Ja kad vidim nekog sa mobitelom od 1300€ (većinom taj netko vadi mobitel na kavi i trlja mi ga u facu) pretpostavim da je budala ili da ima par sto tisuća eura na banci i nezna što će s parama. Većinom je ovaj prvi slućaj.
Još je luđa stvar što ti isti ljudi s takvim preplaćenim mobitelima mijenjaju uređaj jednom godišnje. Trpam ih u koš s ljudima koji žive na parizeru ali uzimaju kredit za novog BMW da drugi ljudi vide kako se ima.
Da, sigurno im trebaju 8k slike koje si pošalju preko whatsapp-a koji uništi sliku, high end procestor i 12GB rama da si otvaraju vremensku prognozu i onda baterija kao slaba jer je ekran i hardware gutaju ko ludi.
Možda nešto ne kopćam, ili propuštam tonu "zabave" koje donose takvi uređaji, ali općenito uzmem nekakav random Huawei ili Xiaomi do 200 eura i gazim ga 2-3 godine. Zadnji Xiaomi trajao 6-7 godina dok mu napon baterije nije pao toliko da se gasio OS, a da sam osjetio da neka aplikacija trza/ne radi - nisam.
Kao što kaže kolega poviše, rađe si kupite 75' TV.
sve je relativno. recimo meni je neshvatljivo kako neko moze dati vise od 50€ za rucni sat, a opet izadji na ulicu i upitaj koliko bi njih dalo na sat 500€ svi ce ti dati razlicite odgovore.