Državna ulaže u IT

poruka: 21
|
čitano: 4.351
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Državna ulaže u IT".
15 godina
neaktivan
Državna ulaže u IT

PItanje,kako konkretno izgleda ta nova infrastruktura?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Državna ulaže u IT

Nego Bugovci, "novinari" dragi, ajte nabacite neku reportažu o tome na kaj se troši ta lova, kaj se napravilo i sl... imate li muda za to?

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Re: Državna ulaže u IT
Zekoslavko kaže...

Nego Bugovci, "novinari" dragi, ajte nabacite neku reportažu o tome na kaj se troši ta lova, kaj se napravilo i sl... imate li muda za to?

Što te konkretno zanima?

17 godina
SVE nas zanima.
Stalno neka ulaganja a natjecaji ispod stola tipa kum kumu a ostali ko vas ...

Mozemo se kladit da je minimalno 30% love ukradeno.
17 godina
neaktivan
Državna ulaže u IT

Što znači "Državna"?

0 0 hvala 0
14 godina
NEW_MAN kaže...
SVE nas zanima.
Stalno neka ulaganja a natjecaji ispod stola tipa kum kumu a ostali ko vas ...

Mozemo se kladit da je minimalno 30% love ukradeno.

Pitam te zato što su sve javne nabave i planovi za javne nabave JAVNI i ništa nije ispod stola. Ne znam koliko poznaješ zakone za državne i javne službe, ali evo npr. za spomenuti APIS IT odeš na njihovu stranicu, klikneš na Javna nabava i imaš svu dokumentaciju:

http://www.apis-it.hr/apisit/ws.nsf/public/index?openform&lang=hr&id=8C3A&

To imaju sve državne i javne službe na svojim mrežnim stranicama.

17 godina

Javni su ali kad dojde natjecajna dokumentacija onda se otvara i gleda. Neka se otvara prije i kasnije jos jednom.
Da objasnim.
Recimo bude natjecaj i javi se 10 firmi a ja imam kuma koji tam radi pa mi javi kaj je bilo u tih 10 ponuda. Ja se javljam naknadno sa ponudom koja je povoljnija i dobivam posao. To se radi na princip prijevremenog otvaranja dokumentacije koja se kasnije zatvara i ponovo sluzbeno otvara zajedno sa mojom ponudom.
Isto tako postoji nacin da se onda dodatnim debilanama i izmisljenim troskovima poveca krajnji racun i izvlaci se masna lova.
Jedna od shema je namjestanje Javnih natjecaja trazeci nebuloze koje moze ispunit samo jedna firma te tako moja firma dobiva natjecaj.

Radil sam pet godina u drzavnoj agenciji, nagledal sam se svega i svacega. Da ne pricamo o tome da je pol toga zavrsilo u novinama i nikom nist. Ukradeno je par stotina tisuca eura i nikom nist.

Tolko o Javnim natjecajima.

Ne kuzim zakaj pisem Javni s velikim J. :)

Uglavnom dosta glupiranja za danas. Idem doma s posla a Vama zelim ugodan vikend.

Cheers

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 13:06 (NEW_MAN).
17 godina
NEW_MAN kaže...

Javni su ali kad dojde natjecajna dokumentacija onda se otvara i gleda. Neka se otvara prije i kasnije jos jednom.
Da objasnim.
Recimo bude natjecaj i javi se 10 firmi a ja imam kuma koji tam radi pa mi javi kaj je bilo u tih 10 ponuda. Ja se javljam naknadno sa ponudom koja je povoljnija i dobivam posao. To se radi na princip prijevremenog otvaranja dokumentacije koja se kasnije zatvara i ponovo sluzbeno otvara zajedno sa mojom ponudom.
Isto tako postoji nacin da se onda dodatnim debilanama i izmisljenim troskovima poveca krajnji racun i izvlaci se masna lova.
Jedna od shema je namjestanje Javnih natjecaja trazeci nebuloze koje moze ispunit samo jedna firma te tako moja firma dobiva natjecaj.

Radil sam pet godina u drzavnoj agenciji, nagledal sam se svega i svacega. Da ne pricamo o tome da je pol toga zavrsilo u novinama i nikom nist. Ukradeno je par stotina tisuca eura i nikom nist.

Tolko o Javnim natjecajima.

Bilo nekad tako, toga više nema. Em se predaje u zadnji čas,  em se otvara pred komisijom i predstavnicima ponuditelja. Krš i lom ako nešto nije ok.

17 godina
neaktivan
Državna ulaže u IT

1 0 hvala 0
17 godina
freelancer kaže...

Na stranu sto je to specifican slucaj, bit ce tu jos repova.

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Bilo nekad tako, toga više nema. Em se predaje u zadnji čas,  em se otvara pred komisijom i predstavnicima ponuditelja. Krš i lom ako nešto nije ok.

Da nisi ti iz dijaspore, pa o Hrvatskoj samo najljepše?

Mislim da u Hrvatskoj nema osobe koja nije bila svjedok korupcije.

17 godina
Wooki kaže...
Old Iggy kaže...

Da nisi ti iz dijaspore, pa o Hrvatskoj samo najljepše?

Mislim da u Hrvatskoj nema osobe koja nije bila svjedok korupcije.

Je, iz dijaspore koja sudjeluje na tenderima na dnevnoj bazi.

Prošla su ta vremena, sad se boje svoje sjene, a kamoli namještanja tendera.

14 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...

Pitam te zato što su sve javne nabave i planovi za javne nabave JAVNI i ništa nije ispod stola. Ne znam koliko poznaješ zakone za državne i javne službe, ali evo npr. za spomenuti APIS IT odeš na njihovu stranicu, klikneš na Javna nabava i imaš svu dokumentaciju:

http://www.apis-it.hr/apisit/ws.nsf/public/index?openform&lang=hr&id=8C3A&

To imaju sve državne i javne službe na svojim mrežnim stranicama.

javne su samo konačne cifre,ne i što se točno sve napravilo sa tim ciframa

jedno je što piše na papiru drugo je što se stvarno napravilo

na natječaju su kupljeni i uređaji za naplatu karata u HŽu pa eno skupljaju prašinu neupotrebljivi

da ne pričamo dalje

recimo, e-Udžbenik i što se sve sa tim događalo i još uvijek događa

zbog toga udžbenika i što sam vas prozvao sam dobio i trajni ban ovdje

bez ijedne psovke i vrijeđanja

toliko o tome -.-

znam i za kompletne serverčine koji su kupljeni kao state of the art,a danas su jačine malo jačeg kućnog računala (na papiru)

još uvijek skupljaju prašinu

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 16:31 (nebuloZZa).
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

je,nekad se kralo ali sada više ne

molim te...

17 godina
nebuloZZa kaže...
Old Iggy kaže...

molim te...

Niti se krade kao nekad niti su metode jednostavne kao nekad.

Danas se svaki tender ruši za sitan detalj.

16 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...
Zekoslavko kaže...

Što te konkretno zanima?

A ti si kaj? Sveznajući? Da odhebemo gugl i pitamo sve tebe? Da Vakuli damo pedalu pa da tebe pitamo za vrijeme? Smanji ego nulo

17 godina
neaktivan
Državna ulaže u IT

ukratko - država se razbacuje novcem poreznih obveznika, a još si i svaki od glavonja mazne pinku od dobavljača (kojem je dao posao jer je pošten, povoljan i humanitarno pristupa sirotim državnim organima a osobito jednom - onom  između nogu). kad bi čovjek naslov napisa shvatio doslovce, još bi mogao naivno povjerovati da je parazitima došlo iz dupeta u glavu. no ne lezi vraže. sve je to "javna nabava po propisima" dok USKOK ne dovrši ist(je)ragu. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
nebuloZZa kaže...
Old Iggy kaže...

molim te...

Niti se krade kao nekad niti su metode jednostavne kao nekad.

Danas se svaki tender ruši za sitan detalj.

ruši se ako se firma A nije dogovorila sa firmom B da firma B bude samo ponuđivač na tom natječaju koji će ponuditi veću cijenu a onda će firma A to isto vratiti firmi B na drugom natječaju,npr.

ili natječaj na koji se nadovežu aneksi pa ispadne na kraju kada je sve gotovo bitno drugačije

ili...

17 godina
nebuloZZa kaže...

ruši se ako se firma A nije dogovorila sa firmom B da firma B bude samo ponuđivač na tom natječaju koji će ponuditi veću cijenu a onda će firma A to isto vratiti firmi B na drugom natječaju,npr.

ili natječaj na koji se nadovežu aneksi pa ispadne na kraju kada je sve gotovo bitno drugačije

ili...

Ili si zaboravio da postoje firme C, D, E?

Ili da više to s aneksima ne prolazi jer se bitno više kontrolira?

Sve te "dječje" igrice su davno pale u vodu, sad se radi drugačije i kompliciranije i davno je to od tih "kvazizlatnih" vremena.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Sve te "dječje" igrice su davno pale u vodu, sad se radi drugačije i kompliciranije i davno je to od tih "kvazizlatnih" vremena.

prilicno si naivan ako to doista mislish

sada se naprimjer prijeti pishtoljima i reketarima? :)

aj,aj,pa kroz grad se zajebaj ;)

17 godina
nebuloZZa kaže...
Old Iggy kaže...

prilicno si naivan ako to doista mislish

sada se naprimjer prijeti pishtoljima i reketarima? :)

aj,aj,pa kroz grad se zajebaj ;)

Je, je, sve vrvi od njih. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice