Appleova izvanredna konferencija

poruka: 220
|
čitano: 47.908
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleova izvanredna konferencija".
15 godina
neaktivan

Izvjestaj iz prve ruke, prijateljica jucer doteglila iPhone 4 iz Londona.

Niti u mojim niti u njenim rukama nema pada signala gdje god bio, stagod radio, kakogod ga drzao, Nazvao sam neke ljude iz predgradja Rijeke gdje bi signal trebao biti slabiji nego u centru no ponovo - sve ok. Drzeci telefon na kriticnom mjestu, prilikom razgovora  signal pao za jedan bar no to nije utjecalo na kvalitetu razgovora. U centru grad signal uopce ne pada, stagod radio s tim telefonom.

Nisam ljubitelj Apple mobilne platforme, ali uredjaj izgleda strava, pod time vise mislim na kvalitetu izrade nego na dizajn.

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

apple je za svoje korisnike napravio posebna gumirana kucista :)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Appleova izvanredna konferencija
mapir kaže...

Niti u mojim niti u njenim rukama nema pada signala gdje god bio, stagod radio, kakogod ga drzao, Nazvao sam neke ljude iz predgradja Rijeke gdje bi signal trebao biti slabiji nego u centru no ponovo - sve ok. Drzeci telefon na kriticnom mjestu, prilikom razgovora  signal pao za jedan bar no to nije utjecalo na kvalitetu razgovora. U centru grad signal uopce ne pada, stagod radio s tim telefonom.

Nisam ljubitelj Apple mobilne platforme, ali uredjaj izgleda strava, pod time vise mislim na kvalitetu izrade nego na dizajn.

Što više gledam, to mi to sve oko signala izgleda prenapuhano... Meni su signali pucali na mobitelima u središtu grada, kada je prometni kaos (jer je previše uređaja) bez da sam ih dirao, i razumijem. To je sve normalno. Ništa, treba kad dođe u HR ispitat tu situaciju i vidjeti pucanje veze, i naravno usporediti sa ostalim mobitelima. Ovo je sve filozofiranje, vrćenje u krug.

17 godina
Random. kaže...
Veliki Brat kaže...
Random. kaže...
Paolo2612 kaže...

Nisam vidio da se itko na forumima i u recenzijama uređaja itko žalio na prijem signala i prekide poziva kod RIM-a.

Sa popularnošću dolaze i kritike.

Zanimljiv stav. Pogledaj si malo koji su uređaji najpopularniji na američkom tržištu - RIM je zastupljeniji kao smartphone platforma, dok u ukupnom broju uređaja Apple uopće nije na listi. I molim te, nemoj miješati popularnost tema na ovom forumu sa popularnošću mobilnih uređaja u SAD, jer svi znamo da ova konferencija nije organizirana za Bugove forumaše. Apple je loše dizajnirao uređaj? Pa što, niti prvi niti zadnji uređaj na svijetu koji ima grešku, ne treba ih sada braniti i praviti se da to nije istina...

O čemu mi pričamo? Pitaj osobu x na ulici je li ikada čula za BlackBerry, zatim je to isto pitaj za iPhone.

Probaj prodati priču "Samsung model ZBX1300 ima probleme sa antenom". Koliko ćeš posjeta dobiti? Koliko pogleda na oglase? 3?
Ali nisu novinari glupi. Muzu ono što ljude zanima. Tako na Gizmodu, Wiredu, Engadgetu i sličnim blogovima u jednakom razdoblju osvane neusporedivo više članaka o iPhoneu nego o BlackBerryu, HTC-u, Samsungu ili Nokiji.

Usput, što se tiče Appleovog udjela na tržištu smartphoneova...

Netko je zaboravio da je do prije par godina Apple u svijetu telefona bio potpuna nepoznanica. Pogledaj ih sad. Ne znam za tebe, ali ja bih to nazvao uspjehom. Ogromnim uspjehom.

Pravo kažeš - o čemu pričamo?

Ako pričamo o tome što je Apple na tržištu napravio iPhoneom - napravio je odličnu stvar i za sebe i za industriju i za korisnike - ali mislim da ovaj topic zapravo nije o tome.

Ako pričamo o tome da svi mobiteli gube signal u uvjetima lošeg prijema signala - to je istina i to može biti samo opravdanje za ono što se događa s iPhoneom 4.

Ako pričamo o tome da je iPhone 4 dizajniran na način koji dovodi do gubitka signala u određenim uvjetima sasvim normalnog korištenja (dakle, ne da ga zaklopiš objema rukama, tek toliko da demonstriraš nešto) - onda mislim da nitko normalan ne može reći da to nije greška u dizajnu i sva ova priča, čak i ideja održavanja izvanredne konferencije za medije ti dovoljno govori o tome koliku štetu to nanosi Appleu.

I još jednom - ne govorimo o popularnosti na ulici ili na forumu, već u SAD.

Apple je i do sada imao problema s raznim stvarima i nikada nije radio ovakve izvanredne konferencije (OK, možda i je, ne pratim baš pretjerano Apple, ali se ne sjećam ovakvog hypea na neku drugu temu). Ono što osobno ne razumijem je zašto je tako teško priznati da je Apple u nečemu pogriješio?! Pa svi griješe, kvragu, napraviti grešku nije smrtni grijeh! Ne vidim razloga zašto bi to trebalo opravdavati, niti marginalizirati. Na kraju krajeva, to je štetno i za same korisnike, a da ne govorim koliko je odgovor - drži telefona na neki drugi način - idiotski.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
mapir kaže...

Drago mi je cuti da tvojoj prijateljici uredaj radi. Medutim doticni problem je labaratorijski dokazan i Apple ga je napokon i priznao.

16 godina

Meni je samo fascinantno kako to nitko nije primjetio prije samog lansiranja (pogotovo pošto se hvale kako oni obraćaju pažnju i na najmanje sitnice i ne lansiraju proizvod sve dokle nije savršen)? Ili su možda primijetili... 

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Meni je samo fascinantno kako to nitko nije primjetio prije samog lansiranja (pogotovo pošto se hvale kako oni obraćaju pažnju i na najmanje sitnice i ne lansiraju proizvod sve dokle nije savršen)? Ili su možda primijetili... 

ovakvi komentari nisu dopušteni kada je o applu riječ Šutim

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kao sto je i sam Jobs rekao, primjetili su, ali zbog cinjenice da i ostali mobiteli imaju slicne probleme nisu na to obracali paznju... A sad kad se javnost uzburkala, onda su shvatili, da osim samog hardverskog problema  kod iphonea (a mozda i kod ostalih mobitela) postoji i softverski problem koji je sad ispravljen...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
neaktivan
plavooki kaže...
mapir kaže...

Drago mi je cuti da tvojoj prijateljici uredaj radi. Medutim doticni problem je labaratorijski dokazan i Apple ga je napokon i priznao.

Slazem se, doslo je do previda u konstrukciji uredjaja. Do gubitka veze, smanjena "crtica" snage signala i propustanja poziva prema brojnim navodima dolazi u podrucjima slabije pokrivenosti signalom. Toga oko Rijeke/u Rijeci valjda nema i sve radi cisto ok

16 godina
neaktivan
@ veliki brat

Priznali su, jer ti trebaju transkripti? Nemoj samo uletavati u temu sa nikakvim informacijama. Samo su još dodali da misle da je to pretjerivanje, i da greška nije toliko velika.
Budem napravio benching, kad dođem do jednog primjerka. Ko što su ljudi sami rekli - nebude mene niko pravio budalom. Znači niti Appelovci, niti antiappelovci. Vjerujem svojim očima 8).
Ali ako ispadne da je sve ovo pretjerivanje i prosječno odstupanje od standarda jako malo, stvarno će te ispast debili ;), isto kao što će i Apple izgubiti kupca iphonea, i ispast debil.

3 0 hvala 0
17 godina

Najprije su rekli da je problem kod prikaza crtica, da je sa signalom sve u redu. Nakon toga su priznali da je ipak antena u banani. Ali tek nakon sto je milijardu testiranja odradjeno neovisno o appleu.

Kao rijesenje nude ruznu navlaku. Koliko god mi kenjkali o ajfonu, to je poprilicno lijep komad HW-a i ne zelim nikakvu navlaku da ga nagdi (kao sto nikadn nisam koristio nikakve navlake na svojim mobitelima jer je to RUZNO).

I onda, umjesto da napravre novi model mobitela (pa makar da stave proziran lak ili nesto preko antene) oni kazu da je to to i da nece nista mijenjat, ko ce kupit neka kupe, ko nece nemora. Tragedija. Ova konferencija je bila jedan veliki fijasko za Apple.

Netko je spomenuo Toyotu - Toyota je pozvala vlasnike automobila da dovedu automobile na servis da im BESPLATNO zamijene pokvarene djelove. Priznali su gresku, ispravili je i to je to. Isto tako je napravio ford cini mi se, Opel prije par godina i to je to. Ali Apple u pocetku nije htio ni priznati.

Sve u svemu jadno.

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plus sto je prvi covjek toyote izasao u javnost i javno se izvinuo sto je dijametralno suprotno od jobsa. Ko oce oce ko nece ne mora.
:)
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Ako pričamo o tome da je iPhone 4 dizajniran na način koji dovodi do gubitka signala u određenim uvjetima sasvim normalnog korištenja (dakle, ne da ga zaklopiš objema rukama, tek toliko da demonstriraš nešto...

Ponavljam se bez razloga, jer se, izgleda - uopće ne obazireš na prijašnje poruke.

Već sam rekao da isti problem, bez stiskanja telefona, možeš naći i na drugim najnovijim modelima. Primjere možeš pronaći na na www.youtube.com ili na www.apple.com/antenna/.

Veliki Brat kaže...

I još jednom - ne govorimo o popularnosti na ulici ili na forumu, već u SAD.

Kao što sam već rekao ovdje:

Random. kaže...

O čemu mi pričamo? Pitaj osobu x na ulici je li ikada čula za BlackBerry, zatim je to isto pitaj za iPhone.

Probaj prodati priču "Samsung model ZBX1300 ima probleme sa antenom". Koliko ćeš posjeta dobiti? Koliko pogleda na oglase? 3?
Ali nisu novinari glupi. Muzu ono što ljude zanima. Tako na Gizmodu, Wiredu, Engadgetu i sličnim blogovima u jednakom razdoblju osvane neusporedivo više članaka o iPhoneu nego o BlackBerryu, HTC-u, Samsungu ili Nokiji.

I pričamo o SAD-u. Razlike nema.

Je li ta svađa između Dikana i Vlatke Pokos (možda nisi iz RH, Googlaj) neki problem veći od problema nekog građana x i građanke y? Nije. Ista stvar sa iPhoneom 4 i ostalim modelima.

I za kraj, kao što sam već i rekao:

Random. kaže...

Uopće te ne razumijem. Kupiš TV. Dođeš kući i vidiš da se ekran grebe ultra-lako. Tebi to ne odgovara. Odeš do prodavača. Prodavač ti, uz objašnjenje da isti problem ima i konkurencija (tebe to previše ne zanima), ponudi besplatni cover za ekran. Ne želiš cover? Vrati TV i dobiti ćeš novac natrag.

Nakon toga nećeš ići okolo po forumima i upirati prstom na proizvođača. Proizvođač te nije prevario. Izbor je ogroman.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...
Plus sto je prvi covjek toyote izasao u javnost i javno se izvinuo sto je dijametralno suprotno od jobsa. Ko oce oce ko nece ne mora.

Tko radi grijesi... samo je opet razlika izmedju onog tko prizna i onog tko se izvlaci.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
ma da. Apple nudi povrat novca 100% ukoliko niste zadovoljni. Toyota ne nudi.'Al
opet vam nevalja. lol

jedan u 200 ljudi je zvao zbog problema. 1,7 u 100 ljudi su vratili uređaj. to je statistika u 3 + milijuna prodanih uređaja. dakle referentna je ohoho. Novi uređaji navodno već imaju promjene u konstrukciji da se problem minimalizira. apple je priznao da problem u konstrukciji postoji, da je napuhan (pri čemu su ponudili konkretne statistike), da nije izoliran (naveli probleme i na drugim uređajima ) i nezadovoljnim kupcima ponudili futrolu po izboru ili potpuni povrat novca. Sasvim korektno.
A.

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
artfull kaže...
ma da. Apple nudi povrat novca 100% ukoliko niste zadovoljni. Toyota ne nudi.'Al
opet vam nevalja. lol

tojota je napravila besplatno otklanjanje kvara....ljudi dovezli auto u servis i ovi popravili a šta će s ajfonom

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
17 godina
neaktivan
ja bi radije da mi vrate pare u lipu od lexusa i kupio bih recimo BMW? nemoze? šteta jbg.
A.

2 0 hvala 0
15 godina

strašno i kvalitetni apple je počeo ljudima prodavati loše proizvode,kažu dogodi se,takvim firmama kao apple to se ne smije desiti,i sad se pravdaju da su to izolirani slučajevi,ali što je najžešće od svega opet applefili svim silama brane apple to je za ne povjerovati

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Nikad neću kupiti telefon bez tipkovnice. 99,99% vremena koristim mobitel za pozive i ponekad poruke. Kao i 99% vas.

To sam i ja mislio, ali kada se naviknes na touch (mislim na dobar touch a ne one shitove na corby-ju ili lg cookie-u) onda ces se pitati zasto si ikada koristio tipkovnicu. Vjeruj mi! Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
15 godina
neaktivan
Lion King kaže...

To sam i ja mislio, ali kada se naviknes na touch (mislim na dobar touch a ne one shitove na corby-ju ili lg cookie-u) onda ces se pitati zasto si ikada koristio tipkovnicu. Vjeruj mi! Namigiva

I tend to disagree... ;)

17 godina
artfull kaže...
opet vam nevalja. lol

jedan u 200 ljudi je zvao zbog problema. 1,7 u 100 ljudi su vratili uređaj. to je statistika u 3 + milijuna prodanih uređaja. dakle referentna je ohoho. Novi uređaji navodno već imaju promjene u konstrukciji da se problem minimalizira. apple je priznao da problem u konstrukciji postoji, da je napuhan (pri čemu su ponudili konkretne statistike), da nije izoliran (naveli probleme i na drugim uređajima ) i nezadovoljnim kupcima ponudili futrolu po izboru ili potpuni povrat novca. Sasvim korektno.

Kvar u toyote se isto dogodio na par automobila od par milijuna (valjda) prodanih te su njihovi djelovi preventivno izmjenjeni. Apple nema namjeru ispraviti gresku tako da promijene HW vec ce dati usrane futrole. 

ja bih sutra kupio toyotu.

Mislio sam i iphone 4 ali nakon sto sam vidio da po pitanju te greske nece nista raditi nego prodavati nevaljali uredjaj... izgleda da ipak necu. Mozda kupim iPhone 5 ako bude ok i ako ne bude bagav.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 19:39 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mislio sam i iphone 4 ali nakon sto sam vidio da po pitanju te greske nece nista raditi nego prodavati nevaljali uredjaj... izgleda da ipak necu. Mozda kupim iPhone 5 ako bude ok i ako ne bude bagav.

1. Pročitao si da možeš dobiti novac natrag
  2. Pročitao si da možeš dobiti cover
  3. Pročitao si da nejvjerojatnije stavljaju zaštitni coating na uređaje koji se trenutno proizvode
  4. Pročitao si statistike u odnosu na 3GS - zanemarive. Na 3GS se nitko nije žalio.
  5. Pročitao si da ostali telefoni imaju slične probleme
  6. Nije te briga.
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
16 godina
neaktivan
Random. kaže...
tnakir kaže...

3. Pročitao si da nejvjerojatnije stavljaju zaštitni coating na uređaje koji se trenutno proizvode
  4. Pročitao si statistike u odnosu na 3GS - zanemarive. Na 3GS se nitko nije žalio.
  6. Nije te briga.

7. Jobs je priznao grešku i znao je za nju ali nije mislio da će biti veliki problem jer u istim okolnostima imaju i drugi mobiteli taj problem

TNAKIR PONAVLJAM PRIZNAO JE GREŠKU, idemo opet da možda nisi pročitao PRIZNAO JE GREŠKU, oš prestat više s tim argumentom (da toyota je bar priznala a Apple nije)

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
ja bi radije da mi vrate pare u lipu od lexusa i kupio bih recimo BMW? nemoze? šteta jbg.

Kakve veze imaju proizvodaci automobila sa proizvodacima potrosacke elektronike? Vracanje proizvoda uz vracanje para je kod potrosacke elektronike normalna stvar. Kao sto je normalna stvar popravak o trosku proozvodaca automobila kod recalla.

Ne sjecam se da je Toyota (koja je takodjer glumila kada je problem izasao), izjavila: sto hocete pa i drugi proizvodaci automobila imaju greske ili vozite auto drugacije.

Tko je kriv Toyoti sto se reklamira kao najpouzdanija marka pa ih je to sasjeklo isto kao i sada Apple. Image, o tome se radi a ne o vrazijoj gresci ili proizvodu.

17 godina
Random. kaže...
tnakir kaže...

6. Nije te briga.

1. Radi greske ga necu kupiti jer ne zelim uredjaj sa greskom u proizvodnji

2. ruzna je. Iphone je lijep. navlaka ga grdi. Ko da na kozni kauc stavis najlonski prekrivac

3. receno je da nece raditi nikakve promjene na uredjaju

4. Bas mi se jucer zalio frend sa 3GS-om

5. Koji?

6. Briga me jer sam ga htio kupit.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Random. kaže...
  1. Pročitao si statistike u odnosu na 3GS - zanemarive. Na 3GS se nitko nije žalio.
  2. Pročitao si da ostali telefoni imaju slične probleme

1. Bas mi se jucer zalio frend sa 3GS-om

2. Koji?

1. Vraćenih uređaja (iPhone 4) je tri puta manje nego što je bio slučaj sa 3GS-om. Pucanje poziva je na 100 obavljenih poziva za (manje od) 1 poziv veće nego kod 3GS-a.
    +iPhone je u mogućnosti držati slab signal bolje nego 3GS. Je li bilo hypea oko antene 3GS-a? Nije. Zašto je onda ovoliki hype kod četvorke kada ima jednake performanse (što se tiče antene) kao i 3GS? Zato što naizgledni neuspjeh prodaje novine.
  2. Već sam pisao o tome. Primjeri na Youtube.com ili Apple.com/antenna. Zanimljivo da su se RIM i Nokia oglasili oko ovih primjera (u kojima se pokazuje kako i njihovi telefoni gube signal kod malo čvršćeg stiska) no nitko od njih nije rekao da je ono što se vidi neistina, odnosno da oni takvih problema nemaju.
16 godina
Random. kaže...
  1.  Zanimljivo da su se RIM i Nokia oglasili oko ovih primjera (u kojima se pokazuje kako i njihovi telefoni gube signal kod malo čvršćeg stiska) no nitko od njih nije rekao da je ono što se vidi neistina, odnosno da oni takvih problema nemaju.

Pa u tome je stvar, da li ti svoj mob stalno stiščeš kao manijak dok ga držiš ili ga držiš normalno? Fora je da je iphone gubio signal laganim diranjem antene dok mob se koristi. Evo ako će ti biti lakše i ja sam na desire-u uspio na periferiji grada ubiti 2-3 crtice signala kad sam mob sa oba dve ruke obgrlio i stisnuo i držao tako nekih 10-ak sekundi, ali u normalnom korištenju toga nema.

Također se slažem da je ta guma sa mene bezveze jer iphone je zbilja lijep da bi motao sa tom gumom da bi radio. Da se radi o nekoj nokiji možda bi i zažmirio jer njihovi i nisu neki lijepi modeli(ne svi) ali sa iphonom to mi ne ide u glavu nikako.

I možete mi samo ovo razjasniti jer se gubim u postocima:

rečeno je da je iphone 4 u ova 2 mjeseca 2% ljudi prijavilo problem i nešto manje ih vratilo, dok je za 3GS bilo oko 6% u istom periodu. E sad, ono što mene zanima, koliko je u ovom periodu prodanu iphona 4 i koliko je bilo prodano 3GS-a u tom vremenu? Za sad je iphona 4 prodano koliko, 3 milijuna? Onda 2 posto od toga je 60,000 ljudi što je da nekažem skoro pola Rijeke ili neki omanji grad u hrvatskoj, to nije mala cifra? Na 3 milijona nije, ali to je i dalje velika brojka ljudi koji su doživjeli problem sa mobom. Znam da je to tako kada se stvari masovno štancaju, ali opet kad je apple u pitanju onda mi odmah na pamet padnu asocijacije tipa: kvaliteta, pouzdanost, cijena, prestiž i slične te mi takav kiks jednostavno ne leži. Dok recimo takve asocijacije me ne vežu za motorolu, pa se uopće ne bi čudio kad bi se takav problem dogodio. 

Ista stvar i sa toyotom, kad čujem to ime isto me povezuju slične asocijacije kao i za apple kao kvaliteta, cijena, pouzdanost, te su isto imali ogroman kiks koji im zamjeram(iako je tu bilo dosta zavrzlama ali nećemu dublje u tu tematiku) te mi se ipak malo poljujalo povjerenje u njih(inače moji imaju toyotu već 8 godina, i radi ko urica) jer se ipak čovjek zapita zašto dajem veću lovu ako dobijem istu stvar kao i kod drugih jeftinijih marki? Pa tako je isto i sa apple-om, koji ipak ako se uzima otključani ili na simpu košta puno više nego što dođu ostali mobovi u hrvatskoj(i samo me te cijene i zanimaju) dok na pretplatu je povoljniji samo ako sam na t-mobileu što nisam(i nemogu se "preko noći" prebaciti samo zbog moba)

Na kraju problem kao takav možda i nije toliko velik(što i podaci upučuju na to) ali nakon toga ne ostajem ravnodušan, što će biti sa novim iphonom za godinu dana? Oće li i on opet imati neku smješnu grešku zato jer su htjeli nešto inovirati ili slično? Jednostavno se ne bih htio kockati pa da opet neki kiks ispadne.

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Random. kaže...
  1.  Zanimljivo da su se RIM i Nokia oglasili oko ovih primjera (u kojima se pokazuje kako i njihovi telefoni gube signal kod malo čvršćeg stiska) no nitko od njih nije rekao da je ono što se vidi neistina, odnosno da oni takvih problema nemaju.

Pa u tome je stvar, da li ti svoj mob stalno stiščeš kao manijak dok ga držiš ili ga držiš normalno? Fora je da je iphone gubio signal laganim diranjem antene dok mob se koristi. Evo ako će ti biti lakše i ja sam na desire-u uspio na periferiji grada ubiti 2-3 crtice signala kad sam mob sa oba dve ruke obgrlio i stisnuo i držao tako nekih 10-ak sekundi, ali u normalnom korištenju toga nema.

Također se slažem da je ta guma sa mene bezveze jer iphone je zbilja lijep da bi motao sa tom gumom da bi radio. Da se radi o nekoj nokiji možda bi i zažmirio jer njihovi i nisu neki lijepi modeli(ne svi) ali sa iphonom to mi ne ide u glavu nikako.

I možete mi samo ovo razjasniti jer se gubim u postocima:

rečeno je da je iphone 4 u ova 2 mjeseca 2% ljudi prijavilo problem i nešto manje ih vratilo, dok je za 3GS bilo oko 6% u istom periodu. E sad, ono što mene zanima, koliko je u ovom periodu prodanu iphona 4 i koliko je bilo prodano 3GS-a u tom vremenu? Za sad je iphona 4 prodano koliko, 3 milijuna? Onda 2 posto od toga je 60,000 ljudi što je da nekažem skoro pola Rijeke ili neki omanji grad u hrvatskoj, to nije mala cifra? Na 3 milijona nije, ali to je i dalje velika brojka ljudi koji su doživjeli problem sa mobom. Znam da je to tako kada se stvari masovno štancaju, ali opet kad je apple u pitanju onda mi odmah na pamet padnu asocijacije tipa: kvaliteta, pouzdanost, cijena, prestiž i slične te mi takav kiks jednostavno ne leži. Dok recimo takve asocijacije me ne vežu za motorolu, pa se uopće ne bi čudio kad bi se takav problem dogodio. 

Ista stvar i sa toyotom, kad čujem to ime isto me povezuju slične asocijacije kao i za apple kao kvaliteta, cijena, pouzdanost, te su isto imali ogroman kiks koji im zamjeram(iako je tu bilo dosta zavrzlama ali nećemu dublje u tu tematiku) te mi se ipak malo poljujalo povjerenje u njih(inače moji imaju toyotu već 8 godina, i radi ko urica) jer se ipak čovjek zapita zašto dajem veću lovu ako dobijem istu stvar kao i kod drugih jeftinijih marki? Pa tako je isto i sa apple-om, koji ipak ako se uzima otključani ili na simpu košta puno više nego što dođu ostali mobovi u hrvatskoj(i samo me te cijene i zanimaju) dok na pretplatu je povoljniji samo ako sam na t-mobileu što nisam(i nemogu se "preko noći" prebaciti samo zbog moba)

Na kraju problem kao takav možda i nije toliko velik(što i podaci upučuju na to) ali nakon toga ne ostajem ravnodušan, što će biti sa novim iphonom za godinu dana? Oće li i on opet imati neku smješnu grešku zato jer su htjeli nešto inovirati ili slično? Jednostavno se ne bih htio kockati pa da opet neki kiks ispadne.

U tome i je stvar - vrijeme će pokazati svoje... Čemu debiliti ovoliko stranica kada će mo za par mjeseci svi doći u kontakt sa iphoneom (ovim ili onim načinom) i na svoje oči vidjeti gubljene signala u odnosu na drugi mobitel.

Jedna stvar za gubljenje signala koja je dokazana (odnosi se na tvoj odgovor što si stiskao desire-a) - gubljenje signala je u vezi sa mjestom na kojem se nalaziš. Tako da sve mobitele moraš dovesti na isto mjesto i napraviti benching - o tome mi pričamo o standardu koji se odnosi na mobitele jel? Što je iznad, što je ispod standarda. Možda ti nebi trebala pasti ni jedna crtica na desireu, možda baš suprotno - ali mi to nemožemo dokazati jer ne postoji benching kao u skoro svim djelovima ekonomije.

Ok 60.000 vraćenih mobitela, ali 2.940.000 prihvaćenih - s tim da kad ulaziš u investiciju za iphone nemaš nikakav rizik jer imaš mogućnost vraćanja mobitela. I taj aspet se treba gledati - nemožeš reći da je svih 60.000 baš zbog signala.

17 godina
neaktivan
plavooki kaže...
artfull kaže...

Kakve veze imaju proizvodaci automobila sa proizvodacima potrosacke elektronike? Vracanje proizvoda uz vracanje para je kod potrosacke elektronike normalna stvar. Kao sto je normalna stvar popravak o trosku proozvodaca automobila kod recalla.

Ne sjecam se da je Toyota (koja je takodjer glumila kada je problem izasao), izjavila: sto hocete pa i drugi proizvodaci automobila imaju greske ili vozite auto drugacije.

Tko je kriv Toyoti sto se reklamira kao najpouzdanija marka pa ih je to sasjeklo isto kao i sada Apple. Image, o tome se radi a ne o vrazijoj gresci ili proizvodu.

Kvar na automobilu za posljedicu može imati smrtni slučaj, invaliditet i ostale katastrofe. Jedan propušten poziv na 100 ( ako ) na telefonu za posljedicu može imati što? Gnjev objesnih potrošača koji ne žele uzeti paru i kupiti drugi proizvod ili zamijeniti postojeći? Ne može me biti manje briga za takve budale.

A.
16 godina

Ovo u vezi vračanja iphone...zanima me jedna stvar. Ako recimo kupim iphone u t-comu te potpišem ugovor na 2 godine, i nije važno zašto, odlučim ga vratiti, dali se onda i taj ugovor poništava bez plačanja (osim onog što sam potrošio naravno) ili samo dobijem pare od mobitela a pretplata i dalje ide, eventualno mi daju da kupim drugi mob sa popustom?

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice