5.000 kilometara na 40 gigabita

poruka: 11
|
čitano: 2.670
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "5.000 kilometara na 40 gigabita".
17 godina
neaktivan

ima li smisla? mislim ionako im je pola interneta zabranjeno

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Kako nema smisla? :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Strava...čudne planove imaju ti kinezi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: 5.000 kilometara na 40 gigabita
Zast misliš da su čudni planovi, kinezi se razvijaju i to jako brzo, mi smo jedno veliko nista naspram njih
I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
pinkskin kaže...
Zast misliš da su čudni planovi, kinezi se razvijaju i to jako brzo, mi smo jedno veliko nista naspram njih

Čisto zato jer imaju 10ak takvih gradova, sa cca 60ak miljuna praznih stanova, znaci to je za barem 150 miljuna ljudi mjesta, plus sve te prazne trgovačke centre, a u primejru onog jednog najvećg je sve to tako prazno već punih 6 godina.

Umjesto kad već žele gradit da grade u nekakvom boljem omjeru stanove prilagođene većini svoga puka u odnosu na broj stanova za one bogatijeg đepa, oni grade samo za ove bogate, dok ove stare sve ruše. N kraju će im se kompletan taj napuhnuti rast BDP-a obit o glavu jer će imat gradove za bogate koij zjape prazni i pola miljarde siromašnih čije će nastambe porušit da bi napravili nešto što si siromašni ne mogu priuštiti, iz takvih se poteza rađaju revolucije, državni udari i slične akcije.

16 godina
neaktivan

Dobro, a koliko na kraju dođe max. do krajnjeg korisnika?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

.

Nemoj me jebat možda ću ti trebat :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zaboravio si samo jednu stvar, a to je de Kina ima srednju klasu (srednji sloj) stanovnika tezak 400 miliona ljudi i za njih se sve to i gradi... Ne zjape ti stanovi i centri prazni, naprotiv sve su puniji i puniji. U Kini se trenutno desava ogormna migracija ljudi sa sela u gradove i u nekim gradovima cak imaju manjak stanova. Istina da jihova ekonomija je uveliko ovisna o regulativama i carinskim i trgovinskim propisima EU i SAD-a ali njihov BDP nije toliko napuhan. Najveci neprijatelj im je inflacija koju pokusavaju da prikazu u sto pozitivnijim brojkama ali to je opet do njihove monetarne politike... 
Nece kod njih biti nikakvih drzavnih udara i sl...

15 godina
Dr. Vicko kaže...

Zaboravio si samo jednu stvar, a to je de Kina ima srednju klasu (srednji sloj) stanovnika tezak 400 miliona ljudi i za njih se sve to i gradi... Ne zjape ti stanovi i centri prazni, naprotiv sve su puniji i puniji. U Kini se trenutno desava ogormna migracija ljudi sa sela u gradove i u nekim gradovima cak imaju manjak stanova. Istina da jihova ekonomija je uveliko ovisna o regulativama i carinskim i trgovinskim propisima EU i SAD-a ali njihov BDP nije toliko napuhan. Najveci neprijatelj im je inflacija koju pokusavaju da prikazu u sto pozitivnijim brojkama ali to je opet do njihove monetarne politike... 
Nece kod njih biti nikakvih drzavnih udara i sl...

Pa ovaj video i govori o tome da si oni to ne mogu priuštiti. Ako je prosjek zarade 9000 usd godišnje, onda je to nekakav prosjek srednjeg sloja, a stan košta 100 000 usd, oni to jednostavno ne mogu priuštiti. Dakle tih 400 miljona srednjeg sloja se možda nazivaju srednji sloj, ali ono o čemu ovaj video govori je da ih sama država lagano gura u siromašnije građane, i radi jaz između njih i bogatih, a to je ono što obično vodi ka revolucijama.

Uostalom sama činjenica da je 6 (ŠEST) punih godina ono sve onako prazno, i da ne znaju tko će to kupiti vrlo jasno govori da nisi u pravu sa tom izjavom.

Nek se oni sele iz sela u gradove, da, ali očito u one sirotinjske vrtove, gdje je u jednom dvorištu, natrpano 20 ljudi, koji koriste 1 špinu i 1 wc, te svatko ima svoju sobu za dvoje, a negdje i za 5 i sve to dijele.

Da oni grade nešto prihvatljivo tom srednjem sloju onda bi to i bilo nešto, ali ovako jako teško.

Vjeruem da su oni računali na nekakav boo kreditnog življenja, koji se izgleda tamo još nije zahuktao, jer kada počne vjerujem da će se sve to rasprodati, ali kad siromahu daš lovu na hrpici on obično nema mjere, i potroši sve i zaduži se još malo preko onoga što može i opet dobiješ siromašenje srednjeg sloja, koij će živjet u lijepom stanu ili kući ali pitanje je do kad. I eto opet problema.

Pa vidi što se nama (mislim na državu) događa od kad su nam postali dostupni svi "jefitni" vanjski krediti, a itsotako pogledaj i građane naše države kako su se pozaduživali kada su se krediti građanstvu dijelili šakom i kapom. Ljudi su u situaciji da jednostavno znaju da godinama i godinama u budućnosti jednostavno nemaju svoju plaću da s njom raspolažu jer odlazi na kredite. Za kuću, veću nego je trebalo, koju sve te godine treba i održavati, na auto, koji je već nakon 5 godina krama, a i njega treba servisirati i tankati, na ono super ultimate kućno kino koje je bilo zakon mjesec dana nakon kupnje, a od onda ga nije čovjek 5 upalio u 3 godine, a sad je već i zastarjelo itd itd...e pa sve to skupa je dovelo do toga da sada koliko čujem građani dižu kredite za mjesečnu kupnju živežnih namirnica!!!! I naravno kao šlag na tortu slijedeći mjesec ne dođe plaća, a zašto, zato jer je i pslodavac dignu neki kredit kojeg treba otplatit, ali isto kao i posloprimac nije imao realnu računicu, nego je išao po onoj balkanskoj: ma nema problema, bit će sve ok. E pa ako si planirate kako treba onda hoće, ako planirate kao naša država onda neće. A nažalost velika većina ljudi u HR ne planira realno, nego u planovima uvijek uračunaju kao da će dobit jackpot na lotu.

EDIT: nikako ne želim uspoređivati HR i Kinu, ipak je to drukčija sila, ali ako ne pripaze malo, ako i dalje godinama ( a to se već dešava više od 10ak godina) budu umjetno pumpali rast BDP-a onda će i koliko su ga god visoko pumpali i tako nisko pasti u jednom trenutku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 10:22 (miki1981).
16 godina

Ja bi i sa 10 km u ZG bio super zadovoljan...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
pinkskin kaže...

Čisto zato jer imaju 10ak takvih gradova, sa cca 60ak miljuna praznih stanova, znaci to je za barem 150 miljuna ljudi mjesta, plus sve te prazne trgovačke centre, a u primejru onog jednog najvećg je sve to tako prazno već punih 6 godina.

Umjesto kad već žele gradit da grade u nekakvom boljem omjeru stanove prilagođene većini svoga puka u odnosu na broj stanova za one bogatijeg đepa, oni grade samo za ove bogate, dok ove stare sve ruše. N kraju će im se kompletan taj napuhnuti rast BDP-a obit o glavu jer će imat gradove za bogate koij zjape prazni i pola miljarde siromašnih čije će nastambe porušit da bi napravili nešto što si siromašni ne mogu priuštiti, iz takvih se poteza rađaju revolucije, državni udari i slične akcije.

Video je cista australska propaganda.Slicno amerima pokusavaju smiriti svoje gradjane ovakvim tv reportazama.Nista nije slucajno i nista se ne moze posmatrati iz jednog kuta kao sto je predstavljeno ovim videom.Pratim kinu vec godinama i npr. perac prozora u sangaju je pocetkom 2000. imao placu 15o$ a danas mu je placa 450$.Svako koga interesira izgradnja i razvoj kine ima link dolje pa nek se uvjeri sam.Kina je izuzetno spretna i dinamicna ekonomija sa megalomanijskim projektima i sa 1,4 milijarde stanovnika.

Sad nazad on topic: U clanku je Brebric napisao totalnu ne strucnu konstataciju.Opticka mreza,tj internet veza nema kapacitet nego ima propusnost(bandwith).Nema ni govora o brzini koja se reklamira u medijima i svi smo to tako lako prihvatili!A kolika ti je doma brzina neta???-glupost!!!

http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=403

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 22:45 (dasHHa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice