Ne sumnjam uopće u to da se kvaliteta života u SAD-u u zadnjih 20-ak godina drastično smanjila. Nije SAD više što je bio prije 30 i (puno) više godina kada je bio san emigranata. Evo meni se bio ujo vratio iz San Josea nakon 15-ak godina života tamo. Pada značajno kvaliteta života u nekoć "zemlji iz snova". Nedavno mi je bio jedan kolega poslom u SAD-u na skoro 2 tjedna. Zaletio se i do Las Vegasa i sve to lijepo izgleda, bliješti, sve extra djeluje... Ali ono što je u njegovim očima bilo jako loše je hrana i ta činjenica koliko se u biti Amerikanci nekvalitetno hrane. I to koliko im je puno prisutno šećera u hrani i piću. Nije onda niti čudno da su pretili s obzirom kako se hrane.
Ukrajinci katapultiraju "dabrove" na ruske ciljeve
- poruka: 212
- |
- čitano: 20.068
- |
- moderatori:
vincimus
Pretili su poput nas, svejedno u prosjeku sedam godina žive duže od Rusa i to po statistici prije rata.
Ne bi živio ni u SAD-u, a još puno manje u autokratskoj Rusiji.
Ajde da sumiramo. Rusija je autokratska diktatura agresivno-imperijalnih apetita. Kao takva napala je nezavisnu, međunarodno priznatu demokratsku državu Ukrajinu i pri tom se gadno zajebala. Sad imamo ovo sranje na tlu Europe, radi malog piše malog, a wannabe velikog diktatora.
Ujedno imamo i forumaše koji iz nepoznatog razloga brane tu terorističku agresiju i malog diktatora.
Eto..kraj.
Motaj kablove.
Pravoslavna braća izbjegavaju Rusiju, osim ako nisu ubojice ili ratni zločinici. A mi na forumu tu imamo 10ak koji bi rado tamo živjeli
Zasto lazes?
Ne bi živio ni u SAD-u, a još puno manje u autokratskoj Rusiji.
Ajde da sumiramo. Rusija je autokratska diktatura agresivno-imperijalnih apetita. Kao takva napala je nezavisnu, međunarodno priznatu demokratsku državu Ukrajinu i pri tom se gadno zajebala. Sad imamo ovo sranje na tlu Europe, radi malog piše malog, a wannabe velikog diktatora.
Ujedno imamo i forumaše koji iz nepoznatog razloga brane tu terorističku agresiju i malog diktatora.
Eto..kraj.
Motaj kablove.
Tko brani "brane tu terorističku agresiju i malog diktatora"?
Zasto lazes?
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Sad imamo ovo sranje na tlu Europe, radi malog piše malog, a wannabe velikog diktatora.
Zasto lazes?
kako ti znaš da mu nije mali, ha?
Izgleda da zna
U 2024. godini, ukupno je oko 209.000 ljudi dobilo rusko državljanstvo (tj. postali su „novi Rusi“).
Od toga je 3.344 bilo Amerikanaca.
četri puta manje nego što je usa dodjelila državljanstva prošle godine...ako se nekome da nek izdraži koliko je rusa emigriralo zadnjih pedeset godina u USA
četri puta manje nego što je usa dodjelila državljanstva prošle godine...ako se nekome da nek izdraži koliko je rusa emigriralo zadnjih pedeset godina u USA
During the Russo-Ukrainian war (2022–present) since February 2022, more than 300,000 Russian citizens and residents are estimated to have left Russia by mid-March 2022, at least 500,000 by the end of August 2022,[not verified in body] and an additional 400,000[1] by early October, for a total of approximately 900,000.
300.000
500.000
400.000
----------
900.000 ukupno pobjeglo samo tijekom 2022. godine...
također, ono što je kolega prešutio, a bode u oči...
Passport Issuance: 209,000 Russian passports were granted in 2024, a nearly 45% decrease from 2023.
EDIT
za usporedbu s rusijom, stavit ćemo nove građane u njemačkoj
Germany saw a record number of naturalizations in 2024, with 291,955 individuals becoming German citizens.
dakle, zemlja koja je 50 puta veća i ima blizu dvostruko više stanovnika nemere prebacit njemačku u broju doseljenika... a di je tek ostatak europe
Također ti amerikanci koji su doselili, pitanje koliko je njih porijeklom rusa.
Puno, ali nedavno sam čitao članak da je najbolja stvar koju je Putin napravio da je otvorio
granicu (za razliku od Ukrajine) kad je rat počeo. Prozapadna ekipa koja je prva pobjegla
očekivali su doček raširenih ruku, ali dočekala ih je takva rusofobija da ih se 98% vratilo
u Rusiju i sad su najveći nacionalisti
Znači onih 900k koje je picajzla spomenuo su skoro svi ponovo u Rusiji
Ili su otkrili da na zapadu treba raditi
Jbte, čime se vi ljudi bavite na brdovitom Balkanu...
Puno, ali nedavno sam čitao članak da je najbolja stvar koju je Putin napravio da je otvorio
granicu (za razliku od Ukrajine) kad je rat počeo. Prozapadna ekipa koja je prva pobjegla
očekivali su doček raširenih ruku, ali dočekala ih je takva rusofobija da ih se 98% vratilo
Znam desetine Rusa koji su "pobjegli" trbuhom za kruhom iz Rusije, ne samo da nema povratka nego nisu posjetili Rusiju od jeseni 2022. kad je krenula ona prva mobilizacija.
I nije im lako ni van ni u Rusiji. Vani su Rusi, mnogi ih gledaju kao putinovce, Rusi u Rusiji ih gledaju kao izdajice, čak na nivou roditelja i bliže rodbine.
Sava je granica Balkana, a ja sam zapadno od rijeke Save.
Sava je granica Balkana, a ja sam zapadno od rijeke Save.
nije, južno od "Esplanade" počinje Balkan, ali...
kako reče jedan moj kolega, balkanizam je '90 već uspješno desantirao i kod Gotteborga...
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Sad imamo ovo sranje na tlu Europe, radi malog piše malog, a wannabe velikog diktatora.
Zasto lazes?
Izgleda da zna
Zasto lazete?
ne znam otkud vadiš takve informacije, valjda iz dupeta jer bi volio da je tako
Estimates vary, but roughly 15-45% of Russians who left the country after the 2022 invasion have since returned, with some sources citing figures like 40-45% of a total 1.1 million who fled. The reasons for return include difficulties with renewing visas, discrimination abroad, and family matters, with returnees helping to boost the Russian economy.
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Zasto lazes?
Izgleda da zna
Zasto lazete?
Da bi ti imao kaj pitati 🤣
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Zasto lazes?
Izgleda da zna
Zasto lazete?
Zasto ne odgovoris na tako jednostavno pitanje?
ne znam otkud vadiš takve informacije, valjda iz dupeta jer bi volio da je tako
Estimates vary, but roughly 15-45% of Russians who left the country after the 2022 invasion have since returned, with some sources citing figures like 40-45% of a total 1.1 million who fled. The reasons for return include difficulties with renewing visas, discrimination abroad, and family matters, with returnees helping to boost the Russian economy.
To je stara, informacija, iz 2023:
https://www.opendemocracy.net/en/odr/russia-relocation-emigration-return-reasons/
već tu ih se vratilo pola. Par Rusa koje znam iz online videoigara kažu da su znali dosta ljudi koji su otišli,
a da sad ne znaju nikoga ko se nije vratio. Znam da nije baš znanstvena metoda, a moguće i da su svi
s kojima sam chatao FSB agenti zaduženi za propagandu...al isto tako moguće i da si ti citirao
propagandni članak
Realno, gledajući u postotcima, naša "Minken bojna" je bila veća od ruske
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Zasto lazes?
Izgleda da zna
Zasto lazete?
Koje jednostavno pitanje?
Odgovorio sam ti ali ti ništa ne čitaš
Bilo bi usporedivo da ih se gazi ko Vukovar.
https://www.opendemocracy.net/en/odr/russia-relocation-emigration-return-reasons/
već tu ih se vratilo pola. Par Rusa koje znam iz online videoigara kažu da su znali dosta ljudi koji su otišli,
a da sad ne znaju nikoga ko se nije vratio. Znam da nije baš znanstvena metoda, a moguće i da su svi
s kojima sam chatao FSB agenti zaduženi za propagandu...al isto tako moguće i da si ti citirao
propagandni članak
nije to nikakva stara informacija nego zadnje ažurirane informacije
evo još jedan izvor - link
i kako ono što linkaš potvrđuje tvoje navode?
stranica navodi ruske izvore i čak i ti izvori kažu ovo (citirano iz članka):
Last month, the Russian authorities claimed that 50% of Russian citizens who left the country at the start of the war have now returned. But no one knows for sure how many people have come back.
kako je to u skladu s tvojim tvrdnjama da su se svi vratili?
Zabavno je
Čekamo tvoju istinu
Zasto lazes?
Izgleda da zna
Zasto lazete?
Koje jednostavno pitanje?
Odgovorio sam ti ali ti ništa ne čitaš
Zasto lazes?
Obozavam kad prozoves lazove da lazu pa sutnja. Ostao bez rijeci?
p.s. sad cekam da se lazov uvrijedi kada jeprozvan kao lavzov pa da pocne plakati i traziti zastitu
Zaštitu od koga 🤣 pa ti si zabavan tip, samo nastavi. Da nema takvih forum bi umro.
Nisi odgovorio na pitanje, gdje bi radije živio da moraš birati između USA i Rusije?
propagandni članak
nije to nikakva stara informacija nego zadnje ažurirane informacije
evo još jedan izvor - link
i kako ono što linkaš potvrđuje tvoje navode?
stranica navodi ruske izvore i čak i ti izvori kažu ovo (citirano iz članka):
Last month, the Russian authorities claimed that 50% of Russian citizens who left the country at the start of the war have now returned. But no one knows for sure how many people have come back.
kako je to u skladu s tvojim tvrdnjama da su se svi vratili?
lako...tvrdnja je iz 2023, a sad je skoro 2026, a čitavo vrijeme više ljudi se vraća nego što odlazi