NASA-in tihi nadzvučni zrakoplov X-59 uskoro će bi

poruka: 7
|
čitano: 3.964
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NASA-in tihi nadzvučni zrakoplov X-59 uskoro će bi".
16 godina
NASA-in tihi nadzvučni zrakoplov X-59 uskoro će bi

Nekad pomislim da AI članci i nisu toliko loša ideja. Sigurno bolje nego kopiranje promidžbenog materijala i predstavljanje istog kao vijesti. 

Da testiram, pita sam Perplexity šta je pjesnik htio reći i dobio korisniji odgovor, koji barem odgovara na pitanje "čemu sve to". Evo ispod, ako nekoga zanima... 

NASA's X-59 aircraft aims to eliminate the loud sonic booms that have banned supersonic flights over land by producing a quiet "thump" instead. This breakthrough will enable supersonic commercial flights over populated areas, drastically reducing travel times and transforming global connectivity. Additionally, quieter supersonic flights will reduce noise pollution, improving urban living conditions and opening possibilities for faster emergency and cargo transport. This marks a major step toward sustainable, community-friendly high-speed air travel.

Bio je duži i detaljniji odgovor, naravno, ali ovo mi se čini dovoljno... 

7 0 hvala 2
7 godina
Re: NASA-in tihi nadzvučni zrakoplov X-59 uskoro ć
X-59...naša demo(n)kreacija stiže nadzvučno
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
ja jedino ne razumijem u čemu je NASA-in interes razvoja nadzvučnog zrakoplova. Nisu li oni svemirska agencija? Prije bi to očekivao od Boeinga ili Lockheada.
17 godina
guslac kaže...
ja jedino ne razumijem u čemu je NASA-in interes razvoja nadzvučnog zrakoplova. Nisu li oni svemirska agencija? Prije bi to očekivao od Boeinga ili Lockheada.

National Aeronautics and Space Administration.

16 godina
Old Iggy kaže...
guslac kaže...

-točnije ili srž :)

+ a upravo zato (jer je to državna-nacionalna..) u igru upada musk-raketama .. biznisom, tj pravilima koja su drugačija za državu-institucije i privatnike-poduzetnike po doktrini kapitalizma, zakona, barem formalno.. tj od kad je ujko skužio kako može imati i ovce i novce, porezne.. iz džepa u džep, no tad njegov privatni.. pa zato to kao špediter radi musk, koji tad može ono što državna agencija ne može (pravno-poslovno) itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2025 18:59 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...
guslac kaže...

-točnije ili srž :)

Pa i nije baš tako, NASA je razvila puno toga i u aeronautici. U to doba teško da je bilo privatnika koji bi mogli takvo što izvesti i s državnim financiranjem.

16 godina

-što je bilo u 'prošlom stoljeću' .. je bilo, prošlo vrijeme vs sadašnjost, pri čemu i dalje sve ekšli radi država, tj osigura resurse-novac, dok privatni biz stvara profit .. nešto što je suprotno formalnom ujkinom načelu-doktrini, dok mu se nije dopalo pa sad jadan mora.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice