U avion samo s upaljenim mobitelom

poruka: 33
|
čitano: 4.213
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U avion samo s upaljenim mobitelom".
13 godina
protjeran

Naslov me naveo na krivi trag, ali pročitavši članak, u potpunosti se slažem s tom odlukom i mislim da bi svi trebali to činiti.

4 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: U avion samo s upaljenim mobitelom
DeusExMachin kaže...

Naslov me naveo na krivi trag, ali pročitavši članak, u potpunosti se slažem s tom odlukom i mislim da bi svi trebali to činiti.

Dal je dovoljno bootnut u BIOS il se mora bootat OS?

Danas je tehnologija otisla toliko daleko da nije problem otkrit exploziv. Pogotovo sto se notebooci moraju zasebno skenirat.

Jos jedno pitanje. Sto ako se radi o nekom custom elektronskom uredjaju? Evo, ja u ponedeljak letio i sa sobom nosio dva PCBa koji su dio custom elektronike. Sto to znaci da ja sada moram sve prilagodit da moze radit na adapter?

Kaj isto tako znaci da ako predajem prtljagu oni ce samo ici palit uredjaj?

17 godina
moderator
DeusExMachin kaže...

Mene su još od prije 6-7 godina u pravilu tražili da upalim veliki prosumer fotoaparat (Sony R1). Mada, razumijem ih - svašta bi se dalo ugurati u njega... Sad očito prelaze i na manje uređaje...

17 godina
moderator
Drazen kaže...
Jos jedno pitanje. Sto ako se radi o nekom custom elektronskom uredjaju? Evo, ja u ponedeljak letio i sa sobom nosio dva PCBa koji su dio custom elektronike.

U PCB baš i ne možeš nešto posebno sakriti, zar ne? {#} Osim možda ako na njemu imaš kondenzatore od četvrtine litre. {#}

Drazen kaže...
Kaj isto tako znaci da ako predajem prtljagu oni ce samo ici palit uredjaj?

Tko zna. Pretpostavljam da im je manje bitno što je u bunkeru.

15 godina
neaktivan

Onda uz svakog putnika mora biti i dežurni vatrogasac zbog upaljenog mobilnog uređaja.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo ce bit zanimljivo implementirat... iako me vise nista ne cudi - dvaput iz kanade naruciva priko ebay-a najobicniji servo (poput onih za auto/avion na daljinski), i oba puta mi nije stiglo), a koji je na kraju vracen selleru. Bas me zanima na koji nacin bi im dokaza da stvar radi bez servo testera. 

Uostalom, ovo jedino moze ic na zivce normalnim ljudima, ovi koji nebi tribali, ti ce se snac kako sta unit... 

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

oprostite ali sto zele postici sa ovim?

isto tako da li ostaje ona standardna(kao na slici) da moramo nakon sta smo usli u avion iskljuciti uredjaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kad digneš bateriju, nemogu te više pratit.

Doslovno im nestaneš s 'radara' i onda ... PANIKA !!!!!!!

{#}

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Neš ti bombu u S3 (palačinka?)....

Mislim da ipak imaju neki način za čitanje poruka pa je to neka dodatna provjera...
@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

0 0 hvala 0
17 godina
memulica kaže...

{#}

Malo si naivan ako misliš da te tako prate. {#}

Mada mi nije jasno čemu ova vijest, nisam vidio zračnu luku koja u zadnjih desetak godina nije ovo uvela.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
memulica kaže...

{#}

Mada mi nije jasno čemu ova vijest, nisam vidio zračnu luku koja u zadnjih desetak godina nije ovo uvela.

O da, počelo je, možda ne sa mobom ali sa ovim da http://www.jutarnji.hr/drama-na-aerodromu-let-iz-svedske-za-split-kasnio-jer-se-ukljucio-vibrator/1202223/  prije ulaska dokazati da je uređaj fukcionalan. 

16 godina

Malo previše filmova gledaju. Prastari James Bond je imao nož u cipeli, jel provjeravaju i cipele? Danas je više fora fantazirati o bombama u mobitelima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ovako nastave sa stvaranjem novih pravila, uskoro će biti brže stići na prekooceansko odredište brodom.

7 0 hvala 0
14 godina
Javljam se samo zbog možda jednog naoko bitnog nedostatka u naslovu članka i samom članku!!!!! Naime, u naslovu se explicite spominju mobovi, kao baš i samo mobovi, a sada ja pitam, što je sa tablet računalima?!?!?! Ili je fora u mogućnosti telefoniranja, makar je opće poznato da se može telefonirati i "telefonirati" sa tablet računalima?!?!?!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne bi me začudilo da za koju godinu uvedu obaveznu kolonoskopiju prije ulaza u avion {#}

5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
memulica kaže...

{#}

Ovo što sam naveo je jedini razlog zašto su uveli ove očajničke mjere.

Pametni/sat. telefon ima jednu j*benu funkciju ...  može te locirati u metar bilo gdje na planeti Zemlji i zato su postali 'preovisni' o toj vrsti praćenja.

Digneš bateriju i postaješ 'nevidljiv'.

Jasno?

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 23:26 (memulica).
14 godina

Dobro da ne putujem avionom jer bi ih ukoliko dođe do ovakvog tretmana posla u 3 pm i odusta od leta.

0 1 hvala 0
15 godina
memulica kaže...
Old Iggy kaže...
memulica kaže...

{#}

Pametni/sat. telefon ima jednu j*benu funkciju ...  može te locirati u metar bilo gdje na planeti Zemlji i zato su postali 'preovisni' o toj vrsti praćenja.

Jasno?

a zašto bi mene ili tebe netko želio pratiti????????????????

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
11 godina
neaktivan
axos kaže...

Dobro da ne putujem avionom jer bi ih ukoliko dođe do ovakvog tretmana posla u 3 pm i odusta od leta.

to me je podsjetilo na reklamu iz South Parka 

za novo revolucionarno vozilo koje je bolje od aviona 

16 godina
neaktivan
@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 23:51 (zerocool12).
17 godina
neaktivan
axos kaže...

mislim da se avio i prijevoznička industrija nikad ne bi oporavila od tvog demonstrativnog odustajanja...to bi sigurno potreslo civilizaciju kakvu poznajemo danas

17 godina
Diablo86 kaže...

Malo previše filmova gledaju. Prastari James Bond je imao nož u cipeli, jel provjeravaju i cipele? Danas je više fora fantazirati o bombama u mobitelima

Naravno, pazi kad letiš da imaš čarape bez rupa. {#}

Djuro von Prekoplotovich kaže...

Ako ovako nastave sa stvaranjem novih pravila, uskoro će biti brže stići na prekooceansko odredište brodom.

Ako češće letiš vidjet ćeš kako ćeš trošiti sve više vremena na to. Jednom mi je u LA jedva bilo dosta dolazak od četiri sata prije leta.

ATJLučko kaže...
Javljam se samo zbog možda jednog naoko bitnog nedostatka u naslovu članka i samom članku!!!!! Naime, u naslovu se explicite spominju mobovi, kao baš i samo mobovi, a sada ja pitam, što je sa tablet računalima?!?!?! Ili je fora u mogućnosti telefoniranja, makar je opće poznato da se može telefonirati i "telefonirati" sa tablet računalima?!?!?!

Ista stvar.

memulica kaže...

Jasno?

Paranoja te pere malo žešće, a? {#}

U zračnim lukama ti ne treba ništa da bi te dobro pratili.

14 godina
BlackDog22 kaže...
axos kaže...

mislim da se avio i prijevoznička industrija nikad ne bi oporavila od tvog demonstrativnog odustajanja...to bi sigurno potreslo civilizaciju kakvu poznajemo danas

Ma nije poanta da li će na meni zaradit par stotina ili tisuća kuna godišnje. Nego da mogu radit što žele dok ljudi pristaju na to. Mobitel treba biti ugašen za vrijeme vožnje, ok. Mobitel se triba ugasit pa upalit, ok. Mobitel se mora upalit pa ugasit pa opet upalit i tako 50 puta, ako se ljudi ne bune zašto ne. Da dobar dio ljudi kaže ok ne idemo više avionom da vidiš kako bi avio kompanije napravile cirkus. Ali ne, ja idem avionom na odmor u drugi kraj svita i makar me g*zili ja idem. PDV dignu na 23% narod se ne buni, ajmo probat 25. Problem je kod svega toga što ide postepeno pa se svi naviknu. Ako ti neko odvali tri triske pa možeš još malo stisnit zube i četvrti put ako si pritrpija tri.

Svi se žale na google da im "čitaju" mailove. A koliko njih bi plačalo svaki misec pretplatu za mail koji to ne radi? Neki sigurno bi ali bar 90% nebi. Da google vidi da korisnici masovno odlaze s gmaila mjenja bi politiku, ovako ništa kao i s ovim paljenjem mobitela.

16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Mislim da nisi dovoljno dobro pročitao podnaslov i članak (što je neoprostiv propust za nekoga s tvojim nickom :) ) - jasno piše:

(...) promjene se tiču putovanja s elektroničkim uređajima

(...) putnici koji sa sobom nose elektroničke uređaje morat će ih uključiti u sklopu sigurnosne provjere. (...)

(...) putnici koji sa sobom nose uređaje s praznim baterijama neće se moći ukrcati na željeni let sve dok ne dokažu da je njihov uređaj funkcionalan. (...)

(...) eksplozivom skrivenim u prethodno ispražnjenim kućištima elektroničkih uređaja.

Koliko mi je poznato, tableti spadaju u elektroničke uređaje. :)

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 9:52 (hrx).
17 godina

s obzirom na drastični porast tetorirstičkih napada na civilne letove te također drastičan porast terorističkih napada uzrokovanih upravo mobitel-bombama, ova odluka je ne samo razumna već i nužna!!!

[/cinizam]

osim onog već očito loše odrađenog inside job-a sa "otmicom" daljinski kontroliranog boinga i zalijetanjem u twin towerse, ne sjećam se da je ikad bio izvršen i jedan teroristički napad na civilne letove

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Djuro von Prekoplotovich kaže...

Ako češće letiš vidjet ćeš kako ćeš trošiti sve više vremena na to. Jednom mi je u LA jedva bilo dosta dolazak od četiri sata prije leta.

Moraju i birtijaši na aerodromu od nečega živjeti...

13 godina
protjeran
ivanv000 kaže...

Ne bi me začudilo da za koju godinu uvedu obaveznu kolonoskopiju prije ulaza u avion {#}

Ah, liječnik koji radi s teroristima ti operacijom ubaci u želudac pola kile C4 eksploziva s detonatorom koji je daljinski povezan s tvojim mobitelom.

Ukucaš broj i odoše svi u k++++ {#}

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 10:55 (Budokai).
17 godina
neaktivan

Još jedan korak u pojačavanju masovne histerije i straha od unutrašnjeg, vanjskog, vidljivog i nevidljivog neprijatelja. Dobro je netko komentirao: slijedi kolonoskopija, a i detaljni Rontgen ne bi bio suvišan.

I što onda -  neće nestajat putnički avioni.

Kada vojnoobavještajne službe planiraju rušenje aviona, onda to one i UČINE!

Pa ti radi pregled koliko te volja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ges kaže...
(...) ne sjećam se da je ikad bio izvršen i jedan teroristički napad na civilne letove

Činjenica da se ne sjećaš da je ikad bio izvršen i jedan teroristički napad na civilne letove ne znači da ih nije bilo - vjerujem da je najpoznatiji napad na let 103 Pan American World Airwaysa 1988. godine, kada je iznad mjesta Lockerbie u Škotskoj eksplodirao Boeing 747. Utvrđena je veza s libijskim obavještajcima i uvedene su međunarodne sankcije Libiji, koja je 2003. godine formalno priznala odgovornost za napad.

Kronologija bombaških napada na komercijalne letove može se naći na stranicama Aerospaceweba (odakle je preuzeta donja slika; na slici nisu uključena tri teroristička i jedan "ostali" napad nakon 2006. godine) i Wikipedije.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 12:10 (hrx).
13 godina
neaktivan
CTN962 kaže...

a i detaljni Rontgen ne bi bio suvišan.

Misliš ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Backscatter_X-ray

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice