP SFF dakle brandiranog) nakon intalacije Windowsa Viste/7 morao sam se dobrooo potruditi da zvučna 'propjeva', ali kada sam ubacivao 8.1 zanimljivo kod nekih odmah propjeva ali kod nekih nakon sat do dva driveri se sami instaliraju.

Uostalom kada uđem jedom u Desktop mod, ja ne vidim razliku od Windowsa 7-ce, ali jednostavno se osjeti da je to sistem koji duboko iznutra radi bolje i stabilnije od 7-ce. Budući da mi računar radi kao server, račun za struju je manji za cijelih 30 kuna.

Dakle, ne lobiram niti za jedan OS unutar same Microsoft kompanije, naprativ, svaki zadnji je na mom sistemu (osim Viste za koju jednostavno nisam imao resursa) ali 8-ca mi je pogodak u sridu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice