A čuj... iz godine u godinu meni se čini da se i taj android sve više i više zaključava... Ja sam bio na androidu od prvog galaxya, pa onda malo iphone 6 (nikako mi se nije svidio) pa malo winphone, pa opet android i sad od ljeta iPhone jer sa popizdio sa xiaomijem da ne mogu maknut nav tipke tj koristit geste u nekom drugom launcheru. Je, mogu instalirat 2-3 aplikacije koje bi mi to i omogučile - ali ne želim. Bilo je tu još takvih sitnica koje su me napokon otjerale na ios. ROOT, custom romovi i ostale pizdarije više i nemaju toliko smisla kad onda ne možeš instalirate neke app tipa revolut...
I sad na iosu, uopće mi se nije promijenio način korištenja telefona, sve je isto samo malo drugačije - neke stvari su možda malo čudne... ali na kraju krajeva svi ti telefoni rade jedno te isto tako da u biti samo ti je skin drugačiji. Npr imao sam si nekakav setup sa nova launcherom kojeg sam koristio godinama i sad odjednom na xiaomiju da bi to nastavio koristiti moram instalirate još kojekave pizdarije. Ne volim držat nešto na telefonu što mi ne treba tako da me je živciralo što ni ne mogu deinstalirate chrome i ostale app - jebiga skupilo se frustracija pa napravio jump i nisam ni osjetio da jesam. Stavio isti wallpaper, priviknuo se koristit ios tipkovnicu, prebacio sve na icloud (koji mi se čini puno bolji nego bilo što drugo na androidima - osim winphone - on je imao isto super integraciju sa skydriveom)i vozi miško..
Pa normalno, s godinama skužiš da ti to ništ ne treba, da mob nije šarena igračka, nego ga koristiš za ono što ti treba, i to najbolje minimalno.
Mene razveseli dok mi samsung kaže da sam koristio mob manje nego prošli tjedan, a i to je u prosjeku 20-25min dnevno kad sam na WCu.