Dogodine ćemo lijepit televizore po zidovima kao

poruka: 28
|
čitano: 6.400
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dogodine ćemo lijepit televizore po zidovima kao ".
15 godina

Dok je Pipi poster na zidu za telku nema mjesta :)

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

Konačno telkači o kakvima pričam već neko vrijeme :)

Sljedeća TV revolucija. Svaka površina zida će moći biti tv površina.

VR naočale ti ne trebaju kad je na svim zidovima prostorije oko tebe projicirana npr džunga, more, igra poput simulacije letenja, ili štogod si odabrao.

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

"Također dokumentacija otkriva kako će se televizori temeljiti na Linuxu."

Nemam ja ništa protiv Linuxa, ali... pobogu, dok 90% smart-tv ima Android TV, ovi su do sada gurali propali WebOS (koji je također Linux, u stvari oba su)! Koji sad mrtvi novi Linux? Sve 5 ako radi, ali ako nema pristup Google Play, odn. ako bar nije kompatibilan sa stotinama tisuća Android appsa - čemu izmišljati toplu vodu?

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

selotejpom? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Dogodine ćemo lijepit televizore po zidovima
Keso kaže...

VR naočale ti ne trebaju kad je na svim zidovima prostorije oko tebe projicirana npr džunga, more, igra poput simulacije letenja, ili štogod si odabrao.

Ma baš. Jedan će koštati kao automobil, a ti bi oblijepio zidove sa koliko, 30tak komada? I kako bi ih povezao na struju, kako bi ih povezao međusobno i kako bi riješio kad baš pola televizora imaš do ćoška, a ipak se nedaju savijati pod pravim kutem? i onda nesmiješ imati ništa drugo u sobi, nikakvu policu, nikakav luster, ni sliku - po danu imaš crnu sobu od ugašenih tv-ova, a prozora  nesmiješ imati jer smeta? I to ti zvuči bolje od jednog kompaktnog naglavnog vizira VR "naočala"? Uostalom, kolika je potreba ljudima da televizor bude tanak 1mm i  - savitljiv? Većina ljudi ima stalak/komodu za tv, a preostalima je veći problem sakriti na zidu kablove nego ih brine nesavitljivost ili debljina tv-a. Naime, za čudno čudo - većina zidova je po stanovima ravna.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 5:34 (overhaul).
10 godina
odjavljen

Umjesto na komodu, novi ću televizor staviti na zid iznad komode. Velika stvar. Navodni je napredak to što više neće biti moguće staviti ovo savitljivo sranje na stalak, nego će morati baš na zid.

vocap, bičz?
Moj PC  
7 1 hvala 0
14 godina

Ne znam zašto ali uvijek kad vidim te naljepnice-tv to me podsjeti na Schwarzenegerov Totalni opoziv i ona scena doručka kad gledaju cijeli zid kao tv...valjda zato što sam tad to prvi put vidio pa me toliko oduševila ta ideja, al' sad me nije briga...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Što će biti iduće: hologram, ili možda Total Recall tip iskustva? Pravi VR je jedino moguć u Total Recall/Matrix modelu; i.e. virtualna stvarnost koja nije perciptivno drugačija od prave stvarnosti.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Keso kaže...

Ma baš. Jedan će koštati kao automobil, a ti bi oblijepio zidove sa koliko, 30tak komada? I kako bi ih povezao na struju, kako bi ih povezao međusobno i kako bi riješio kad baš pola televizora imaš do ćoška, a ipak se nedaju savijati pod pravim kutem? i onda nesmiješ imati ništa drugo u sobi, nikakvu policu, nikakav luster, ni sliku - po danu imaš crnu sobu od ugašenih tv-ova, a prozora  nesmiješ imati jer smeta? I to ti zvuči bolje od jednog kompaktnog naglavnog vizira VR "naočala"? Uostalom, kolika je potreba ljudima da televizor bude tanak 1mm i  - savitljiv? Većina ljudi ima stalak/komodu za tv, a preostalima je veći problem sakriti na zidu kablove nego ih brine nesavitljivost ili debljina tv-a. Naime, za čudno čudo - većina zidova je po stanovima ravna.

Ovo mi je dosta pesimističan odgovor s obzirom da se nalazimo na tehnološkom portalu.

Da, prvi će modeli koštati puno, ali kroz period od par godina će im cijena pasti kao što je slučaj sa svim novim tehnologijama. A komentar za komode i lustere, meni se osobno čini kao da se stanovi prilagođavaju TVu kao centralnom dijelu dnevnog boravka(što je i malo tužno ali to je druga tema). Mislim na to da je standardna postava: TV na komodi ili zidu, ispred stolić(za grickalice jelte), i onda trosjed gdje se zavališ dok gledaš tekmu.

Ovi se ne daju savijati, u budućnosti tko zna. Zašto prozori ne bi bili nekakve verzije TVa koje mogu biti prozirne ili prikazivati sliku? S obzirom dokle je tehnologija došla u zadnjih par godina, zašto ne pustiti još malo mašti na volju prije nego naći hrpu razloga zašto nešto "ne može".

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 13:23 (DarthRisbo).
10 godina
DarthRisbo kaže...

Ovo mi je dosta pesimističan odgovor s obzirom da se nalazimo na tehnološkom portalu.

Da, prvi će modeli koštati puno, ali kroz period od par godina će im cijena pasti kao što je slučaj sa svim novim tehnologijama. A komentar za komode i lustere, meni se osobno čini kao da se stanovi prilagođavaju TVu kao centralnom dijelu dnevnog boravka(što je i malo tužno ali to je druga tema). Mislim na to da je standardna postava: TV na komodi ili zidu, ispred stolić(za grickalice jelte), i onda trosjed gdje se zavališ dok gledaš tekmu.

Ovi se ne daju savijati, u budućnosti tko zna. Zašto prozori ne bi bili nekakve verzije TVa koje mogu biti prozirne ili prikazivati sliku? S obzirom dokle je tehnologija došla u zadnjih par godina, zašto ne pustiti još malo mašti na volju prije nego naći hrpu razloga zašto nešto "ne može".

Koliko ja znam, već godinama postoje prozirni zasloni...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 14:07 (NiDJO7Z7).
17 godina
Pa možda Linux zato jer je Android zapravo bloatware kojem nije mjesto na TV-u? I to sa octa-core procesorom i minimalno 4 GB RAM
The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
10 godina
Dobro je pase rekao Sherlock Holmes: "Mediokritet sve spušta na svoj razinu". Oni koji pišu protiv novog televizijskog ekrana misle samo na to kako bi im to pasalo u dnevnu sobu i je li to vrijedno troška - ako bi pasalo. A ne misle o primjeni tog izuma u tehnici, kompjutoristici, medicini, astronautici itd., itd. Ne misle ni o tome da je svaki novi proizvod skup, jer treba otplatiti troškove istraživanja i razvoja tehnologije, a nakon nekog vremena cijena mu drastično pada te postaje masovni proizvod. Sve je to jako dobro poznato, a primjera ima bezbroj. Ali što to znači neznalicama!

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ajar kaže...

selotejpom? 

Rajsnedlima

11 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Prvi primjerci su skupi, ali kada konkurencija krene sa time onda krenu jeftiniji modeli.

Proces izrade je jeftiniji od postoječih, manje se utroši plastike a i vidi se da se pri transportu treba manej brinuti, sada budu smotali tv ko poster i držali u tuljcima :D 

Bit će to zanimliva budučnost :D ako ce biti jeftiniji od postoječih onda će sigurno napraviti verzije još većih veličina, reicmo da cijeli zid pokrijem :) 

Ja bi volio kada bi se to prodavalo odvojeno, kada bi postojao standard da kupujemo naprimjer Android računalo od bilokojeg proizvođača u kojem je daljinski itd, i spojimo za zaslon poput ovog od bilokoeg proizvođača dakle da postoji standard za spajanje. Ali sada gledajte ovo. ako mi naprimjer pređemo za 20 godina na novi tv standard recimo x267 koji je puno bolji od x265 onda nebi htio mjenjati cijeli tv a ni nebi htio kupovati prijamnik koji jos komplicira sve jer onda morate imati oba daljinska. Ja bi htio da bude to nekako sređeno da zaslon možemo koristiti duže a da mjenajmo samo jednu komponentu .

17 godina
danen kaže...
Dobro je pase rekao Sherlock Holmes: "Mediokritet sve spušta na svoj razinu". Oni koji pišu protiv novog televizijskog ekrana misle samo na to kako bi im to pasalo u dnevnu sobu i je li to vrijedno troška - ako bi pasalo. A ne misle o primjeni tog izuma u tehnici, kompjutoristici, medicini, astronautici itd., itd. Ne misle ni o tome da je svaki novi proizvod skup, jer treba otplatiti troškove istraživanja i razvoja tehnologije, a nakon nekog vremena cijena mu drastično pada te postaje masovni proizvod. Sve je to jako dobro poznato, a primjera ima bezbroj. Ali što to znači neznalicama!

Eh pa ja pišem kako bi "Pasao u dnevnu sobu" jer je vijest predstavljena upravo tako - kao televizor koji dolazi u dnevnu sobu. Dakle LG nije ovo u vijesti predstavio kao riješenje za medicinu, astronautiku, nuklearne elektrane ili kibernetiku. Savitljivi tanak ekran je dobro riješenje za mnoge situacije poput kontrolnih ploča, nadzornih panela, infoa po neravnim ili nekvadratičnim površinama. Ali ja sam odgovarao na ideje da se ti televizori izlijepe po nečijoj dnevnoj sobi i da se ovo nudi kao kućni televizor a ne kao info display. A upravo zato jer smo na IT forumu, mi vrlo dobro znamo praktične probleme spajanja u spanning nekoliko ovakvih na jedan izvor - za to je potrebna posebna grafička kartica, struju i dalje moraju dobijati žicom, a potom je tu još pokoji problem poput potrebe da ipak ima pokoji konektor na usb, display port i onda nam polako 1mm deblina ekrana koji se može izrolati u tubu ne zvuči osobito uvjerljivo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
overhaul kaže...
Keso kaže...

Šta si tako negativan, pa nije test na sidu da se bojiš biti pozitivan :)

Ajmo šalu nastranu, zamisli strop koji je kompletan ekran-tapeta i može prikazivati bijeli krug kao stropnu svjetiljku.

Jer crni dijelovi ekrana ne troše struju (ili nešto vrlo malo), i zbilja su posve crni.

Možeš imati svjetiljku na stropu bilo kojeg oblika, bilo koje svjetline (do max svjetline ekrana x površina stropa),

i bilo koje boje.

Možeš imati poluprozirne ploče na sredini sobe za sastanke kao u futurističkim filmovima, i s obje strane ploče ljudi kao po touch-screenu pomiču vojne trupe/dijelove skice itd.

Možeš si obljepiti vizir moticiklističke kacige na kojem pišu razne informacije itd.

15 godina
neaktivan

A takav mali kao narukvica?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 7:47 (Charli).
15 godina
neaktivan

Hm TV na plafonu - super

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 7:46 (Charli).
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Umjesto na komodu, novi ću televizor staviti na zid iznad komode. Velika stvar. Navodni je napredak to što više neće biti moguće staviti ovo savitljivo sranje na stalak, nego će morati baš na zid.

Napravi stalak i zaljepi na njega. Samo treba imati tako jednostavnu ideju. Za nekoga je to oćito pre komplicirano.

15 godina
neaktivan

Osim za dizajnerska izdrkavanja, ne vidim nikakav razlog zašto bi mi TV trebao biti tanji nego 7-8 cm koliko mi je debeo trenutni.

Čak ni vezano za komentar gore za medicinu itd. Ne vidim koja je razlika hoće li u bolnici TV biti okačen na zid sa svojih 5 cm debljine ili povezan magnetom ili koje već fore ovi prodaju. Osim što nema tamo mjesta za gluposti poput magneta nego sve treba biti 100 % pouzdano, znači, kabel i vijak, nikakve ove igrarije, wirelessi i whatever.

Bezveze troše pare na R&D ovih hipsterskih gluposti umjesto da unaprjeđuju (unaprijeđuju? Arendelle? :D) bitne stvari.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...

Osim za dizajnerska izdrkavanja, ne vidim nikakav razlog zašto bi mi TV trebao biti tanji nego 7-8 cm koliko mi je debeo trenutni.

Čak ni vezano za komentar gore za medicinu itd. Ne vidim koja je razlika hoće li u bolnici TV biti okačen na zid sa svojih 5 cm debljine ili povezan magnetom ili koje već fore ovi prodaju. Osim što nema tamo mjesta za gluposti poput magneta nego sve treba biti 100 % pouzdano, znači, kabel i vijak, nikakve ove igrarije, wirelessi i whatever.

Bezveze troše pare na R&D ovih hipsterskih gluposti umjesto da unaprjeđuju (unaprijeđuju? Arendelle? :D) bitne stvari.

Evo ti razlog, imam zid od sepa koji ne podnosi veliku težinu tako da ova folija od TV-a neće roknuti na pod nakon što ga pribadačama priheftam na nj.

10 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Ako postoje tri teoretska načina pisanja, govornici će se uvijek dosjetiti dvaju pogrešnih. Suludo, ali istinito. :D

— Unapređivati. Unapređuju. Unapređenje. Unapređivač. Skužio si?

vocap, bičz?
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Ako postoje tri teoretska načina pisanja, govornici će se uvijek dosjetiti dvaju pogrešnih. Suludo, ali istinito. :D

— Unapređivati. Unapređuju. Unapređenje. Unapređivač. Skužio si?

To često nisu krivi govornici nego naši vrli jezikoslovci.  Da nisu prije par godina silovali s onim da se više "ne smije" koristiti strelica, greška itd. nego strjelica i grješka, vjerojatno ne bih imao dilema ni vezano za ovo.

Btw, pravopis.hr kaže da može i "unaprjeđivati":

"Iza pokrivenoga r može se pisati i e i je:
(...)
b) u tvorenicama od riječi:
    grijeh – bezgrešan i bezgrješan, grešan i grješan, grešnica i grješnica, grešnik i grješnik O
    spriječiti – sprečavati i sprječavati, sprečavanje i sprječavanje
   unaprijediti – unapređivati i unaprjeđivati, unapređenje i unaprjeđenje."
http://pravopis.hr/pravilo/kracenje-ije-gt-je/10/

Da vjerujem njima ili tebi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 12:00 (Mirko935).
15 godina

Sve je to krasno, ali...

gdje tu stane tabletić ?!?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvučnici i priključci u 1mm?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Da vjerujem njima ili tebi?

Jesam li ja Arendelle ili nisam?

Oldy kaže...
Zvučnici i priključci u 1mm?

Vjerojatno neka ovakva glupost. Jer lakše je imati još jednu kutiju pokraj televizora negoli centimetar deblji televizor.

vocap, bičz?
16 godina
Zvucnika nema...a i da ima nema mjesta za kompresiju
16 godina

Za zvuk imaš pošten HiFi sistem. Zvučnici u svakom TV-u su teško smeće, barem za svako audiofilsko uho. A stanjivanjem će postati još veće smeće nego su danas. Dakle, zvuk treba biti tamo gdje i spada - u hifi sustav. Ili barem Logitech 2+1 jeftinjaru koja daje bolji zvuk od svakog tv-a.

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice