Apple kupuje Rimac Automobile za 500 milijuna dola

poruka: 95
|
čitano: 35.696
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple kupuje Rimac Automobile za 500 milijuna dola".
17 godina
Re: Apple kupuje Rimac Automobile za 500 milijuna
Bugsy kaže...

Zašto smo debili mi koji pokušavamo objasniti da bi trebalo cjelu priču o Rimcu sagledati i na drugačiji način?

Smatram da su mnogi jako nasjeli na Rimčev PR.

Jedan komentator je htio objašnjenje zašto Rimac nije inovativan.

Pa jel on izmislio bateriju? Struju? Auto? Jeli on jedini koji gradi električne aute?

Učenici skoro svake bolje tehničke škole u HR imaju napravljen električni auto.

A da ne kažem koliko u inozemstvu ima tvrtki koje prodaju mala EV za po gradu ili kao kitove za DIY. 

U Norveškoj možeš vidjeti hrpu malih EV već niz godina, vidio sam hrpetine Nissan Leafova, pa Modela S - sad su već rekorderi u kupnji Modela S u Europi, a voze se i BMW i3, Fiat 500EL, Peugeot iON itd. U svakoj ulici u Oslu vidjet ćeš hrpe EL registracija i instaliranih punjača.

A sad evo male škole kako tatine milijune dobro iskoristiti:

Za napraviti auto Concept One potrebno je:

- stakla -  Lipik Glas iz Lipika,

- karbonski dijelovi - Motoplastika MAC, Zagreb

- infotainment - Xylon, Zagreb

- mehaničke komponente - napravio inženjer Zlatko Kvočić.

- vanjski dizajn automobila - Adriano Mudri, Hrvat sa adresom u Austriji

- unutrašnjost - srpski dizajner Goran Popović sa bivšim zaposlenicima talijanske Pininfarine,

- presvlačenje interijera kožom - bugarski specijalist Vilner.

Što je točno ovdje rad Mate Rimca? Znač recept je, evo Vama ekipa malo para što sam "nasljedio" od tate pa mi vi fino napravite auto, a ja ću ga sastavljati i prodavati za milijune.

A sa ostalim milijunima ću kupiti hangar u Svetoj Nedelji i tamo postaviti ogroman logo i glumatati velikog industrijalca, usput ću angažirati PR agencije koje će me "prodati" kao velikog i uspješnog inovatora. Novinare u Hrvatskoj ionako nije problem kupit, oni napišu što hoćeš za jedan ručak. Malo kasnje kad narod uvidi da sam "brand", kupit ćemo i slagati električne bicikle. 

Meni osobno Rimčev "uspjeh" liči na naručivanje OEM djelova iz Kine, pa onda dobiješ Vivax televizore, King kompjutere itd.

Naravno zbog puno para sve je ljepše upakirano, pa je i time ljude lakše uvjeriti.

E sad mi ti objasni:

1. Kako je moguće da nagradu za najuspješnijeg poduzetnika dobije netko tko je prodao (možeš na prste nabrojati) 8 (osam) - još jednom O-S-A-M! automobila? 

I začudo svi kupci žele ostati anonimni :)

2. Kako to da po medijima više nema npr. Vjekoslava Majetića, iz tvrtke Dok-Ing?

Njegov automobil XD (Loox) je jednostavan mali električni automobil, dosega 250km, proizvodnja mu dođe do 20.000 EUR, cijena sigurno ne bi bila preko milijun kao kod Rimca. 

Sigurno bi se mogao proizvoditi u Hrvatskoj, takav bi auto mogli priuštiti i hrvatski građani, i sa takvim bi autom mogli napraviti malu revoluciju u korištenju EVa u Hrvatskoj.

E pa vjerojatno bi se moglo sve to napraviti da imaš tatine milijune i tatine političke veze, ali to nema svatko.

Hm kak je to moguče jel, pa moguče je ako si u Hrvatskoj, gdje puno toga ne valja i malo toga je na mjestu.Iz tog kuta je Rimac struja-autič je super na kubik, a ovaj "Hrvatski električni XD autič" to je šipak jer je premali i još na struju fučkaj ga.

Kad si več spomenuto Lipik Glas, oni proizvode stakla za praktički svaki superautomobil, bilo da su poznati po brzini ili nekom luksuzu.To večina ljudi uopče niti ne zna, eto Lipik Glas je staklima opskrbio i nekoliko novih autiča za najnoviji film o James Bondu.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina

4 0 hvala 0
15 godina

Dakle kod električnog automobila sigurno nije bit tko proizvodi presvlake, a tko dizajn, stakla ok ako je super auto bilo bi dobro da su i super stakla (lipik), ali je i te kako bitno tko proizvodi elektro motor i po kojoj tehnologiji, pa elektronika koja pogoni elektromotor frekventni pretvarač ili već nešto (u zavisnosti od tehnologije), način punjenja prilokom kočenja, sinhronizirani rad sva četiri elektromotora ako ih ima toliko, ili tri ako ih ima samo tri. Zatim jako je bitna tehnologija baterije, ono ne moraš izmisliti bateriju , ali ako nađeš pravu tehnologiju i još je doradiš...

Dakle ne zarađuje Rimac na prodaji automobila  - to mu je dobra reklama za prodaju tehnologije drugima. Ne nije on jedini koji zna staviti veliku snagu u mali elektromotor, ali kad tu tehnologiju moraš kupiti kod njega je to najjeftinije ili uopće dostupno. Proizvođač superbrzih vlakova u Italiji ti je uopće neće prodati, pogotovo ako si ti konkurentni proizvođač vlakova, dakle nekad se o cijeni niti ne govori... 

2 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Bugsy kaže...

Zašto smo debili mi koji pokušavamo objasniti da bi trebalo cjelu priču o Rimcu sagledati i na drugačiji način?

Jedan komentator je htio objašnjenje zašto Rimac nije inovativan.

Pa jel on izmislio bateriju? Struju? Auto? Jeli on jedini koji gradi električne aute?

Učenici skoro svake bolje tehničke škole u HR imaju napravljen električni auto.

A da ne kažem koliko u inozemstvu ima tvrtki koje prodaju mala EV za po gradu ili kao kitove za DIY. 

U Norveškoj možeš vidjeti hrpu malih EV već niz godina, vidio sam hrpetine Nissan Leafova, pa Modela S - sad su već rekorderi u kupnji Modela S u Europi, a voze se i BMW i3, Fiat 500EL, Peugeot iON itd. U svakoj ulici u Oslu vidjet ćeš hrpe EL registracija i instaliranih punjača.

A sad evo male škole kako tatine milijune dobro iskoristiti:

Za napraviti auto Concept One potrebno je:

- stakla -  Lipik Glas iz Lipika,

- karbonski dijelovi - Motoplastika MAC, Zagreb

- infotainment - Xylon, Zagreb

- mehaničke komponente - napravio inženjer Zlatko Kvočić.

- vanjski dizajn automobila - Adriano Mudri, Hrvat sa adresom u Austriji

- unutrašnjost - srpski dizajner Goran Popović sa bivšim zaposlenicima talijanske Pininfarine,

- presvlačenje interijera kožom - bugarski specijalist Vilner.

Što je točno ovdje rad Mate Rimca? Znač recept je, evo Vama ekipa malo para što sam "nasljedio" od tate pa mi vi fino napravite auto, a ja ću ga sastavljati i prodavati za milijune.

A sa ostalim milijunima ću kupiti hangar u Svetoj Nedelji i tamo postaviti ogroman logo i glumatati velikog industrijalca, usput ću angažirati PR agencije koje će me "prodati" kao velikog i uspješnog inovatora. Novinare u Hrvatskoj ionako nije problem kupit, oni napišu što hoćeš za jedan ručak. Malo kasnje kad narod uvidi da sam "brand", kupit ćemo i slagati električne bicikle. 

Meni osobno Rimčev "uspjeh" liči na naručivanje OEM djelova iz Kine, pa onda dobiješ Vivax televizore, King kompjutere itd.

Naravno zbog puno para sve je ljepše upakirano, pa je i time ljude lakše uvjeriti.

E sad mi ti objasni:

1. Kako je moguće da nagradu za najuspješnijeg poduzetnika dobije netko tko je prodao (možeš na prste nabrojati) 8 (osam) - još jednom O-S-A-M! automobila? 

I začudo svi kupci žele ostati anonimni :)

2. Kako to da po medijima više nema npr. Vjekoslava Majetića, iz tvrtke Dok-Ing?

Njegov automobil XD (Loox) je jednostavan mali električni automobil, dosega 250km, proizvodnja mu dođe do 20.000 EUR, cijena sigurno ne bi bila preko milijun kao kod Rimca. 

Sigurno bi se mogao proizvoditi u Hrvatskoj, takav bi auto mogli priuštiti i hrvatski građani, i sa takvim bi autom mogli napraviti malu revoluciju u korištenju EVa u Hrvatskoj.

E pa vjerojatno bi se moglo sve to napraviti da imaš tatine milijune i tatine političke veze, ali to nema svatko.

Ovo je isto koda me pitaš kakav kompjuter imam i ja ti kažem proizvođača kućišta. 

Jesi li ti svjestan da sve što si ti nabrojao nije uopšte bit električnog, ili bilo kakvog auta? To što si ti nabrojao ne predstavlja ništa, jer to ne ide nigdje. Ne bez onoga što ga pokreće...

12 godina
weedos kaže...
picajzla0707 kaže...

što imaš ne bit siguran, možda bi bilo vjerodostojnije da nije bubnuta cifra od 500 milijuna dolara

pa hebote, audi je kupio lamborghini za 100 milijuna dolara, a rimac vrijedi 500 - ahahahaha

A facebook je kupio primitivni programcic za slikanje i "obradu" fotki s 4 filtra za 1 milijardu dolara... to je tek smijurija, rekao bih da je cijena ok, zato sam i popušio foru. 

mislim da su miješaš kruške i jabuke, jedno je auto-moto, a drugo it

s jedne strane imaš par nadarenih dečki koji s minimalno ulaganja (bubam, ne govorim sad za baš taj programčić) u par mjeseci izbace neku aplikaciju za mobitele i prodaju je u milijunima primjeraka ili recimo ekipu od 20-30 ozbiljnijih koji također uz minimum ulaganja naprave indie igru i ako pogode kako treba, također je prodaju u milijunskoj nakladi - tu su sasvim drukčiji ekonomski vihori od onih u auto industriji i to se u auto industriji ne može dogoditi da s minimalnim ulaganjima u godinu dana prodaješ milijune, pa makar to bili i elektromotori za brisače 

ne pljucam po rimcu, dapače, sviđa mi se onako na prvu to što radi (možda je sve samo marketing, ali što me briga, nit iz džepa nit u džep)

no, recimo samo (uz prijašnju kupnju lamborghinija za 100 milijuna, što je dosta jeftino jer je lambo bio pomalo u govnima - ali jasno pokazuje kako se lova troši u auto industriji) da je nedavno audi kupio i ducati za nešto više od milijardu dolara

pa sad ti usporedi jedan ducati koji proizvodi možda i najbolje motocikle ne svijetu, ima vrhunsku tehnologiju oko koje se nitko ne svađa jel vrhunska, pogone gdje ih proizvodi, stručnjake i kvalificirane radnike, razvijenu prodajnu mrežu i prije svega brend - dakle, usporedi to s rimcem koji je možda dobar potencijal, ali sigurno ne vrijedi ni blizu pola cijene ducatija, pa čak niti 10 posto

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 8:08 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
weedos kaže...
picajzla0707 kaže...

što imaš ne bit siguran, možda bi bilo vjerodostojnije da nije bubnuta cifra od 500 milijuna dolara

pa hebote, audi je kupio lamborghini za 100 milijuna dolara, a rimac vrijedi 500 - ahahahaha

A facebook je kupio primitivni programcic za slikanje i "obradu" fotki s 4 filtra za 1 milijardu dolara... to je tek smijurija, rekao bih da je cijena ok, zato sam i popušio foru. 

s jedne strane imaš par nadarenih dečki koji s minimalno ulaganja (bubam, ne govorim sad za baš taj programčić) u par mjeseci izbace neku aplikaciju za mobitele i prodaju je u milijunima primjeraka ili recimo ekipu od 20-30 ozbiljnijih koji također uz minimum ulaganja naprave indie igru i ako pogode kako treba, također je prodaju u milijunskoj nakladi - tu su sasvim drukčiji ekonomski vihori od onih u auto industriji i to se u auto industriji ne može dogoditi da s minimalnim ulaganjima u godinu dana prodaješ milijune, pa makar to bili i elektromotori za brisače 

ne pljucam po rimcu, dapače, sviđa mi se onako na prvu to što radi (možda je sve samo marketing, ali što me briga, nit iz džepa nit u džep)

no, recimo samo (uz prijašnju kupnju lamborghinija za 100 milijuna, što je dosta jeftino jer je lambo bio pomalo u govnima - ali jasno pokazuje kako se lova troši u auto industriji) da je nedavno audi kupio i ducati za nešto više od milijardu dolara

pa sad ti usporedi jedan ducati koji proizvodi možda i najbolje motocikle ne svijetu, ima vrhunsku tehnologiju oko koje se nitko ne svađa jel vrhunska, pogone gdje ih proizvodi, stručnjake i kvalificirane radnike, razvijenu prodajnu mrežu i prije svega brend - dakle, usporedi to s rimcem koji je možda dobar potencijal, ali sigurno ne vrijedi ni blizu pola cijene ducatija, pa čak niti 10 posto

Apple nije IT industrija? Ne znam koliko si upućen ali zadnjih nekoliko godina se naveliko govori o iCar-u. Dapače, već postoji čitav niz proizvođača koji su na ovaj ili onaj način integrirali iOS sučelje u svoje automobile (takozvani CarPlay) - link https://www.apple.com/ios/carplay/ - pogledaj dolje koliko proizvođača je u toj priči.

Nebih se zapravo čudio da Apple danas ili sutra kupi jedan od projekata sličnih Rimčevu za svoje potrebe. S obzirom koliko imaju para i koliko su u prošlosti plaćali i gluplje projekte, uopće me nebi iznenadila cifra od 500 000 000 USD. Čak smatram da to nije ni puno s obzirom koliko potencijala taj projekt ima. Da se razumijemo, Apple možeš mrziti ili voljeti, ali im ne možeš osporiti vještinu marketinga i prodaje - umjesto njih govore realne brojke. Da naprave iGovno (doslovno, znam da je nekima iPhone ionako govno) u silver, gold i space grey boji - opet bi masno zaradili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 11:14 (weedos).
17 godina
odjavljen

Molim da se u ovoj temi prestanu objavljivati istinite informacije! Mogli bi letjeti kartoni...

Freak Show Inc.

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rimac nema nista osim marketinga. I btw. znam stvari iz prve ruke koje ne namjeravam iznositi. Mali je obican tatin sin koji nije uspio ni faks zavrsit, a sad se naslikava i sprda s gladnim narodom. Jedini koliko toliko ozbiljan projekt je bio Dokingov, no i njima fali novaca i ljudi. Doking je pritom proizveo vlastite strojeve za razminiranje i prodao ih u stotinama za razliku od rimcevog vapourwarea na bugarskoj sasiji. 

Vec 5 godina se prepucavamo oko tog djeteta i vec 5 godina mali nema nista osim kupljenih standova po salonima, namontiranih videa, tajnih kupaca i kupljenih novinskih clanaka. Nikakvo cudo da je svuda rat i ubijanje kad je budale lako uvjeriti i u ovakvu prozirnu sprdnju.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gospodo,

Pričati o Rimcu je kao pričati o svemirskom programu u RH te da će se sutra počet graditi prvi hrvatski Shuttle.

veni vidi didici
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
weedos kaže...

Apple nije IT industrija? Ne znam koliko si upućen ali zadnjih nekoliko godina se naveliko govori o iCar-u. Dapače, već postoji čitav niz proizvođača koji su na ovaj ili onaj način integrirali iOS sučelje u svoje automobile (takozvani CarPlay) - link https://www.apple.com/ios/carplay/ - pogledaj dolje koliko proizvođača je u toj priči.

Nebih se zapravo čudio da Apple danas ili sutra kupi jedan od projekata sličnih Rimčevu za svoje potrebe. S obzirom koliko imaju para i koliko su u prošlosti plaćali i gluplje projekte, uopće me nebi iznenadila cifra od 500 000 000 USD. Čak smatram da to nije ni puno s obzirom koliko potencijala taj projekt ima. Da se razumijemo, Apple možeš mrziti ili voljeti, ali im ne možeš osporiti vještinu marketinga i prodaje - umjesto njih govore realne brojke. Da naprave iGovno (doslovno, znam da je nekima iPhone ionako govno) u silver, gold i space grey boji - opet bi masno zaradili.

ja u kupe ti u špade, rekli bi dalmoši

kakve veze ima što je appleov osnovni biznis it, ako bi se (možda) htio baciti u auto-moto industriju i zašto misliš da bi apple bez obzira koliko vrijedi ili koliko je dosad plaćao za neke projekte (tebi možda glupe), dao 500 milijuna za nešto što realno vrijedi 10 ili 100 puta manje

zar doista misliš da takva tvrtka poput applea kupuje nešto (i to za takve cifre), a da prije dobro ne prouči što kako i zašto

nema smisla dalje ako ti misliš da jedan rimac vrijedi upola koliko i ducati - opet ponavljam, bez pljucanja, samo realno gledajući

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 11:39 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan
dagoberhr kaže...

Gospodo,

Pričati o Rimcu je kao pričati o svemirskom programu u RH te da će se sutra počet graditi prvi hrvatski Shuttle.

Hrvatski svemirski program ima vece sanse.

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
weedos kaže...

ja u kupe ti u špade, rekli bi dalmoši

kakve veze ima što je apple it ako bi se (možda) htio baciti u auto-moto industriju i zašto misliš da bi apple bez obzira koliko vrijedi ili koliko je dosad plaćao za neke projekte (tebi možda glupe), dao 500 milijuna za nešto što realno vrijedi 10 ili 100 puta manje

zar doista misliš da takva tvrtka poput applea kupuje nešto (i to za takve cifre), a da prije dobro ne prouči što kako i zašto

nema smisla dalje ako ti misliš da jedan rimac vrijedi upola koliko i ducati - opet ponavljam, bez pljucanja, samo realno gledajući

Ima veze, jer je Apple IT tvrtka, a ti si rekao da je jedno IT a drugo auto-moto i da ne mješam to dvoje. Jedan Tesla auto je više IT nego auto-moto tako da itekako ima veze i itekako se to dvoje pomješalo.

Apple ne tako davno imao nebuloznih akvizicija, ne znam sad napamet, progooglaj. A s obzirom na cijelu PlayCar i iCar pricu uopce se nebih cudio da u bliskoj buducnosti Apple zbilja kupi jedan od takvih projekata.

Ono što mi je opet fascinantno je malograđansko pljuvanje i zlobna zavist tolikog broja ljudi koji u životu prstom nisu maknuli da nešto naprave, ali imaju obraza pljuvati po nekome ili nečemu.

Ne znam puno o Rimcu, nije me zanimalo, niti me zanima otkud mu novac, ako je ukraden neka se s time bave nadležne institucije. Ali ako nemate dokaze, onda nemojte pljuvati po čovjeku i omalovažavati što je napravio.

Primite se posla ljudi, umjesto da vrijeđate i omalovažavate druge ljude i ono što su postigli. Kad nešto napravite u svom životu, onda se javite i s pravom kritizirajte nešto što su drugi postigli.

17 godina
neaktivan

weedos - a sto je to tocno Rimac napravio?

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Napravio auto za cca 1 milijun $, o kojemu se priča po cijelom svijetu, i uspio ih je prodati 8 komada samo u 2013. godini (sviježijih podataka nažalost nemam). Eto što je točno napravio - to je ukratko.

Kad netko od nas ovdje na forumu uspije prodati svoj proizvod/e za barem 1 milijun dolara - svaka mu čast i kapa dolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 13:21 (weedos).
17 godina
odjavljen
weedos kaže...

Kad netko od nas ovdje na forumu uspije prodati svoj proizvod/e za barem 1 milijun dolara - svaka mu čast i kapa dolje.

Ja sam nakucao dobrog softvera kroz zadnjih 10 godina. Vjerujem da je njegova vrijednost skoro milijun dolara. A nisam imao nikakav sumnjivi početni kapital niti se o tome priča kao o nečem "uzvišenom"... Nije on ništa bolji od nas.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
weedos kaže...

U 14 godina rada u IT-u mislim da sam dosao i prosao taj iznos.

veni vidi didici
17 godina
neaktivan
weedos kaže...
funat kaže...

Napravio auto za cca 1 milijun $, o kojemu se priča po cijelom svijetu, i uspio ih je prodati 8 komada samo u 2013. godini (sviježijih podataka nažalost nemam). Eto što je točno napravio - to je ukratko.

Nitko ne prica o tom autu osim hrvatskih medija i to kad im on plati. Takvih igracki kao sto je njegova ima na desetke po svijetu, i mahom su bolje. Nadalje - kada objavi kome je to prodao, kada vidimo slike tih auta po nekim trach novinama (jer vlasnici moraju bit neki celebi da bi ispljunuli te pare) onda MOZDA povjerujem. U medjuvremenu - sve sto ja znam jest to da je mali osnovao firmu s 20.000 kuna temeljnog kapitala, i onda spalio par milja tatinih eura da mu inzenjeri sklepaju igracku koja ide ravno. A ti dokazi suprotno.

I da - da se nadovezem na ostale - i ja sam cca 15 godina u struci, i mislim da sam doprinijeo vise nego taj balonja s verna. Ali to nije tesko zar ne?

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
weedos kaže...

Ja sam nakucao dobrog softvera kroz zadnjih 10 godina. Vjerujem da je njegova vrijednost skoro milijun dolara. A nisam imao nikakav sumnjivi početni kapital niti se o tome priča kao o nečem "uzvišenom"... Nije on ništa bolji od nas.

Svaka čast i kapa dolje. /thumbsup

17 godina
odjavljen
weedos kaže...

Može lock?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...
weedos kaže...

Može lock?

Ne može.

Čeka se linuksaše da nešto syebu pa da se podijele kartoni.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
odjavljen
Ikarus01 kaže...

Ne može.

Čeka se linuksaše da nešto syebu pa da se podijele kartoni.

Pa dovoljno je što su linuksaši... Ti, hrvooje i ostatak ekipe!

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
funat kaže...
weedos kaže...
funat kaže...

Nitko ne prica o tom autu osim hrvatskih medija i to kad im on plati. Takvih igracki kao sto je njegova ima na desetke po svijetu, i mahom su bolje. Nadalje - kada objavi kome je to prodao, kada vidimo slike tih auta po nekim trach novinama (jer vlasnici moraju bit neki celebi da bi ispljunuli te pare) onda MOZDA povjerujem. U medjuvremenu - sve sto ja znam jest to da je mali osnovao firmu s 20.000 kuna temeljnog kapitala, i onda spalio par milja tatinih eura da mu inzenjeri sklepaju igracku koja ide ravno. A ti dokazi suprotno.

I da - da se nadovezem na ostale - i ja sam cca 15 godina u struci, i mislim da sam doprinijeo vise nego taj balonja s verna. Ali to nije tesko zar ne?

Mali dio referenci je ispod. Samo hrvatski mediji veliš? Vjerojatno je platio i CBS-u i Wall Street Journal-u. 

Gle, zvučiš mi kao da iz tebe progovara ljubomora što u 15 godina u struci nisi dospio ni na naslovnicu mjesečnih novina Donje Špičkovine, a očito ni od $1 milijun nemaš ništa ali ipak duboko u sebi misliš da si doprinjeo više, lol. Ono sorry, takav dojam ostavljaš jer te očito žulja i što je "balonja" i što troši tatine milijune i što se o njemu piše po medijima.

I da, svi bogataši su mahom celebrity i pojavljuju se jedino u "trach novinama".

Stevens, Tim (September 13, 2011). "Rimac Automobili unveils 1,088 horsepower Concept One electric supercar"Engadget. Retrieved December 16, 2012.

1. "World's first million-dollar electric supercar". cbsnews.com. CBS News. Retrieved December 17, 2012.
  2. "Engineer Mate Rimac Revolutionizes Electric Cars". online.wsj.com. Wall Street Journal. Retrieved November 10, 2013.
  3. "Rimac Automobili to Supply Concept One Supercar for Formula E" (Press release). FIA Formula E. July 4, 2014. Retrieved July 4, 2014.
  4. Wittenberg, Simon (October–November 2012). "$1 Million Rimac Concept". Luxurious Magazine. pp. 89–91. Retrieved December 17, 2012.
  5. Tamblyn, Thomas (July 20, 2012). "Rimac Concept One electric hypercar to debut this September". t3.com. Retrieved December 18, 2012.
  6. George, Alexander (October 22, 2012). "Croatia Breaks EV Speed Records With 1984 BMW"Wired. Retrieved December 17, 2012.
  7. "2011 Rimac Concept One". topspeed.com. July 5, 2011. Retrieved December 18, 2012.
  8. Barry, Keith (April 19, 2012). "Rimac Concept One Ready for Buyers, Gets New Tires"Wired. Retrieved December 12, 2012.
  9. "Rimac Automobili and Vredestein at Top Marques Monaco". 12 April 2012.
  10. "History of the Rimac Automobili Concept One". gtspirit.com. December 1, 2011. Retrieved December 18,2012.
12 godina
weedos kaže...

Ima veze, jer je Apple IT tvrtka, a ti si rekao da je jedno IT a drugo auto-moto i da ne mješam to dvoje. Jedan Tesla auto je više IT nego auto-moto tako da itekako ima veze i itekako se to dvoje pomješalo.

Apple ne tako davno imao nebuloznih akvizicija, ne znam sad napamet, progooglaj. A s obzirom na cijelu PlayCar i iCar pricu uopce se nebih cudio da u bliskoj buducnosti Apple zbilja kupi jedan od takvih projekata.

Ono što mi je opet fascinantno je malograđansko pljuvanje i zlobna zavist tolikog broja ljudi koji u životu prstom nisu maknuli da nešto naprave, ali imaju obraza pljuvati po nekome ili nečemu.

Ne znam puno o Rimcu, nije me zanimalo, niti me zanima otkud mu novac, ako je ukraden neka se s time bave nadležne institucije. Ali ako nemate dokaze, onda nemojte pljuvati po čovjeku i omalovažavati što je napravio.

Primite se posla ljudi, umjesto da vrijeđate i omalovažavate druge ljude i ono što su postigli. Kad nešto napravite u svom životu, onda se javite i s pravom kritizirajte nešto što su drugi postigli

prvo, kako ima veze core biznis applea ako on ulazi u auto industriju, ne pretvaraju se automobili i rimac u it industriju jer apple ulaže njih (naravno, kad ne bi sve skupa bilo šbbkbb i aprililili)

ili da slikovito pokušam objasniti - ako se jednom thompson odluči pare zarađene na estradi uložit ko gotovina u uzgoj ribe, neće uzgajalište riba koje on kupi zato postat diskoteka - jel ti jasna usporedba

drugo, tesla it??? pa onda je i senadova ćevabdžinica it industrija jer imaju računalo i jer se odnedavno preko interneta oglašavaju za dostavu ćevapa (električnim skuterom)

treće, "nebulozne" investicije applea su nebulozne tebi i zato appleovci imaju para, a ti nemaš 

četvrto, ponavljam po ne znam koji put - nisam pljuvao po rimcu niti ga omalovažavao, i ne kužim zašto neprestano i uporno u odgovoru na moje poruke to ističeš

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 15:00 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
weedos kaže...
funat kaže...
weedos kaže...
funat kaže...

Mali dio referenci je ispod. Samo hrvatski mediji veliš? Vjerojatno je platio i CBS-u i Wall Street Journal-u. 

Gle, zvučiš mi kao da iz tebe progovara ljubomora što u 15 godina u struci nisi dospio ni na naslovnicu mjesečnih novina Donje Špičkovine, a očito ni od $1 milijun nemaš ništa ali ipak duboko u sebi misliš da si doprinjeo više, lol. Ono sorry, takav dojam ostavljaš jer te očito žulja i što je "balonja" i što troši tatine milijune i što se o njemu piše po medijima.

I da, svi bogataši su mahom celebrity i pojavljuju se jedino u "trach novinama".

Stevens, Tim (September 13, 2011). "Rimac Automobili unveils 1,088 horsepower Concept One electric supercar"Engadget. Retrieved December 16, 2012.

1. "World's first million-dollar electric supercar". cbsnews.com. CBS News. Retrieved December 17, 2012.
  2. "Engineer Mate Rimac Revolutionizes Electric Cars". online.wsj.com. Wall Street Journal. Retrieved November 10, 2013.
  3. "Rimac Automobili to Supply Concept One Supercar for Formula E" (Press release). FIA Formula E. July 4, 2014. Retrieved July 4, 2014.
  4. Wittenberg, Simon (October–November 2012). "$1 Million Rimac Concept". Luxurious Magazine. pp. 89–91. Retrieved December 17, 2012.
  5. Tamblyn, Thomas (July 20, 2012). "Rimac Concept One electric hypercar to debut this September". t3.com. Retrieved December 18, 2012.
  6. George, Alexander (October 22, 2012). "Croatia Breaks EV Speed Records With 1984 BMW"Wired. Retrieved December 17, 2012.
  7. "2011 Rimac Concept One". topspeed.com. July 5, 2011. Retrieved December 18, 2012.
  8. Barry, Keith (April 19, 2012). "Rimac Concept One Ready for Buyers, Gets New Tires"Wired. Retrieved December 12, 2012.
  9. "Rimac Automobili and Vredestein at Top Marques Monaco". 12 April 2012.
  10. "History of the Rimac Automobili Concept One". gtspirit.com. December 1, 2011. Retrieved December 18,2012.

Tebe co'ece k'o da Rimac placa da sve ovo pises. Znas ti onu staru narodnu: "ak' na plotu pise PICKA to ne znaci da bus isto isel hebat" tak da ti ta usporedba neka ide i sa Rimcem jer nitko na njega nije ljubomoran sto ima (fucka mi se od kud mu) no ti si tako lijepo pobrkal loncice da je to za nevjerovat i sto je najbolje nedas se covjece, drzis se za to kao utopljenik za slamku.

veni vidi didici
17 godina
Bugsy kaže...

Super si ti to objasnio, no i dalje nema objašnjenja kako je lokalni PR sredio da na to nasjedne Koenigseg, 

E-formula prvenstvo, kako je to španjolski proizvođač narzučio od njega VOlar-e, a nije ga sam sklepao
iz "gotovih vivax dijelova"?
http://www.gizmag.com/volar-e-applus-idiata-electric-supercar-eu-rimac-concept-one/26479/
Ja ne tvrdim da je Mate Rimac sjeo sam i smislio toplu vodu. To je danas praktički i nemoguće, i
ne hvali se njega zato što je nekakav genije, nego zato jer se trudi pokrenuti neku inovativnu proizvodnju.
Znam dečke koje je pokupio i koji su super talentirani, potkovani znanjem i ubijaju se od posla da slože sve te,
kako ti tvrdiš, "jednostavno naručene gotove dijelove" u suvislu cjelinu.
Uvredljivo je te ljude koji se tamo ubijaju od posla u rimčevoj tvrtci ovako popljuvati,  
ni krive ni dužne. Nije mi jasno zašto nema toliko bijesa na drugu tajkunsku djecu? Kako je to 
ovaj Kerumov sin "car i legenda", a Rimac koji zapošljava ljude, uplaćuje porez - prevarant i lopov?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kerum-duzan-milijune-a-sin-se-hvali-novim-mercedesom-od-330-tisuca-eura/795869.aspx
???
Hejt prema ovom rimcu mi je nevjerojatan. evo ovdje je pola komentatora tako gorljivo protiv čovjeka da bi ga najradije spalili na lomači.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 18:48 (overhaul).
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dečki moji (a možda ima i koja cura) pa jel vi vidite što pišete?

Pa jel u svakoj temi mora biti prepiranje oko stvari koje zapravo niti nemaju neke velike veze s temom. A to se zove  ako ste čuli za tu riječ. 

Pa ekipa i odlazi tj. ajde da se blaže izrazim slabije posjećuje teme i učestvuje u temema, jer je hrpa trolova i ljudi koji su toliko uvjereni u to što pričaju, da pobijaju sve, i jednostavno mora biti po tome. 

Ne znam šta mi bi da ovo napišem, ali stvarno kako vam nije dosta. A i čak jedna te ista ekipa učestvuje u svim raspavama. 

Postoji i neka kultura s kakvom se treba ponašati na forumu. Ne bi bilo loše da se ponekad toga i držimo. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
weedos kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa ispade da je Whatsapp daleko vrijedniji od Nokije... Stvar je u tome što su danas startup firme sa velikim potencijalom na cijeni. I zato velike firme izdvajaju tolike milijarde za njih. Jedno je mala firma sa velikim potencijalom. A druga stvar je neka starija poznata firma sa tradicijom, a koja je upala u dugove i sl...

13 godina
neaktivan
funat kaže...

Rimac nema nista osim marketinga. I btw. znam stvari iz prve ruke koje ne namjeravam iznositi...

A vi klonovi znate stavri iz prve ruke koje nećete iznosti. Gle čuda. A ne vjerujete ni u šta što je Rimac ostvario?

Jes, ima takvih auta i boljih  po čitavom svijetu. Ali se samo Rimac Concept One i BMW i8 vozaju po svakoj Formula E stazi. A samo je jedan od ta dva potpuno električni.

Ovaj jedan što je spominjao neke firme koje su radili razne dijelove za Concept One. A šta je sa Rimčevim električnim BMW-om? Tada nije imao ni firmu ni radnike. A sa njim je derao sve u drag utrkama. Imate video.

EU je dala španskoj firmi pare da razviju koncept električnog auta. Ovi su dali milion Rimcu da im proda svoj Concept One, sa malo drugačijim izgledom. Sad se španci hvale da su ga oni napravili. Jeli i to laž? Imate hrpu videa, kako se gradio u Rimčevoj tvornici. A i sve ostalo je isto kao i na Concpt One-u, tako da...

Jedan klon kaže kako ide pravolinijski i takve gluposti. Očigledno si nedovoljno upućen. Imaš hrpu videa. Samo treba potražiti.

Najnoviji Koenigsegg Regera, hibrid tek nedavno predstavljen. Koristit će Rimčeve električne dijelove.

Ovo kaže na Koenigseggovoj stranici:

"The battery pack and PDU for the KDD were developed and manufactured together with Electric Supercar virtuoso Mate Rimac and his engineering team."

http://koenigsegg.com/regera/

Stvarno ne znam koliko trebaš biti napaćen da pljuješ po nečemu svome, a tako pozitivnom. Dok ja, iz Bosne ga branim. Zato što sam zaluđen tehnologijom. I imam više informacija od tvojih "iz prve ruke"...

17 godina
Stari mu se nakral i dal lovu da opere. Decko je napravil fora auto i "prodal" je osam komada ali ne smije reci kome! LOL Pa ko to pusi?

Stvarno ima naivaca nemrem belivit.
Skolski primjer pranja novca u banana republici a stoka sitnog zuba od drveca ne vidi sumu.
12 godina
Bilal kaže...

Pa ispade da je Whatsapp daleko vrijedniji od Nokije... Stvar je u tome što su danas startup firme sa velikim potencijalom na cijeni. I zato velike firme izdvajaju tolike milijarde za njih. Jedno je mala firma sa velikim potencijalom. A druga stvar je neka starija poznata firma sa tradicijom, a koja je upala u dugove i sl...

opet ubacuješ it tvrtku u usporedbu, a rimac je u autoindustriji....

ali nema veze, nema smisla se dalje natezati, a moram priznati i da je u igri tehnologija koja je danas u fokusu autoindustrije i koja možda diže vrijednost rimcu čak i do razine koju spominje cvetojević

to ipak može činiti popriličnu razliku od klasičnog biznisa u auto-moto industriji i teško je biti siguran, no s guštom ću dalje pratiti što se događa (hvala na ovim informacijama o koenigseggu, manje sam to pratio u zadnje vrijeme) 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice