lumia 630 je za klinac, cak i da je jeftinija.
Danas se za 130ak dolara nadje odlican smartfon s 5'' IPS ekranom i pristojne (HD ready + ) reze te quad coreom, s tim telefonom imaš sve ili 95% toga što imaš sa telefonima koji koštaju 3-4x više.
osobno imam kineza androida koji me isprva oduševio značajkama kao ekran odlične kvalitete i oštrine te vjernosti boja, procesor, memorija i prostor na mobitelu (nema bloatwarea), kvaliteta izrade (!, btw prezivljava i padove s otprilike 1.5 m visine), a nakon puta od skoro 2000 km u ovih par dana, mogu reći da briljira i kao navigacija (u smislu GPS čipa i hvatanja satelita), naravno kako navigira ovisi i od app-a predviđenog za to. Kamera je ok kvalitete takodjer, no naravno ne u rangu posvećenog za to DSLR-a. Zvuk odličan, kako razgovora, tako i multimedije (jasne i glasne glasovne upute navigacije takodjer). Cak se i igrice glatko izvode, a na testovima je zamjetno bolji (4500 vs 3700, Antutu benchmark) u 3D grafici od recimo S3-a.
Za 50ak dolara gore ide i 8 jezgreni ili brzi 4 jezgreni proc, mada ne vidim velike koristi od doplate, osim ako kamera nije jos bolja.
Znaci 700ak kuna danas je uvrh glave dat za mobitel.
nadam se da ne pričaš o mediatek šrotex kinezima.. ako pričaš, onda stvarno..
a ova antututu benchmark izdrckavanja, nemam komentara, to je za djecu iz vrtića
da li tvoje baljezganje o nečemu da je "šrot" ima pokriće u nekim benchmarcima, testovima, stvarnom korištenju ili samo voliš kenjuckati :-)
ima, u temi "kineski mobiteli - tema za odabir i raspravu" i tema o "cubot gt99" mobu..
na benchmarke se ne napaljujem, prerasao sam te gluposti