I što se čude?
Neka ukinu regionalna ograničenja streaming servisa pa ljudi neće piratizirati
I što se čude?
Piratstvo je odraz uspješnog i popularnog sadržaja. Disney+ raste nevjerojatnom brzinom, trenutno imaju preko 130 milijuna pretplatnika. Ako nastave ovako rasti, mogli bi kroz 2 godine prestići čak i Netflix.
Kad bi svi streaming servisi se udružili međusobno za neku fer cijenu glede pretplate, i kad bi postigli međusobno dogovor da dijele profit na temelju šta korisnici gledaju, nebi se toliko ni piratiziralo.
A s druge strane, torrent neće nikad izginuti.
Pa nije ilegalno otvarati torrent stranice. Nisu morali skidati seriju da dođu do statistike..
vjerojatno je uzrok u tome što još nije izumljen beskar za plaćanje.
Ne znam kakva je situacija kod vas tamo u Outer Rim regiji u koju spada Hrvatska, ali kod nas koji smo bliže središtu galaksije ne prihvaćaju beskar u svakom dućanu. Republički credit prihvaćaju svi, ali on je jako oslabio otkako je Imperija pala. Mi koji se bavimo majnanjem štednju držimo u Beskarcoin-u, Azuritecoin-u i Wookiecoin-u.
Šta je dobro na Netflixu? Kruna, Dain gambit.. ne mogu da se sjetim više. Da ne govorim o silnim serijama koje su kupili od manjih TV kuća i iste uništile.
Sa druge strane Netflix će morati još više da odšnjira kesu, jer Disney+ sada ima Marvela + NAT GEO i još nešto... Mandolorioan samo kada se sjetim prve Sezone.. evo druga čeka čim završim ovu Mračnu Građu.
HBO ima produkciju da glava boli: Černobil, Game of Thrones, evo sada gledam His Dark Materials... i što je najvažnije aktivirao rodieljima Netflix i tata kao veliki ljubitelj 007 pita mene ima li na tu (na Netflixu) neki film od njega.. ja na HBO i imam šta vidjeti.. svih mislim 26 ili 27 007-ca na repertoaru. Također HBO surađuje sa BBC-em.
Amazon Prime isto tako ima par vrhunskih serija.. The Grand Tour mi samo pada na pamet.
AppleTV+ ima od Ridley Vučiji odgoj.. to je smao što mi pada na pamet.
A ovo zadnje što sam ti boldovao - to komodno možeš da zaboraviš.. sad svatko hoće dio kolača. Prošle godine u ovo doba kada je Korona i Lockdown krenuo.. Telemach je doslovce SVE otključao pod slogano "U teškim vremeni i mi ćemo biti sa vama", tako nekako. Cinestari, Cinemaxi, HBO GO, videoteku sa 16.000 naslova... sada nešto dobiti ujedinjeno... ma nema teorije.. Covid je i streaming servise i Colabration servise (Zoom, Teams) podigao u nebesa.
Uređivano: Koliko ono traže za novog 007? 600M USD.
I što se čude?
I ako ukinu džaba im sve ako nema prevoda. Na stranu mi informatičari koji kao znamo engleski bolje od maternjeg Hrvatskog.
Ali ako uzmeš primjer Taboo od Tom Hardy, lik je toliko dobro glumio i pričao sebi u bradu da su se čak i amerikanci žalili da ne razumiju sve dijaloge.
Dobro znamo u zadnje dvije godine sa 12 prevedenih naslova kako je Netflix prošao na našem tržištu. I sada kada je prevedeno 600' naslova Netflix je srušio BHtelecom.
Nije da ističem da je sada neki bolji od drugog ali lično kada bih ja birao, u ovom trenutku bio bi to HBO GO.
Vidim da ti je puno ljudi dalo TD, ali u pravu si pa da ti ja dam bolji argument.
Problem Mandaloriana nije u tome da je lose snimljen, ili da ima los scenarij/glumu.
Problem je sto moras investirati sate i sate u gledanje nekog prethodnog sadrzaja da bi serija imala ocekivani utjecaj na gledatelja.
Nazalost, kako je Disney kupio sve, onda nas ceka baraza takvog sadrzaja koji ce biti zanimljiv samo okorjelim fanovima.
Ako netko nije gledao Star Wars animirane serijale na Cartoon Networku, onda mu pojava Ashoke Tano ne znaci nista.
Vidim da ti je puno ljudi dalo TD, ali u pravu si pa da ti ja dam bolji argument.
Problem Mandaloriana nije u tome da je lose snimljen, ili da ima los scenarij/glumu.
Problem je sto moras investirati sate i sate u gledanje nekog prethodnog sadrzaja da bi serija imala ocekivani utjecaj na gledatelja.
Nazalost, kako je Disney kupio sve, onda nas ceka baraza takvog sadrzaja koji ce biti zanimljiv samo okorjelim fanovima.
Ako netko nije gledao Star Wars animirane serijale na Cartoon Networku, onda mu pojava Ashoke Tano ne znaci nista.
Ne moraš ništa znati od prije, to i je ljepota ove serije.
Ova serija je odlicna kakav je ostatak SWa. Nikad necu razumijeti zasto je toliko popularna fransiza
a ne znam, gledao sam sa curom a ona inače odbija svaki doticaj sa star warsom.
Mandaloriana je doduše s guštom pogledala, većinom vjerojatno zbog tog prokleto slatkog baby yode
završila je 2. sezona a vjerojatno i serija
I da, dobra je, totalni duhovni nasljednik starog serijala filmova
Ne moraš ništa znati od prije, to i je ljepota ove serije.
HUH ????
Ashoka, Boba Fett, fucking Thrawn !!!!
Mislim ne moraš znati, ali ako si čitao Thrawn knjige, gledao Clone Wars, te Bobu Fetta i njegove pustolovina nakon Sarlac pita u stripu, točno ti milo dođe kad te likove vidiš uživo.
....
pa što onda gledaš turske sapunice i mandaloriana?