Apple vredniji od Microsofta

poruka: 126
|
čitano: 25.294
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple vredniji od Microsofta".
16 godina
neaktivan

kakve god apple je nikad nebih nista kupio od njih samo zbog nacrtane jabuke dok windows ime sve 2x bolje i jeftinije

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Apple vredniji od Microsofta
aldemax kaže...

Ionako mislim da je Google tu najopasniji igrač je  se služi odvratnim bizz modelom koji je primjenivao MS, ali sad je riječ o Internetu koji je daleko važniji...

Google je definitivno najopasniji od svih njih. Ako neki servis postoji na internetu, google ima svoju inačicu (nema za baš sve ali..) + Google Docs i slični projekti. I Google OS. I Android.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Evo upravo je mrtva trka oko trzisne vrijednosti. MS je nadoknadio dio pada od proteklih dana i upravo vrijedi malo vise od 100 miljuna manje. Tko zna koja je situacija dok ovo citate. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
aldemax kaže...

Ionako mislim da je Google tu najopasniji igrač je  se služi odvratnim bizz modelom koji je primjenivao MS, ali sad je riječ o Internetu koji je daleko važniji...

Google je definitivno najopasniji od svih njih. Ako neki servis postoji na internetu, google ima svoju inačicu (nema za baš sve ali..) + Google Docs i slični projekti. I Google OS. I Android.

Google Docs mi nema prodju kod enterprise korisnika.

16 godina
odjavljen
plavooki kaže...

Google Docs mi nema prodju kod enterprise korisnika.

Zasad. Tko zna kako će situacija ići.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Da, bilo bi zanimljivo ubaciti još i Google u igru s brojkama, pa napraviti neki graf koji pokazuje cijenu dionica u proteklih 5 godina recimo, i tako to.

Također, nekako Google vidim kao budućeg lidera na području IT tehnologije. Ipak je sveprisutan, što ostvaruje na puno lakši način (internet servisima) nego Apple (hardverom)

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, SOAF slazem se. Ali poslovni model u kojem oni nagovaraju ili cekaju da rjesi pitanje privatnosti je po meni promasen model. Bolji posao bi im bio da licenciraju Docs koji korisnik instalira na svojem serveru. Do tada nista.

Artfule, MS upravo vrijedi milijardu vise od Appla. :)

Odmah mjenjati naslov. :)

analiticari za ms dionicu:

"P/E to growth ratio suggests stock may be undervalued."

Steve B:

Do I Care About Apple’s Market Cap? No. But I Sure as Hell Wish We Hadn’t Sold Off That Apple Stock We Bought in ‘97

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 16:41 (plavooki).
15 godina
neaktivan
Dear people:

Microsoft makes software.
Apple makes computers that run software.
Apple makes computers that run Microsoft software.
Both Microsoft and Apple like that Microsoft makes software that runs on Apple computers.

That is why Microsoft has often been featured at Apple events.

When someone installs Windows on a Mac, neither Apple nor Microsoft is upset because Apple makes its money on the hardware and Microsoft makes its money on the software.

When someone installs Microsoft Office for Mac on a Mac, neither Apple nor Microsoft is upset because Apple sells hardware that has office software guaranteed to work with Windows office software and Microsoft sells office software guaranteed to work across platforms.

And in case you still don't understand.

APPLE AND MICROSOFT HAVE SOME OVERLAPPING INTERESTS BUT ARE NOT IN COMPETITION WITH EACH OTHER

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Microsoft opet vredniji od Applea!! Ima prednost od 2,6 mlrd u ovom trenutku!

AJME!!

Što će sad? Apple propada....!! Gotovi su!

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 17:05 (aldemax).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hehe, sad će to malo ići gore dole ... tako je bilo i dok su google prešišali, sad je google daleko zaostao , pišljivih 150 milijardi dolara :D

inače google je novi microsoft i appleov ( i MSoftov ) archenemy u ovom trenutku, a situacija sa androidom mi sve više sliči na windowse. Nije mi jasno kako su mogli držati onu uhodu od erica schmidt-a on board godinama dok je snimao situaciju za google ... 

