Najveca ironija ove teme je sto se spominju i vanzemaljci za cije postojanje imamo jos manje dokaza od postojanja Boga.
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s
- poruka: 368
- |
- čitano: 74.453
- |
- moderatori:
vincimus
Najveca ironija ove teme je sto se spominju i vanzemaljci za cije postojanje imamo jos manje dokaza od postojanja Boga.
Imamo život na zemlji, pa je logično pretpostaviti da je mogao i drugdje nastati.
Da znamo da postoje Zeus ili Krišna ne bi samo tako odbacili pretpostavku da postoji i Jahve. Ali onaj tko Zeusa i sve ostale smatra legendom (ne u smislu Miše Kovača) bi dva puta trebao razmisliti o Jahvi i Isusu.
Bokte kako glupo...
Pa zat kaj ljudi nnezele prihvatiti da su robovi jednog drugog entiteta ili rase koji je na ovaj planet dosao prije nekoliko tisuca godina.
Pa normalno da se ljudi uvik pitaju kako mogu politicari ovo ili ono mi to nebi...Pa nebi kad smo ljudi, ali problem je sto si rob. Rodis se u dugu od drzave tvoje, radis citav zivot, pokopaju te 2m pod zemljom i to je to.
Nije problem u Bogu, problem je u pojedincima, u ljudima koji i dalje prihvacaju mainstream kasu idiotarije i lazi i sto je najgore zivite po pravilima koje nemaju smisal. Idi radi, plati racune, jebi zenu, otrani dicu...
Stephen Fry "intelektualac ateist za siromašne"
Fry je kralj "potrgane" logike...primjer ateista koji ima problema s kognitivnom disonancom. Ne vjeruje u postojanje Boga a istoga optužuje za svijet koji je pun nepravde i boli. Disonanca ga muči jer on još uvijek nije siguran postoji li na kraju taj neki Bog ili ne. Ako Bog ne postoji što tvrdi svaki ateist, ne bi li onda trebao sa sve zlo, nepravde, boli, obolijevanja djece od raka kostiju, kukce koji kopaju oči optužiti upravo "majku prirodu"(evoluciju) nije li upravo ona kriva za sve zlo na zemlji i ono što smo mi danas. Nije li evolucija kriva što smo izmislili Boga i religije? Ali ne, Fry za sve optužuje Boga za kojeg tvrdi da ne postoji.
Fry se najprije treba uhvatiti u borbu s kognitivnom disonancom. On se mora odlučiti postoji li na kraju Bog ili ne.
Ako ga optužuje za sve gore navedeno onda bi trebao reći: Da, Bog postoji ali se ja ne slažem s njim.
Čisti primjer kognitivne disonance....ovakva "logika za siromašne" uvijek skupi najviše lajkova
Jedno pitanje: što će umjetna inteligencija pitati boga na kraju vremena i prostora?
"Šta ćemo sad"?
"Di su pare"?
Religija sluzi za kontrolirat neobrazovanu marvu i stitit bogate od siromasnih. O tome se moze diskutirat i analizirat, a jeftina prica koju su im prodali prije 2000 godina kako bih ih drzali u toru nije uopce vrijedna analize na nacin da se pitam moze li to biti moguce...
Ajmo ovako:
1. Prelazak Izraelaca preko cvenog mora. Znanost kaže da su prešli neki plićak, a ista ta znanost ne priznaje da se cijela Egipatska vojska se utušila u plićaku.
Šta znanost kaže: Nakon hiljadu godina kažu da ne može ostati nešto drveno ili metalno a da ne korozira ili da se raspadne. A onda je znanost skužila da Alge koje se hvataju na te početne kotače, bedrene kosti konja i sl. su se tako formirali. Imaš i emisiju na Nat Geo o tome. Alge tačno u obliku kotač i, kočija egipatske vojske, a onda izneda Egipatska vlada kaže da je to područje više zabranjeno za expedicije i istraživanje. Hm...
2. Danijelovo proročanstvo o zvijeri koje pretkazuju Velike svjetske sile kao što su: Babilon, Medo-Perzija. Rim, itd. itd. kaže "ta knjiga je napisana mnogo kasnije".
Radio karbonskom metodom utvrđeno je da je "Danijelovo proročanstvo - knjiga kojoj se sudi", upravo izračunala da je knjiga napisana daleko prije nego što su non-vjernici rekli ii naučnici.
Hint: Tko danas može predvijeti koje će sile biti ili se smjenjivati na #1 kroz narednih 2000 godina tj od ove do 4021. godine?
3. Kada su Isusa pitali "treba li plaćati porez caru", on im odgorva sa "što je na toj novčanici (lik cezara)" i onda dodaje "plaćajte caru carevo".. A onda znanost kaže da nije bilo novčanice od 4 apoena. Znanost čak 1990-tih nalazi u medu koji se kristalizirao novčanicu od 4 apoena. Čudno zar ne.
Dodatak1: Zakone fizike netko je definisao: 4 temljne sile: Gravitaciona, Elektro-Magnetna, Jaka nuklearna sila i Slaba nuklearna sila, netko je definisao... sa tolikom preciznošću da promjeniš išta na tim silama život na Zemlji ne bi bio moguć. Skeptici bi rekli "tako se potrefilo i nastala je Zemlja", ali vjernici prihvataju znanost. XYZ vjernika liječi se metodama koju naučniic izmislili kao što je MRI skener ili CT skener, pa ti otkrije nešto i da možeš na vrijeme to sanirati. Jako puno vjernika cijepi se vakcinama protiv Corona virusa.
Dodatak2: Ali na zemlji zadnjih 100 godina toliko je ratova, gladi, bolesti, pošasti.. zašto to Bog dopušta?
Pa trenutno na Zemlji pravi Bog nije bog ovog svijeta: "Biblija to objašnjava kada kaže da “cijeli svijet leži u vlasti zloga”, a taj zli je “onaj koji se zove Đavo i Sotona”. Biblija Sotonu naziva i “bog ovog sustava stvari”.
Pitanje koje sada sebi postavljaš jeste sljedeće: "do kada će pravi Bog dopuštati đavolu da bude vladar ovog svijeta?" i "kada jednom pravi Bog uzme stvari u svoje ruke što će se desiti sa Zemljom?"
Na sva ova pitanja imaš odgovor. Samo trebaš pitati a ne citirati neke flozove koju su do prije desetjeće ili dva nešto svoje napisali.
Primjerice: Kada se Isus popeo na jednu vrlo visoku goru i Sotona ili Đavo je ponudio "sva kraljevstva svijeta samo da mu se pokloni", ali Isus je citirao retke iz starog zavjeta koji kaže "Jahve je pravi Bog i samo njemu se treba klanjati". Dakle Sotona (ima dijelova u Bibiliji kojeg se opisuje kao najljepši anđeo i da se zbog toga pokvario), nudi Isusu nešto. Da ovaj [Sotona] nije imao što za ponuditi - ne bi mu džaba ponudio.
Isto se desilo kada je Isus otišao u pustinju i bio gladan 40 dana i noći i rekao mu [đavo]: "Ako si sin Božiji, pretvori ovo kamenje u kruh". Isus mu odgovara: "Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi.... ".
Sotona i Isus su se očigledno jako dobro poznavali tokom XYZ godina.
1. Dakle ti uistinu vjeruješ kako je bog otvorio prolaz kroz more?
2. Bilo tko i bilo kad je mogao trtljati o stvarima iz međunarodnih, međuplemenskih, međuljudskih odnosa samo primjećujući stanje tih odnosa u vrijeme u kojemu živi jer malo se što u tim odnosima promijenilo kroz čitavu ljudsku povijest, dodaj tome mistike, vraga, zvijer, babilonskih kurvi i imaš proročanstvo.
Redakcije biblije, tore i kanonizacija su posebna tema za raspravu.
3. Što je tu čudno? Kad su arheolozi pronašli kovanice, tada je jasno da one postoje.
Dodatak: Kada bi zakoni fizike bili drugačiji ne bi nas bilo ili bi bili drugačiji, postoji više hipoteza o multiverzu u kojem bi postojala područja u kojima su zakoni fizike potpuno drugačiji od ovog našega, u nekima od njih život bi bio moguć u nekima nemoguć, mi se nalazimo u onom u kojemu je moguć, da nije ne bi postojali, vrlo jednostavno
Dodatak2: Ja sam agnostik, ne znam postoji li bog, znam samo da ovaj opisan u bibliji sigurno na postoji, bog koji svoje greške rješava masovnim ubojstvima, izgnanstvima, boli i patnjom svoje djece, tupastim pravilima, diskriminacijom i tako dalje nikako ne može biti bog, takav bog je gori od najcrnjeg vraga, gledajući samo njegov moralni kompas
1. Vjerujem i šta sada? Prolazak 3 miliona ljudi je čudo koje se ne može opisati ovdašnjim zakonima fizike. Morsko tlo je bilo blatnjavo i vlažno a tamo stoji da je "cijelu noć puhao jak istočni vjetar" kako bi mogao isušiti tlo.
3. Čudno je da su historičari iliti povijesničari tvdili da nije bilo novčanice od 4 apoena a onda su arheolozi našli tu novčanicu. Koji đavo imaš nešto da tvrdiš da ne postoji a zapisano je u nekoj knjizi a ta knjiga nije sci-fi roman. I onda ti da netko dokaz.
Ja ne vjerujem da postoje vanzemaljci, izvanzemaljci, alieni ili mali zeleni, nazovi ih kako hoćeš. Šalji kakve hoćeš sonde, seonzore ili sl. ali ja znam da ne postoji. Ti se nadaj da će pronaći nešto.
I'm Out iz ove teme. The End.
Ajmo ovako:
1. Prelazak Izraelaca preko cvenog mora. Znanost kaže da su prešli neki plićak, a ista ta znanost ne priznaje da se cijela Egipatska vojska se utušila u plićaku.
Šta znanost kaže: Nakon hiljadu godina kažu da ne može ostati nešto drveno ili metalno a da ne korozira ili da se raspadne. A onda je znanost skužila da Alge koje se hvataju na te početne kotače, bedrene kosti konja i sl. su se tako formirali. Imaš i emisiju na Nat Geo o tome. Alge tačno u obliku kotač i, kočija egipatske vojske, a onda izneda Egipatska vlada kaže da je to područje više zabranjeno za expedicije i istraživanje. Hm...
2. Danijelovo proročanstvo o zvijeri koje pretkazuju Velike svjetske sile kao što su: Babilon, Medo-Perzija. Rim, itd. itd. kaže "ta knjiga je napisana mnogo kasnije".
Radio karbonskom metodom utvrđeno je da je "Danijelovo proročanstvo - knjiga kojoj se sudi", upravo izračunala da je knjiga napisana daleko prije nego što su non-vjernici rekli ii naučnici.
Hint: Tko danas može predvijeti koje će sile biti ili se smjenjivati na #1 kroz narednih 2000 godina tj od ove do 4021. godine?
3. Kada su Isusa pitali "treba li plaćati porez caru", on im odgorva sa "što je na toj novčanici (lik cezara)" i onda dodaje "plaćajte caru carevo".. A onda znanost kaže da nije bilo novčanice od 4 apoena. Znanost čak 1990-tih nalazi u medu koji se kristalizirao novčanicu od 4 apoena. Čudno zar ne.
Dodatak1: Zakone fizike netko je definisao: 4 temljne sile: Gravitaciona, Elektro-Magnetna, Jaka nuklearna sila i Slaba nuklearna sila, netko je definisao... sa tolikom preciznošću da promjeniš išta na tim silama život na Zemlji ne bi bio moguć. Skeptici bi rekli "tako se potrefilo i nastala je Zemlja", ali vjernici prihvataju znanost. XYZ vjernika liječi se metodama koju naučniic izmislili kao što je MRI skener ili CT skener, pa ti otkrije nešto i da možeš na vrijeme to sanirati. Jako puno vjernika cijepi se vakcinama protiv Corona virusa.
Dodatak2: Ali na zemlji zadnjih 100 godina toliko je ratova, gladi, bolesti, pošasti.. zašto to Bog dopušta?
Pa trenutno na Zemlji pravi Bog nije bog ovog svijeta: "Biblija to objašnjava kada kaže da “cijeli svijet leži u vlasti zloga”, a taj zli je “onaj koji se zove Đavo i Sotona”. Biblija Sotonu naziva i “bog ovog sustava stvari”.
Pitanje koje sada sebi postavljaš jeste sljedeće: "do kada će pravi Bog dopuštati đavolu da bude vladar ovog svijeta?" i "kada jednom pravi Bog uzme stvari u svoje ruke što će se desiti sa Zemljom?"
Na sva ova pitanja imaš odgovor. Samo trebaš pitati a ne citirati neke flozove koju su do prije desetjeće ili dva nešto svoje napisali.
Primjerice: Kada se Isus popeo na jednu vrlo visoku goru i Sotona ili Đavo je ponudio "sva kraljevstva svijeta samo da mu se pokloni", ali Isus je citirao retke iz starog zavjeta koji kaže "Jahve je pravi Bog i samo njemu se treba klanjati". Dakle Sotona (ima dijelova u Bibiliji kojeg se opisuje kao najljepši anđeo i da se zbog toga pokvario), nudi Isusu nešto. Da ovaj [Sotona] nije imao što za ponuditi - ne bi mu džaba ponudio.
Isto se desilo kada je Isus otišao u pustinju i bio gladan 40 dana i noći i rekao mu [đavo]: "Ako si sin Božiji, pretvori ovo kamenje u kruh". Isus mu odgovara: "Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi.... ".
Sotona i Isus su se očigledno jako dobro poznavali tokom XYZ godina.
1. Dakle ti uistinu vjeruješ kako je bog otvorio prolaz kroz more?
2. Bilo tko i bilo kad je mogao trtljati o stvarima iz međunarodnih, međuplemenskih, međuljudskih odnosa samo primjećujući stanje tih odnosa u vrijeme u kojemu živi jer malo se što u tim odnosima promijenilo kroz čitavu ljudsku povijest, dodaj tome mistike, vraga, zvijer, babilonskih kurvi i imaš proročanstvo.
Redakcije biblije, tore i kanonizacija su posebna tema za raspravu.
3. Što je tu čudno? Kad su arheolozi pronašli kovanice, tada je jasno da one postoje.
Dodatak: Kada bi zakoni fizike bili drugačiji ne bi nas bilo ili bi bili drugačiji, postoji više hipoteza o multiverzu u kojem bi postojala područja u kojima su zakoni fizike potpuno drugačiji od ovog našega, u nekima od njih život bi bio moguć u nekima nemoguć, mi se nalazimo u onom u kojemu je moguć, da nije ne bi postojali, vrlo jednostavno
Dodatak2: Ja sam agnostik, ne znam postoji li bog, znam samo da ovaj opisan u bibliji sigurno na postoji, bog koji svoje greške rješava masovnim ubojstvima, izgnanstvima, boli i patnjom svoje djece, tupastim pravilima, diskriminacijom i tako dalje nikako ne može biti bog, takav bog je gori od najcrnjeg vraga, gledajući samo njegov moralni kompas
1. Vjerujem i šta sada? Prolazak 3 miliona ljudi je čudo koje se ne može opisati ovdašnjim zakonima fizike. Morsko tlo je bilo blatnjavo i vlažno a tamo stoji da je "cijelu noć puhao jak istočni vjetar" kako bi mogao isušiti tlo.
3. Čudno je da su historičari iliti povijesničari tvdili da nije bilo novčanice od 4 apoena a onda su arheolozi našli tu novčanicu. Koji đavo imaš nešto da tvrdiš da ne postoji a zapisano je u nekoj knjizi a ta knjiga nije sci-fi roman. I onda ti da netko dokaz.
Ja ne vjerujem da postoje vanzemaljci, izvanzemaljci, alieni ili mali zeleni, nazovi ih kako hoćeš. Šalji kakve hoćeš sonde, seonzore ili sl. ali ja znam da ne postoji. Ti se nadaj da će pronaći nešto.
I'm Out iz ove teme. The End.
1. Zašto vjeruješ? Zato jer piše?
3. Ok.
Zašto ne vjeruješ u nešto što je vrlo vjerojatno a vjeruješ u nevjerojatno? Kakva je to logika?
Čemu odlazak iz teme, naljutio si se?
Biblija, kuran, talmud su ti knjige, religije napisane tako da zbune, razdvoji narod. Moras shvatiti da smo mi ljudi svi svijesna bica koja su kao male antenice spojene medjusobno, sa Bogom, i nasim planetom zemljom(Gaia). Kako smo mi zivi, tako je i nas planet jedno zivo bice koje ide u evoluciji dalje kroz dimenzije ka Bogu.
problem je tu sto govorim 1000 puta da su neki entiteti prije tisucama godina dosli vamo i stalno dolaze radi visokog vibracijskog polja zemlje. To su ti entiteti koji su se svjijesno odvojili od Boga i buduci da nemaju mogucnost evolucije svijesti u 4-5D i nadalje, oni cijelo vrijeme jednostavno love planete da im crpe energiju skupa sa njihovim stanovnicima.
U svakoj naciji kada proviris imas jedno zlo koje vlada nad ljudima: Krscanima je to vrag, muslimanima jhinovi, nativnim amerikancima wetiko(zla svijest). Svi docaravaju te entitete kao zmajeve, zmijolika bica, i slicno. apsurd je uopce pomisliti da se nista nezeli napraviti po tom pitanju, a ne da se uopce prica o tome. Jedan otvoren um ce biti otvorn diskutirati svaku cinjenicu-informaciju koja postoji. stari babilonski, sumerski, asirski, kanaanski, egipatski tekstovi su artefakti koji cu ti kljucni. Usavrsili su hibridiranje i kloniranje na jedan tako apsurdan nacin da jednostavno nemozes primjetiti sto se zbilja zbiva jer ljudi jebeno spavaju. Ali imas sve na netu, skidaj slike poznatih(lady gaga, clinton, papa, ma sto zelis) gledaj stare-nove snimke, slike, povlaci crte lica, gledaj im u oci, ponasanje. Ako meni netko kaze da je ovo ljudsko bice onda adio narode vi dalje po svome pa ces se i dalje pitati kakav je to Bog koji ubija i sto ja znam, kada si zapravo odvojen od Boga sa razlogom da budes jebeni rob.
Toliko je zalosno, da je vec i smijesno.
A pitanje je bilo da se dogovara kako ce izgledati prvi kontakt XD
3. Ok.
Zašto ne vjeruješ u nešto što je vrlo vjerojatno a vjeruješ u nevjerojatno? Kakva je to logika?
Slučajnost ili namjera? (Početak, svemir, zemlja, život, ti i ja)
Što je tu vrlo vjerojatno a što nevjerojatno. Kojom logikom?
Jezušek, Jezušek, kaj si ti tu nadrobil...
Ok, no daj ti meni reci kako među tim "odabranima" su svi samo iz anglo-saksonskog svijeta, nema Han Kineza, Indijaca (čista statistika njih ima ih najviše), niti jednog istočno evropskog slavenskog gada...
e ti vanzemljaki su zdavnja rekli - gle kako je ta engleska pasmina enteligentna, nu, na njih se bumo zapelcali...
3. Ok.
Slučajnost ili namjera? (Početak, svemir, zemlja, život, ti i ja)
Što je tu vrlo vjerojatno a što nevjerojatno. Kojom logikom?
Slučajnost, ne! Namjera također ne! Vjerojatnost, da! Kompleksnost kao jedan dio entropije.
Potpuno je nevjerojatno da u početku povijesti, sve povijesti, odnosno svega imaš svemoguće najkompliciranije biće, otkuda ono, tko ga je kako i kada stvorio?
Stvari se u realitetu događaju drugačije, prvo jednostavno pa onda sve kompleksnije, bog je eventualno na kraju a ne u početku.
Ok, no daj ti meni reci kako među tim "odabranima" su svi samo iz anglo-saksonskog svijeta, nema Han Kineza, Indijaca (čista statistika njih ima ih najviše), niti jednog istočno evropskog slavenskog gada...
e ti vanzemljaki su zdavnja rekli - gle kako je ta engleska pasmina enteligentna, nu, na njih se bumo zapelcali...
Ma kako nema kad ima. Sto mi dobijemo od istoka tamo do znanja, a sto oni od nas? Pola kosooke civilizacije je i izmislilo pojam zmaj itd. ili su ljudi samo crtali ono sto su i vidjeli? Nisam ni ja na likovnom prije crtao neke troglave jelene koji skacu po jupiteru
Odpocetka se ide da se ljude razdvaja, da se mrze, da se ubijaju i kradu jer je to i cilj da se odrzava niska frekvencija ili vibracija na zemlji kako bi oni mogli opstati.
Sto ti ja imam za pricati? Imas svijet, internet sve je javno samo je pitanje hoces li vidjeti-zakljuciti...ili dalje nastaviti zivjeti u matrixu mainstream medija, ides raditi, jebes zenu, napravis koje dite, ides na godisnji, placas racune, umris.
Najbolji robovi su oni koji ni neznaju da su robovi.
Fry se najprije treba uhvatiti u borbu s kognitivnom disonancom. On se mora odlučiti postoji li na kraju Bog ili ne.
Ti se trebaš pozabaviti svojom koncetracijom, jer jasno je da odgovara na hipotetsko pitanje 'što bi rekao kada bi se ipak nakon smrti suočio s bogom'.
Nju ejdž je teža dijagnoza, mislio sam da je klasični vjernik, ovako, daljnji razgovor je besmislen.
Socijala u visini onih u 5%,jebes zenke sa kondomom ne radis djecu,godisnji ti je svaki dan.
Savrseno?
Po kojoj logici ti baš 100% znaš da vanzemaljci ne postoje?!?
Ti se trebaš pozabaviti svojom koncetracijom, jer jasno je da odgovara na hipotetsko pitanje 'što bi rekao kada bi se ipak nakon smrti suočio s bogom'.
Ja ne vjerujem u unicorn aliene jer jednostavno ne mogu postojati... ali tvrdim da je svaka nestala osoba krađa unicorn aliena, je l' oni su jako zločesti i kradu ljude. I hipotetski gledano kada bi mene jednom ukrali lijepo bi im rekao "Pa kako vas samo nije sram!
logika za siromašne by Stephen Fry
Visak, ti bi ovce i novce...to ima samo u tele 2
Nju ejdž je teža dijagnoza, mislio sam da je klasični vjernik, ovako, daljnji razgovor je besmislen.
Po meni je teza dijagnoza kada istina postane laz, a laz istina.
Kak da ti opisem...Koristis internet iako znas-neznas da je ovo samo dio njega, a pravi se krije ispod njega. E tako je i u svijetu, imas jedan podzemni svijet koji te kontrolira i naravno da ces onda to negirati kada je cijela rasa otrovana time generacijama vec.
Jer kao sto sam rekao, pravi rob je onaj koji ne nezna da robija. Nisu ameri prije bezveze odbijali crnce koji su bili ribari. Takve se odmah ubijalo jer se reklo da nemoze biti rob jer je vidia svita. A majkemi svita sto smo mi vidli, a povirujete kako su 60tih sletili na misec sa tanjurom umotan u celofan ili alu papir XD
Ali imas politicke kretnje koje ti isto ukazuju na to. Prati malo evergrande, XRP sudjenje, americko dizanje duga. Valjda ti je jasno da se Ameri pripremaju na digitalan dolar pokriven zlatom i upogonjen XRp mrezom, samo ti javno negovore. Da sam na tvom mistu i svakom, uzeaa bi malo zlata i srebra, irackog dinara dok nije otisao na svj burze, i naravno XRP-a.
Jer ta nasa kuna-euro-dolar ce u roku par mj nestajati buduci da je washington korporacija bankrotirala i nece ga ni bidenovi podizanje dugova sprijecitit. Kineski evergrande ima 25% kineskog BDP-a i neznam koliko milijardi americkih dolara-ulaganja u tome koji cekaju ispaltu a isplate nema. Rusija-nato-ukrajina...novi val izbjeglica. E moj narode...
Jos jedan dodatak: gdje su milijuni nestale dice i ljudi na svijetu? pogotovo dice, gdje se ide snjima? Prije se zrtvovalo javno sto krvavije, gadnije, brutalnije, na visem mijestu (piramide) to bolje. danas je vise prikriveno jer njegujemo kao demokraciju i civilizirano drustvo XD
Hoce sada i Epsteinova kurvica predati crnu knjizicu ili ce nekako misteriozno nestati u bitnom trenutnku slika na kameri opet? ILi je i epstein samo izrezirano da umre kako bi ga se osiguralo da pijeva kao slavuj? Bas me zanima rasplet i princa, i vrlo vjv jos nekoliko promo ljudi.
Pa sto mislis da je gospodin Trump bezveze sirio GITMO?
Mogli su mene pitati za tih 1.1 million dolara koje je NASA dala teolozima.
ako uopće prežive susret u prvih par sati, već ce polako razvijati planove za pokrstavanje vanzemaljaca.
Nema veće razlike između vanzemaljaca i drugih zemaljskih civilizacija. Iz teoloske perspektive.
P. S osim ako su neke bakterije, onda su to zivotinje i njih se neće krstiti. Tu vrijedi ona biblijska "vladaj svim biljkama i zivotinjama"
I'm out, što se tiče ove teme.
Evo piva i mirna Bosna.
I'm out, što se tiče ove teme.
Evo piva i mirna Bosna.
Zemlja je ravna,Bog postoji(zeus sigurno),vanzemljaci ne postoje.
Stephen Fry "intelektualac ateist za siromašne"
Fry je kralj "potrgane" logike...primjer ateista koji ima problema s kognitivnom disonancom. Ne vjeruje u postojanje Boga a istoga optužuje za svijet koji je pun nepravde i boli. Disonanca ga muči jer on još uvijek nije siguran postoji li na kraju taj neki Bog ili ne. Ako Bog ne postoji što tvrdi svaki ateist, ne bi li onda trebao sa sve zlo, nepravde, boli, obolijevanja djece od raka kostiju, kukce koji kopaju oči optužiti upravo "majku prirodu"(evoluciju) nije li upravo ona kriva za sve zlo na zemlji i ono što smo mi danas. Nije li evolucija kriva što smo izmislili Boga i religije? Ali ne, Fry za sve optužuje Boga za kojeg tvrdi da ne postoji.
Ako ga optužuje za sve gore navedeno onda bi trebao reći: Da, Bog postoji ali se ja ne slažem s njim.
Čisti primjer kognitivne disonance....ovakva "logika za siromašne" uvijek skupi najviše lajkova
Ovo su 3 pada sa 3 predmeta srednješkolske razine:
1. Engleski jezik - jer ne razumiješ što je Fry rekao
2. Hrvatski jezik - jer čak ono što si preveo nisi shvatio
3. Logika - premise i zaključci su ti krivi kako god okreneš
Inače znaš li kako se dokazuju, tj. izvode dokazi za neke elementarne stvari u matematici?
Pretpostavi se suprotno, tj. postavi se sustav u kojem nešto što vrijedi - ne vrijedi.
U takvom sustavu, kakvog i Fry postavlja - jer Fry nije rekao da Bog postoji, već je pretpostavio da postoji pa je na temelju tog sustava u kojem postoji upravo istaknuo paradoks "boga ljubavi i ljubitelja nevinih".
Sad, kako vidim da ti nit razgovorni jezik nije jača strana, moram pojednostaviti, fraza "pretpostavio da postoji" ne znači da je Fry nedosljedan ili kako ti (opet) krivo kažeš "kognitivno disonantan", u znanstvenoj metodi sasvim je poželjno, dapače i nekada jedino moguće pretpostaviti suprotni sustav kako bi se testirale vrijednosti tog sustava. Znači Fry nije rekao da postoji mogućnost da nešto postoji, tj. nije olabavio svoju početnu premisu.
A premise su:
1. Bog je bog ljubavi i štićenik nevinih
2. Nevini po svijetu umiru u najgorim mukama
Ove dvije premise se međusobno isključuju, znači u pretpostavljenom sustavu u kojem takav bog postoji premisa 2. ne može biti validna.
A po matematici i logici je to sasvim dovoljno za validan zaključak.
-------------------------------------------------------------------------------------
2. Ti ne znaš što je kognitivna disonanca
U biti, prije Fry ističe tu disonancu u ljudi, jer ignoriraju stanje po svijetu nauštrb slavljenja boga kao boga ljubavi:
- Nedaće su tu kako bi bog testirao naš karakter.
- Raj je mjesto vječne ljubavi, a ne život na zemlji koji je u biti test karaktera.
-------------------------------------------------------------------------------------
3. Fry ne mora optuživati "majku prirodu", niti ju optužuje, već prihvaća da je to tako. Ti tu projeciraš svoje falše logike na njega, jer tebi treba neka personifikacija prirode, a evolucija je tu - fakt kao i gravitacija.
Osoba može biti emotivno ljuta na razvoj događaja ili situaciju, ali sa znanstvene strane, nitko nije ljut na gravitaciju jer te ubio pad iz aviona.
Tako ni Fry nije ljut na "majku prirodu" jer postoji spomenuti insekt, već kazuje da u pretpostavljenom sustavu u kojem je netko stvorio sve - onda onaj koji pati zbog stvoriteljeva stvora ima pravo pitati zašto je taj čudovišni stvor stvoren, a i sumnjati u ljubav onoga koji je tako nešto stvorio.
Ja sad pretpostavljam da si ti pametan, ali po gornje 3 točke zaključujem da u biti jesi uistinu pametan, ne bi postojale te 3 gornje točke.
Zemlja je ravna,Bog postoji(zeus sigurno),vanzemljaci ne postoje.
Postoje prilicno cvrsti dokazi da zemlja nije ravna, za Boga postoje barem nekakvi povijesni zapisi, a za vanzemaljce nemamo apsolutno nikakvih dokaza. Ali kog briga za znanost i dokaze, svatko vjeruje u sta hoce.
Ajmo da se prvo vjernici dogovore među sobom što točno smatraju istinom (odnosno što je istina) - razne denominacije unutar iste religije a potom i različite religije. A onda možemo raspravljati o ostalim stvarima.
Statistički,vanzemaljci bi trebali postajati dok Bog nemože postojati ni statististički
Statistički,vanzemaljci bi trebali postajati dok Bog nemože postojati ni statististički
Statistički, koja je vjerojatnoća da iz kojeg pokušaja baciš sve u zrak, kuhinju, plinsku bocu, sjeckalice, noževe i svu hranu i da to sve u zraku nekako explodira i sve se složi u kuću na tanjuru sa hranom koju zamisliš?
1 na prema trilijardu? 1:YXZ^VTR. U matematici postoji jedan graničnik koji kaže da ako do tada nije statistički moguće, džaba bacati sve to u zrak i ne znam (beskonačno) puta u zrak - Jednostvno - neće se desiti!
Statitistički - vanzemaljci ne postoje!
Bog postoji - točno! Vjera mi je (primjerice meni ili tebi li nekom desetom) ispred Statistike, koja je nauka tek novijeg doba.
Dakle Bog - postoji a mali zeleni - ne postoje.
The End.
Među svim planetima u svemiru, jako je velika šansa da negdje života ima. To ne mora biti život kao što je ovaj koji sada postoji na Zemlji. Mogu vladati i drugačiji uvjeti. Npr. Prije 2,5 milijarde godina atmosfera na Zemlji je bila bitno drugačija, prema današnjim pojmovima, mogli bi reć i izvanzemaljska. Da današnjeg čovjeka staviš u takvu atmosferu, kroz minutu bi bio mrtav, ali i u toj atmosferi je ipak život cvjetao.
Statistički, koja je vjerojatnoća da iz kojeg pokušaja baciš sve u zrak, kuhinju, plinsku bocu, sjeckalice, noževe i svu hranu i da to sve u zraku nekako explodira i sve se složi u kuću na tanjuru sa hranom koju zamisliš?
1 na prema trilijardu? 1:YXZ^VTR. U matematici postoji jedan graničnik koji kaže da ako do tada nije statistički moguće, džaba bacati sve to u zrak i ne znam (beskonačno) puta u zrak - Jednostvno - neće se desiti!
Statitistički - vanzemaljci ne postoje!
Bog postoji - točno! Vjera mi je (primjerice meni ili tebi li nekom desetom) ispred Statistike, koja je nauka tek novijeg doba.
Dakle Bog - postoji a mali zeleni - ne postoje.
The End.
Što bi, da se poslužim tvojom analogijom koliko god je promašila fudbal, trebao baciti u zrak da dobiješ boga?
Kraj ti se nešto odužio, produžeci?