Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10

poruka: 145
|
čitano: 21.419
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10".
17 godina
neaktivan
Re: Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10
Gunner11 kaže...
mfrankovic kaže...

Nexus 4 naručen.  U mojim rukicama 20.11. :D

Gdje si ga naručio? {#}

Frend živi u Njemačkoj. Kupit će ga na Google Play Store-u i donjeti.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 22:31 (mfrankovic).
13 godina

Cijena sa google playa u Njemackoj je sa porezom ili kao i u USA bez poreza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima li nekih glasina kada bi se Nexus 4 mogao pojaviti kod nas? Mislim da bih se nakon 3,5 godine mogao malo odmoriti od iPhonea{#}

BTW, postoji li neki zaobilazni način za sync. Androida s iCloudom?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kerum kaže...

Mislim da jedino amerikanci prikazuju cijene bez poreza ako se ne varam. A mozda se varam. ;)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
13 godina
mfrankovic kaže...
kerum kaže...

Mislim da jedino amerikanci prikazuju cijene bez poreza ako se ne varam. A mozda se varam. ;)

Upravo mi se kolega vratio iz Kanade i kaze da je tamo ista stvar. Samo sto taj apsurd ne staje na net shoppingu. Cijene na meniju u restoranima su također izrazene bez poreza! Pa kad narucujes klopu moras vaditi kalkulator i racunati.. A da vidis veselja ako uzmes i neki desert pa imas na njega drugu stopu poreza..   I onda jos 10% - 15% napojnece jer je takav obicaj =)

15 godina
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gin.tonic kaže...

Evo jedne recenzije Nexusa 4 (portal The Verge):

Ukratko, negativne strane:

a) Staklo na stražnjem dijelu mobitela je jako krhko{#}, ako mobitel slučajno padne nastaje pukotina na staklu, samom autoru je pao mobitel i pokazao na klipu...Zaštitna masku bude obavezna prema ovome {#}

b) Nema LTE ,za nekoga tko misli imati mobitel na duže staze, nije dobro...

c) Autor tvrdi da je display lošiji u odnosu na HTC One X

d) Nemogućnost proširenja memorije

e) Nemogućnost mijenjanja baterije

a) a opet ovome čovjeku je pao pa nije ništa bilo. 

I took a set of keys, a fork and a pocket knife to the front and back glass panels of the Nexus 4 and couldn’t get a scratch to show up anywhere. I also slipped and dropped the phone while pulling it out of my pocket this week, and it showed no signs of my fumble.

http://www.wired.com/reviews/2012/11/google-nexus-4/

e) moram te razočarat, baterija jeste promjenjiva. po meni je ovo bio možebitni najveći minus, al ipak se ne mora baciti telefon kad padne kapacitet baterije kao kod nekih

http://www.phonearena.com/news/Peak-behind-LG-Nexus-4-back-cover-shows-replaceable-battery_id36266

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 7:02 (hrvooje).
15 godina
protjeran

Ako ti padne na pod mobitel staklo će puknuti, a to da gorilla glass štiti od ogrebotina - ništa novo...

Za zamjenjivu bateriju, može se zamjeniti (tehnikom uradi sam s odvijačima) {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gin.tonic kaže...

Ako ti padne na pod mobitel staklo će puknuti, a to da gorilla glass štiti od ogrebotina - ništa novo...

ah da, zaboravio sam da korisnici dummy telefona, sljedbenici idiokracije ne znaju odvrnuti dva vijka. ipak, to je problem, jer nikad ne znaš na koju stranu se odvrće, na ovu lijevu ili na ovu drugu lijevu. najbolje je korištenje ljepila za spajanje komponenti kao što to radi renomirana firma link

ova tvrdnja da će puknuti ako ti padne na pod dolazi od niza tvojih pokusa ? da bi ovakovi testovi bili relevantni, ne misliš li da bi trebalo baciti bar 1000 telefona da se može reći npr. na 980 telefona je puklo staklo.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 10:15 (hrvooje).
15 godina
protjeran

Puknut će staklo (sigurno neće nastati ogrebotina ako ti padne npr.iz džepa van), ne moraš se složiti sa mnom...

Ja razmišljam o kupovini Nexusa tako da ne hejtam {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Nadam se da ove korekcije cijene što se tiču google play storea i LG-a nisu točne :(. Koja je to logika da u jednoj Americi koja je ultra bogata uređaj košta 300$ a kod nas bi isti trebao biti 600€?!  

[G] Sapko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...
gin.tonic kaže...

ah da, zaboravio sam da korisnici dummy telefona, sljedbenici idiokracije ne znaju odvrnuti dva vijka. ipak, to je problem, jer nikad ne znaš na koju stranu se odvrće, na ovu lijevu ili na ovu drugu lijevu. najbolje je korištenje ljepila za spajanje komponenti kao što to radi renomirana firma link

ova tvrdnja da će puknuti ako ti padne na pod dolazi od niza tvojih pokusa ? da bi ovakovi testovi bili relevantni, ne misliš li da bi trebalo baciti bar 1000 telefona da se može reći npr. na 980 telefona je puklo staklo.

Zanimljivo kako sad nije problem odšarafiti 2 šarafa, a na iPhoneu 4(s) je to isto bilo najveća mana... Inače dogovorio sam i ja s prijateljicom kojoj je tata u Njemačkoj da će mi ga donesti, tako da bi Nexus 4 uskoro mogao i ja imati :)
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Citam da je mobitel dosta lose sklopljen i da je bivsi Galaxy Nexus puno kvalitetniji uredaj.

Pa ako narucujete izvana, nadam se da vas to nece kostati AKO ce ga slucajno trebati slati na popravak, posto kako sad stvari stoje, ne ce biti cudno.

Oprez!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije logično, ali u ''ultrabogatoj'' Americi je litra goriva na pumpi 6 kuna, kod nas 11 kn, puno toga nije logično,

ali što možeš kad nisi u USA nego tu di jesi.

Možda LG odnosno Google planiraju zaraditi na ovim lijevim državama zbog činjenice da baš i ne ostvaruju

neku zaradu na nexusu 4 po ovim google store cijenama 300 i 350 dolara/eura. Pitanje je koliki je trošak izrade

tog mobitela, a treba tu i uračunati troškove istraživanja i razvoja, marketing bla bla ostale gluposti.

Kako god bilo, možda od mene osvane oglas za nexusa 4, ne baš po cijeni od 600 eura kako se najavljuje, bit će 

simboličnog popusta :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BMK kaže...

Citam da je mobitel dosta lose sklopljen i da je bivsi Galaxy Nexus puno kvalitetniji uredaj.

Pa ako narucujete izvana, nadam se da vas to nece kostati AKO ce ga slucajno trebati slati na popravak, posto kako sad stvari stoje, ne ce biti cudno.

Oprez!

Interesantno. Čitam ja isto tako da je puno bolje složen od svih prijašnjih Nexusa.

15 godina
neaktivan
SuperLak kaže...

Nije logično, ali u ''ultrabogatoj'' Americi je litra goriva na pumpi 6 kuna, kod nas 11 kn, puno toga nije logično,

ali što možeš kad nisi u USA nego tu di jesi.

Možda LG odnosno Google planiraju zaraditi na ovim lijevim državama zbog činjenice da baš i ne ostvaruju

neku zaradu na nexusu 4 po ovim google store cijenama 300 i 350 dolara/eura. Pitanje je koliki je trošak izrade

tog mobitela, a treba tu i uračunati troškove istraživanja i razvoja, marketing bla bla ostale gluposti.

Kako god bilo, možda od mene osvane oglas za nexusa 4, ne baš po cijeni od 600 eura kako se najavljuje, bit će 

simboličnog popusta :D

google i lg nemaju nikakve veze s našim tržišem kod nas ti sami operateri izmišljaju cijene 

EDIT sorry vald sam te pogrešno shvatio 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 19:19 (intel97).
15 godina
neaktivan

Nije loše sklopljen već su koristili staklo na poleđini mobitela pa je šeprtlji recenzentu ispao iz ruke

i napuknuo malo pored zadnje kamere, što se nebi dogodilo da je stavio zaštitnu masku.

Inače performanse su ocjenjene najboljom ocjenom, dizajn je stvar osobne preferencije, 

LTE po meni nebitan u Hrvatskoj, nedostatak SD utora malo veći minus, ali 16 GB verzija je vjerovatno

većini dovoljna.

Ako ga dobijem, bit će to nekoliko 16 GB verzija, a cijenu ćemo vidjeti.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
BMK kaže...

Oprez!

Interesantno. Čitam ja isto tako da je puno bolje složen od svih prijašnjih Nexusa.

Samo upozoravam, nista vise! Sigurno bolje slozen, budi uvjeren, sumnjam da ima ikoj proizvodac osim Applea koji ima Samsungove standarde, toliko sam ih imao u rukama da znam o cemu govorim.

Znam da sam nosio 2 OneX-a na reklamaciju, Sensationa zbog prasine, Flyera white spot, i kad sam bio tamo, dolazilo je hrpa ljudi s HTCovima i jedan Optimus 2x.
Ni jedan samsung od mene, a imao sam ih GRO. 

http://www.xda-developers.com/android/nexus-4-battery-shot-reveals-potential-quality-issues/

Procitajte ovo pa cete vidjeti.
I da, meni je predivan uredaj, bas, fap fap, i opasan HW, jedva cekam da dode kod nas da ga kupim! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 16:51 (BMK).
15 godina
neaktivan

intel97 ja sam to pročitao da LG sam dirigira cijenu za prodavače 

http://www.tomshardware.com/news/Nexus-4-Price-Europe-High-More-Expensive,18908.html

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

PA eto meni su 2 Samsunga zavrsila na servisu a LG još nije ali nemožeš tako generalizirat i mislim da su tu negdje s kvalitetom. Ono šta me iznenadilo je ovo ciganjenje s cijenom wtf is that?!?! Mislim bilo mi je jasno da su na gubitku s takvom dampinškom cijenom al da če to prelomit na "određenim" tržištima je strašan bezobrazluk.

0 0 hvala 0
16 godina

Ako ga hoću naručiti na Njemačku adresu, moram li koristit proxy ili mogu nekako promjeniti zemlju na gmailu? Znam da još nije dostupan, ali htio sam probati pa mi izbacuje da nije dostupan u Hrvatskoj, osim preko proxya, ali nije mi svejedno baš davati €650(2 kom) preko neprovjerenog proxya.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
power_user kaže...

Ako ga hoću naručiti na Njemačku adresu, moram li koristit proxy ili mogu nekako promjeniti zemlju na gmailu? Znam da još nije dostupan, ali htio sam probati pa mi izbacuje da nije dostupan u Hrvatskoj, osim preko proxya, ali nije mi svejedno baš davati €650(2 kom) preko neprovjerenog proxya.

Čak i da pokušaš preko nekog proxy-a (ja ne bi ako nije tvoj), adresa kreditne kartice mora biti ista kao i država u koju se šalje telefon, u tvom slučaju Njemačka. Iz tog razloga sam ja frenda u Njemačkoj zamolio da on kupi s svojom karticom a ja mu dam lovu solarno.

Moguće rješenje za proxy:

Uzmeš trial Windows Azure, digneš jednu virtualnu mašinu i smjestiš je u zapadnu Evropu, spojiš se ne nju RDP-om, s nje poklilaš kupnju (pod uvjetom da imaš kreditnu karticu iz Njemačke) i nakon toga izbrišeš VM. ;)

13 godina
mfrankovic kaže...

Čak i da pokušaš preko nekog proxy-a (ja ne bi ako nije tvoj), adresa kreditne kartice mora biti ista kao i država u koju se šalje telefon, u tvom slučaju Njemačka. Iz tog razloga sam ja frenda u Njemačkoj zamolio da on kupi s svojom karticom a ja mu dam lovu solarno.

Znaci bas mora biti Njemacka kartica? Cura mi je tamo pa bi mi mogla uzeti i poslati, ali ima samo visu electron iz PBZ-a. S njom uredno tamo kupuje po ducanima, tako da sam mislio da ne bi niti s ovim preko neta trebalo biti problema..

17 godina
neaktivan
kerum kaže...

Znaci bas mora biti Njemacka kartica? Cura mi je tamo pa bi mi mogla uzeti i poslati, ali ima samo visu electron iz PBZ-a. S njom uredno tamo kupuje po ducanima, tako da sam mislio da ne bi niti s ovim preko neta trebalo biti problema..

Tocno u uvjetima prodaje pise da kartica kojom se placa mora bit ista drzava kao i mjesto gdje se mobitel salje i naravno da je Google Store usluga uopce dostupna.

16 godina
mfrankovic kaže...
power_user kaže...

Moguće rješenje za proxy:

Uzmeš trial Windows Azure, digneš jednu virtualnu mašinu i smjestiš je u zapadnu Evropu, spojiš se ne nju RDP-om, s nje poklilaš kupnju (pod uvjetom da imaš kreditnu karticu iz Njemačke) i nakon toga izbrišeš VM. ;)

Jesi siguran? Vjerovatno ide preko google checkouta ili paypala, a onda ne bi smjelo imati veze. Ako ima, ništa od toga :(

EDIT: gledam sada, u TOSu Google Walleta piše da mora biti kartica iz iste države, ali moram probati provjeravaju li. Apple za iTunese provjerava, ali Origin, iako piše u TOSu isto kao i Googleu, ne provjerava i bez problema sam s našom karticom kupovao iz Rusije, Indije i SADa

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 16:09 (power_user).
17 godina
neaktivan
power_user kaže...

Jesi siguran? Vjerovatno ide preko google checkouta ili paypala, a onda ne bi smjelo imati veze. Ako ima, ništa od toga :(

EDIT: gledam sada, u TOSu Google Walleta piše da mora biti kartica iz iste države, ali moram probati provjeravaju li. Apple za iTunese provjerava, ali Origin, iako piše u TOSu isto kao i Googleu, ne provjerava i bez problema sam s našom karticom kupovao iz Rusije, Indije i SADa

Sve i da ne provjeravaju, moras ga dostavit negdje u Njemačku. E sad, jedino ako ta osoba kojoj ćeš dostavit nema 350 eurića da ti uzajmi na kratak rok, onda ti igra da ti platiš sa svojom karticom.

16 godina
mfrankovic kaže...
power_user kaže...

Sve i da ne provjeravaju, moras ga dostavit negdje u Njemačku. E sad, jedino ako ta osoba kojoj ćeš dostavit nema 350 eurića da ti uzajmi na kratak rok, onda ti igra da ti platiš sa svojom karticom.

Evo, upravo sam provjerio, napravio sam Google Wallet i bez problema je stavilo hrvatski AMEX na Njemečku adresu, tako da sve radi. Dogovorio sam se sa prijateljicom iz razreda čiji tata radi u Njemačkoj da će on preuzeti i donesti, pa ne mogu baš pitati da mi posudi 700€(jer mi trebaju 2kom). 

Ali sad je sve riješeno, znači ja platim pri naručivanju, on preuzme i do kraja godine su mobiteli kod mene ako sve prođe uredu. Hvala!

17 godina
neaktivan
power_user kaže...

Evo, upravo sam provjerio, napravio sam Google Wallet i bez problema je stavilo hrvatski AMEX na Njemečku adresu, tako da sve radi. Dogovorio sam se sa prijateljicom iz razreda čiji tata radi u Njemačkoj da će on preuzeti i donesti, pa ne mogu baš pitati da mi posudi 700€(jer mi trebaju 2kom). 

Ali sad je sve riješeno, znači ja platim pri naručivanju, on preuzme i do kraja godine su mobiteli kod mene ako sve prođe uredu. Hvala!

Ma stavio sam i ja hrvatski Amex u Wallet, samo je pitanje šta će bit kad pokušam platit s njima a poslat na Njemačku adresu.

13 godina
protjeran

0 1 hvala 0
14 godina

ne znam da li ima uopste 20% telefona na trzistu koji su dobili update na ICS, kad ce tek na Jelly Bean, da li ce vaziti ona politika oko updatea od Googlea, ili je ono samo rumor bio?

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice