Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon više o

poruka: 42
|
čitano: 21.842
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon više o".
17 godina
Re: Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon vi
Srce Isusovo kaže...

A čuj... iz godine u godinu meni se čini da se i taj android sve više i više zaključava... Ja sam bio na androidu od prvog galaxya, pa onda malo iphone  6 (nikako mi se nije svidio)  pa malo winphone, pa opet android i sad od ljeta iPhone jer sa popizdio sa xiaomijem da ne mogu maknut nav tipke tj koristit geste u nekom drugom launcheru. Je, mogu instalirat 2-3 aplikacije koje bi mi to i omogučile - ali ne želim.  Bilo je tu još takvih sitnica koje su me napokon otjerale na ios. ROOT, custom romovi i ostale pizdarije više i nemaju toliko smisla kad onda ne možeš instalirate neke app tipa revolut... 

I sad na iosu, uopće mi se nije promijenio način korištenja telefona, sve je isto samo malo drugačije - neke stvari su možda malo čudne... ali na kraju krajeva svi ti telefoni rade jedno te isto tako da u biti samo ti je skin drugačiji. Npr imao sam si nekakav setup sa nova launcherom kojeg sam koristio godinama i sad odjednom na xiaomiju da bi to nastavio koristiti moram instalirate još kojekave pizdarije. Ne volim držat nešto na telefonu što mi ne treba tako da me je živciralo što ni ne mogu deinstalirate chrome i ostale app - jebiga skupilo se frustracija pa napravio jump i nisam ni osjetio da jesam. Stavio isti wallpaper, priviknuo se koristit ios tipkovnicu, prebacio sve na icloud (koji mi se čini puno bolji nego bilo što drugo na androidima - osim winphone - on je imao isto super integraciju sa skydriveom)i vozi miško..

Pa normalno, s godinama skužiš da ti to ništ ne treba, da mob nije šarena igračka, nego ga koristiš za ono što ti treba, i to najbolje minimalno.

Mene razveseli dok mi samsung kaže da sam koristio mob manje nego prošli tjedan, a i to je u prosjeku 20-25min dnevno kad sam na WCu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina

zato što se oni koji kupuju ajfon vole osjećati premium

9 godina

Evo i mog "Osobnog iskustva"

Nisam kupio mobitel već cca 8 godina - koristim što dobijem od firme svake 2 godine, srednji rang.

U zadnjih par godina sam koristio:

• Galaxy S 9
  • Huawei P20
  • Xiaomi Poco F4
  • Iphone 11, uskoro bi trebao dobiti Iphone 14 al to nije bitno sada.

Baš me zanimalo kako će biti na IOS-u kada sam saznao da ga moramo koristiti u novoj firmi.

Prvih mjesec-2 je bio learning curve ali sada, ne vidim da bi se vratio na Android.

Prošao sam fore rootanja, krekanih aplikacija, instalacija custom ROMova i svega što čini android popularnim radi znatiželje i ne interesira me to više.

Sada želim mobitel gdje sve radi uredno i uz minimalnu administraciju. IOS mi je baš "lego" i ne vidim da ću se vraćati na android.

Sve radi malo bolje, lijepše i jednostavno je iako koristim "stari uređaj" i to je upravo ono što želim od mobitela.

Jedina zamjerka je baterija koja jedva izdrži jedan dan, što je na androidima daleko bolje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
tvargek kaže...

Tako "premium" valjda vidi mali Ivica koji ide u školu i dobiva đeparac od roditelja 

14 godina
tvargek kaže...

UncleJimbo kaže...
tvargek kaže...

Tako "premium" valjda vidi mali Ivica koji ide u školu i dobiva đeparac od roditelja 

ATJ Lučko
7 godina

iphone 12 pro izgleda više premium nego s23...s24...s25...recimo lomio sam se radi lightrooma da ne uzmem iphone jerbo na androidu je mukte:)...međutim lightroom uredno mukti obrađuje proraw od appla...i prije 15 godina bilo je puno bolji app-ova na jabuci nego na androidu...i nakon 15 godina ostalo isto...na samsungu imaš manuel mod za foto u paketu...kod jabuke moraš kupiti app za to...ali taj app ča kupiš na kraju je bolji nego ugrađeni na samsungu...nisam ni znao da se i na iphone može spojiti usb stick za back-up...kad i to je uvedeno

kupio 2013 ipad4...jailbreak stotine raznih app-ova...prvi galaxy note 2012...nokia n-gage 2004...iphone 3gs 2010...iphone 4s...nokia pureview 808...custum rom-ovi

na kraju dana koristiš par tih aplikacija i to je to

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bus kaže...
Boris grozni kaže...
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Ta jabuka je toliko ogranicavajuca da to nije normalno, na androidu jos nisam nasao app koji ne radi ili da nesto nemozes spojiti, instalirati napraviti, itd itd! Shvacam da je nekim jabucarima android kao windowsi jednostavno previse

A mozda nekima ne treba Android da bi dokazivali svoju pamet. 

nekim ja mobitel samo uredaj kojeg zele samo koristiti uz sto manje podesavanje i gnjavaze i boli ih briga za kojekakve opcije.

zatim najbitnije, ako ti je iphone jedini apple uredjaj  onda je slican kao i svaki drugi, uz naravno razlike u os-u.

Ali ako imas vise apple uredaja, integracija i kako to sve radi zajedno je nedostizno za bilo koji android.

Ionako vecina ne koristi ni 10% mogucnosti telefona pa im je tak svejedno koji uzmu, ionako vecina kupuje rafi pokazivanja

Kakvo dokazivanje icega? dva totalno razlicita sustava jedan je ogranicen drugi totalno za experte, isti slucaj kao i ios vs win

A kako uspoređivati iOS i win??? Mislis Mac OS i win?  
Koristio oba, win mi je daleko iza macovog OS za gro stvari.. nekom drugom mozda win, koji voli petljati i trosit vrijeme na sistem umjesto na core posao.. sto ljudi, sto,cudi.

Obzirom je u naslovu teme iPhone, budem se referirao kako kroz iPhone samostalno tako i kroz cjelokupni ecosistem Applea 

Od iPhonea 3GS sam maštao o takvom obliku mobilnog gadgeta, koji do pojave (kojeg sam prvog u android svijetu uzeo, sa ogromnim oduševljenjem, ali i ogromnim razočaranjem, kao i kod svih android mobitela nadalje) HTC DHD u android svijetu su bili ali baš SVAKAKVI u designu, kao i u OSovima, no u tome je i bila čar zadovoljstva, gdje je svatko znao tko koji mobitel kojeg branda ima. U narednim desetljećima sam lutao u taborima, sa koliko toliko tog oblika mobilnog gadgeta, gdje sam po prvi puta nakon neke 2016 imao samo veliki iPhone, čini mi se 8ProMax pa 10Xs, gdje mi se je pružila prilika jako povoljno uzeti One+ 8Pro, jer planinarenje ide samo pod ruku sa android OSom. No jako brzo sam požalio, kod male memorije, užas kamere do updatea, One+ niti da mi plate ubuduće! 
Danas imam za planinarenje NAJBOLJI android mobilni gadget, Samsung Galaxy S24 Ultra, ravan display, super rezolucija, kao i PPI, olovkica SA SVIM funkcijama, uglavnom kompletan komad mobilnog gadgeta, upravo kakav trebam. Svakodnevni mobilni gadget je iPhone 16Pro Max, koji da bude designerski apasolutno SPITZENKLASSE samo bi uglove trebao imati pod 90'! 

Doma imam MBP model '21, 2TB memorije, 32GB RAM memorije, iPad 12.9' model '19 1TB memorije, iPhone, magic mouse, ladicu za CD/DVD, i samo mi fali  Watch Ultra i dva dobra displaya za rad sa fotografijama koje budem radio kako gdje planinarim ili samo putujem. Ono što je fascinantno (škicam počesto onu temu ”Windows problemi”) gdje moram priznati se po tko zna koliko puta nasmijem dok čitam koje i koliko kolege forumaši imaju na svojim računalima, bilo PC ili laptop oblika, dok moja malenkost, moje skromno subjektivno i doživljeno, u ovih preko tri godine sam imao brojkom i slovima samo 1 (JEDAN) pretpostavljam SW problem. Naime, MAC se je jednom samo smrznuo i nikako ga upaliti, poludio sam koji dan dok nisam pokrenuo istragu (dosta na YTu ima starih video tutorijala, koji su BTW totalno promašeni jer ne dolaze uopće na početak problema, samo govore što treba činiti kao prije samog postanka problema LOL) i došao preko  pomoći do tutorijala, koji prvi puta malo teže je za shvatiti, ali uz malo truda uspjeh je zagarantiran, vidi sa da je ustvari sve to easy peasy postupak! 
Osim što sam fasciniran koliko dugo traje bakterija na MACu, koliko je dobra komunikacija između iPhonea/iPada/MACa, tako kada nešto radim na iPhoneu i dobijem poziv, ako je otvoren paralelno iPad nudi mi se instantno uspostava poziva na iPadu, ili ako je MAC u pogonu pak na njemu. Zvuk iz zvučnika, još bolji preko žice za moje B&W Px8 WiFi slušalice, gdje je po instaliranju aplikacije na iPhone/iPad aplikacija odmah stavljena u  folder na ekranu, meni predobro! 

Jedna činjenica koja me je doslovce OBORILA SA NOGU je ona CD/DVD ladica za MAC, makar ima neki klasičan USB izlaz, tako da spajam na MAC USB to USB C. U čemu je tu poanta?! Pa u tome da ladica fercera pod bilo kojim kutem!!!!! A zašto je to (meni) fantastično?! Pa zato jer sam na svojem IBM ThinkPad laptopu iz 2006 imao integriranu ladicu CD/DVD u njemu sa desne strane, ali prženje muzike na njega je bila takva muka, takva patnje, tolika tlaka, a model je bio onaj povodom Olimpijskih igara u Pekingu. Ma totalna sramota, pogotovu od IBMa spram kupaca. 

Usprkos svim pokušajima  prema  gadgetima od strane velike većine kompjuteraša, dok je ovako puno problema u Windows taborima, počevši samo sa instalacijama novih verzija SWa OSA, da mi netko plati da uzmem Win računalo, bih, jedno AIO sa velikom dijagonalom, i opet, samo zbog planinarenja ničeg nikada više! 

ATJ Lučko
14 godina

uzeo sam i ja bio ljetos 15 pro max nakon jedno 13-14 godina koristenja androida. nije bio los (taptic engine i baterija pogotovo), ali ispostavilo se da mi je android jednostavniji za koristenje i mogu ga vise prilagoditi sebi, tako da nakon 4 mjeseca, iphone je lagano nasao novog vlasnika :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
ATJLučko

Možeš li molim te malo elaborirat zasto je android superiorniji za planinarenje od iosa posto mi je to jako bitna stavka.

Prebacio bih se na jabuku zbog jednostavnosti korištenja, pogotovo oko 3d modeliranja jerbo jedino na ipadu pinch to zoom radi kako treba
14 godina
jaZey kaže...
ATJLučko

Možeš li molim te malo elaborirat zasto je android superiorniji za planinarenje od iosa posto mi je to jako bitna stavka.

Prebacio bih se na jabuku zbog jednostavnosti korištenja, pogotovo oko 3d modeliranja jerbo jedino na ipadu pinch to zoom radi kako treba

Kolega moj dragi, vrlo jednostavno, posebice za objasniti svakom, osim ovoj dvojici TD  Hacker002 i Boris grozni koji nemaju pametnijeg stava i materijala za ikakvu kvalitetnu komunikaciju. 
Ukratko, planinarenje Win komp/Android mobitel, fotografija MBP/iPhone, razlozi u nastavku. 

Obzirom su Windowsi i Android koliko toliko kompatibilni, gdje je MAC OS kao i iOS tu u debelo slabijoj poziciji, pa tako tu postoje dvije povelike nepoznanice u jednadžbi, prvo HPS (Hrvatski Planinarski Savez) i Oruxmaps aplikacija (koju u principu ne kupujete sa GPa već se skida APK) pomoću koje se ima apasolutno sve što vi ste ikada trebali, sve staze i sve nove trackovi kako u Hrvatskoj tako i u Europi, za ostatak svijeta nisam se informirao! 
Hrvatski Planinarski Savez je vjerojatno iz razloga veće zastupljenosti android mobilnih gadgeta globalno izabrao jednu stranu, čitaj ”Android”, makar, mogao bih se okladiti da iPhonei imaju u visinama čak bolji prijem signala, istina, puno ovisi i o kvaliteti teleoperatera, odnosno usluge, odnosno kaju osoba ima tarifu! A kada ja gledam kartu na flat ravnih 3120x1440 u dijagonali 6.8' i 505 PPI i kada povećavam u potrazi za nekim topografskim oznakama, ili provjeravam krećem li se u dobrom pravcu, display odnosno ekran sa uglovima od 90' je Bogomdan. U principu sam nekako meh meh za preklopne mobilne gadgete, čitaj mobitele, ali ako se budu za nekih četri godine minimalno još poboljšali, primarno ona crta po sredini, stvarno neće biti isključeno razmisliti o istom. Jedino će mi faliti stvarno S-Pen, jer je na Ultri iznimno potrebita i korisna. 

Dok uspostavite na toj stranici account, sa stranica HPSa možete skidati sve potrebno, od trackova što su stavili drugi planinari, preko raznih layera, topo oznaka, pa čak i karte u raznim omjerima. Onaj tko nije nikada se ozbiljnije bavio planinarenjem, konkretno vodio grupu ljudi u planine, bilo po ljeti, u jesen ili čak i po zimi, taj neće moći shvatiti o čemu pričam. Onaj koji je u tome makar i amaterski, prije ili kasnije će se pozabaviti sa tim detaljem, SW prirode. 

Dok budem tehnički mogao si osigurati prostor, čitaj dva stola, na jednom Win AIO računalo sa velikom rezolucijom i relativno velikim ostalim parametrima (koji su potrebiti za trenutnu Win verziju) gdje bih mogao upariti svoj Samsung Galaxy S24 Ultra vezano za planinarenje isključivo, a drugi sa ostalim  ešalonom ostajem samo u bitnijem ecosustavu, gdje se bavim fotografijom, što dokumentarnom što putopisnom. Jedino bih sada bio u dilemi, koji set primarno (ako ne mogu oba dva istovremeno) spojiti na moj Canon printer, makar znam da podržava rad i sa jednim i sa drugim OSom?! 

Ono što mi trenutno (ma ne baš 2mač) fali na ”Jabuci” je pun potencijal AI dijela MAC OS/iPad OS/iPhone OS SWa, čisto jer imam(š) mogućnost full editiranja slike, gdje bih iz originala mogao za deset osoba stvoriti deset slika gdje su kao ”samo” oni, bez narušavanja kvalitete i loših zaostalih artefakata kako to ima kod nekih, mobitela u android sektoru, nažalost! 
Posebnost iPada je LIDAR kamera, pa i iPhoneova, može u minutu učiniti 3D tlocrt bilo kojeg objekta (realno, jedna prostorija u jednu minutu) bez obzira za koju potrebu, kome je potrebno ali je vrlo dobar feature bez pogovora! 

ATJ Lučko
17 godina
Sve ovisi, na poslu se 99% vremena spajam na shell, linux mi nedaju jer im je to komplicirano nadzirati pa sam tako prešao na mac, prvih mjesec dana je trauma jer se treba naviknuti, više ne mogu pomisliti na povratak na pc za posao, updejti, usporenja, bsod, a top lenovo najjači što možeš dobit. Na macu m2 pro mogu čak i gejmat, ali opet, pc je tu kralj pa doma imam pc. Sad kako je službeni mac, radi jednostavnosti ću uzet iphone ipak postoji niz pogodnosti iphone + mac. To je gurao windows ali nisu toliko uspješni kao apple. Na kraju da mogu gejmat na linuxu i da mi poslovna politika dozvoli linux... to bih prije svega...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ATJLučko kaže...
jaZey kaže...
ATJLučko

Kolega moj dragi, vrlo jednostavno, posebice za objasniti svakom, osim ovoj dvojici TD  Hacker002 i Boris grozni koji nemaju pametnijeg stava i materijala za ikakvu kvalitetnu komunikaciju. 
Ukratko, planinarenje Win komp/Android mobitel, fotografija MBP/iPhone, razlozi u nastavku. 

Obzirom su Windowsi i Android koliko toliko kompatibilni, gdje je MAC OS kao i iOS tu u debelo slabijoj poziciji, pa tako tu postoje dvije povelike nepoznanice u jednadžbi, prvo HPS (Hrvatski Planinarski Savez) i Oruxmaps aplikacija (koju u principu ne kupujete sa GPa već se skida APK) pomoću koje se ima apasolutno sve što vi ste ikada trebali, sve staze i sve nove trackovi kako u Hrvatskoj tako i u Europi, za ostatak svijeta nisam se informirao! 
Hrvatski Planinarski Savez je vjerojatno iz razloga veće zastupljenosti android mobilnih gadgeta globalno izabrao jednu stranu, čitaj ”Android”, makar, mogao bih se okladiti da iPhonei imaju u visinama čak bolji prijem signala, istina, puno ovisi i o kvaliteti teleoperatera, odnosno usluge, odnosno kaju osoba ima tarifu! A kada ja gledam kartu na flat ravnih 3120x1440 u dijagonali 6.8' i 505 PPI i kada povećavam u potrazi za nekim topografskim oznakama, ili provjeravam krećem li se u dobrom pravcu, display odnosno ekran sa uglovima od 90' je Bogomdan. U principu sam nekako meh meh za preklopne mobilne gadgete, čitaj mobitele, ali ako se budu za nekih četri godine minimalno još poboljšali, primarno ona crta po sredini, stvarno neće biti isključeno razmisliti o istom. Jedino će mi faliti stvarno S-Pen, jer je na Ultri iznimno potrebita i korisna. 

Dok uspostavite na toj stranici account, sa stranica HPSa možete skidati sve potrebno, od trackova što su stavili drugi planinari, preko raznih layera, topo oznaka, pa čak i karte u raznim omjerima. Onaj tko nije nikada se ozbiljnije bavio planinarenjem, konkretno vodio grupu ljudi u planine, bilo po ljeti, u jesen ili čak i po zimi, taj neće moći shvatiti o čemu pričam. Onaj koji je u tome makar i amaterski, prije ili kasnije će se pozabaviti sa tim detaljem, SW prirode. 

Dok budem tehnički mogao si osigurati prostor, čitaj dva stola, na jednom Win AIO računalo sa velikom rezolucijom i relativno velikim ostalim parametrima (koji su potrebiti za trenutnu Win verziju) gdje bih mogao upariti svoj Samsung Galaxy S24 Ultra vezano za planinarenje isključivo, a drugi sa ostalim  ešalonom ostajem samo u bitnijem ecosustavu, gdje se bavim fotografijom, što dokumentarnom što putopisnom. Jedino bih sada bio u dilemi, koji set primarno (ako ne mogu oba dva istovremeno) spojiti na moj Canon printer, makar znam da podržava rad i sa jednim i sa drugim OSom?! 

Ono što mi trenutno (ma ne baš 2mač) fali na ”Jabuci” je pun potencijal AI dijela MAC OS/iPad OS/iPhone OS SWa, čisto jer imam(š) mogućnost full editiranja slike, gdje bih iz originala mogao za deset osoba stvoriti deset slika gdje su kao ”samo” oni, bez narušavanja kvalitete i loših zaostalih artefakata kako to ima kod nekih, mobitela u android sektoru, nažalost! 
Posebnost iPada je LIDAR kamera, pa i iPhoneova, može u minutu učiniti 3D tlocrt bilo kojeg objekta (realno, jedna prostorija u jednu minutu) bez obzira za koju potrebu, kome je potrebno ali je vrlo dobar feature bez pogovora! 

Hm, da ako ti je bitan orux i hps mape...  inace imas i Mapy, koji je top karta, navigacija, na kompu,tabletu,mobitelu i netreba ti nis vise, a radi na svim sistemima vrhunski offline. Iako je danas to sve top, nemos puno falit.

Probao orux i hps mape, ali ih ne koristim, mapy puno brzi, prakticniji i jednostavno maknuo ovo drugo kao nepotrebno za nase krajeve, i alpe

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2025 10:34 (bus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice