TomTom je predvodio europsko tržište softvera za n

poruka: 11
|
čitano: 2.080
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TomTom je predvodio europsko tržište softvera za n".
16 godina

Ja bi rekao da je Google Maps prvi na tržištu.

Imam u autu navigaciju koja je došla s njim, ali svejedno koristim Google Maps.

Kao prvo, stalno se updatea, i kao drugo ima live informacije o prometu.

0 1 hvala 0
13 godina
Re: TomTom je predvodio europsko tržište softvera

Očito nisi uopće čitao članak. Riječ je o navigacijskim sustavima koji dolaze ugrađeni u auto. Google Maps ne dolazi ugrađen u auto, već se koristi kroz Android Auto ili Apple CarPlay.

5 tjedana

Model sa slike je top ponuda TomTom navigacija.

0 0 hvala 0
12 godina
TibzzX kaže...

Očito nisi uopće čitao članak. Riječ je o navigacijskim sustavima koji dolaze ugrađeni u auto. Google Maps ne dolazi ugrađen u auto, već se koristi kroz Android Auto ili Apple CarPlay.

niti ja nisam citao clanak, jer lazu :)

google maps, apple maps, waze, pa tek ostali....

13 godina

Nitko ne laže, nego ste ti i kolega nesposobni uključit sposobnost razmišljanja na desetak sekundi. Ponavljam, članak je o ugrađenim navigacijskim sustavima, ako ti i dalje nije jasno, mislim da ti nema pomoći.

16 godina

Kod mene je integrirana navigacija u auto TomTom, auto ispod haube vrti Android i TomTom apk (koliko vidim na SD kartici).

A sada da li zastupljenost znači kvalitetu... ne bih rekao, sygic iz starih vremena mi je bio puno bolji, i responzivniji od TomTom-a. Ovi su se jednostavno uguzili u te sustave i vegetiraju. Imam podosta zamjerki na nove "feature" koje su uveli, a koje ne možeš isključiti. Od toga auto koji je kupljen u HR u salonu dolazi sa navigacijom koja nema HR kao govor (nije da mi treba, ali ako ih tu prodajete...) do toga da je jedan update dodao izgovaranje naziva ulica što kada se vozimo kod nas zvuči kao klingonci koji se svađaju...

Slijedeći auto, ako ću moći birati, neće imati to sranje...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
TibzzX kaže...

Da, govori se o sustavima koji dolaze ugrađeni u auto, ali kakve to veze ima? Većina ljudi i dalje koriste Google/Apple maps u automobilu, bilo na mobitelu ili nekoy verziji car playa/android auto.

Jedini razlog što se specifično navode ugrađene navigacije, je da postoci udjela tržišta ne budu smiješni.

S obzirom da 90% tržišta zauzimaju Google/Apple/Waze maps, onda bi se hvalili da je Tom Tom vodeći sa 1.5% udjela, Joynext sa 1.2%, pa Elektrobit sa 1.2% itd.

6 godina
Sasoon kaže...
TibzzX kaže...

Da, govori se o sustavima koji dolaze ugrađeni u auto, ali kakve to veze ima? Većina ljudi i dalje koriste Google/Apple maps u automobilu, bilo na mobitelu ili nekoy verziji car playa/android auto.

Jedini razlog što se specifično navode ugrađene navigacije, je da postoci udjela tržišta ne budu smiješni.

S obzirom da 90% tržišta zauzimaju Google/Apple/Waze maps, onda bi se hvalili da je Tom Tom vodeći sa 1.5% udjela, Joynext sa 1.2%, pa Elektrobit sa 1.2% itd.

Definicija ovog tržišta je navigacijski softver za infotainment  ugrađen u automobilu.

Tu se ne ubrajaju mobiteli, Garmin pametni satovi, brodska navigacija, jer nisu infotainment koji je ugrađen u automobile.

dakle gleda se samo automobilska industrija, infotainment sustavi, i softver navigacije za infotainment sustave, u europi.

u nekim drugim tržištima i kontinentima stanje je drugačije, ali eto ne govori se o njima nego o ovome.

Drugo je pitanje, što je bolje koristiti za navigaciju u automobilu : infotainment, mobitel, tablet, garmin, HUD, nešto treće ili ništa.

možemo i o tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 12:43 (gpd).
16 godina
Solo761 kaže...

Kod mene je integrirana navigacija u auto TomTom, auto ispod haube vrti Android i TomTom apk (koliko vidim na SD kartici).

A sada da li zastupljenost znači kvalitetu... ne bih rekao, sygic iz starih vremena mi je bio puno bolji, i responzivniji od TomTom-a. Ovi su se jednostavno uguzili u te sustave i vegetiraju. Imam podosta zamjerki na nove "feature" koje su uveli, a koje ne možeš isključiti. Od toga auto koji je kupljen u HR u salonu dolazi sa navigacijom koja nema HR kao govor (nije da mi treba, ali ako ih tu prodajete...) do toga da je jedan update dodao izgovaranje naziva ulica što kada se vozimo kod nas zvuči kao klingonci koji se svađaju...

I meni je ugrađeni sistem loš, spor je i cijeli UI je nikakav. Prije par godina sam pitao u servisu da li se mogu karte updateati, i kažu može, a update košta 2000kn LOL 😂.

15 godina

OK, a koje navigacije dolaze u novim Renault/Volvo infotainmentima ako su Google bazirani ?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sasoon kaže...
Solo761 kaže...

I meni je ugrađeni sistem loš, spor je i cijeli UI je nikakav. Prije par godina sam pitao u servisu da li se mogu karte updateati, i kažu može, a update košta 2000kn LOL 😂.

Kod je Kia, srećom update nije problem. Ima aplikacija na kompu, za Hyundai i Kiu, gdje samo odabereš auto i skine ti najnoviju aplikaciju i karte pa to samo prekopiram na SD karticu i tutnem u auto. Update-a i software od infotaintment sustava i naviguaciju.

No do sada ne bih rekao da mi je nešto u tim update-ima rezultiralo boljim korisničkim iskustvom, a karte su ionako stare cca godinu dana u trenutku release-a 😬

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice