Odlican uvod. Mislim, vidit ovu sliku kućišta odma suza u oku. Ajme...
Isto sve. Otac mi je jedan od prvih u Splitu ima 286-icu. Igra sam prvo Prince of Persia - nevjerojatno fluidna animacija likova, precizna igrica. Onda Golden Axe, to je valjda port sa konzole (imam je sad na mobitelu instaliranu i igriva je!), onda Street Road (kupuješ auto u oglasniku, djelove, slažeš i voziš street racing za pare, lokacija kalifornija, na kraju poraziš glavnu čunku i osvojiš mu auto i curu - legendarno), i Secret Agent (nešto kao super mario na pc-u, stvarno top igra, precizna i brza). Bio je i skorč, sa bratom sam ga peglao. Sim City mislim da sam tek na 386-ici. Dave, mislim da se nije mogao igrati na crno bijelom monitoru. Da, Dave i Blues Brothers, koju sam čak prešao iako se dosta toga nije moglo vidjet :)
A kad sam vidio slike Monkey Islanda 2 u časopisu (za to si već morao imat 386-icu)... Ljudi ne kuže koji je to fenomen bio tada, kad ti skužiš da možeš "IGRAT CRTIĆ!". A ne samo gledat, jel. To postaje cilj i smisao tvog života. Kad čuješ starijeg rođaka kako priča sa susjedom o DOOM-u 2... Koji je to hype bio... Znači igrica neka danas - ok, dobra je, bacit će se, super. Igrica prije, kao što je DOOM2 npr. - e to je ono svjetski događaj koji je važniji od SVEGA što postoji trenutno. NIŠTA se s tim ne može usporedit.
Svi su na to gledali kao na gubljenje vremena. A ja bi i prijatelj na satu informatike znali kao profesor. Možemo mi predavat. Kod kuće programiraš u qbasicu - s guštom. Jer je tebi od tih igrica programiranje lako shvatljivo. I to ljudi ne kuže. Sve što imam danas mogu zahvalit igricama koje su me uvele u svijet računala.
Edit: Uvik na mobitel stavim neku retro avanturu. Trenutno prelazim Beneath a steal Sky (odlicna). A prešao sam Broken Sword 1, 2, 5. Flight of the Amazon Queen. Sve šta nisam mogao igrati na 286-ici isl. Ili sam djelomično prošao kod susjeda na 486-ici isl. A na radnom laptopu sa integriranom grafom x-com: terror from the depth preko open x-com moda (obavezno) da mogu bacit 10 min kad mi dođe. Mislim, legendarne igrice. Odlične.