'Ultrabroadband' 6G čip 10 puta brži od 5G

poruka: 12
|
čitano: 2.601
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "'Ultrabroadband' 6G čip 10 puta brži od 5G".
7 godina

Ovaj put idemo do kraja sa zaustavljanjem ovih antena koje zadiru u tradicionalne hrvatske vrijednosti i narušaaju dignitet domovinskog rata...oni koji nisu sanjali hrvatsku zajedno sa tuđinskim silama žele 6G da nam usade njihove sotonske vrijednosti u glavu...ali mi nećemo dopustiti tim jugokomunističkim ostacima i svim ostalim političkim diletantima koji ne vide istinu

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
16 1 hvala 1
9 mjeseci

I 5G je trebao biti 10x brzi od 4G pa vidimo kako je to zapravo u praksi

12 0 hvala 1
10 godina
Re: 'Ultrabroadband' 6G čip 10 puta brži od 5G
a čovječe, ovi još nisu stigli porušiti sve 5g antene, a stiže 6g :D

inače imam 5g kućni, brzina dobra 400/200 nekad malo više nekad manje, stabilno, ali latencija zna varirati, nekad je oko 20, prosjek 40, a nekad preko 100, iako je i pri lošoj latenciji brzina stabilna i velika, ali se u igrama primijeti... pa me zanima ima li tu pomaka što se tiče 6g?
inače optika je ispod 10 konstantno
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

cuj americko-kineski projekt, to mi para usi :) koliko ja znam 6g furaju kinezi. a ameri mogu staviti carine na signal ako hoce...

1 0 hvala 0
11 godina

5G kućni trenutno odličan jer je malo korisnika na otoku .. 700-800 Mbit-a na 5G routeru, ali preko CAT6 kabela dužine 40m na drugom routeru, ili direktnom spoju na PC, brzina je oko 350Mbit download što je opet super, ping je oko 23 ms što opet nije loše .. 6G će donijeti promjenjive frekvencije kao glavno poboljšanje i bitno utjecati na brzinu barem toliko koliko je 5G brži od 4G. Inače 3G od A1 radio je na oko 18Mbit-a u sezoni dok je njihov 4G radio od 0,5 - 2Mbit-a kao i prethodnih godina s tim da se hvale kako će u potpunosti isključiti 3G .. :) .. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 19:29 (W2000).

0 0 hvala 0
11 godina

Užas!!

Sada će se neki novi virus širiti deset puta brže od C-19 koj se širi 5Gom...

neg za ozbač.....vidite kakve se sve divne stvari događaju kada braća surađuju. 

Umjesto nacionalizma, internacionalizam.

Mac
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
@hcmaa, ti si ocito mrzitelj svega rvackog, jugoljubitelj i mrzitelj šalate zelene!! I samo da znas nisan ti ja da minus!! 🤣 🤣 A onom ko je,.... 🖕🖕
Brkoni
19 mjeseci
W2000
Mrezna karticu na routeru ti je vjerovatno 1GB/s
Kompjuter vjerovatno isto tako
Cat6 konektori mogu 10gb/s i kabel isto.

S jednim routerom u sredini imaš jedan hop više

Ili ti je mrezna kartica na prvom routeru u biti hub, pa se srozava broadband sa svakom novim prikopcanim uredajem ili.....

Uglavnom, nema ta prica nikakve logike koja bi objasnila takav pad u broadbandu
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 18:15 (Horst).
17 godina
Pa iči će sad nova pandemija da nam stave 6g čipove.
14 godina
Ko u onom vicu, kod mene će doći 5G nakon što se pojavi 8G.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Naravno da se moze objasniti. Radi speedtest preko chromea koji ne mjeri dobro na windowsima. Firefox nema s tim problema, a ni edge. Isto tak moze biti srot od kompa sa sporim procom i slicno. Lako moguce da mu chrome ima upaljeno prevodjenje pa radi speedtest sa google servera jer on prevodi engleski speedtest na HR pa dobis sranje kad imas proxy izmedju. Mozda mu se u trenutku testiranja updejtal windows, forza horizon (djubre to radi u pozadini bez mogucnosti nadzora, ozbiljno), neka igra na steamu i slicno. Mozda VPN ostal upaljen, mozda jebe antivirus. Milijun razloga.

Linux, Arch Linux.
14 godina
Aqualax kaže...

I 5G je trebao biti 10x brzi od 4G pa vidimo kako je to zapravo u praksi

Testirao si negdje 5G SA na mmWave-u ili si samo tu u HR isprobavao 5G NSA, koji btw. na nekim tornjevima ide i preko 2Gbit na adekvatnoj mrežnoj opremi?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice