Sve super prošlo osim zvuka. Naime nisam više imal bass-a, ali reinstal drivera je sve riješil.
Travanjska nadogradnja Windowsa 10 ne želi vam se
- poruka: 189
- |
- čitano: 64.578
- |
- moderatori:
vincimus
Verzija 1803, međuverzija 17134.5
Jel to neko beta ažuriranje ili stabilno?
Ali na netu savjetuju da nikako ne brišemo nekim Third-party softwerom niti da mijenjamo drive letters jer je to sistemska particija za oporavak i važno je za bootanje sistema.
Disk Management je first-party program, a ta particija je inače "skrivena", odnosno nije joj dodijeljena slovčana oznaka. I ja imam takvu particiju, na njoj je mapa Recovery. Samo što je ja nemam u Exploreru jer joj nije dodijeljena slovčana oznaka.
https://support.microsoft.com/en-sg/help/555622/how-to-remove-the-low-disk-space-warning
Al to ti je pokušaj skrivanja, ali ne i rješavanja problema. Nema razloga da recovery particija bude vidljiva u Exploreru.
ne mogu. nema veze.
kad kliknem desnim klikom izbaci samo opciju "Pomoć"
Hvala svejedno
Preko diskpart komande (u CMD) ukloni slovo od te particije i ona će nestati iz This PC. Trenutno sam na mobitelu, pa ti ne mogu dati točan postupak kako se to radi.
Drugo rješenje je da čekaš Patch Tuesday (8.5.) i nadaš se da su taj problem riješili.
Meni javlja grešku 0xc1900200 već mjesec ipo dana. Nisam dovoljno informatički pismen da troubleshootam ovaj problem. Uglavnom svaki dan skine update i onda javi da ne može ga instalirati.
I što želiš, da ti mi ovdje googlamo hexadecimalnu grešku?
glupost
postoji na win supportu točno objašnjenje te pogreške.
prošlo bez problema
Nakon dugo vremena Update prošao bez problema.
Iako ga Windows Update nije odmah "pronašao", minutu kasnije je ponudio Restart za koji sam našao vremena.
Install prošao relativno brzo (5-10 minuta) i NAPOKON nakon instalacije sve uredno radi.
nVidia driveri rade; driveri zvučne rade; nije restorao Settinge na Default ali naravno, Custom DPI je pohebao no ipak sam znao da će se to dogoditi pa sam morao izdvojiti minutu da bi to poriktao.
Ovaj Update ipak dobiva Thumbs Up!
Evo i kod mene sve prošlo bez problema. Još sam u šoku... 😂
jel windows slika sa MS servera uvijek ima zadnji update?
Kod mene je također updated prošao bez problemam,dali smijem izbrisati windows.old datoteku?
Još uvijek stoji na 87%. Ako do 22h ne završi nadogradnja, prekidam proces i idem probat nadogradit preko WU. Ovo stvarno nema smisla jer se ažurira od 11h. Da mi je vidjeti što ovaj Dism radi više...
Je li ti nadogradnja prošla ili se još uvijek hrva s tvojim kompom?
Ako ti sve radi i želiš je obrisati, možeš s Disk Cleanup-om ili Storage Sense-om. Windows.old mapa bi ti se trebala obrisati sama od sebe nakon 10 dana.
Uspješno završila prije nekih pola sata. Za sada sve radi odlično, nisam naišao ni na najmanji problemčić.
Kod mene je također updated prošao bez problemam,dali smijem izbrisati windows.old datoteku?
Nemoj! Kao što su kolege već rekli, Start > upiši Disk Cleanup > OK > gumb Clean up system files > OK > kvačica na Previous Windows installation(s) > OK.
Ako tko ima problema s instalacijom, neka se javi na PM na Sysnativeu ili ovdje. Bavim se troubleshootingom ovakvih stvari (WU, SFC, SURT, OS upgrade problemi) već godinu dana. Završio Windows Update Academy u trajanju od godinu dana i znam koliko pakleni mogu biti.
Uspješno završila prije nekih pola sata. Za sada sve radi odlično, nisam naišao ni na najmanji problemčić.
Provjerio si si u kakvom ti je stanju disk? S chkdsk-om i SMART podacima?
Mada, teško će biti utvrditi što ti je toliko usporilo instalaciju. Možda čak neki softver, možda neki driver...
Misliš? LOL Vjerojatno ti je onda radio kopije tih "osobnih datoteka"...
Osobno nikad ne koristim tu "sistemsku" mapu za download, nego uvijek imam jednu ili više, u pravilu na nesistemskom disku.
Moguće. Sad malo gledam po windows.old mapi i u njoj nema Downloads mapa niti tih velikih datoteka. Sve su u trenutnoj Downloads mapi, onda su Windowsi najvjerovatnije kopirali ili premještali svu 131 gigu. 😁
Sad radim sfc /scannow, i onda sam miran - do slijedeće veće nadogradnje.
* * *
Osobno nikad ne koristim tu "sistemsku" mapu za download, nego uvijek imam jednu ili više, u pravilu na nesistemskom disku.
Jee.. tako se to radi.
J:\Download
Na poslovnom laptopu mi se još nije pojavila opcija sa updateom, čekati ću krajnji rok (do 8.) da se u međuvremenu prijave i ispeglaju potencijalni problemi . U međuvremenu, na privatnom laptopu i dalje njegujem romansu sa win 7
Bio na odmoru, došao kući oko 7 veceras. Oko 8 upalio komp - check for updates, evo upravo sve zavrsilo (download, restart, proces nadodradnje, par rastarta, logon screen, desktop). Sve radi k'o bombona.
Ps. ispraznio sam mapu downloads, tj. premjestio koji stotinjak GB na drugu particiju prije prvog restarta)
Nije da ne vjerujem, no nisu mi jasni toliki problemi kod ljudi!
Da nije tragično, bilo bi smiješno
- spameru nijedan.. -ubuntu? :))
da smiješno, kad juzeri pomisle .. da je nešto bitno drugačije..
Pogledah ovo i pomislim hvala boze sta koristim Mac OS, tamo skoro ni neznas da odradi update
lol ne znam ni ja na windowsima da mi odrađuje update-ove, druga je stvar što microsoft nudi opciju manualnog update-anja za nestrpljive ,pa se može zakomplicirati
Hm, znaci svi ostali su budale pa nezanju podesiti da im win odradi update, da ne komplicira i ne prekine ih u poslu ?
Gdje je moj homegroup? :(
Kako sad da dijelim foldere i fileove u lokalnoj mreži između PC-ova, ili još važnije - sa android telefonom (što sam do sada radio kroz homegroup, a koristeći ES File explorer koji je bio odličan za dijeljenje između androida i windowsa)
EDIT - uspio podijeliti sa android telefonom kroz ES File explorer (a samim tim i ostalim PC-evima na istoj mreži) dijeljenjem sa "everyone" foldera koji sam želio dijeliti.
Maca popapala!
Kako sad da dijelim foldere i fileove u lokalnoj mreži između PC-ova,
Folder šeraš tako da odeš na Properties > Sharing > pa klikneš na gumb Share ili Advanced Sharing i dalje ćeš se valjda snaći. Nisam 100% siguran, ali mislim da za spajanje na računalo s Windowisma 10 moraš se ulogirati s korisničkim računom koji ima definiranu lozinku. Ja sam si napravio korisnički račun Mreza kojem je namjena samo to - da se s drugim računalom ili uređajima mogu spojiti na svoje, a da im ujedno ograničim prava pristupa (kod dijeljenja datoteka odredim da ih korisnik s tim korisničkim računom može samo čitati). Moguće napravim tutorijal za to za koji dan...
ili još važnije - sa android telefonom (što sam do sada radio kroz homegroup, a koristeći ES File explorer koji je bio odličan za dijeljenje između androida i windowsa)
I dalje ćeš se moći spojiti (vjerojatno na isti način), jer Windowsi Androidu dijele datoteke preko SMB protokola.
Maca popapala!
Kako sad da dijelim foldere i fileove u lokalnoj mreži između PC-ova,
Folder šeraš tako da odeš na Properties > Sharing > pa klikneš na gumb Share ili Advanced Sharing i dalje ćeš se valjda snaći. Nisam 100% siguran, ali mislim da za spajanje na računalo s Windowisma 10 moraš se ulogirati s korisničkim računom koji ima definiranu lozinku. Ja sam si napravio korisnički račun Mreza kojem je namjena samo to - da se s drugim računalom ili uređajima mogu spojiti na svoje, a da im ujedno ograničim prava pristupa (kod dijeljenja datoteka odredim da ih korisnik s tim korisničkim računom može samo čitati). Moguće napravim tutorijal za to za koji dan...
ili još važnije - sa android telefonom (što sam do sada radio kroz homegroup, a koristeći ES File explorer koji je bio odličan za dijeljenje između androida i windowsa)
I dalje ćeš se moći spojiti (vjerojatno na isti način), jer Windowsi Androidu dijele datoteke preko SMB protokola.
Hvala, već sam uspio. Radi kao i prije, samo što više ne postoji homegroup (koji je, btw, bio super i za manje iskusne korisnike)
Dobro je što kao čitatelji BUG imamo tutorial sa strane Bakse, ako neke stvari krenu krivom smjeru prilikom instalacije.
Korisnici OS koji pljuju po Win postali su previše komotni. Nitko nema strpljenja odraditi ono što treba, malo istraživati, pomučiti se...to su čari kompjuteraštva. Kao nekad, tako i sada.
Onaj osjećaj kada ukrotiš zvjeru, taj stroj koji nama ljudima sadašnjica omogućuje tolike blagodati.
Najlakše je oplesti po Microsoftu, to ne valja, bla, bla,....Pa, pređi na Linuxu. Imaš izbor. Ljudi(-neki) su postali previše servilni, te bi sve na gotovo.
Nitko se ne želi sjetiti onoga vremena provedenih na kompu na kojem se vrte Win, kada sve šljaka kao švicarski sat.
Nisam jooš pokrenuo nadogradnju, čeka vikend kada bum imal kvalitetnog vremena za to. Ali, i da dođe do problema ne ljutim se nimalo na B. Gates i MS, jer da nemam njih, suvremeno kompjuteraštvo ne bilo ono što je danas.