Sastavljaju li ih obnažene djevice?
Posjetili smo Rimac Kampus, gdje je već započela p
- poruka: 27
- |
- čitano: 6.385
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-ne, ne sastavljaju ih (pa tako ni spomenute djevice) jer su već pretjesni, preslaguju pogone, kako kaže glavni akter eventa, ukazanja.. štoveć.
-dok kaže i to da je istina, prodaja ne ide onako kako je prije bilo govoreno.. no pošto ni pogoni još ne rade, to nije problem ili se vrtimo u krug? :)
-mene više bode u oko (i mali primozak..) detaljčić, novinarski (ako još postoje..)..
No, tu su "pogrešku" sada ispravili tako što su nam otvorili vrata novog proizvodnog pogona..
-pri čemu govore o medijima-novinarima(?) .. ili prihvatimo to kao činjenicu i idemo dalje, znači da su novinari (mediji) došli pozvani na otvaranje rimčevog kampusa u sv.ned. .. pa tad drugo, što upada u 'oko', razni mediji, index, nacional, forbes.. i bug, iste stock sličke, što pak znači, nisu novinari slikali nego je to generički PR materijal, kao nekad velesajamske brošurice koje smo kao djeca skupljali.. i sličke! :)
-dok isti ti mediji, barataju s raznim brojkama, npr zaposlenih, onog broja koji je najavljen, zaposlen ili će možda biti zaposlen, pa se tako vrte cifre od 300-400, 500-700 do 1500.. kako kad, kako tko, dok se dobijaju poticaji, dok se odgovara na kritike ugovora, dok se oponira na mogućnost da grad sv.nedelja jednostavno preuzme kampus jer po ugovoru nije ispunjen (travanj).. no zurovec klasičnim pr-smajlićem to previdi dok se naslikava uz bradu..
odnosno, iste stock sličke, koje su prije pola godine iz razloga rokova ugovora i time mogućnosti ga sv.nedelja preuzme vlasništvo + jamčevinu.. vidimo već gotove iste pogone, bijele-sjajne, tad palete-robe sad autići.. što će reć, gradnja je gotova već pola godine, dok su tih pola godine iz kutija-paleta složeni autići.. ništa drugo se nije radilo, jer je to već napravljeno..
-smiješno-tužno, jer su iste sličke, isti kadrovi, .. zgodna kronologija, što se radi ili ne radi.. a novinari pa i bug (autonet) to prenose.. onak, jer su sad pozvani, mada to same stock sličke demantiraju jer bi tad novine imale svoje sličke, ne stock-generičke, ako ništa dugo zbog autorskih prava a nešto novinar mora i raditi, ne samo copypasteati.. ili se varam? narvno da se varam, pogotovo kad pomislim da su to novinari, .. ipak samo mediji.
+ ako nije primjećeno, promaklo.. ovaj put nisu došli 'glavni' gosti, uzvanici, kao tomašević ili plenky.. dosta im je bilo prošlo predstavljanje kaučnog entertajmenta na kotačima? Možda netko misli da bi oni propustili priliku za naslikati se da im ide u prilog? .. plenky?
Citao sam i prije slicne novinarske uratke, no najvise mi je ostao u sjecanju onaj o Todoricu:
"
Dok je dolje, na baranjskoj zemlji, kao da ni ne nalazi mane.
Njegovi su ljudi tada, svaki u svojoj branši, jednaki izumiteljima Sumameda.
Jabuke su mu poput djevojaka.
Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao.
Bika bi ljubio među rogove.
Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu...
"
Princip je slican. Japa su pokrali firme po Slavoniji, dali sinu da se igraju lovom. Jedan je pokrao, drugi je cijedio dobavljace kao krpu i bacao ih u krugove odgoda placanja i kompenzacija.
Nesto umire da bi nesto zivjelo.
Citao sam i prije slicne novinarske uratke, no najvise mi je ostao u sjecanju onaj o Todoricu:
"
Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao.
Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu...
"
Princip je slican. Japa su pokrali firme po Slavoniji, dali sinu da se igraju lovom. Jedan je pokrao, drugi je cijedio dobavljace kao krpu i bacao ih u krugove odgoda placanja i kompenzacija.
Nesto umire da bi nesto zivjelo.
lijepa pinka se dijeli u kerestincu kad svi mediji na isti dan ovako krasno pišu o ovakvom lopovluku. susramlje je premala riječ, za istinit opis bi se dijelili kartoni...
> Velik poput starog grada Dubrovnika
jel ovo hrvatska verzija "as large as five football fields"?
Žao mi onoga tko vjeruje ovom napisanom članku..
Koliko mu se otac nakrao novaca, bilo bi žalosno da nije stvorio ovako nešto sa našim novcem. :)
zanimljivo je kako je unazad par godina uvijek bila određena kolicina branitelja (štovatelja) lika mate rimca.
sad više nema takvih, svima je prica postala preprozirna (zlobnici bi rekli da se odmaglilo )
p.s. prije 7 dana sam vidio Neveru na autoputu, lagano zavjetrina iza kamiona i 90kmh
Ima li pravog novinara da nakon prezentacije 120 milijuna, 100 miljuna, 2000 ljudi, 2,9 milijardi poslova, najveće tvornice i sl. upita: Koliko će te proizvesti i isporučiti ovaj/idući mjesec robe iz kampusa. A ništa, biće 2025/2026 itd..
E pa onda nas tada zovite, doviđenja i hvala
Ne dirati se u zelenskog, izrael i rimca-Sveto trojstvo.
Ima li pravog novinara da nakon prezentacije 120 milijuna, 100 miljuna, 2000 ljudi, 2,9 milijardi poslova, najveće tvornice i sl. upita: Koliko će te proizvesti i isporučiti ovaj/idući mjesec robe iz kampusa. A ništa, biće 2025/2026 itd..
Onaj koji bi tako postupio bi po povratku u redakciju već imao pripremljen raskid ugovora uz napomenu da je kuća izgubila akreditaciju kod Rimca zbog nastupa djelatnika.
Takva pitanja mogu postavljati isključivo freelancer novinari koji nisu zaspolenici pa ako ih netko odkanta se mogu ispuhivati kroz vlastite kolumne.
Onaj koji bi tako postupio bi po povratku u redakciju već imao pripremljen raskid ugovora uz napomenu da je kuća izgubila akreditaciju kod Rimca zbog nastupa djelatnika.
Takva pitanja mogu postavljati isključivo freelancer novinari koji nisu zaspolenici pa ako ih netko odkanta se mogu ispuhivati kroz vlastite kolumne.
U čemu je problem izgubiti akreditaciju kod Rimca ? Ne plaća reklamni prostor u medijima, ne prodaje robu u HR, ne ovisi grad (gradi/sponzorira škole, muzeje...) ili vlast (diže BDP u nebo) o njemu ? Za sada su mediji njemu potrebni, a ne on medijima.
Urednik napiše: dobili smo odbijenicu jer smo pitali i kritički pisali i vše ga nećemo spominjati, pa nek se onda on pravda preko Facebooka. U najgorem slučaju može reći zaposlenicima da ne kupuju časopis .
Znam da se ovo neće dogoditi pa onda imamo promo članke gdje su u koliziji tekst, fotografije i stvarne činjenice.
Isti dan je bila vijest o novim dizalicama u Riječkoj luci (upravljaju se daljinski iz centralnog objekta, veći dio posla same obavljaju - zadnja riječ tehnologije) - eto razloga za posjet tehnoloških novinara - jest da je investicija od samo 380 Meur u Luku, ne ne mogu svi biti jednorozi.
U čemu je problem izgubiti akreditaciju kod Rimca ? Ne plaća reklamni prostor u medijima, ne prodaje robu u HR, ne ovisi grad (gradi/sponzorira škole, muzeje...) ili vlast (diže BDP u nebo) o njemu ? Za sada su mediji njemu potrebni, a ne on medijima.
Urednik napiše: dobili smo odbijenicu jer smo pitali i kritički pisali i vše ga nećemo spominjati, pa nek se onda on pravda preko Facebooka. U najgorem slučaju može reći zaposlenicima da ne kupuju časopis .
Znam da se ovo neće dogoditi pa onda imamo promo članke gdje su u koliziji tekst, fotografije i stvarne činjenice.
Isti dan je bila vijest o novim dizalicama u Riječkoj luci (upravljaju se daljinski iz centralnog objekta, veći dio posla same obavljaju - zadnja riječ tehnologije) - eto razloga za posjet tehnoloških novinara - jest da je investicija od samo 380 Meur u Luku, ne ne mogu svi biti jednorozi.
Rimac placa poprilicne svote reklamni prostor u nasim medijima.
Al ne u obliku pop-up reklamnih prozora nego u obliku clanaka kao sto je ovaj.
takoder dostaje slizan sa politikom, poprilicno sam siguran da ici kontra njegove struje znaci i gubiti reklamni novac od nekih drzavnih firmi
Jesmo se svi zapjenili na napredak, sastavljanje i proizvodnju.
Dosad ste tvrdili da ima jedna Nevera napravljena od zavarenih cijevi, sad neznate šta bi više napisali grdo.
Proizvodnja ide dalje
Dosad ste tvrdili da ima jedna Nevera napravljena od zavarenih cijevi, sad neznate šta bi više napisali grdo.
Proizvodnja ide dalje
Jos ih ima
Aaaa i buraza mi uslikali, bas fino
U čemu je problem izgubiti akreditaciju kod Rimca ?
da bi postigao što točno? ...iako ofkors neće nitko zbog tako nečega izgunit akreditaciju
kakvog smisla ima postavljati glupava pitanja na koje ćeš dobiti generički kompanijin odgovor
ako se sumnja na nešto, onda to nešto treba istražiti, ne postavljati glupava pitanja iz kojih jedino možeš izvuć novu ili potvrdit već postojeću teoriju zavjere
novinarstvo, pa čak i tako jadno kakvo je danas, ipak ne funkcionira na takav način
na stranu možebitna magla, no brada ovih dana opet iskače iz paštete
1. Fali para
2. Bili su neki valjda otkazi pa damage control
3. Musk je prije tjedan dana uspješnu premijeru robotaksija koji će koštati oko 30k$
bilo je milina sinoć slušati matu kako se izvlaći na pitanje o robot taxi za 2026...ono...znate...nije govno nego se pas...matu za premijera...ustvari nije kriv mate..nego ljudska pohlepa da se u ludilu zvanom AI i robot-taxi daju pare(kockaju) u nadi eto za 5 kuna do milijun eura...tko im je kriv kad ih mate žedne preko vode
Urednik je također zaposlenik čiji je posao da uređaje sadržaj a ne da se pravda zašto nema sadržaja. Ovo je mala zemlja i broj tehno evenata je relativno mali a svaka od kuća voli članke na koje se klika bili oni pozivitni ili negativni.
Istraživački novinari budu pretučeni ili razneseni, ovi koji lijepo pišu dobe dnevnicu, poklon paket tvrtke u koju su došli i umjesto da završe u bolnici odu doma ženi i djeci na kraju dana, u potpunosti razumijem ljude, nisu oni uskok niti porezna da od nekog nešto zahtjevaju sa autoritetom.
takoder dostaje slizan sa politikom, poprilicno sam siguran da ici kontra njegove struje znaci i gubiti reklamni novac od nekih drzavnih firmi
A i šta će mu reklamni prostor kod nas ? Kupaca za Neveru kod nas nema, nejde joj u prilog što ju i sam osobno ne vozi.
Naši poduzetnici slične financijske moći ionako voze prave aute, a ne električne igračke.
Tu mu jedino može igrati ulogu neki reklamni prostor za robotaksije, koje ćemo vrlo vjerojatno vidjeti nikad
a i sam interes ka takvoj vrsti prijevoza je vjerujem nezanimljiv većini ljudi koji koriste taksi. ( Možda griješim, ali osobno nebi sjeo u "Teslu" sam vozačem,
još manje u auto upravljački "pogonjen" umjetnom inteligencijom ). Kak se ono kaže: hvala, ali ne hvala. :)
Nije to baš tako
https://forbes.n1info.hr/aktualno/mate-rimac-od-sad-vozi-personaliziranu-neveru-na-registraciji-pise-magla/
"
"
> Velik poput starog grada Dubrovnika
jel ovo hrvatska verzija "as large as five football fields"?
Žao mi onoga tko vjeruje ovom napisanom članku..
Ne dirati se u zelenskog, izrael i rimca-Sveto trojstvo.
novinarstvo, pa čak i tako jadno kakvo je danas, ipak ne funkcionira na takav način
bilo je milina sinoć slušati matu kako se izvlaći na pitanje o robot taxi za 2026...ono...znate...nije govno nego se pas...matu za premijera...ustvari nije kriv mate..nego ljudska pohlepa da se u ludilu zvanom AI i robot-taxi daju pare(kockaju) u nadi eto za 5 kuna do milijun eura...tko im je kriv kad ih mate žedne preko vode
Ipak postoji poneki tekst koji ide kontra narativa, ako kliknete na link, vodi vas na cijeli tekst, isplati se pročitati, odvojit ću samo dio,
Prvi tekst;
Mate Rimac protiv dežurnih hejtera
U rijetkom prizoru apsolutnog medijskog zajedništva, neokrznutog prohtjevima zdravog razuma ili ponekog skeptičnog pitanja, javnim je prostorom na mig genijalnog inovatora progalopirala ergela elitnih novinarskih grla, šmirglajući glasnice u slavu "hrvatske senzacije" i "heroja nacije". Oprezniji među njima su, za svaki slučaj, pritom ipak pazili na uljeze
Posao novinara, ne osobito naporan ni izazovan, sastojao bi se onda u tome da sve neostvarene najave pobroje pa javnost oprezno upozore kako čovjek koji je upravo dobio milijardu i po kuna javnih sredstava na račun jednog hrabrog obećanja vlastita obećanja rijetko ispunjava. Takvih novinara, međutim – vidimo i to – kod nas naprosto nema.
lijepa pinka se dijeli u kerestincu kad svi mediji na isti dan ovako krasno pišu o ovakvom lopovluku. susramlje je premala riječ, za istinit opis bi se dijelili kartoni...
Da nekim čudom neki novinari otvore poneki financijski izvještaj (s kojim ne kasni godinu dana), tamo bi vidjeli da se više troši na marketing nego na proizvodnju!
Sastavljanje je točna riječ, budući da električne motore, monocoque, invertere, BMS (battery management system), baterijske ćelije i zapravo sve najbitnije dijelove kupuju, pa sastavljaju. Nešto kao Lego kocke.
Kao odgovor očekujem isto kao što su se podržavali razni Kutle, Gucići, Todorići, Mamići, Sanaderi, Bandići, Debeljaci, nastavite niz. Domet argumentacije - "nek' krade, naš je", "nek krade, bar nešto radi i zapošljava", "nek krade, al' bar nešto i nama dade".
A i šta će mu reklamni prostor kod nas ?
Senzibilizacija javnosti i poliranje imidža, narod treba slaviti što mu političari daju zemljišta za lipu po kvadratu na namještenim natječajima, i bez ikakvih natječaja, stotine milijuna eura za pipe dream projekte poput robotaksija pete razine autonomije, a sve kako bi narod čiji su ti isti novci govorio - dajte mu još! Podudarnost Stockholmskom sindromu nije slučajna.
A i šta će mu reklamni prostor kod nas ? Kupaca za Neveru kod nas nema, nejde joj u prilog što ju i sam osobno ne vozi.
Naši poduzetnici slične financijske moći ionako voze prave aute, a ne električne igračke.
Tu mu jedino može igrati ulogu neki reklamni prostor za robotaksije, koje ćemo vrlo vjerojatno vidjeti nikad
a i sam interes ka takvoj vrsti prijevoza je vjerujem nezanimljiv većini ljudi koji koriste taksi. ( Možda griješim, ali osobno nebi sjeo u "Teslu" sam vozačem,
još manje u auto upravljački "pogonjen" umjetnom inteligencijom ). Kak se ono kaže: hvala, ali ne hvala. :)
Nije to baš tako
https://forbes.n1info.hr/aktualno/mate-rimac-od-sad-vozi-personaliziranu-neveru-na-registraciji-pise-magla/
Zar nismo kupci svi mi? Ili smo investitori pak?
Svi njegovi nastupi i ispadi jako dobro "pale" medu njegovim investitorima/kupcima zato ih redovito i ima u "nasim" medijima.