Dvoje poginulih u LG-jevoj tvornici

poruka: 6
|
čitano: 1.489
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dvoje poginulih u LG-jevoj tvornici".
17 godina
neaktivan

"U proizvodnom pogonu u Južnoj Koreji dvoje zaposlenika LG-a nesretnim se slučajem otrovalo dušikom."

Srecom po nas, dusik kojeg mi udisemo nije otrovan.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 19:35 (1domagoj1).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dvoje poginulih u LG-jevoj tvornici
1domagoj1 kaže...

"U proizvodnom pogonu u Južnoj Koreji dvoje zaposlenika LG-a nesretnim se slučajem otrovalo dušikom."

Srecom po nas, dusik kojeg mi udisemo nije otrovan.

U zraku dušika ima skoro 80% i može se udisati bez štetnih posljedica samo ukoliko se pri tome unosi i dovoljna količina kisika.

Međutim, ukoliko dođe do nagomilavanja dušika u tolikoj mjeri da se količina kisika u prostoriji  smanji ispod potrebnog minimuma,  može doći do prekida disanja, a time i do smrti.

Zbog toga prostorije u kojima se radi sa dušikom moraju imati dobru ventilaciju.

Never let a computer know you are in a hurry.
17 godina
neaktivan
IVOX kaže...

U zraku dušika ima skoro 80% i može se udisati bez štetnih posljedica samo ukoliko se pri tome unosi i dovoljna količina kisika.

Međutim, ukoliko dođe do nagomilavanja dušika u tolikoj mjeri da se količina kisika u prostoriji  smanji ispod potrebnog minimuma,  može doći do prekida disanja, a time i do smrti.

Zbog toga prostorije u kojima se radi sa dušikom moraju imati dobru ventilaciju.

Ali to nije trovanje, vec gusenje zbog nedostatka kisika. Na to se je odnosio moj komentar. Dusik kao plin nije otrovan jer da jest ne bi ga bilo ~80% u zraku. ;)

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan

Sve je otrov u dovoljno velikim količinama.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
IVOX kaže...

Ali to nije trovanje, vec gusenje zbog nedostatka kisika. Na to se je odnosio moj komentar. Dusik kao plin nije otrovan jer da jest ne bi ga bilo ~80% u zraku. ;)

U pravu si, krivo je napisano u samom tekstu. Dušik nije toksičan i ne prijeti opasnost od trovanja njime, ali problem je što vrlo brzo u zatvorenom prostoru "krade" mjesto kisiku.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 20:02 (IVOX).
16 godina
neaktivan

u tekstu eksplicite piše "muškaraca" pa ih je prema tome dvojica. dvoje je par m/ž, a dvije su uvijek bolje nego samo jedna. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice