Taksisti i vozači hitne pomoći manje umiru od Alzh

poruka: 4
|
čitano: 1.379
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Taksisti i vozači hitne pomoći manje umiru od Alzh".
16 godina

Bilo bi isto zanimljivo istražiti da li kod ljudi koji oboljevaju od te bolesti, ako počnu raditi takve poslove, što se dešava s bolešću. Da li je manje progresivna i koliko ili možda čak do neke mjere zaustavi progres bolesti.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Taksisti i vozači hitne pomoći manje umiru od
Trenutna saznanja kažu, ne znam napisat drugačije nego laički: s Alzheimerom ti izumiru sive stanica, što ih više imaš, to će kasnije doći do simptoma u ponašanju (da stanice izumiru je mjerljivo i prije). Meni su poznata istraživanja sa dvojezično odgojenima u usporedbi sa jednojezičnim. Kanadski starački domovi su dobar poligon za takva opažanja.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39537609/
14 godina
Re: Taksisti i vozači hitne pomoći manje umiru od
https://www.bmj.com/content/387/bmj-2024-082194
Na drugoj stranici, chart pokazuje da ova dva zanimanja umiru dosta ranije. Možda se ova bolest do tada nešto manje ispoljava.

Koga zanima, Dean Ornish je ove godine objavio studiju u kojoj je dokazao da je demencija reverzibilna. U filmu What the health ima više prikaza slučajeva gdje se stanje drastično popravilo.

0 0 hvala 2
3 godine

Dakle, nije utvrđeno da će manje taksista i vozača hitne dobiti Alzheimera, već da će kasnije umrijeti s Alzheimerom.

Zanimljivo 

Meni je hipokalamus već od mladosti bio malen.

Baciš me u neki grad, treba mi mjesec dana da se znam vratiti od treć ulice dalje, nazad do hotela.

Netko ima veliki hipokalamus i za dva sata nauči mozgovnu "navigaciju" cijeloga grada.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 11:21 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice