Toplinski val može biti poguban i za pse u automob

poruka: 22
|
čitano: 5.287
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Toplinski val može biti poguban i za pse u automob".
16 godina

Toplinski val može biti poguban i za pse u automobilima

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

15 0 hvala 0
11 godina

Pas je član neke familije, te i tako treba biti tretiran. Ljudi nisu svjesni životinjski prava. Velika Britanija je tu mnogo stoljeća ispred Balkana. Mislim na svjesnost vezana za životinjska prava.

Nekada su ljudi tukli svoje žene, pa djecu, te životinje tretirali kako su ih tretirali. Životinjama, pogotovi psima treba pružiti dostojanstvo. 

Nadalje, ljudi drže životinje u groznim uvjetima na lancu, ispred trgovine, dok oni obavaljaju šoping itd. A, i životinje ne smiju svagdje ulaziti. Što je pogrešno.

Gdje ljudi tu i njihovi psi.

dzg
Moj PC  
3 7 hvala 0
7 godina

Britansko istraživanje pokazuje kako psi zatvoreni u vrućim automobilima mogu uginuti u roku od 20 minuta

Logično pitanje, kako znaju da pas ugine u roku 20 minuta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 13:46 (gpd).

6 0 hvala 0
4 godine
Re: Toplinski val može biti poguban i za pse u aut
gpd kaže...

合気道 五段 Smrt komunističkim fašistima. Sloboda ukrajinskom narodu
15 godina
gpd kaže...

Britansko istraživanje pokazuje kako psi zatvoreni u vrućim automobilima mogu uginuti u roku od 20 minuta

Štopaju...

15 godina
Punti kaže...
gpd kaže...

Štopaju...

a ako u 20:01 maše repekom, sprže ga bacačem plamena....

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 14:04 (Stric_Jura).
6 tjedana
protjeran
syncmaster245b kaže...

Toplinski val može biti poguban i za pse u automobilima

Ali ne i za vruće pse u automobilima. 

gpd kaže...

Već je nekoliko pasa zvalo hitnu pomoć, nakon 19 minuta, i zadnje šta su rekli bilo je: woofće

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 8:07 (Impuls).
14 godina

Pogotovo još ako je husky, samoyed ili neki drugi polarni pes s kojima je Amundsen osvajao južni pol, a koji su sad u modi po mediteranu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 9:12 (ante_etna).

3 0 hvala 1
6 godina
gpd kaže...

Ekstrapolacija na temelju svih povezanih već ranije znanih faktora i bez empirijskih istraživanja čini čuda.
Na primjer, kako se zna da će ljudsko tijelo biti zdrobljeno na dnu Marijanske Brazde?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 8:30 (Al Crane).
6 tjedana
protjeran

Tako da nazoveš Marijana i pitaš ga ima li zdrobljenih nesretnika u njegovoj brazdi? A šta ako nešto zaštiti ta ljudska tijela, pa im se ništa ne dogodi? Svako pravilo ima iznimku. 

14 godina

Cameron je bio s podmornicom na dnu Marijanske brazde i vidio je Chuck Norrisa kako roni na dah.

9 0 hvala 0
6 godina

jezušmarija 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
6 tjedana
protjeran

Jeli vidio Marijansku brazdu kako se drobi i utapa u Chucku Norrisu? 

8 mjeseci
PzKpfw kaže...

Nadalje, ljudi drže životinje u groznim uvjetima na lancu, ispred trgovine, dok oni obavaljaju šoping itd. A, i životinje ne smiju svagdje ulaziti. Što je pogrešno.

Slažem se, samo moraju počistiti za njima bilo pišaku bilo izmet..

6 godina
Novice kaže...
PzKpfw kaže...

Slažem se, samo moraju počistiti za njima bilo pišaku bilo izmet..

Pa nemreš vodat psa kroz supermarket ili bolnicu, sto mu gromova i jelenskih mu rogova...

11 godina

Hm, pa može pas svuda. Ako može tzv. čovjek, zkj ne i pas? Pa, psi i mačke pogotovo imaju mnogo bolju higijenu, nego neki ljudi.

Za vrijeme epidemije C-19, morali smo ljude učiti da peru ruke prije obroka i poslije WC-a.

dzg
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Ne, ne može. Odakle uopće ideja da su ljudi i životinje isti? Čemu izjednačavanje ljudi i pasa npr.? Ja, primjerice, puno volim mačke i imam 2 (draže su mi od pasa priznajem, ali drag mi je pas, nije da ih ne volim), ali ne pada mi na pamet da se mački obraćam sa mucice, dušo ili joj tu nešto tepam  i da je doživljavam kao biće ravnopravno čovjeku. Doživljavam je kao ono što je - životinja. Doduše, jako umiljata i dobra, privržena (posebno ova ženka, tzv. kornjačevina je, odnosno ima tu dlaku) životinja, ali je životinja i ne može imati prava kao čovjek jer mačka to nije. Ili bilo koja druga životinja - nije čovjek.

Kada ti je potrebna bilo kakva pomoć - tko će ti je pružiti? Životinja ili čovjek? Ako ti je slabo, tko će ti dati najobičniju čašu vode, a da ne govorim nešto i više ako treba nemoćnoj osobi? Ako ti treba pomoć u poslu, hoće ti životinja "dati ruku" i pomoći ti nešto odraditi? Hoćeš se životinji obratiti za savjet oko bilo čega, ako ti treba? Nećeš. Za sve to i više ti treba tvoja vrsta - čovjek.

Ovo je inače meni jako interesantna tema, jer tu redovito "susrećem" ljude koji imaju više empatije za životinje i traže prava za njih, a s druge pak strane, recimo, jako su skloni (ti isti) relativizirati temu abortusa i nešto što će biti čovjek samo tako odbaciti. Jer je nerazvijeno ili nedovoljno razvijeno, pa je nebitno. I većinom su jako liberalni i lijevog su političkog i svjetonazorskog opredjeljenja. Fascinantno mi je to poimanje prava i ta tema moralnosti i osjećaja za bića oko sebe. U biti, to je devijacija (i uvjeren sam, produkt današnjeg relativno lagodnog života i dokonosti, ali i to se u zadnje vrijeme mijenja, vidimo) i posebno je uzela maha u današnjem modernom i razvijenom društvu.

16 godina

-pas vodić, može.. ostali ne odnosno zabranjeno ako nije izričito dozvoljeno.

-'izjednačavanje' ljudi-pasa? .. ni psi nisu isti-jednaki, ni po karakteru, opasnosti ali važnije ni po treniranoj specijalizaciji-disciplini-namjeni.. i kao sve ostalo, ima nas-njih-svakakvih :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 19:22 (ihush).

1 0 hvala 0
16 godina

Pas-vodič je iznimka. Sve više ljudi ima pse kao ljubimce i kako bi bilo da se bezrazložno uvode psi u trgovine ili nekakve ustanove. 

16 godina
Izzy kaže...

Kada ti je potrebna bilo kakva pomoć - tko će ti je pružiti? Životinja ili čovjek? 

Možda čak prije nego čovjek.Utrenirane ne treba ni spominjat.

https://www.youtube.com/shorts/jOfrjAxuY8Y?feature=share

https://www.youtube.com/shorts/PP1JQuG_MhY?feature=share

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 20:50 (dery).
8 mjeseci
Izzy kaže...

Ne, ne može. Odakle uopće ideja da su ljudi i životinje isti? Čemu izjednačavanje ljudi i pasa npr.? Ja, primjerice, puno volim mačke i imam 2 (draže su mi od pasa priznajem, ali drag mi je pas, nije da ih ne volim), ali ne pada mi na pamet da se mački obraćam sa mucice, dušo ili joj tu nešto tepam  i da je doživljavam kao biće ravnopravno čovjeku. Doživljavam je kao ono što je - životinja. Doduše, jako umiljata i dobra, privržena (posebno ova ženka, tzv. kornjačevina je, odnosno ima tu dlaku) životinja, ali je životinja i ne može imati prava kao čovjek jer mačka to nije. Ili bilo koja druga životinja - nije čovjek.

Kada ti je potrebna bilo kakva pomoć - tko će ti je pružiti? Životinja ili čovjek? Ako ti je slabo, tko će ti dati najobičniju čašu vode, a da ne govorim nešto i više ako treba nemoćnoj osobi? Ako ti treba pomoć u poslu, hoće ti životinja "dati ruku" i pomoći ti nešto odraditi? Hoćeš se životinji obratiti za savjet oko bilo čega, ako ti treba? Nećeš. Za sve to i više ti treba tvoja vrsta - čovjek.

Ovo je inače meni jako interesantna tema, jer tu redovito "susrećem" ljude koji imaju više empatije za životinje i traže prava za njih, a s druge pak strane, recimo, jako su skloni (ti isti) relativizirati temu abortusa i nešto što će biti čovjek samo tako odbaciti. Jer je nerazvijeno ili nedovoljno razvijeno, pa je nebitno. I većinom su jako liberalni i lijevog su političkog i svjetonazorskog opredjeljenja. Fascinantno mi je to poimanje prava i ta tema moralnosti i osjećaja za bića oko sebe. U biti, to je devijacija (i uvjeren sam, produkt današnjeg relativno lagodnog života i dokonosti, ali i to se u zadnje vrijeme mijenja, vidimo) i posebno je uzela maha u današnjem modernom i razvijenom društvu.

Abortus je stvar prava žene na korištenje svog tijela.

11 godina

@Izzy

Za aboruts nisam upućen. Al' to je stvar ženske slobode i ne volim kada svi ostali zadiru u prava žene. Kao eutanazija. Velike su to teme, al ti ja nisam baš neki sugovornik za iste.

Mada se mogu složiti da je to civilizacijska stećevina. Zato jesam za abortus i eutanaziju.

Ljudi imaju svoja prava, te braneći životinjska prava, nitko ljudima ne spore da mogu raditi, imati slobodu, biti što žele itd.

Gle, znam jednu veterinarku, ...njoj su psi kao ljudi. Po cijele dane je u svojoj ambulanti, te pomaže maca, psima, zečevima,....jako dobar čovjek kako prema životinjama, tako i prema ljudima.

Pasi daju puno više, nego neki ljudi. Okruži se dobrim ljudima oko sebe, te se ponekom životinjom. Svi smo dio jednog čopora.

dzg
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice