Microsoft produžio podršku za Windows 10 Mobile do

poruka: 36
|
čitano: 8.034
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft produžio podršku za Windows 10 Mobile do".
9 godina
neaktivan
Re: Microsoft produžio podršku za Windows 10 Mobil

Mene je to isto totalno živciralo, pogotovo onaj konstantni loading screen, i ultraduge animacije ulaska u aplikaciju, i one mutave animacije kad si nekaj selektirao u drop down meniju.

Jedino kaj je bilo fora je kaj je sve bilo jednobojno i kaj je i tipkovnica bila skroz crno-bijela i s kockastim tipkama.

Ostalo sve totalno sranje, sustav za mazohiste...

Kruha i igala...
13 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Mene je to isto totalno živciralo, pogotovo onaj konstantni loading screen, i ultraduge animacije ulaska u aplikaciju, i one mutave animacije kad si nekaj selektirao u drop down meniju.

Jedino kaj je bilo fora je kaj je sve bilo jednobojno i kaj je i tipkovnica bila skroz crno-bijela i s kockastim tipkama.

Ostalo sve totalno sranje, sustav za mazohiste...

Da, drugo je to kad je sustav samo drugačiji pa ti treba malo vremena da se privikneš...ili recimo da je samo stvar u tome šta je mobitel jeftin (spor) pa kupiš bolji i vozi.. ali wp, po meni, nije bio funkcionalan pa se nemaš na šta priviknut a za probleme koje sam guglao često su se pojavljivale teme i sa jačim lumiama.

Meni se je recimo svidjela i 2-point tipkica za slikanje (iako nema veze sa samim wp)

16 godina
Posmatrač kaže...
* * * (1) TI ces nekog uslovljavati

(2) Strucnjak si za propali os (3) I niej za hvaliti se al znas kako kazu cega se pametan stidi....

(1) Hoću. Samo reci da DA tj. da želiš da te eliminišemo sa ovog foruma (pa pravi novi profil, more jedno je takvih) pa ćeš se lično uvjeriti.
(2) Jesam ili Doktor ili PhD.
(3) Trebalo bi da bude "Čime se pametan hvali a ne srami ili stidi jer za stid/sram moral ili odgoj ima više uticaja nego pamet." Zato i jeste i jeste hrvatska narodna poslovica, koja je izgubila svoj smisao. Tako da evo ti bolja: "Ako pohvale ne razumiješ, smatraj da laskaju.

Imaš šta reći na temu?

Zechina kaže...
* * *

Prije svega mi smo ono nešto funtali pa smo postali kao dobri, ako se ne varam. Mislim da Da. Neka ostane u tom tonu.

Inače ne vidim smisao ovih usporednih sličica koje se mogu naći o svakoj temi i u svemu što se dešava u svijetu, a ovdje (ja te ipak smatrama pametnom osobom) mislim na forumu, sarkazam i ironija jednostavno nikako ne uspijevaju. Previše različitih karaktera je u pitanju.. tako da...

Zechina kaže...
* * *

iOS=ikone, live tiles=pločice. Idokracija = pločice.

"daju instantno informaciju"? NE, tako je tek bilo zamišljeno i reklamirano; a većina bivših korisnika se neće složiti s tobom - dapače, upravo zbog kašnjenja notifikacija i nepreglednosti ih je popriličan dio i odustao od WP (pardon, "Windows Mobile").

I daj, molim te, prestani srati, o Microsoftovom polupiratskom playeru za YouTube, odnosno Googleu, kao krivcu za propast ove nedorečene platforme.

Je li Google piratizirao Maps HERE koje je MS oteo od Nokije? NE. Je li Google uvjetovao Bing tražilicu Nokiji? NE.

Je li Google kriv MSu što je kupio aQuantive za 6 MILIJARDI $ kako bi bio "još veći Google" i nije uspio napraviti posao iz toga?

Već je "morao" hakirati YT da ne prikazuje Googleove reklame? 
Kad je Google preuzeo YT, mnogi su se smijali jer su rekli da to neće moći monetizirati. Google je bio jasan: video servis će biti svima dostupan i besplatan, uz uvjet povremenog prikazivanja njihovih reklama. Microsoft je, praktički, pokušao ukrasti/preoteti tzv "YouTube Premium" servis (video bez reklama), dio ukupnog YT biznis modela,  i onda se kao pura dreku čudili da ih je Google blokirao!

https://www.theverge.com/2013/8/16/4627342/microsoft-google-battle-over-youtube-windows-phone

Microsoft had reverse-engineered Google's YouTube APIs and created an app that lacked ads and allowed users to download videos for offline viewing.

^ SRAMOTA!

Ne samo to, već je istovremeno MS javno napadao i ismijavao Google zbog njihovog biznis modela < koji je paralelno pokušao okrasti! I kojim se danas ponosi, "kako bi poboljšali korisničko iskustvo" (> srkanje korisničkih podataka Windows korisnika) 

Paradoksalno, taj anti-Google video je dostupan upravo na YT, ali ne niti na jednom od MS servisa > čak ni na MS YT kanalu!

Osim "Gmailmana", tu su i "Scroogled", "Googlighting" ... video itd sramotne FUD kampanje, za koje se MS danas pravi da ne postoje.

U isto vrijeme, dok su huškali vlastite korisnike i pljuvali po reklamama na Androidu/YT, 

Googleu su pisali da bi u MSu bili "više nego sretni da objavljuju Google plaćene oglase na WinPhone platformi!

... istovremeno plaćavši milijune, gurajući vlastite oglase za - pljuvanje po Googleu (a moleći ga da im da džabe njihov premum servis!)

Pogledaj kako izgleda ta njuška koja im je te 2011-14. vodila PR kampanju;
pročitaj tko je Mark Penn i koji mu je zadatak bio.

Fighting dirty: Microsoft’s mean ‘Scroogled’ ads are a sign of what's to come

Microsoft je, još od starog Win Mobile i od neslavnog Zune, pokušavao nametnuti svoje video servise i svoje DRM video standarde. 

Zune Video Marketplace je već postojao2006, iste godine kad je Google tek kupio YT.

Je li Google kriv što je Microsoft okrao desetke tisuća pretplatnika tog i srodnih servisa? I što isti MSu naknadno nisu vjerovali? Obećavali su i autorima i kupcima brda i doline, na kraju su svi bili oštećeni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zune_software#Videos

Pa ta priča sa ukidanjem računa i nemogućnošću pristupa do plaćenih (!) appsa, muzike itd se nastavlja od MSN music / Zune Video Marketplace / Xbox video > Microsoft Movies & TV... pa do obećavanja da će "sve što ste kupili, raditi na bilo kojem Zunu/XBox/WinPhone 7", ... (laž) ...

... da bi u stvarnosti sami Win 7 bili nekompatibilni sa WinPhone 7.5, WP 8... nadalje. Svi ugovori/licence/servisi/aplikacije koje su ljudi platili za bilo koju prethodnu "univerzalnu platformu", postali su smeće. "Developerske" licence su iz MSa štancali kao kriptovalute danas. Da bi nakon 0,5-1,5 godinu od kupnje te licence (+ uređaji, aplikacije...) bile bezvrijedne. U startu namjenjeno za konzumente idiokracije.
Zaključno:
MS podrška za WinPhone/WinMobile? Daj idi spavat u svoj paralelni svemir.
Penn, Ballmer, Elop, Sinofsky, Belfiore... su bili masno plaćeni (a korisnici kažnjeni) za svoje prijevare i laži. Koji je tvoj razlog?

... i ovih more navoda i linkova koje šalješ. Jer ja trebam (a nešto sam izgubio volju) da odgovrim tamo u onom postu vezano za AMD-ovedrivere i netko me je zamolio mogu li naći link u kome se.... nije da ne mogu naći link.. nego što god tražim ja - nađem. Želiš nači kako se novi driveri ruše - naći ćeš. Želiš naći kako Intedžer Skaling radi / ne radi - nije bitno - naći ćeš... Tako.. Budi jednostavno konkretan.. evo ja ću dalje biti jako konkretan i vrlo jasan.

bunker kaže...

Zechina, jesi koristio wm, bar na par dana ?

Mislim da...  

Zechina kaže...

Nisam na par dana, ali sam * * *

.... (#) ... auuu tako sam i mislio i mogao bi biti ovo ključni problem zašto se ovdje ne možemo razumjeti.

Dakle naveo sam ovu fimru, koja proizvodi (pogledaj portofolop) čak i sjedišta (od Auta, preko jahti do aviona) i za nasjkuplji automobil na svijetu: Bugatti Chiron, i da ovdje u jednoj zabiti u Bosni i Hercegovini to prave, a njihov kompletan ekosustav na kojem rade je Windows + njemački SAP (meni lično jedna od najglupljih baza podataka na svijetu) i svi telefoni od svih šefova su Microsftovi i nevjerojatno ali i dalje rade.

Dakle ja sam upravo upalio Microsoft Lumio 640 koja ima pazi ovo sad, (jer je telefon star sad skoro pa 5 godina) ima: 1 GB RAM-a, 8 GB zajedno sa OS-om (oko 3,4 je slobodno) i Snapdragon 400... ali je*i ti mene ako postoji telefon sa duplo većim većim specifikacijama ali da radi tako fluidno i tako besprijekrotno kao ovaj.

Mislim ako želiš ja mogu kao što sam jednom morao snimiti video za Windows Developer Preview da uvjerim lika kako OS radi.

Mi možemo sada raspravljati zašto je Windows 10 mobile propao.. ali ipak ne koristiti OS a pričati o njemu je ne znam.. ipak apsurd.

Možda je pohlepa u pitanju.. svi žele biti na vrhu kao neka techno firma iz filmova 80-tih koja dominira svijetom. Samo par primjera:

Apple je želio udio u serverima sa svojim XServer sustavima i znamo kako se zavšrilo.
Apple sada želi dio kolača od Netflixa i HBO-a pa pokreće vlastitu uslugu Apple TV+ i mogu reći da im je See fantatična serija. U komadu sam ju odgledao.
Microsoft želi da imao konzolu kao Sony PlayStation i donekle im uspjeva u tom polju.
Microsoft želi da ima telefone i to sa udiom (lupam opet) od 40% u svijetu.. eto znamo kako se i to završilo
Google želi svoj telefon Nexus/Pixel ali "jedna lasta ne čini proljeće"... itd itd.

9 godina
neaktivan
Motorino kaže...

Meni se je recimo svidjela i 2-point tipkica za slikanje (iako nema veze sa samim wp)

Da, to je bilo super.

Premda je jedan prijatelj koji je toliko hvalio Lumiu zbog toga, ostao bez riječi kad je vidio da i ja to imam na Xperiji P, i točno se sjećam kak je zinuo kad je vidio kakvu vidljivost moj mob ima na suncu, i koliko je OS bolji i brži, i onda je i on nabavio Android (Samsung Neo) i koristio uz Lumiju paralelno dok ju nije razbio, i onda je uzeo 1020 i ostao razočaran kak je sve i dalje u kurcu na WM, ali se nije riješavao 1020 dok nije otišao u švabiju, i onda si je kupio 1320 nakon kaj je ovu prodao, navodno samo zato kaj je gromada, i sad ima Oneplus ali i dalje melje o WP/WM kao da je bio kaj ja znam kakav OS, i ima par Lumia još doma u ladici, i njega je više pralo kaj je bio Nokia  sektaš, žar mu je splasnuo kad su se prodali MS-u, a sad Android Nokie neće ni pogledat...

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2019 19:23 (fer-de-lance).
13 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Da, to je bilo super.

Premda je jedan prijatelj koji je toliko hvalio Lumiu zbog toga, ostao bez riječi kad je vidio da i ja to imam na Xperiji P, i točno se sjećam kak je zinuo kad je vidio kakvu vidljivost moj mob ima na suncu, i koliko je OS bolji i brži, i onda je i on nabavio Android (Samsung Neo) i koristio uz Lumiju paralelno dok ju nije razbio, i onda je uzeo 1020 i ostao razočaran kak je sve i dalje u kurcu na WM, ali se nije riješavao 1020 dok nije otišao u švabiju, i onda si je kupio 1320 nakon kaj je ovu prodao, navodno samo zato kaj je gromada, i sad ima Oneplus ali i dalje melje o WP/WM kao da je bio kaj ja znam kakav OS, i ima par Lumia još doma u ladici, i njega je više pralo kaj je bio Nokia  sektaš, žar mu je splasnuo kad su se prodali MS-u, a sad Android Nokie neće ni pogledat...

Ti neki ljudi se baš vežu za wp...

Tako ovaj šta je imao lumiu 6xx (stvarno se ne sjećam broja) iako ne spominje wp stalno sere po androidu i ios-u..zna se na šta cilja. Baš sam mu htio jednom pohvaliti wp u takvoj situaciji da vidim kako bi reagirao ali reko bolje da šutim.

Bivši profesor je kupio 1020 pa su se u školi cijeli dan slikali i čudili toj famoznoj kameri da bi se nakon otprilike 2 mjeseca samo pojavio s nekim htc-om...nikad nisam saznao zašto.

6 godina
Envy kaže...
Posmatrač kaže...
* * * (1) TI ces nekog uslovljavati

(2) Strucnjak si za propali os (3) I niej za hvaliti se al znas kako kazu cega se pametan stidi....

(1) Hoću. Samo reci da DA tj. da želiš da te eliminišemo sa ovog foruma (pa pravi novi profil, more jedno je takvih) pa ćeš se lično uvjeriti.
(2) Jesam ili Doktor ili PhD.
(3) Trebalo bi da bude "Čime se pametan hvali a ne srami ili stidi jer za stid/sram moral ili odgoj ima više uticaja nego pamet." Zato i jeste i jeste hrvatska narodna poslovica, koja je izgubila svoj smisao. Tako da evo ti bolja: "Ako pohvale ne razumiješ, smatraj da laskaju.

Imaš šta reći na temu?

....

1.) hehehhee wow kako si ti mocan ;) Narasla ti ona stvar? ;) Hahahaahha 

Ajd nastavi pokazivati koliko si dno dna ;) 

Eliminisaces me sa foruma? wooooow ;) Ti si meni idol ;) Mora da je tvoj tata veci od mog ;) Hoces mi biti frend na face? Please ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice