8.098 kn za otključani iPhone 4

poruka: 485
|
čitano: 75.387
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "8.098 kn za otključani iPhone 4".
15 godina
neaktivan

nadan se da se ubraja i funkcionalna antena za tih 8.000 kn

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
RE: 8.098 kn za otključani iPhone 4
artfull kaže...
konjRR kaže...
artfull kaže...
konjRR kaže...
artfull kaže...

Cijena je očekivana. Mene bi izašao u flexiju 1 kn ( sa pa riljada bodova ). Obzirom da mi na 3Gs ističe ugovor tek na ljeto, uzet ću vjerojatno peticu koja će do tad ziać zajedno sa iOS5.

Nije mi jasno koji su ti koji kupuju iPhone i slične uređaje a troše manje od 150 ili 300 kn mjesečno na telefon i net ... čemu onda iPhone?? cca 1000 kn je maksimum koji bih ikada dao za neki telefon i iPhone 4 ili 5 će se sasvim ljepo uklopiti u tu računicu. 

Plakati da je iPhone skup jer košta, neznam 4000 kn, a neki drugi uređaj koji košta 2500 nije, mogu samo balavci kojima takav uređaj niti je namjenjen niti im treba. To se kupuje u tarifi koju ionako trošiš ili se ne kupuje ili ti je svejedno da košta i 18 000 kn jer si prepun para. 

Nego nek mi netko preporuči neki android pristojan za recimo cca 1000-1200 kn onda jer bi moja nećakinja rado takav telefon, a obzirom joj je iPhone skup, a vidim da očigledno ima super jeftinih super telefona dajte neku preporuku. 

Genije se vratio s izjvama tipa :"Plakati da je iPhone skup jer košta" 

Za necakinju bi ti preporucio X10, ako vec mora biti TM, koju ovisno o bodovima i izabranoj pretplati mozes dobiti za 98 kuna na firmu i jos bude otkljucana..... Pa ti se mala moze rugati iphonu.....

I nisam znao da je jobsy nekome specificno namijenio iphone? Ako je to slucaj cini mi se da ga je specificno namijenio glupanima a dali oni mogu biti balavi ili ne u to necu ulaziti? Zanima me anketa u kojem postotku korisnici iphona sami sebi placaju telefonske racune a u kojem roditlelji ili firma. Vjerujem da je bar 90% u korist roditelja i firmi. Gdje je opet velika prednost u postotku roditelja nad firmama.

pa da, skup je jer košta toliko i toliko ...  ... što ti nije jasno ili što ti je neispravno u toj konstrukciji?

Što se X10 tiče, nema je ispod 2600 kn i to sa 6000 bodova bez ugovora, to je vama vjerojatno jeftino, njoj nije. ima ona mini za cca 1700 kn isto sa 6000 bodova ... i kao članu flexija. to je jeftino? To se može rugati iPhoneu ... igrao sam se malo sa njom, za curice je ok iako iPhoneu nije do koljena ni jedna ni druga verzija, bar za mene. Dakle ima li nešto da je android na tome i da ne košta ko ruka i noga? mislim da nema.

Što se statistika tiče, bila je jedna gdje je oko 50% korisnika iPhone a u USA poslovni korisnici.

A sto da ti kazem artful nego da opet procitas sto sam napisao. Na racunu X10 sto sam ja kupio polovnog pisalo 98 kn? Citati neznas? Jos tvoricki otkljucan? Koliko puta moram ponoviti? Idi u TM pa pitaj kako..... I molim te gdje je itko napisao da su drugi telefoni JEFTINI???? Ljudi govore samo da je iphone preskup a ne da su drugi jeftini!!!!

Okani se statistika koje ne znace nista................

P.S. sve kosta!!!!!!!!!! Dakle po tvojoj izjavi SVE je skupo????? Daj se u saboru pridruzi sukeru i jaci..........

Ajde sad pročitaj rečenicu do kraja - vidiš do točke, to je kraj rečenice, ne zarez. Jeate koliko nepismenih ima u ovoj državi, nije ni čudo da je sve skupo.

X10 je u mojoj tarifi ( flex 1000 kn ) skuplji od iPhonea i niti mini pro ( igračka kojoj baterija traje dva sata ) ne mogu dobiti ispod 1700 kn sa 6000 bodova za člana teama. Za poslovne korisnike iPhone 4 ima cijenu istu ili i bolju od usporedivih uređaja - točka. Šminkeri bez pokrića koji žele vrhunski uređaj moraju ga i platiti, tako je svuda.

Eh tako nije pisalo kada sam procitao post, svaka cast na editu.................... Ah i dalje ide x10 ispod 100 kn ako te tjesi u TM ali neznam na kojoj pretplati raspitaj se. Znas da nisu isti popusti na sve nego da ovise o kombinaciji uredaja i tarife a to sto ti imas bas tu neku tarifu to je tvoj problem ionako si rekao da si ozbiljan privatnik i da mlatis dobre novce pa si onda uzmi neku poslovnu tarifu pa ces da vidis kako te operateri miluju s uredajima za nikakve pare...... Eh i dobro si to rekao za sminkere kao ti taj uredaj i treba kostati bar 10000+ kn da bolje potvrduje status. Osobno i da je jeftiniji od drugih nebi ga kupio jer ga konkurencija jednostavno gazi tako da me cijena iphona apsolutno ne mori, kao ni cijena vertua ili svojevremeno nokie 8800 itd., ali da je preskup je cinjenica. Cinjenica koja me samo veseli da se mogu smijati facama koje misle da je iphone nesto vau tehnoloski napredno i da ga svi zele a jedino uporiste u toj vjeri je cijena:) Pa nebi valjda kostao toliko da nije najbolji na svijetu?? lol Nikada kraja smjehu kada mi pokazuju sto sve iphone moze. Kao da slusam dijete od 5 godina koje je dobilo novu igracku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 23:11 (konjRR).
17 godina
neaktivan

Eh tako nije pisalo kada sam procitao post, svaka cast na editu.................... Ah i dalje ide x10 ispod 100 kn ako te tjesi u TM ali neznam na kojoj pretplati raspitaj se. Znas da nisu isti popusti na sve nego da ovise o kombinaciji uredaja i tarife a to sto ti imas bas tu neku tarifu to je tvoj problem ionako si rekao da si ozbiljan privatnik i da mlatis dobre novce pa si onda uzmi neku poslovnu tarifu pa ces da vidis kako te operateri miluju s uredajima za nikakve pare...... Eh i dobro si to rekao za sminkere kao ti taj uredaj i treba kostati bar 10000+ kn da bolje potvrduje status. Osobno i da je jeftiniji od drugih nebi ga kupio jer ga konkurencija jednostavno gazi tako da me cijena iphona apsolutno ne mori, kao ni cijena vertua ili svojevremeno nokie 8800 itd., ali da je preskup je cinjenica. Cinjenica koja me samo veseli da se mogu smijati facama koje misle da je iphone nesto vau tehnoloski napredno i da ga svi zele a jedino uporiste u toj vjeri je cijena:) Pa nebi valjda kostao toliko da nije najbolji na svijetu?? lol Nikada kraja smjehu kada mi pokazuju sto sve iphone moze. Kao da slusam dijete od 5 godina koje je dobilo novu igracku.

ma pisalo je, dodao sam samo pitanje o androidu ... iako nije ni bitno za ovu temu bilo.

Gle, kao što sam rekao mi smo u firmi u flexiju i sve je to ista priča što se skupoće tiče. X10 il iiPhone ili nešto slično vrlo slične cijene, čak je iPhone često povoljniji od objektivno lošijih uređaja.

Što se tiče tehnologije ili upotrebljivosti iPhone jest među nekoliko najnaprednijih uređaja u ovom trenutku. Gledao ti to sa strane software - a, OSa ili hardwarea. Po nekim stvarima je i dalje top, po nekima su ga dostigli, al u prvih par modela je definitivno koje god mjerilo uzimaš. To što se tebi ili nekom drugom ne sviđa iOS ili ta filozofija apsolutno ne mijenja na stvari.

A.
16 godina
neaktivan

Ljudi gladuju, a čekaju u redovima za iPhone.

Što ima sused, moram i ja. Bolje imat BMWa, nego kuću.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

u jednom danu ova tema o iphone 4 u hrvatskoj je procitana 6082 puta xDD

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 23:33 (danfa123).

1 0 hvala 0
15 godina
danfa123 kaže...

u jednom danu ova tema o iphone 4 u hrvatskoj je procitana 6082 puta xDD

J**i ga kad se palimo na lovu, komade i gadgete (ne nužno ovim redom)Smijeh.

15 godina
neaktivan
Čemu nerviranje. Imam laptop kojem pivska boca pridržava ekran star nekoliko godina (ne mogu se sjetiti koliko...). Mobitel je hakirana nokia 5800. Oboje nabavljeno vani mutnim kanalima i prošvercano u Hrvatsku. Plačeno djelić prave vrijednosti. Koristim ih maksimalno učinkovito za hrvatske prilike. Trošim smiješno malo novca. Dobar prijatelj svakih par mjeseci iznenadi sebe novom uređajem. Trenutno ima konfu od ~ 7000 kn,toshiba laptop od ~8000 kn i xperiu x10. Sve 5,ALI,internetu pristupa preko dial-up veze,vjerovali ili ne,i troši ~500 kn za možda 2 otvaranja naslovnice indeksova portala dnevno. Na mobitel za razgovore i poruke na simpi,gotovo isključivo sa ženom troši ~500-600 kn mjesečno. A zajedno su gotovo stalno osim za radnog vremena. Mobilni internet mu je stran pojam pred kojim osječa strahopoštovanje. Svi mu na lijep način stavljamo na znanje da je ovisan o novotarijama koje se boji koristi. Pokušaji da ga nagovorimo na razumnije ponašanje završe obečanjem da sutra odmah ide uzeti tarifu,adsl itd. Ali nikad ništa od toga. Zato ja imam svoj stan i auto uredno otplačene a on je podstanar sa ogromnim kreditom za auto (suv) kojim radi valjda 167 km mjesečno :) Večeras me nazvao da ga upišem za iphone 4 preko neta jer on ne zna kako to učiniti i da mu spržim i instaliram nekakav antivirus jer mu laptop "šteka"....
16 godina
artfull kaže...

ma pisalo je, dodao sam samo pitanje o androidu ... iako nije ni bitno za ovu temu bilo.

Gle, kao što sam rekao mi smo u firmi u flexiju i sve je to ista priča što se skupoće tiče. X10 il iiPhone ili nešto slično vrlo slične cijene, čak je iPhone često povoljniji od objektivno lošijih uređaja.

Što se tiče tehnologije ili upotrebljivosti iPhone jest među nekoliko najnaprednijih uređaja u ovom trenutku. Gledao ti to sa strane software - a, OSa ili hardwarea. Po nekim stvarima je i dalje top, po nekima su ga dostigli, al u prvih par modela je definitivno koje god mjerilo uzimaš. To što se tebi ili nekom drugom ne sviđa iOS ili ta filozofija apsolutno ne mijenja na stvari.

arful tehnologija je nesto sto nije tvoj osjecaj nego se da ljepo i objektivno sagledati. To sto ti nesto osjecas za iphone to ne znaci da je on napredan. iOS je nesto nazadno veoma i po mogucnostima i po izvedbi. Hardverski sam mob nije toliko los ali ipak tehnoloski u nicem nije napredniji, ni u ekranu ni u kameri ni u ostatku hardvera (bio je navodno napredan po anteni lol). Navedi bar jednu stavku po kojoj iphone vodi u necemu ( tehnolosku a ne tvoju ljubav ) pa cemo dalje o tome dali on spada u vrh naprednih uredaja. U vecini stavki ga sam galaxy S rasturi. U biti u svima? Iako je navodno kvaliteta izrade iphona 4 jako dobra to cemo jos vidjeti s vremenom jer ovi dosada su po pitanju kvalitete bili ocajni.

15 godina
protjeran

arful tehnologija je nesto sto nije tvoj osjecaj nego se da ljepo i objektivno sagledati. To sto ti nesto osjecas za iphone to ne znaci da je on napredan. iOS je nesto nazadno veoma i po mogucnostima i po izvedbi. Hardverski sam mob nije toliko los ali ipak tehnoloski u nicem nije napredniji, ni u ekranu ni u kameri ni u ostatku hardvera (bio je navodno napredan po anteni lol). Navedi bar jednu stavku po kojoj iphone vodi u necemu ( tehnolosku a ne tvoju ljubav ) pa cemo dalje o tome dali on spada u vrh naprednih uredaja. U vecini stavki ga sam galaxy S rasturi. U biti u svima? Iako je navodno kvaliteta izrade iphona 4 jako dobra to cemo jos vidjeti s vremenom jer ovi dosada su po pitanju kvalitete bili ocajni.

Reče konj i - ostane živ. Nevjerojatna količina gluposti!

Ova je vrhunska "U vecini stavki ga sam galaxy S rasturi. U biti u svima?" Jel se to pitaš ili konstatiraš?

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
@konj - nick ti savrseno odgovara ;)
16 godina
neaktivan

Moj ga stari kupio, a ja jadan samo gledam oće li mi ga dat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Mnogi se bune na tu cijenu od hiljadu eura ali dam se kladiti da za jedan Iphone nitko nije dao vise od 2500kn,svi ih imaju preko pretplata i oglasnika za smiješne cifre.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
drveni krastavac kaže...

TU za obrazloženje TD za pravopis.

Worry gives a small thing a big shadow.
17 godina
neaktivan

Moram razočarati ove koji vole iPhone (mislim da za to postoji dijagnoza): naime, iPhone vam nikada neće uzvratiti ljubav. To je čista elektronika bez AI-a.

Što se tehnologije tiče:

ekran - Galaxy S i Desire su bolji (AMOLED)

brzina - Galaxy S, Desire, Desire HD, DroidX su bolji

izgled - Sony Ericsson je iPhone 4 dizajn primjenjivao prije nekoliko godina, Apple kasni

OS - iOS je dobar. Ima bolju tipkovnicu od Androida, responsivnije je sučelje. Zatvorenost je relativan problem, ali Android je brži.

podrška - iPhone nudi hrpu dobrih aplikacija i Store u nas radi

Firma -

Android je rascjepkan među proizvođačima, nije toliko stabilan u smislu razvoja, Java je na iglama, nativni Cpp razvoj je teži nego za ObjectiveC.

Apple se trudi da iOS bude stabilan. Nažalost, Apple je fašistička firma i tu nastaju problemi. Sjetimo se zabrane, pa ponovne dozvole ne-ObjectiveC aplikacija, što je nekima uzrokovalo i desetke tisuća eura gubitaka, zbog kojih su možda kao i moj kolega, na dan objave da je ponovno dozvoljen razvoj u trećim alatima, razbili svoj MacPro koristeći svoj MacBookPro (običan gravitacijski sudar).

Za krajnjeg korisnika, običnog korisnika telefona kojeg ne zanima razvoj i koji ne mrzi iTunes, ima novca za bilo što, iPhone je odlična stvar i lakši izbor od nekog Android telefona. Velika prednost je dostupnost Apple Storea u Hrvatskoj.

Za one koje zanima razvoj, brži mob, customizacija, slobodno korištenje, a ne smetaju im manji broj aplikacija i nedostupnost dućana, taj može kupiti Android - dobit će hardverski bolji telefon, ali ne i tako zaokruženu platformu.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
4 3 hvala 3
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Moram razočarati ove koji vole iPhone (mislim da za to postoji dijagnoza): naime, iPhone vam nikada neće uzvratiti ljubav. To je čista elektronika bez AI-a.

Što se tehnologije tiče:

ekran - Galaxy S i Desire su bolji (AMOLED)

brzina - Galaxy S, Desire, Desire HD, DroidX su bolji

izgled - Sony Ericsson je iPhone 4 dizajn primjenjivao prije nekoliko godina, Apple kasni

OS - iOS je dobar. Ima bolju tipkovnicu od Androida, responsivnije je sučelje. Zatvorenost je relativan problem, ali Android je brži.

podrška - iPhone nudi hrpu dobrih aplikacija i Store u nas radi

Firma -

Android je rascjepkan među proizvođačima, nije toliko stabilan u smislu razvoja, Java je na iglama, nativni Cpp razvoj je teži nego za ObjectiveC.

Apple se trudi da iOS bude stabilan. Nažalost, Apple je fašistička firma i tu nastaju problemi. Sjetimo se zabrane, pa ponovne dozvole ne-ObjectiveC aplikacija, što je nekima uzrokovalo i desetke tisuća eura gubitaka, zbog kojih su možda kao i moj kolega, na dan objave da je ponovno dozvoljen razvoj u trećim alatima, razbili svoj MacPro koristeći svoj MacBookPro (običan gravitacijski sudar).

Za krajnjeg korisnika, običnog korisnika telefona kojeg ne zanima razvoj i koji ne mrzi iTunes, ima novca za bilo što, iPhone je odlična stvar i lakši izbor od nekog Android telefona. Velika prednost je dostupnost Apple Storea u Hrvatskoj.

Za one koje zanima razvoj, brži mob, customizacija, slobodno korištenje, a ne smetaju im manji broj aplikacija i nedostupnost dućana, taj može kupiti Android - dobit će hardverski bolji telefon, ali ne i tako zaokruženu platformu.

djelomično se slažem ( da ne kažem da si djelomično u pravu jer nisi, al možd nisam ni ja )

što se ekrana tiče, ni ti ni ja nemožemo tvrditi koji je bolji. iPhone ima veću gustoću pixela i veću rezu. Nitko nije uspio dokazati superiornost AMOLED a u ničemu. Čak sad ispada da noviji LCD ovi troše manje struje ( osim što imaju vjerniji prikaz boja recimo ). Činjenica je da svi ti telefoni imaju vrhunski ekran, ostalo je čisto subjektivno. Što se brzine tiče, brži su u čemu? To je isto kao da kažeđ da je win brži od OSXa ... u čemu? Negdje jest, negdje nije ... stvar koja se jednim updateom sustava, čak da si i u pravu ruši ... ili kod androida ovisi od uređaja do uređaja ... ne postoji konzistentna brzina android OSa od uređaja do uređaja ... taj OS čak ni ne izgleda isto niti se ponaša isto od uređaja do uređaja.

A.
16 godina

Na kraju krajeva mislim da nije bitno tko je brži za 0.001 sekundu u nečemu, jer se o takvim razlikama ovdje i radi. Sve se svodi na naviku i krajnjeg korisnika koji će nešto obavljati s tim uređajem. Bitno je obaviti posao, a čime, to je opet stvar osobnog izbora i mogućnosti.

1 0 hvala 0
16 godina
artfull kaže...

stvar koja se jednim updateom sustava, čak da si i u pravu ruši ... ili kod androida ovisi od uređaja do uređaja ... ne postoji konzistentna brzina android OSa od uređaja do uređaja ... taj OS čak ni ne izgleda isto niti se ponaša isto od uređaja do uređaja.

Pa normalno nemože sve isto raditi na procesoru od 500 mhz-a naprema onome od 1ghz. Isto tako kao što iphone 3G nema multitasking a 3GS i 4 imaju...A svrha open-source sustava i je da ga svatko prilagodi kako želi da se drukčije ponaša, i opet većinom i dalje možeš sam prilagoditi kako ti paše, HTC te ne forsira da koristiš njihov sense ili slično, oni su stavili jer misle da je to dobro, ako ti neželiš, staviš nešto drugo i gotovo. 

Ono što je naxeem mislio u razlici galaxy S i iphona je također veličina ekrana, koja je za pola inča veća. A ovo sa gustoćom pixela je na strani iphona, ali ta gustoća i nije nešto što toliko igra ulogu, jer ja na svom desire-u vidim pixele kada gledam na 10cm-a od moba a na nekih normalnih 30-50cm slika izgleda odlično, a sigurno je tako i na iphonu, samo što on ima manji ekran...

Stoja
17 godina
neaktivan
konjRR kaže...
artfull kaže...

U čemu nije napredan?

vrhunski top ekran

vrhunska izrada i materijali

1GHz top procesor A4 ARM reference design

512 RAM

32Gb ugrađeno

5Mpx top kamera po svim testovima bolja od velike većine na tržištu ( čak i od onih sa 8 ili 12Mpx)

ditto za video

iOS+app store ili jailbrake+ vrhunski multitouch - nenadjebiva kombinacija što se softwarea tiče

...

šta imaju drugi smartphone ovi naprednije?

A.
16 godina
artfull kaže...

vrhunski top ekran

512 RAM

32Gb ugrađeno

5Mpx top kamera po svim testovima bolja od velike većine na tržištu ( čak i od onih sa 8 ili 12Mpx)

ditto za video

iOS+app store ili jailbrake+ vrhunski multitouch - nenadjebiva kombinacija što se softwarea tiče

...

Više manje si sa ovime opisao i samsung galaxy S, samo što on vjerojatno ima slabiju kameru i snimanje, a sve ostalo je praktički isto, samo sa drugim software-om. Tako da po meni pobjednika nema, imamo 2 high end uređaja koji djele tron, a nijanse su te koji odlučuju što će kupac uzeti, nekome je bitniji dizajn, nekome veći erkan, nekome gomila appova, nekome otvorenost sustava, ali i jedan i drugi su odlični uređaji, a još dolazi Desire HD koji je još bržiji od galaxy S-a ali njemu su zafušali sa ekranom pa mu tu dajem minus(ima običan TFT)

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
artfull kaže...

vrhunski top ekran

512 RAM

32Gb ugrađeno

ditto za video

...

Više manje si sa ovime opisao i samsung galaxy S, samo što on vjerojatno ima slabiju kameru i snimanje, a sve ostalo je praktički isto, samo sa drugim software-om. Tako da po meni pobjednika nema, imamo 2 high end uređaja koji djele tron, a nijanse su te koji odlučuju što će kupac uzeti, nekome je bitniji dizajn, nekome veći erkan, nekome gomila appova, nekome otvorenost sustava, ali i jedan i drugi su odlični uređaji, a još dolazi Desire HD koji je još bržiji od galaxy S-a ali njemu su zafušali sa ekranom pa mu tu dajem minus(ima običan TFT)

da, to sam i rekao ... da je iPhone među par najboljih ili najnaprednijih smartphoneova u ovom trenutku. Nekom je No1 nekom nije, al po svim stavkama je definitivno u vrhu.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

U čemu nije napredan?

vrhunski top ekran

512 RAM

32Gb ugrađeno

ditto za video

...

hmmmm a što kažeš na ovo?

CPU: 1GHz

4.3" zaslon

microSD

8mpx cam hd video

bluetooth s svim mogučnostima)

Adobe Flash

Nije tu potreban niti jedan dodatni program na kompu (aka itunes)

FM radio

Puno više postavki na samom softveru za kameru

Android+HTC sense+ widget

Prijam GSM signala

Vrhunska izrada i materijali te najbolja kamera??? Otom potom to je sve subijektivno. Zaslon je jedino u tome dobar što ima više piksela naravno (to je palm napravio s pre-om i uvijek se vidijelo da je taj zaslon bolji od onoga kojeg je tada ima iPhone 3G), ali ne znači da je najbolji. Mene sve zanima dali je taj zaslon čitljiv kada izađeš van? Mislim da tu je ipak malo bolji super AMOLED (gledao sam jednu sliku čini mi se vezano za to)

Ali što je najvolje niti jedan od tih koji se natiječu s iPhoneom ne košta OTKLJUČAN 8000kn U HRVATSKOJ!! To što svi idu na pretplatu nije razlog da ta cijena bude tolika. Ali pogledajmo cijenu u Simpa paketu koji je naravno zaključanog tipa. On ima cijenu kao otključani Desire!!

16 godina
ja00022 kaže...

4.3" zaslon

microSD

8mpx cam hd video

Adobe Flash

FM radio

Prijam GSM signala

HTC desire HD ti nema super amoled zaslon, nema ni amoled već ima klasični TFT zaslon, i još neznamo kakav je ekran po pitanju multitoucha, jer trenutni HTC-ovi mobovi nemaju punokrvni multitouch, tojest samo dva prsta prepoznaju, pa treba sačekati dali su to poboljšali ili je ostalo na istom. Ali sa ostalim se više-manje slažem jedino što taj mob nije u prodaju i tko zna koliko će koštati i kada će se kod nas pojaviti, tako da ne vidim poantu uspoređivati sa mobom koji je kod nas u prodaji...

Stoja
15 godina
neaktivan

koje ribanje para Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
ja00022 kaže...

4.3" zaslon

microSD

8mpx cam hd video

Adobe Flash

FM radio

Prijam GSM signala

HTC desire HD ti nema super amoled zaslon, nema ni amoled već ima klasični TFT zaslon, i još neznamo kakav je ekran po pitanju multitoucha, jer trenutni HTC-ovi mobovi nemaju punokrvni multitouch, tojest samo dva prsta prepoznaju, pa treba sačekati dali su to poboljšali ili je ostalo na istom. Ali sa ostalim se više-manje slažem jedino što taj mob nije u prodaju i tko zna koliko će koštati i kada će se kod nas pojaviti, tako da ne vidim poantu uspoređivati sa mobom koji je kod nas u prodaji...

Nisam napisao da desire hd ima amoled već sam mislio na klasični Desire. Što se multitouch-a tiče ja neznam ko sve koristi više od 2 prsta?? Jedino za neke igre. Cijena koliko sam pričao s nekima, očekuju da če biti neznatno skuplja od trenutnog modela. dokaz tome je da htc hero je bio skuplji od dseire-a (otključan) kada je krenuo u prodaju. I samo da kažem meni se taj dezire hd ne sviđa, ali samo kažem što je današnji hardver, ovaj koji iPhone ima je puno napredniji od 3gs-a, ali opet nije up-to-date i za godinu dana če opet natijerati korisnike da kupe iPhone 5 s hardverom koji danas ugrađuje HTC ili neka druga tvrtka.

17 godina
neaktivan

Desireov AMOLED je za klasu bolji od Desireovog SLCD-a i iPhoneovog LCD-a. Rezolucija? Pa, na Desireu ne vidim u odnosu na iPhone 4G razliku. Ali razliku vidim u bojama i kutevima gledanja koji su na AMOLED-u apsolutno superiorni.

"Nitko nije dokazao"... WTF?! Jel' ti znaš što je AMOLED? Si to ikad vidio? - Kad dođu desktop OLED ekrani, makar koštali 3,000 eura, kupujem ga, pa makar i dijagnoala bila 20" umjesto trenutnih 24". A imam vrhunske LCD-e, ne neka sranja.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Ja ne tvrdim da je moje mišljenje kako je iPhone 4 najsolidniji i najnapredniji smartphone današnjice relevantno za sve. Samo da tvrdnje kako iPhone tehnološki (sw i hw) nije napredan ili usporediv sa još par top modela nema uporište u stvarnosti.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
ja00022 kaže...
Stoja kaže...

ali samo kažem što je današnji hardver, ovaj koji iPhone ima je puno napredniji od 3gs-a, ali opet nije up-to-date i za godinu dana če opet natijerati korisnike da kupe iPhone 5 s hardverom koji danas ugrađuje HTC ili neka druga tvrtka.

Kako današnji hardver nije up to date? Danas trenutno po snazi procesora su ti iphone4 i samsung galaxy S koji imaju skoro pa identične procesore, a brži od njih trenutno ne postoji, dok ne izađe desire HD koji po glasinama je brži od galaxy S. A normalno da će za godinu dana izaći novi iphone sa još boljim hardverom, ostali proizvođači to ne rade kao? HTC je još gori jer on nakon već pola godine izbacuje novije modele, samo svaki put za nijansu jači. 

Tako da nekužim čemu mržnja i da te netko tjera da uzmeš novi model...što znači da HTC mene sad tjera da uzmem HD model jer je brži i bolji od mog desire-a? Mobitel ću promijeniti, ali vjerojatno za 2 godine kad mi ugovor istekne pa onda uzeti drugi mob sa popustom, i uzeti ću onda što bude nudilo najviše za razumnu lovu...

Stoja
17 godina
naxeem kaže...

Desireov AMOLED je za klasu bolji od Desireovog SLCD-a i iPhoneovog LCD-a. Rezolucija? Pa, na Desireu ne vidim u odnosu na iPhone 4G razliku. Ali razliku vidim u bojama i kutevima gledanja koji su na AMOLED-u apsolutno superiorni.

"Nitko nije dokazao"... WTF?! Jel' ti znaš što je AMOLED? Si to ikad vidio? - Kad dođu desktop OLED ekrani, makar koštali 3,000 eura, kupujem ga, pa makar i dijagnoala bila 20" umjesto trenutnih 24". A imam vrhunske LCD-e, ne neka sranja.

Potraži review na gsm areni između Galaxy S-a i iPhonea 4 i vidit ćeš da apsolutna superiornost pada u vodu. Stavio sam link prije par stranica.

Lijepo su naveli da makar je AMOLED tehnologija kvalitetnija od LCD (s-ips matrica), da se ovdje u praksi ne vidi, jer iPhone 4 ima kuteve gledanja koji "nisu sa ovoga svijeta" i u praksi čak kad se gleda iz ekstremno širokih kuteva iPhone daje bolju sliku od Galaxy S-a. Pa gdje je nestala ta apsolutna superiornost onda?? Vjeruj mi da jedan renomirani mobilni portal poput njih koji radi detaljne recenzije mobilnih telefona neće pisati tako nešto bezveze.

Jedina značajna razlika je bolji kontrast na AMOLEDU i vjernije prikazivanje crne boje i to je to.

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 14:40 (nCh!).
16 godina

Pa da neka ljudi pogledaj onaj link na gsmareni po kojem sam galaxy S tuce iphone u svim katergorijama osim u kvaliteti izrade sto tek treba vidjeti nakon sto su uredaji duze vrijeme na trzistu. Ali galaxy je ipak laksi....

Ma samo mi se smije npr. kada vidim kako iphone nemoze preloadati cijelu web stranicu za razliku od androida ili bilo kojeg drugog ozbiljnog smartphona nego kada listas cekas da prikaze stranicu dio po dio. Smijesno?

Eh i naravno da sam ostao ziv jer to sto vi vjerujete reviewu renate sopek ( ili koje vec sponze ) ne znaci da smo i mi ostali blesavi. Ipak istrazim malo pa vidim da sve u cemu se iphone hvalisao ne stoji ni trenutnka u stvarnosti. Niti najbrzi proc niti nabolji ekran niti najbolja kamera itd. Sve najobicnije lazi sponza i slicnih. Da kamera na iphonu medu najboljima? NE u ovom svemiru. To isto su govorili i za iphone 3g da je slika kamere bolja nego na drugim mobitelima a to je bilo veoma humoristicno i opet je.

"vrhunski top ekran" artful izrazavas se kao neuki svercer mobitela. Molim te prestani :)

Sve vrhunske karakteristike koje si naveo za iphone drugi nude vec preko 6 mjeseci i vise. To je u tehnoloskom svijetu duugo.

p.s. procesor galaxya s je puno brzi od iphonovog jer je i komplexniji. Procesor iphona 4 je malo brzi od 3gsovog ali trosi manje struje. Cak je i snapdragon brzi od procesora u iphonu a novi snapdragon koji bi trebao biti u novom desire HDu je ipak jos uvijek sporiji od arma u galaxyu S. POgledajte malo bencheve po netu ljudi nije problem naci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 15:32 (konjRR).

3 0 hvala 0
15 godina
konjRR kaže...

Pa da neka ljudi pogledaj onaj link na gsmareni po kojem sam galaxy S tuce iphone u svim katergorijama osim u kvaliteti izrade sto tek treba vidjeti nakon sto su uredaji duze vrijeme na trzistu. Ali galaxy je ipak laksi....

Ma samo mi se smije npr. kada vidim kako iphone nemoze preloadati cijelu web stranicu za razliku od androida ili bilo kojeg drugog ozbiljnog smartphona nego kada listas cekas da prikaze stranicu dio po dio. Smijesno?

Eh i naravno da sam ostao ziv jer to sto vi vjerujete reviewu renate sopek ( ili koje vec sponze ) ne znaci da smo i mi ostali blesavi. Ipak istrazim malo pa vidim da sve u cemu se iphone hvalisao ne stoji ni trenutnka u stvarnosti. Niti najbrzi proc niti nabolji ekran niti najbolja kamera itd. Sve najobicnije lazi sponza i slicnih. Da kamera na iphonu medu najboljima? NE u ovom svemiru. To isto su govorili i za iphone 3g da je slika kamere bolja nego na drugim mobitelima a to je bilo veoma humoristicno i opet je.

"vrhunski top ekran" artful izrazavas se kao neuki svercer mobitela. Molim te prestani :)

Sve vrhunske karakteristike koje si naveo za iphone drugi nude vec preko 6 mjeseci i vise. To je u tehnoloskom svijetu duugo.

p.s. procesor galaxya s je puno brzi od iphonovog jer je i komplexniji. Procesor iphona 4 je malo brzi od 3gsovog ali trosi manje struje. Cak je i snapdragon brzi od procesora u iphonu a novi snapdragon koji bi trebao biti u novom desire HDu je ipak jos uvijek sporiji od arma u galaxyu S. POgledajte malo bencheve po netu ljudi nije problem naci.

aj ti fino stavi sve te benchmarkove jer stvarno gluposti melješ a vjerujem da nisi ni jedan ni drugi mobitel držo u ruci

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice