100-jezgreni procesori iz Tilere

poruka: 31
|
čitano: 5.594
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "100-jezgreni procesori iz Tilere".
17 godina
neaktivan

Da ti pamet stane.

7 0 hvala 0
17 godina

Bormeš.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Za kućnu upotrebu nije, ali bi zato Craysis 2 pokretalo uhhhhhhhhhhhhhhh i to na high postavkama. {#}{#}

Moj PC  
0 33 hvala 0
14 godina

ja volim.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: 100-jezgreni procesori iz Tilere
GeneralPag1997 kaže...

Za kućnu upotrebu nije, ali bi zato Craysis 2 pokretalo uhhhhhhhhhhhhhhh i to na high postavkama. {#}{#}

Jeli to šala?

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
17 godina
neaktivan

Znao sam da će odmah netko spomenut Crysis :)

26 0 hvala 0
16 godina
protjeran

S tim procesorom si bar dvije godine miran bar sto se gaminga tice...

11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još jedan igrač na području CPUa, sa perspektivnom budućnosti, ako je vjerovati natpisima. Lako moguće da će u bliskoj budućnosti ekstremna višejezgrenost CPUova istisnuti GPUove, odnosno GPU jezgre.

Ovdje je dobar primjer četiriju deseterojezgrenih procesora, za istovremenu obradu 80 niti, kod raytracinga. Kao što i lik u videu kaže, video izvođen na CPU čipu ima perspektivniju budućnost zbog velike količine jeftine RAM memorije, gdje kod GPU rješenja je video memorija malog kapaciteta i skupa.

Svakom poklopcu lonac!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije mi jasno ono o velikoj propusnosti - ako 100 jezgri dijeli svega 4 memorijska kontrolera i stroj koristi standardni RAM, nije li bolji odabir zadatka takav gdje se traži puno procesiranja, a relativno mala propusnost?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Doć ce i vise sad je sto vise jezgra to se vise mozes ku***t. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 20:18 (GeneralPag1997).
14 godina
Xanzzu kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Jeli to šala?

Sve se danas svaca ozbiljno.

16 godina

Znaci Krizu (orgigi) vrti sve na max ?! {#}

AMD FANOBY !!
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
krayzie kaže...

S tim procesorom si bar dvije godine miran bar sto se gaminga tice...

ma kakve dve godine 7-8 najmanje {#}

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
Smirite se malo s tim crysisom ovaj procesor nije za nikakav gaming .
Sve o iphone jailbreaku na http://iphone-jailbrek.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 21:18 (AFK).

2 0 hvala 0
17 godina

Koliki je takt ovakvog procesora?

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rooswelt1991 kaže...

300000..... GHz

15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

over 9000!!!

17 godina
GeneralPag1997 kaže...

Crysis koristi samo 2 jezgre, tako da ostalih 98 jezgri bi čamile...

Neznamo kako se odnosi clock to clock prema intelu/amd-u.

MKV - H.264
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 21:54 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Koga zanima: procesori TILE64, TILEPro64 i nadolazeći TILE-Gx100 koriste vlastiti VLIW instrukcijski set izveden iz MIPS seta, dok se frekvencije rada kreću od 600 do 900 MHz za TILE64 i TILEPro64, te 1,5 GHz za TILE-Gx100 (uz potrošnju od 55 W pri punom opterećenju). Pri prelasku na 28 nm proces, brzina bi mogla porasti, a potrošnja pasti.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
hvala hrx, sada tek zvuci predobro, makar ih jos jako dugo necemo vidit u kucnim kompovima, place mi se kad samo pomislim koliko programa jos uvijek koristi samo 1 jezgru...
A ako cijena bude u rangu xeona ili ne pretjerano skuplje evo ih u nasim serverima!
16 godina
GeneralPag1997 kaže...

Znam da je glupo spominjati igru na procesorima koji nemaju svrhu u vezi kućne upotrebe, te je baziran na RISC arhitekturi,

ali brate kako si to napisao Craysis 2 valjda ide Crysis 2

Sorry, ali morao sam to spomenuti grize me za oči.

17 godina

Još da se zna koliki je odnos performansi/$ u odnosu na Intel, znalo bi se konkretnije.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Našao sam nešto podataka iz 2008. godine - cijena TILE64 procesora iznosila je 435 dolara za 10000 komada, uz performanse od cca 165 GFLOPS i potrošnju od oko 20 W pri 700 MHz.

Za usporedbu, današnji Intelov procesor, 12 jezgreni Intelov i7 980X postiže oko 20 GFLOPS na 4,5 GHz, uz potrošnju preko 150 W, a košta 1000 dolara po komadu (ne znam cijenu za veće količine). 8 jezgreni Xeon X5460 postiže oko 15 GFLOPS na 3,16 GHz, potrošnja je oko 120 W, cijena oko 3500 1500 dolara po komadu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 22:42 (hrx).
16 godina
neaktivan
hrx kaže...

Našao sam nešto podataka iz 2008. godine - cijena TILE64 procesora iznosila je 435 dolara za 10000 komada, uz performanse od cca 165 GFLOPS i potrošnju od oko 20 W pri 700 MHz.

Za usporedbu, današnji Intelov procesor, 12 jezgreni Intelov i7 980X postiže oko 20 GFLOPS na 4,5 GHz, uz potrošnju preko 150 W, a košta 1000 dolara po komadu (ne znam cijenu za veće količine). 8 jezgreni Xeon X5460 postiže oko 15 GFLOPS na 3,16 GHz, potrošnja je oko 120 W, cijena oko 3500 dolara po komadu.

Pod broj 1. Ne postoji 12 jezgreni i7 980X Pod broj 2. Ovi procesori nisu usporedivi, jer nisu namjenjeni za iste zadatke. Pod broj 3. i7 980X je trenutno najaci desktop procesor i dizajniran je vise za Overclocking nego standardu desktop upotrebu. Posto sam proc nema po tom pitanju konkurenciju, cijena mu je takva kakva je upravo zbog toga.
I'll be back
16 godina
neaktivan

Bio sam u žurbi kada sam pisao brojke, pa nisam detaljno gledao - radi se o 6 jezgri + hyperthreading za i7 (identificira se kao 12 jezgri na  benchmarkovima) i dvoprocesorski sustav s Xeonima 5460 (2 x 4 jezgre, bez HT-a). Brojke se mogu uspoređivati budući da se radi o broju floating point operacija u sekundi (i tipični je način uspoređivanja različitih sustava, posebice na području znanstvenih proračuna, gdje se koriste superračunala s različitim procesorima i konfiguracijama (CPU, CPU+GPGPU sustavi, CPU+ASIC sustavi)) - namjena procesora ne igra ulogu. Moguće je napraviti sustav baziran na 16 Xeona (16 x 4 = 64 jezgri) i usporediti ga sa sustavom s jednim TILE64 procesorom, pri obradi istih podataka (npr. matematički proračuni, obrada videa) na istom operativnom sustavu (Linuxu).

Jedino moram ispraviti cijenu navedenog Xeona - cijena koju sam naveo je cijena u Australiji - u ostatku svijeta se cijena procesora kreće oko 1500 dolara (box pakiranje, OEM je upola jeftiniji). Zašto je tako, nemam pojma.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 22:47 (hrx).
17 godina
neaktivan
hrx kaže...

Za usporedbu, današnji Intelov procesor, 12 jezgreni Intelov i7 980X postiže oko 20 GFLOPS na 4,5 GHz, uz potrošnju preko 150 W, a košta 1000 dolara po komadu (ne znam cijenu za veće količine). 8 jezgreni Xeon X5460 postiže oko 15 GFLOPS na 3,16 GHz, potrošnja je oko 120 W, cijena oko 3500 1500 dolara po komadu.

Nisam provjeravao navedene podatke, ali mi je malo čudno: 10 puta bolji procesor i upola jeftiniji od Intela, a da ga već 3 godine praktično nitko ne ugrađuje nikamo? Čini mi se realnije da ili napuhuju performanse, ili imaju problema s yieldom, ili neki treći fatalni problem...

14 godina
neaktivan
Ili imaju problem sa reklamiranjem svojih proizvoda..
15 godina
neaktivan
microman kaže...
hrx kaže...

Za usporedbu, današnji Intelov procesor, 12 jezgreni Intelov i7 980X postiže oko 20 GFLOPS na 4,5 GHz, uz potrošnju preko 150 W, a košta 1000 dolara po komadu (ne znam cijenu za veće količine). 8 jezgreni Xeon X5460 postiže oko 15 GFLOPS na 3,16 GHz, potrošnja je oko 120 W, cijena oko 3500 dolara po komadu.

Pod broj 1. Ne postoji 12 jezgreni i7 980X Pod broj 2. Ovi procesori nisu usporedivi, jer nisu namjenjeni za iste zadatke. Pod broj 3. i7 980X je trenutno najaci desktop procesor i dizajniran je vise za Overclocking nego standardu desktop upotrebu. Posto sam proc nema po tom pitanju konkurenciju, cijena mu je takva kakva je upravo zbog toga.

jedna mala ispravka, core i7 990X :P {#}{#}

17 godina
neaktivan

Ako je vezano uz desktop kompjuter i dođe preko 2000, sigurno ti ne treba!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma šta ćeš s takvim procesorom..Meni je moj 2500k sasvim dovoljan i mogu igrati sve moguće igre na high postavkama., barem još 6-7 god. 

M@tooo
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice