Neki tvrde da je pronađen jasan tehnološki trag iz

poruka: 44
|
čitano: 10.045
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Neki tvrde da je pronađen jasan tehnološki trag iz".
15 godina
Re: Neki tvrde da je pronađen jasan tehnološki tra
Al Crane kaže...
dreadmoore kaže...
Čuj iz smjera proxima centuri pa da recimo i postoji tehnološka civilizacija baš na tim planetima, oni nas onda 100 godina slušaju ako ne i više.I eto ako se zvučni valovi šire brzinom svjetlosti znači saznali su da je na zemlji došla korona.a za dvije će godine saznati kako su Rusi napali Ukrajince itd itd.Sve znaju o nama kakvi smo primitivci.

Prvo će doznati da su u Ukrajini vlast preuzeli neo-nacisti...

-ako oni sad slušaju naše radio uratke, npr melodije jadrana 77me.. :) .. ok babylazanju, tad to implicira da vladaju radio tehnologijom, elektronika, elektro-magnetizam.. tj nisu u srednjem vijeku ili kamenom dobu, nego nešto kao mi (kao minimum a možda i više..).

-tad, ako su jednaki ili napredniji kao tehnološka civilizacija, slušaju radio.. ako su nazadniji, tad ne slušaju. .. a pošto baš nikako osim ćoravim nagađanjem-izmišljanjem ne možemo znati na kojoj su vremensko-razvojnoj skali dok ne ostvarimo kontakt, tad kao inteligentna bića, logički ne možemo tako nešto tvrditi.. tj da nas slušaju, da imaju želju komunicirati, tad bi već i mi njih slušali, njihove radio emisije, koje mogu biti u eteru već milenijima.. ako su napredniji, odnosno, ne mogu ako su nazadniji, kvaka-22, okham, logika i logičko xor-ili. .. ili jesu ili nisu.

(insert.. ispušten zaključak ovog odlomka, pošto ih ne slušamo, to implicira da ne emitiraju radio-tv signal.. što logički može značiti da ili ih nema ili nisu razvijeni.. ok, treća mogućnost, napredna komunikacija koju mi još ne 'lovimo') :) .. no više je na strani da ih nema-nisu, nego da jesu-ili napredniji..

-točno, moguće, ako su tu, ako su razvijeni, tad su upravo čuli za covd19.. i možda nam već šalju pomoć, cjepiva.. :) no jednako tako intelignetna bića znaju da im za put treba barem toliko vrijeme uz uvjet da imaju hyper brzinu, onu warp, .. koju ima svaki pristojan filmić ST tematike .. i da tad za prosječnu pandemiju nema smisla slati cjepiva, jer ili smo preživjeli ili nismo.. jer tad kao civilizacija već imaju takva znanja-iskustva ako su imali pandemije u svojem razvoju.. odnosno, možda ne znaju o čemu govorimo, ako do sad nikad nisu .. kao što im vicevi o muji-hasi neće biti smiješni kao nama, ..

-što bi recimo razvijenija civilizacija napravila, dobroćudna, koja recimo želi pomoći i ima napredniju tehnologiju za lijek.. no to ne znači da imaju i warp, odnosno ako je 1-svj.brzine tad im treba +4 god.. što bi jednako bilo besmisleno da stradalima na atlantiku šaljemo sendviče kaićem.. ono, dok dovesla kroz par tjedana svakako im sendvič neće biti važan.. a nakon par godina jedino vijenac za sjećanje ima smisla. .. to znamo neovisno o onom što ne znamo no legitimno je pretpostaviti da nisu glupi, da koriste logiku, dok je manje važno imaju li prst manje-više..

-trenutno dostupnom tehnologijom, zamislivim brzinama, pa to još x10 ili x100.. koliko vremenski bi trajao put do alfe? onak, duže.. duže od prosječnog životnog vijeka, pa je tad recimo pogon-gorivo i hrana za put realno sporedna sitnica jer ... a to su samo dijelovi puzzlea, 'stotine takvih sitnica'.. ili uvjeta, da bi idući korak imao smisla, npr krenuti na put ili poželiti komunicirati s odgodom od 4g + toliko za drugu stranu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 21:47 (ihush).

1 0 hvala 0
9 godina

zasto nam je moguce zamisliti apsolutno sve moguce i nemoguce scenarije, osim onoga koji kaze da napredni vanzemaljci postoje, blizu su nam, ili njima udaljenost njje nikakvi problem, ali ih jednostavno zabole za nas.... 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

zasto nam je moguce zamisliti apsolutno sve moguce i nemoguce scenarije, osim onoga koji kaze da napredni vanzemaljci postoje, blizu su nam, ili njima udaljenost njje nikakvi problem, ali ih jednostavno zabole za nas.... 

-zato jer već postojeći podatci, provjereno, istraženo kažu, nema u radijusu 4-100 svj god.. osim ako nam lažu a da mi pri tome ne primjećujemo laž.

-tj potvrda nekog života u relativnoj blizini, da je barem postojao, ameba-virus.. nije isto što i civilizacija sposobna komunicirati međuplanetarno-galaxtički.. takvog života-civilizacije, nema, dok možda dva crva na nekoj od bezbroj planeta postoje pri čemu ih možda nikad ne pronađemo pa ne znamo za njih.. tj možemo tražiti par čarapa po vešmašini i ne pronaći ih.. a galaxije su malo širi prostor + vrijeme, čak da imamo warp-10-jači.. ili teleport-trenutno, za proći milijarde planeta jednostavno nema vremena, osim ako angažiramo djedmraza (kao osobu koja obiđe sve klince s poklonima u jendoj noći uz ekipu sobova.. neki grubi izračun brzine tih saonica je daleko brži od st-warpa, čak ni teleport nije dovoljan .. tak da njega ne objašnjavamo fizičkim zakonima-formulama nego čudom..). :)

9 godina

da, samo i dalje govoris o nasem interesu prema njima, da ih nadjemo, da komuniciramo, da uh uclanimo u hdz.....

a ja kazem, mozda njih zabole za nas, mozda ne zele biti vidjeni, nadjeni, uclanjeni.....

mozda naidju povremeno, bace oko da vide sto radimo, zakljuce da jos nismo spremni, i dalje se prave da ih nema....

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

-stidljivi marsovci? -nema razloga misliti tako nešto... prije sama svrha, civilizacija koja npr ima fuziju i 'sve' što poželi.. zašto bi npr putovali do zemlje.. vidjeti piramide kao turisti? možda.. no možda odlaze na zanimljivije lokacije, lasvegas :)

3 godine
ihush kaže...

-stidljivi marsovci? -nema razloga misliti tako nešto... prije sama svrha, civilizacija koja npr ima fuziju i 'sve' što poželi.. zašto bi npr putovali do zemlje.. vidjeti piramide kao turisti? možda.. no možda odlaze na zanimljivije lokacije, lasvegas :)

Već je nama, znanstvenoj zajednici jedno od prioriteta ne kontaminirati eventualni život na koji bi naišli, što manje se miješati svojim bacilima pa i prisutnošću u razvoj eventualnog alijenskog života, staništa etc.

15 godina
ihush kaže...

ako dođu razuzdane Marsovke, ja sam se spreman žrtvovati za cjelokupno čovječanstvo...

bum ga več negdi vteknul...

Ju je je? Je ju je!
6 godina
Damir22 kaže...

da, samo i dalje govoris o nasem interesu prema njima, da ih nadjemo, da komuniciramo, da uh uclanimo u hdz.....

a ja kazem, mozda njih zabole za nas, mozda ne zele biti vidjeni, nadjeni, uclanjeni.....

mozda naidju povremeno, bace oko da vide sto radimo, zakljuce da jos nismo spremni, i dalje se prave da ih nema....

ihush kaže...

A možda se skrivaju u šumi... ozbiljno 
Hm, već smo raspravljali o tome...
Predložena je nova univerzalna poruka za komunicir @ Bug Online Forum

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
16 godina
zzib kaže...
PaleRider kaže...
Ah što volim predrasude. Nije ti palo na pamet da je moje "smatranje" bazirano na znanstvenoj hipotezi u okviru teorije na kojoj radim već duži niz godina? Ako nečije "smatranje" nije dio trenutnog "smatranja" mainstream-a ne znači da je plod nečije mašte i da iza istog ne stoji pristojan rad.

Koja je to hipoteza ili teorija i kako definira svijest?

Ah, više je tu materijala. amenoum.org. Konkretno, hipoteza o planetarnoj neurogenezi je u "Solar System" gdje sam između ostalog dokazao i da je Sunčev sistem "large scale quantum system".

Amenoum
9 godina
notloB kaže...
ihush kaže...

Već je nama, znanstvenoj zajednici jedno od prioriteta ne kontaminirati eventualni život na koji bi naišli, što manje se miješati svojim bacilima pa i prisutnošću u razvoj eventualnog alijenskog života, staništa etc.

To.... s njihove strane, mi smo alieni, pa sto bi se oni mijesali u nas razvoj.....

15 godina
Stric_Jura kaže...
ihush kaže...

ako dođu razuzdane Marsovke, ja sam se spreman žrtvovati za cjelokupno čovječanstvo...

bum ga več negdi vteknul...

-kažu, da im na šipovima švrljaju mužjaci, dok ženke doma kuhaju i isčekuju poštara .. zaposli se kao poštar (elijenski), .. no ni to nije neka sreća, potekli su od arhića (pauci i paučnjaci..) pa mužjak nakon vtikanja mora biti brz, što im je ekšli poticaj za putovanje šipovima.. :)

-ok, može i takav 'pogled'.. sex, pa da 'prisnažim' na našu-pravu-jaču mušku stranu! (dok se u backu čuje fraza šubićevog u boj.. japanskog školskog zbora) :)) .. tako se regrutira, mami.. no realnost je obično suprotna, dosadna, čak kad naiđeš na amazonke i pomisliš da bi to natezo, ona nategne tebe i nepušča par sati dok se u tebi gasi tračak života-nade (kao kad mujo-štef natakne muzilicu.. isključuje se automatski kad namuze 25l ..) :)

-moraju li mužjaci nužno biti mačoisti (tko se mača laća ostat će ... bez gaća?) a ženke samo čekaju da im priđemo, .. ako je i tako, da su mamac hollywoodske SF amazonke.. nije li tad logičnije potražiti ih na zapadnoj usa obali gdje obitavaju? nego na zapećku fleke noćnog svoda negdje tamo..? tj (prisnažiti).. ako mi je na pameti sex.. (kao legitimni-logičan motivator).. tad zašto bi jezdio bespućima svemira? jasno vam je da u životnom vijeku ... bez teleporatacije, ostaje samo ona muzilica? :))

3 godine
Damir22 kaže...
notloB kaže...
ihush kaže...

To.... s njihove strane, mi smo alieni, pa sto bi se oni mijesali u nas razvoj.....

Pa to mi je bio i cilj napisati, kod nas nije samo problem s patogenima, staništem etc. već i sa spoznajom o drugima razvijenijima koja bi iz temelja promijenila gotovo sve što se tiče nas.

8 godina

I sto sad ako ih i identifikujemo? Stoc'mo napraviti?

Kako komunicirati s marsijancima? I jel' pametno komunicirati? Uopce pokazati da smo zivi i zdravi?

0 0 hvala 0
3 godine
Gebirgs kaže...

I sto sad ako ih i identifikujemo? Stoc'mo napraviti?

Kako komunicirati s marsijancima? I jel' pametno komunicirati? Uopce pokazati da smo zivi i zdravi?

Reći im, mi smo živi i zdravi što i vama želimo, a vi kako te?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice