AMD FX 8350 tijekom ljeta

poruka: 32
|
čitano: 5.528
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD FX 8350 tijekom ljeta".
14 godina
neaktivan

Steamroler bi trebao biti 10-15% brži od piledrivera i onda svake godine 10-15% povečanje performansi prema AMD-ovom CPU roadmapu.

Peace and prosperity for us all thru superior firepower

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Cijena FX8120 je u nas vise nego prihvatljiva a sam proc jest poprilicno jak, nebih ni slucajno isao na 2500K da kupujem novi PC.Samo mene interesira potrosnja tokom clockanja kod ovih novih AMD proceva, nigdje ne govore o tim poboljsanjima.Ukoliko se srede tu konacno ce Intel imati dostojnu konkurenciju.

clock2much

3 0 hvala 0
15 godina

Oče li ovo kao i dosadašnji bulldozeri ić na am3 ploče koje ih podržavaju?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da, ici ce na AM3+ ploce kao i ostatak AM3+ ekipe, vjerojatno si slucajno zaboravio dodati +, ili mislis na nativne AM3 ploce tipa tvoja 890EX3 koje su dobile podrsku putem biosa?Nije valjda da imas u planu mijenjati Thubana X6?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:09 (Vegeta).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: AMD FX 8350 tijekom ljeta
I5 2500k pojede i 8150 u svakon pogledu...prijatelj ga kupio i napravili smo test. Pogledaj malo testove po netu...
17 godina

4Ghz stock, to ni ne bih clockao, samo stavio bolji cooler čisto zbog nižih temperatura. Sad znam koji CPU ću uzeti u 12. mjesecu kad ću zamijeniti sadašnji stroj.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bobby kaže...
I5 2500k pojede i 8150 u svakon pogledu...prijatelj ga kupio i napravili smo test. Pogledaj malo testove po netu...

Pa i ne bas, podjednaki su u Frybenchu i Cinebenchu, 2500K ima sitnu prednost zahvaljujuci boljoj OC mogucnosti za 24/7 upotrebu.Znam jer sam imao 2500K.

clock2much
15 godina
Vegeta kaže...

Da, ici ce na AM3+ ploce kao i ostatak AM3+ ekipe, vjerojatno si slucajno zaboravio dodati +, ili mislis na nativne AM3 ploce tipa tvoja 890EX3 koje su dobile podrsku putem biosa?Nije valjda da imas u planu mijenjati Thubana X6?

da mislio sam na ploče tipa moje 890gx ex3, dakle AM3 ploče koje su dobile podršku. Dakle slažeš se s menom da se ne isplati dirat 1055t koji vozi do 4ghz?

13 godina
neaktivan

raspravljate se oko procesora koji predstavlja vrh ponude amd-a a ima slicne performanse sa intelovim procesorom, hajmo reci, iz srednje klase! Sta mu onda radi Intelov i7 3960x, koji predstavlja vrh ponude intela!? :D. Dovoljno govori o snazi amd procesora xD. Govorim o performansama ne o cijeni!!!

Novi Clan :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 13:04 (FaRk).
Moj PC  
2 14 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako je istina ono što se piše po netu, bit će i više od 20 posto brži od bulldozera... Tom's hardware na primjer u preview trinity procesora. Trinity je bio 15 posto brži na istom taktu od fx 8150 bez L3 cache...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
athlon64 kaže...

da mislio sam na ploče tipa moje 890gx ex3, dakle AM3 ploče koje su dobile podršku. Dakle slažeš se s menom da se ne isplati dirat 1055t koji vozi do 4ghz?

Nema smisla dirati toga Thubana dok vozi sve sto stavis pred njega.

FaRk kaže...

raspravljate se oko procesora koji predstavlja vrh ponude amd-a a ima slicne performanse sa intelovim procesorom, hajmo reci, iz srednje klase! Sta mu onda radi Intelov i7 3960x, koji predstavlja vrh ponude intela!? :D. Dovoljno govori o snazi amd procesora xD. Govorim o performansama ne o cijeni!!!

Mi pricamo o srednjoj klasi, tako da.

clock2much
14 godina
FaRk kaže...

Kako možeš uspoređivati nešto od 2K npr. s nećime od 7K kuna, to je zaista bez veze nema smisla.

Normalno je kako ovo prvo ne može parirati ovome drugom ali na kraju oba su procesori i jedan i drugi idu u kompjutere.

Tko želi snagu neka je i plati, na kraju isto je i s autima i da ne nabrajam.

13 godina
protjeran

Ukoliko perfomanse skoce kakvih 15% imati cemo proc koji kosta kakvih 1300-1400HRK a jaci je od 2500K, i u rangu 2600K, jeftiniji od oba {#}.U svakom slucaju super, dao Bog da bude tako.

clock2much

4 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Ukoliko perfomanse skoce kakvih 15% imati cemo proc koji kosta kakvih 1300-1400HRK a jaci je od 2500K, i u rangu 2600K, jeftiniji od oba {#}.U svakom slucaju super, dao Bog da bude tako.

Sumnjam da ce fx 8350 bit 1400 kn kad je fx 8150 1600 kn prije ce bit kakvih 2000 kn

13 godina
protjeran

FX8120 kosta sada 1150HRK novi, isto tako ce novi FX 8320 biti oko 1400HRK, moja slobodna procjena.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina

sam oče ti bit 8 pravih jezgara ili tamo neke hibridne jezgre ?

gramatika bljak
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

FX8120 kosta sada 1150HRK novi, isto tako ce novi FX 8320 biti oko 1400HRK, moja slobodna procjena.

Da ali FX 8150 kosta 1600kn, a ovaj ce sigurno biti skuplji od njega.

--------------------------
15 godina
neaktivan

evo vama koji ne vjerujete... i5 2500k jest ajmo reći srednja klasa, ali pogledajte kako pojede najjaceg proca trenutno u AMD ponudi (FX 8150). A usporedba i7 i tog FX-a 8150 nema niti smisla... Sad ce neki reci da je stranica fake, ali nije...

link usporedbe: http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 15:19 (Bobby).

1 3 hvala 0
13 godina

Polako je doslo vrijeme da si i ja pribavim novu kantu ali sam jako van HW svijeta sto se tice proucavanja/podataka....

Dal danas postoji CPU koji pod punim opterecenjem ne prelazi 30-40°C ?

primjerice moj stari X2 3000+ radio je vrlo hladno i tiho i tokom ljeta, al sam ga nazalost zamjenio za C2D na 3000mhz koji se pokazao kao totalna katastrofa za ljetno razdoblje...

0 0 hvala 0
17 godina
Vegeta kaže...

Bit če to 20% bolje performanse u praksi, jer Piledriver jezgra ima 15% bolje performanse od Bulldozer jezgre na istom radnom taktu to je testirano i provjereno. Još kad dodaš stock frekvenciju, na FX-8350, od minimalno 4ghz+ pa i više vjerojatno 4.2ghz eto ti 20% bez problema.{#}

Još treba dodat do+5% performansi u situaciji, kad do izražaja dolazi L3 Cache u nekom programu kojem je to bitno jer Piledriver Desktop proc ima L3 Cache a Trinity APU nema. I eto 25% bolje performanse, u određenim situacijama ili programim a obično u prosjeku 20% sigurno u praksi i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=2&jumpto=2961824&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
LudaRajcica kaže...

Dal danas postoji CPU koji pod punim opterecenjem ne prelazi 30-40°C ?

uzmi dvojezgraša iz i3 serije koji ima tdp od 50W pa ti neče ič poviše 40C lol. Glupo pitanje si postavio, jel misliš na high end ili low end procesore? Jer pod procesore se broje i arm-ovi koji su u smartphoneima i skoro pa ne proizvode toplinu.

15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

I ima 8 jezgri a naprimjer večina igara koristi max 4 jezgre nekad ni toliko... znači 4 jezgre ti stoje neiskorištene.

pero_HR
16 godina
neaktivan
peroko kaže...

I ima 8 jezgri a naprimjer večina igara koristi max 4 jezgre nekad ni toliko... znači 4 jezgre ti stoje neiskorištene.

A na računalu se ne može raditi ništa drugo osim igrat igrice?

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
FaRk kaže...

Kako možeš uspoređivati nešto od 2K npr. s nećime od 7K kuna, to je zaista bez veze nema smisla.

Normalno je kako ovo prvo ne može parirati ovome drugom ali na kraju oba su procesori i jedan i drugi idu u kompjutere.

Tko želi snagu neka je i plati, na kraju isto je i s autima i da ne nabrajam.

Napokon da netko napiše jedan pametan komentar.Platiš Intelov proc 3x skuplje da bi u odnosu na AMD imao 10-15% bolje performanse i onda to još ideš uspoređivati u korist i7 koji navodno pojede AMD-a.Ovo je stvarno za pokidat se od smijeha {#}

15 godina
bruno11 kaže...
peroko kaže...

A na računalu se ne može raditi ništa drugo osim igrat igrice?

Može,npr renderiranje videa/slika iskoristi svih 8.Moj šesterojezgraš je skroz solidno iskorišten preko svih 6 jezgri jervolim igrat bf i dosta multitaskat međutim real life jedan močni četverojezgreni ivybridge se ponaša osjetno moćnije od njega.

14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Da smanje potrošnju pri OC-u to bi onda bio moj sljedeći procesor na 890GX Ex3 ploči.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
17 godina
UkradenNick kaže...

sam oče ti bit 8 pravih jezgara ili tamo neke hibridne jezgre ?

FX-8350 je ista priča ko i prvi Bulldozer,{#}četri Modula(ak hočeš hibridne jezgre) a u svakom Modulu su dvije manje jezgre koje djele resurse tj L2 i L3 Cache te ostalo FPU itd.uglavnom nije pravi klasični X8 proc, to sigurno niti blizu več to u praksi izgleda ko 4Cores/8Threds i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/best-buy-amd-processor/151998.aspx?page=2&jumpto=2925748&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Može,npr renderiranje videa/slika iskoristi svih 8.Moj šesterojezgraš je skroz solidno iskorišten preko svih 6 jezgri jervolim igrat bf i dosta multitaskat međutim real life jedan močni četverojezgreni ivybridge se ponaša osjetno moćnije od njega.

2500K clocked nije bas jaci od PII X6 clocked, kada se radi o programima koji koriste 6 jezgri, nego su podjednaki.Thuban je super isplativ procesor, 4GHZ 24/7 makina i pol.

clock2much
13 godina
neaktivan

Ljudi bez brige ionako stiže za dva ili tri mjeseca Q3 http://hexus.net/tech/news/cpu/41801-amd-fx-8350-piledriver-based-cpu-land-mid-q3/ tako da će biti vremena i resursa za testiranje.

Osobno bih da prođe taj tock pa da amd izbaci neki lijepi tick s novim proizvodnim procesom,to bi baš bilo lijepo.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 18:36 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne vidim čemu opsjednutost tim testnim rezultatima, evo moj Phenon II žvaće bez problema bf3 na ultri, frend je uzeo i5 i lošiju grafičku i gle čuda ima manje fps nego ja... Boli me briga tko pobjeđuje na nekim kvazi testovima ako moj amd bez problema radi sve što mi treba a košta jeftinije nego intel.

6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice