HEP kao internet provider... da mi je i to vidit....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HEP kao internet provider... da mi je i to vidit....
Baš si i ja to zamišljam - i ima bi monopol u telkomunikacijama (ko nebi lijepo htio štekat u utičnicu i 100Mbpsa)
Bilo bi odlicno uz takve brzine...
To kod nas neće doć za 10 godina. Kod mene su tek sada t-com stavio nove kablove za brži internet preko kojih ce internet krenit u desetom mjesecu. Valjda cu onda imat brži upload. Znam da nije optićki ali nije ni obićni telefonski.
I onda kada nesto ne radi zoves njihov SZK pa kazu "Probajte malo prstom"
Ako vam zabljesne pred ocima znaci da je sa vasom vezom sve u redu, molimo provjerite postavke firewall-a, halo? Halo da li me cujete? Halo...
Previše skidaš pa ti oni pošalju upozorenje preko strujnog udara. Sprži ti sve instalacije i uređaje u kući E onda nećeš više skidat
To mi ne zvuci dobro,
recimo ako je nevrijeme, onda nema struje, pa nemogu na net.
Ovako mogu na net.
To kod nas neće doć za 10 godina. Kod mene su tek sada t-com stavio nove kablove za brži internet preko kojih ce internet krenit u desetom mjesecu. Valjda cu onda imat brži upload. Znam da nije optićki ali nije ni obićni telefonski.
stavili su takozvani DSL kabel.obican kabel od bakra samo sto parice nisu motane u cetvorke nego je svaka parica sama za sebe.
kod obicnih telefonskih kablova parice su motane u cetvorke tako da jedna parica stvara smetnje drugoj
ovaj kabel nema takve probleme.tako da ces imati stabilniju vezu,a brzi net vjerojatno neces imati jer to najvise ovisi o t-comu dal ce ti pustiti brzi net il nece
To mi ne zvuci dobro,
recimo ako je nevrijeme, onda nema struje, pa nemogu na net.
Ovako mogu na net.
Pa kako, ako nema struje, ne radi ti ni modem za ADSL, pa opet nemaš internet xD. U biti ti dođe na isto xD
Ako vam zabljesne pred ocima znaci da je sa vasom vezom sve u redu, molimo provjerite postavke firewall-a, halo? Halo da li me cujete? Halo...
...(SZK), 'alo!, jeslte li promijenili osigurač? 'alo? -jeb'ga, jedan manje.
Već (dovoljno) dugo postoji rješenje preko el.mreže, samo je trebalo standardizirati..
-btw. nigdje se ne spominje trafostanica?
btw2. @linuxuser, bez struje? hmm, da.
kad bi naš HEP krenuo s tim brijem da bi bio vrlo ozbiljan konkurent T-govnu! ...al kaj kad toga nece bit jos 10 god...
stavili su takozvani DSL kabel.obican kabel od bakra samo sto parice nisu motane u cetvorke nego je svaka parica sama za sebe.
kod obicnih telefonskih kablova parice su motane u cetvorke tako da jedna parica stvara smetnje drugoj
ovaj kabel nema takve probleme.tako da ces imati stabilniju vezu,a brzi net vjerojatno neces imati jer to najvise ovisi o t-comu dal ce ti pustiti brzi net il nece
stavljaju t-com djelatnici optiku po zgradama...
barem su kod mene u kvartu razvlačili optiku do svakog stana. sda samo čekam neku obavijest kada će to krenuti.
to je zapravo nešto što je mudrinić najavio na windays konferenciji. time ce početi "era" malo vecih brzija uploada/downloada u hrvatskoj.
samo ne znam gdje su sve razvukli kabele, tj. do kada misle pokriti cijelu rh ili barem vece gradove.
npr. u zg znam barem dva kvarta gdje su to vec odradili...
kad bi naš HEP krenuo s tim brijem da bi bio vrlo ozbiljan konkurent T-govnu! ...al kaj kad toga nece bit jos 10 god...
Nevjerujem da će HEP to uraditi, nisu dovolno pametni da to urade.
Znate da svaka kuča ima brojač struje, ovako bi hep sredio da preko neta vidi koliko troše struju :D tako neče slati radnike da pogledaju svaki brojač.
stavljaju t-com djelatnici optiku po zgradama...
barem su kod mene u kvartu razvlačili optiku do svakog stana. sda samo čekam neku obavijest kada će to krenuti.
to je zapravo nešto što je mudrinić najavio na windays konferenciji. time ce početi "era" malo vecih brzija uploada/downloada u hrvatskoj.
samo ne znam gdje su sve razvukli kabele, tj. do kada misle pokriti cijelu rh ili barem vece gradove.
npr. u zg znam barem dva kvarta gdje su to vec odradili...
znam da ide i optika,ali to su poceli tek. I to kao sto ti kazes u zagrebu i jos mozda dva-tri veca grada.dok stvarno pocne prava akcija postavljanja optike jos cemo se nacekati
Imao je i HŽ priliku da bude ISP ali su je za*rali. Pogledajte ovo (na dnu stranice), ovo i ovo. Kad malo pogledate, to bi bilo jako dobro za nas usere - umjesto 1 davatelja usluge (ovi ostali samo preprodaju tcom žicu a metronet npr. ima 15cm svojih kablova ) imali bi još 2 ISP-a koji imaju vlastitu infrastrukturu. E da to nisu državne tvrtke (HŽ i HEP) bilo bi nam puno ljepše... Šteta.
A jeste na baljezgali svačega u ovoj temi. Razmišljao sam podijeliti sa vama ili ne, ali ajde. HEP ima core optičku mrežu u rangu t-coma. Trebam li još nešto reći?
Električni vodovi dopiru do svakog kućanstva. Da nisu državni, da ne postoje neki drugi interesi u ovoj banani mogli su već odavno pružiti uslugu pristupu Internetu sa ili bez ove tehnologije.
O tehnologiji umrežavanja preko električne mreže osobno sam čuo prije prilično godina i poznati su mi problemi. Mislim da su malo zakasnili sa standardizacijom ali opet nikad se ne zna.
A jeste na baljezgali svačega u ovoj temi. Razmišljao sam podijeliti sa vama ili ne, ali ajde. HEP ima core optičku mrežu u rangu t-coma. Trebam li još nešto reći?
Električni vodovi dopiru do svakog kućanstva. Da nisu državni, da ne postoje neki drugi interesi u ovoj banani mogli su već odavno pružiti uslugu pristupu Internetu sa ili bez ove tehnologije.
O tehnologiji umrežavanja preko električne mreže osobno sam čuo prije prilično godina i poznati su mi problemi. Mislim da su malo zakasnili sa standardizacijom ali opet nikad se ne zna.
E pa Pero, hvala ti što si podjelio sa nama. Baš si drug. :-)