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 17:29 (artfull).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
artfull kaže...

hehe, sad će to malo ići gore dole ... tako je bilo i dok su google prešišali, sad je google daleko zaostao , pišljivih 150 milijardi dolara :D

inače google je novi microsoft i appleov ( i MSoftov ) archenemy u ovom trenutku, a situacija sa androidom mi sve više sliči na windowse. Nije mi jasno kako su mogli držati onu uhodu od erica schmidt-a on board godinama dok je snimao situaciju za google ... 

Zbog tog Schmidta mi se Google i gadi... inače ne bi...

17 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Evo upravo je mrtva trka oko trzisne vrijednosti. MS je nadoknadio dio pada od proteklih dana i upravo vrijedi malo vise od 100 miljuna manje. Tko zna koja je situacija dok ovo citate. :)

apple je opet 100 miljuna u plusu ... MS se opire :D

A.
15 godina
protjeran

Microsoft politikom zanemarivanja razvoja igara za PC kopa sebi grob. To je jedino podrucje gdje su jos uvijek pozeljniji kao kucno racunalo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
surki kaže...

Microsoft politikom zanemarivanja razvoja igara za PC kopa sebi grob. To je jedino podrucje gdje su jos uvijek pozeljniji kao kucno racunalo.

I zbog piratluka Smijeh

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
15 godina
neaktivan
plavooki kaže...

artfulle, imas trzisnu vrijednost, knjigovodstvenu vrijednost i realnu vrijednost.
Realna vrijednost je najteza za procjeniti. Gartner recimo ima svoju metodologiju za izracunavanje ili tocnije procjenu realne vrijednosti tvrtke. Realna vrijednost je trenutna vrijednost. Dakle, takoder pada ili raste o obzirom na razne cimbenike.

Sve je podlozno nevjerojatnim fluktuacijama vrijednosti, pa tako i realna vrijednost

Artfull je u pravu kad kaze da je market cap stvarna vrijednost tvrtke, medjutim jedino u slucaju da je ponuda kupnje dionica dovoljno velika da otkupi cijelu kolicinu. Problem je da cesto mali broj prtrgovanih dionica odmice market cap od stvarne vrijednosti jer ili vecina dionicara ne zeli prodati po toj cijeni (podcijenjenost, kao trenutno na ZSE) ili ne postoji dovoljno velika ponuda za prodaju veceg paketa dionica i jedan veci komad prodanih dionica bi srusio cijenu dionica na znacajno nizu vrijednost.

Razlog zasto dionicari ne prodaju dionice kad su one precijenjene (moje misljenje je da je Apple ovog trenutka precijenjen jer je P/E ratio 23,54 sto je nenormalno previse) je sto se dionice mogu koristiti i kao zalog za kredit sa vrlo niskom kamatom na iznos pune cijene dionice na burzi. Na taj nacin se moze zaraditi puno vise nego samom prodajom dionica od kojih bi se samo dio prodao po toj punoj cijeni, a vecina po puno nizoj cijeni.

U svakom slucaju tako visok P/E samo pokazuje da Apple ima proizvode buducnosti (ili barem vecina ljudi u to vjeruje, i ja takodjer), a Microsoft ne (ili barem vecina ljudi u to vjeruje, a ja i moj brat Robert opet takodjer).

15 godina
neaktivan
Treba, istinu za volju, reći da Microsoft isplaćuje dividendu, a Apple ne.

Microsoft još uvijek zarađuje više od Apple (na svakih 11 Apple $, Microsoft zarađuje 21 $), ali Apple ih i tu stalno stiže..... Zabrinjavajuće za MS.

0 0 hvala 0
17 godina

dali treba komentar?

to je prava istina o applu i ostalim sličnim firmama to je prava istina o applu i ostalim sličnim firmama
Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.

0 0 hvala 0
15 godina
dalibor kaže...

dali treba komentar?

Treba. Tvrtka o kojoj se radi, Foxconn, zapošljava oko 500.000 radnika. U Tajvanu godišnje postoji 14 samoubojstava na 100.000 stanovnika. Po toj brojci u Foxconnu godišnje ima oko 70 samoubojstava radnika. Odnosno mjesečno oko 5-6. 

16 godina
neaktivan
Bas se u zadnje vrijeme píše (ali ne i na BOLu! :@) o samoubojstvima Foxconovih radnika. Sada radnici moraju potpisivati ugovore da se neće ubijat (LOL) ili ozlijeđivat.
Ali nitko da kaže nešto o tome ovdje......
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina

ajch, fakat je, da radnici u kini, a u ovim high-tech swetshopovima isto, rade po 12 sati za siću. i da je to ideal svih novodobnih kapitalista. nije samo fazon u samoubistvima, nego zašto do njih dolazi.

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
17 godina
protjeran
ajch kaže...
Treba. Tvrtka o kojoj se radi, Foxconn, zapošljava oko 500.000 radnika. U Tajvanu godišnje postoji 14 samoubojstava na 100.000 stanovnika. Po toj brojci u Foxconnu godišnje ima oko 70 samoubojstava radnika. Odnosno mjesečno oko 5-6. 
Dakle, brojke su tako male, da ne spada ni u statistiku.
Šef kaže...
Bas se u zadnje vrijeme píše (ali ne i na BOLu! :@) o samoubojstvima Foxconovih radnika. Sada radnici moraju potpisivati ugovore da se neće ubijat (LOL) ili ozlijeđivat. 
Teatar apsurda, na istoku ništa novo.
Ekskluzivne snimke iz Foxconna:
P.S. Možda sam pretjerao sa crnim humorom. Ljudska bića nisu roboti, ako se događaju samoubojstva, znači da nešto ne štima u organizaciji rada i trebalo bi se poraditi na humanijim uvjetima rada, pogotovo jer smo u 21.st.
artfull
mda, to je isto apple kriv? koliko mi je poznato apple je još super kako se odnosi sa svojim kineskim partnerima prema mnogim drugim tvrtkama, a danas gotovo svi proizvode bar nešto ako ne sve u kini.
Znamo da se naši proizvodi rade u nehumanim uvjetima, ali vidite, mi smo manja govna od konkurencije.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 22:39 (the_tux).
15 godina
protjeran
Šef kaže...

Potpisat ugovor da nece pocinit samoubojstvo? To je odlicna ideja, ja sam za to da se samoubojstva u kineskim tvornicama najstroze kaznjavaju!Belji se

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da, znam ansha i meni je to presmiješno....
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

Spominju se puste miljarde dolara, a radnici rade za šaku riže. Ma super.

Upravo malo gledao Otvoreno i mogla bi i Hrvatska imat svog konja za trku. Oni Nadan Vidošević je pravi genije, divota ga je slušat. Lik nikada ništa u životu nije radio a ima love više nego Bajo Patak. Ma jači je od Jobsa tri puta. Pajdo doslovno zna kako iz zraka napraviti lovu. Neka firmu nazove Crosoft i deri kume. Za koju godinu ostavlja MS, Apple i Google u prašini.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
artfull
mda, to je isto apple kriv? koliko mi je poznato apple je još super kako se odnosi sa svojim kineskim partnerima prema mnogim drugim tvrtkama, a danas gotovo svi proizvode bar nešto ako ne sve u kini.
Znamo da se naši proizvodi rade u nehumanim uvjetima, ali vidite, mi smo manja govna od konkurencije.

neznam što bi konkretno apple trebao oko toga napraviti a da se ne tiče svih ostalih. Nedavno je bilo objavljeno kako appleovi subcontractori zapošljavaju maloljetnike da bi se ispostavilo da je apple sam to otkrio i objavio i tražio da se to kazni a ne novinari koji su okrenuli priču na apple je kriv ( iako priča i nije bila tako tragična jer se radilo o nekoliko radnika od 14 godina a u kini moš raditi sa 15 legalno ).

Sad opet se prikazuje da je apple ili dell ili HP kriv al zapravo teško je očekivati da te probleme rješavaju te korporacije umjesto kineskih vlasti i vlasnika. Zapravo nemamo razloga vjerovati da apple i ostali ne čine ono što mogu da uvjeti u tim tvornicama budu što ljudskiji, al teško da će reći gle dati ćemo da se iPhone sklapa u švedkoj i norveškoj jer je tamo radnicima ljepše ... iako sam imao dosta apple proizvoda sklopljenih u irskoj recimo :D

A.
17 godina
protjeran
Tony kaže...
Spominju se puste miljarde dolara, a radnici rade za šaku riže. Ma super.
Upravo malo gledao Otvoreno i mogla bi i Hrvatska imat svog konja za trku. Oni Nadan Vidošević je pravi genije, divota ga je slušat. Lik nikada ništa u životu nije radio a ima love više nego Bajo Patak. Ma jači je od Jobsa tri puta. Pajdo doslovno zna kako iz zraka napraviti lovu. Neka firmu nazove Crosoft i deri kume. Za koju godinu ostavlja MS, Apple i Google u prašini.
Pazi genijalca, jednom je rekao kako nam treba milijun uvoznih radnika za bolju gospodarsku sliku Hrvatske. Nevjerojatno kako svi oni imaju formulu za uspjeh (Gumeni, Turbo Limach, C-looney, 22%cent), a kada su bili u politici, RH je tonula sve dublje u gospodarsku krizu i rasprodavala vrijedne tvrtke kao pijani bogataš.
artfull kaže...
neznam što bi konkretno apple trebao oko toga napraviti a da se ne tiče svih ostalih. Nedavno je bilo objavljeno kako appleovi subcontractori zapošljavaju maloljetnike da bi se ispostavilo da je apple sam to otkrio i objavio i tražio da se to kazni a ne novinari koji su okrenuli priču na apple je kriv ( iako priča i nije bila tako tragična jer se radilo o nekoliko radnika od 14 godina a u kini moš raditi sa 15 legalno ).
Sad opet se prikazuje da je apple ili dell ili HP kriv al zapravo teško je očekivati da te probleme rješavaju te korporacije umjesto kineskih vlasti i vlasnika. Zapravo nemamo razloga vjerovati da apple i ostali ne čine ono što mogu da uvjeti u tim tvornicama budu što ljudskiji, al teško da će reći gle dati ćemo da se iPhone sklapa u švedkoj i norveškoj jer je tamo radnicima ljepše ... iako sam imao dosta apple proizvoda sklopljenih u irskoj recimo :D
Dok ide, ide. Ne očekujem da će neka tvrtka moralizirati oko radničkih prava. To ostaje na sindikatima i radnicima, da trpe ili se izbore za svoja prava, jedino je u Kini to malo teže, radi demokapitakomunističke partije.
Onda što možeš reči sa apple proizvodima sklopljenim u Irskoj vs China i ostali?
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 0:27 (the_tux).
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Dok ide, ide. Ne očekujem da će neka tvrtka moralizirati oko radničkih prava. To ostaje na sindikatima i radnicima, da trpe ili se izbore za svoja prava, jedino je u Kini to malo teže, radi demokapitakomunističke partije.
Onda što možeš reči sa apple proizvodima sklopljenim u Irskoj vs China i ostali?

Apple je uvijek bio kvaliteta ... međutim imali su i oni par izleta, iMac 27 me razočarao. Ne vidim razliku irska vs kina btw.

A.
16 godina
odjavljen

Zanimljiva anketa na index.hr - "Budućnost interneta je u rukama....". Od 19332 glasača, 59% kaže Google, 16% Facebook, 1% Yahoo, 10% Microsoft i 14% neki drugi.

Kad malo pogledate, Apple i Microsoft imaju sve većeg i većeg "neprijatelja". MS ima Bing, a što Apple ima? Kolka je vjerojatnost da se Apple i Google dogovore za partnerstvo (iskreno sumnjam u to, samo zbog Androida)?

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
the_tux kaže...

Apple je uvijek bio kvaliteta ... međutim imali su i oni par izleta, iMac 27 me razočarao. Ne vidim razliku irska vs kina btw.

Misli po pitanju kvalitete. Jer, kakva plata, takva vrata.

Izlet je bio i onaj pak umjesto miša.Smijeh

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zanimljiva anketa na index.hr - "Budućnost interneta je u rukama....". Od 19332 glasača, 59% kaže Google, 16% Facebook, 1% Yahoo, 10% Microsoft i 14% neki drugi.

Kad malo pogledate, Apple i Microsoft imaju sve većeg i većeg "neprijatelja". MS ima Bing, a što Apple ima? Kolka je vjerojatnost da se Apple i Google dogovore za partnerstvo (iskreno sumnjam u to, samo zbog Androida)?

Ovo je dobro zamijeceno, ali trazilice neki puta kontroliraju proizvodjaci softvera (Firefox npr.) i hardvera (Apple na iPhoneu, Microsoft na Windows Mobile).

Ljudi koji razmisljaju svojom glavom ima puno manje od ostalih, to se vidi recimo po kolicini instaliranih IE 6.0 i 7.0. A kada te ljude vodi netko drugi onda ih moze i odvratiti od Googlea (mene nece).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice