Šokantno. Nikad ne bih pogodio...
Siva, bijela i crna su najpopularnije boje automob
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.443
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel boja cementa spada pod "grey"?
Danas sam vidio cementirani Porsche i zgrozio se, ništa više nije sveto.
metalik srebrna, poneke izvedbe svijetlo smedje ili cemntne boje te one zlatkaste su zakon jer je auto uvijek cits.
Bijela i crna su za odrzavanje zivi uzas, crna jos i za sitne ogrebotine koje se vide iz aviona...
Crna mozda je najelegantnija i mozda ostavlja dojam da je auto luksuznij nego sto stvarno je ali za odrzavanje uzas.
Do sada sam bio najsretnij sa metalik srebrnom.
Doduse, moram priznati da su mi ove novije "pastelne" boje fora. VW ih ima puno i opcenito nijemci. Lijepo mi to izgled ali i dalje, srebrna je zakon.
Pa da je u ponudi sijaset boja, kao što ih Škoda nudi za Octaviju u Češkoj, ali ne i u Hrvatskoj, možda bi ovo istraživanje imalo i smisla, ali s obzirom da se, gle čuda, nude uglavnom ove boje, onda ovo istraživanje ne služi ničemu. Naravno da se ove boje najviše biraju, kad ni nema drugih u ponudi.
Isto je kao i s dizelom. Kažu "istraživanja" da sve manje ljudi kupuju dizelske motore. Pa kako da ih kupe kad ih nema. Opet, gledajući Škodu, ništa manje od Octavije ni nema u ponudi dizel. Slično je i kod drugih proizvođača. Logično da ako nešto ne možeš kupiti, da onda ni ne kupuješ.
Sjećam se da je svojedobno bilo riječi da će za crvene automobile uvesti skuplje osiguranje jer ih, kao, biraju sportski nastrojeni vozači. Možda drugdje, ali u Hrvatskoj se crvena birala jer je to bila boja koja se nije nadoplaćivala.
Crna mozda je najelegantnija i mozda ostavlja dojam da je auto luksuznij nego sto stvarno je ali za odrzavanje uzas.
Crna je za mečke, bembare veće vrijednosti.
Zamisli Kia Picanto crni, fuj.
A nije pravilo da nude samo takve boje pa radi toga kupujemo, recimo kia ceed 2020. svi ste vidjeli onu plavu, e ta je bila na stanju jedina u RH tada. Ipak sivu s efektom (🤭) sam čekao više od mjesec dana da ju naprave, dok plavu sam mogao odmah voziti.
Iskreno i sam osjećam nostalgiju za onim bojama jugića i golfića:
https://www.reddit.com/r/carros/comments/1k1y5nx/cores_dos_carros_antigamente_e_hoje_em_dia/?tl=en

Jako zadovoljan lakim održavanjem te promjenom boje zato što je neutralna te prima boju ovisno o okolini , oblačno ili sunčano.
Te obavezno kupujte metalik boje (s efektom) zato što su skuplje te zato i dugotrajnije.