Otkriven takt "procesora" ljudskog mozga: nepodnoš

poruka: 10
|
čitano: 1.404
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkriven takt "procesora" ljudskog mozga: nepodnoš".
11 godina

Još uvijek svjetlosnim godinama ispred današnjeg AI-a koji treba postrojenje veličine omanjeg grada i energiju za napajanje milijune mozgova, samo da bi bio glorificirani papagaj koji halucinira.

Nadglednik dina
Moj PC  
13 0 hvala 3
6 godina

10bita u sekundi, to mi se čini nekako malo, samo ovaj tekst ima oko 64 byta , a pročita se za par sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:32 (gpd).

0 0 hvala 0
3 godine

Zašto živimo na samo 10 bita u sekundi?

Ljudski organizam/mozak se evolucijom prilagodio.

Vjerojatno nečiji mozgovi rade na 20 bita u sec. a to su ili geniji, ili luđaci.

Da smo na 30 bita, vjerojatno bi svi bili mentalno poremećeni, nesposobni za život. Previše podatataka i mozak izgori.

Najveći problem ljudskog mozga, neurona, je taj što često ne zna razlučiti bitne od nebitnih informacija. Pojedini ljudi nebitne informacije apstrahiraju bolje od drugih, uspješniji su, inteligentniji, bolje kontaju svijet oko sebe.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 20:55 (Zaporožac).

2 1 hvala 0
16 godina
Re: Otkriven takt "procesora" ljudskog mozga: nepo
Ljudski mozak je zastario. Vrijeme je za upgrade.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Ja vjerujem da moja žena ima barem 20 thredova što se tiče "putanja" misli, ocigledno su testiranja radili samo na muškarcima

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Kilo mozga dvije marke, rekao bi pokojni čuvar državnog pečata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SupremeCommander kaže...
Ljudski mozak je zastario. Vrijeme je za upgrade.

dodji domene napravim ti upgrade, nema reklamacija 

16 godina

ovih 10 b/s je isti bullshit koji sam slušao prije 25g od ukupnom memorijskom kapacitetu mozga od 650MB...

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Aldo kaže...

ovih 10 b/s je isti bullshit koji sam slušao prije 25g od ukupnom memorijskom kapacitetu mozga od 650MB...

Da, sjećam se tih i sličnih pseudoznanstvenih lupetanja.

Isto kao što su svi znanstveni i šahovski eksperti tvrdili, da računalo nikada neće moći pobijediti čovjeka u šah partiji, jer čovjek ima ideju, kreativnost, emociju, koju računalo nema.

Danas je ta izjava smiješna, jer rezultat znamo.

Danas se ni jedan vrhunski šahist ne usudi sjesti "preko puta" šahovskog računala.

合氣道
4 godine
Zaporožac kaže...
Aldo kaže...

Da, sjećam se tih i sličnih pseudoznanstvenih lupetanja.

Isto kao što su svi znanstveni i šahovski eksperti tvrdili, da računalo nikada neće moći pobijediti čovjeka u šah partiji, jer čovjek ima ideju, kreativnost, emociju, koju računalo nema.

Danas je ta izjava smiješna, jer rezultat znamo.

Danas se ni jedan vrhunski šahist ne usudi sjesti "preko puta" šahovskog računala.

prvo racunalo koje je usjelo pobjediti vrhunskog šahista ono od IBM ako se ne varam je imalo tada "samo" 30 cpu jezgri, današnji naj "program" je u stanju iskoristiti 1000+ procesora(citaj thredova) za te iste kalkulacije

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice