Mane isključivo mesne prehrane

poruka: 138
|
čitano: 10.088
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mane isključivo mesne prehrane".
6 godina
Re: Mane isključivo mesne prehrane

Sve se slazem osim s ovim da smo savrsen stroj. Jer i prije su ljudi oboljevali od raka i umirali s rakom.(doduse vjv manje).Naravno umiralo se puno prije zbog infekcija virusa upala pluca itd pa neki od njih koji su umrli mladi nisu stigli dobit rak i uc u statistiku.

To jest volio bi da mi netko objasni, ako moze, zasto nam fali tako malo da budemo savrseni stroj bez raka

Stari Lav
7 godina

Jedem minimalno 150 grama brokule/cvjetace dnevno. Jako pomaze kod probave. 200 grama piletine. Tu zna bit varijacija, od zdravih prsa do iznutrica i pecenih krilca. Riza ili krumpir, sto mi taj dan padne na pamet. Variva. Svjeze kuhana variva su bogatstvo koje koristim. Mrkva, luk, crvena paprika, malo brasna da se zgusne. Pileci temeljac, od onih iznutrica. Kelj, kupus, mahune i grasak... Dosta cesto su tu kobasice, izbjegavam kruh. Ono sto meni ne pase i utjece na zdravlje je smjenski rad, 3 ili 4 smjene te okruzenje. Isparavanja i maglica iz strojeva. To sam htio, ali nije zdravo. Srecom vise ne radim direktno na stroju, to je tek bilo odvratno. Cijeli dan nam je povezan sa kompletnim zdravljem. Ono sto moram jos promjenit je kolicina piva i alkohola kojeg cesto unosim u organizam te potpuno izbacivanje energetskih pica. Idem u teretanu, bavim se rekreativno trcanjem koliko god je vremenski moguce i jedem kekse, sladoled, kolace. Zivot je lijep, osjecam se dobro. 27 godina, 185cm, trenutno 90 kilograma. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Hehe..
Tko može pazit na 50 trilijuna stanica?
Jedna oksidira i doviđenja.
Tu dolazi druga tema, ali moderatori ovog foruma ne vole ništa što nije znanstveno dokazano..makar u južnoj africi.
A to je duhovnost.
Ukratko, obraćaj se svojim stanicama pozitivno i stvori im pozitivno okruženje.
Nisi ti TI. Tvoj ego. Vi ste Vi. Njih 50 trilijuna i tvoj Ja.

3 0 hvala 0
16 godina
moderator
forumaš kaže...

Točno, nisu ni znali kaj je to banana ili čokolada. Ali to nema veze sa jedenjem samo mesa i svak dan.

Tvoji deda i baka nisu kroz život "uspjeli" razviti dovoljno visoku inzulinsku rezistenciju (barem koliko je tebi poznato; ne znači da su bili optimalnog zdravlja, jer se ljudi u ono doba obično nisu toliko žalili na zdravlje kao što to ljudi rade danas, gdje bježe k doktoru nakon jednog kašlja), kao što se to događa s ljudima danas, i sve što ide s tim. Primijeti da na karnivor dijetu u velikoj većini slučajeva prelaze ljudi s inzulinskom rezistencijom, poremećajima metabolizma, s autoimunim bolestima - znači, u pravilu ne prelaze zdravi ljudi, jer nemaju potrebe za tim. Tako da je keto/karnivor prehranu potrebno gledati u kontekstu terapijske prehrane. Ketogena prehrana je inače nastala kao terapija za tešku epilepsiju kod djece, u doba kad nisu postojali lijekovi za to, a danas se otkriva sve više i više benefita takve prehrane, što je i posve razumljivo jer danas oko 90% ljudi ima barem jedan simptom metaboličkog poremećaja.

14 godina
Osvježavajuće je vidjeti postove od Mičiča, donedavno takve stvari nisam nigdje mogao pročitati da ljudi pišu. Hvala Bogu da konačno dolazi svijest o metaboličkoj fleksibilnosti, postu, mikrobiomu, ketozi, inzulinskoj rezistenciji...Još kad konačno shvate da rak nije genetska bolest nego metabolički poremećaj koji pogađa motohondrije, i kad konačno shvate ljudi da previše jedu i da je masnoća (pogotovo životinjskog porijekla) važna za nas, bit će super.

2 0 hvala 0
10 godina

@guslac sve je stvar sreće. Nisam ja pametaniji od bilo koga sa teme, već u moru informacija, pronaći logiku i posložiti mozaik.

MITOHONDRIJA!!

Ona je sveta. Ona je sve. Da mi oproste znanstvenici i profesor Raos, ona je Božje djelo. No nemam ništa protiv bilo kojeg stajališta..pa tako i evolucijskog.

Tumor je oksidacija stanice. Fermentacija koja se odvija bez kisika. Fermentiraju "antene" receptori na mitohondriji. JEDINO gorivo koje ubrzava fermentaciju su šećeri u krvi.

Besmisleno je da sad oko toga pilam. Korisnik mbaksa je spomenuo slučajeve multiple koja se "zamrla" uz post. Dosta tumora se povuče uz stručne postove. Ovdje se želim ograditi.. sa ovom rečenicom nikada niti u kojem slučaju mi nije namjera da netko svoju bolest liječi autofagijom, suhim postom i slično.

Običan bezazlen post je poželjan svima... trenutno zdravima.

Ja izvodim 36-satne na vodi jednom tjedno.

Jednom u 40 dana izvodim 72 satni.

Neću opisivati detalje..no treći dan vi ste najlucidnija osoba. Mogao bih držati lekcije iz matematike za srednjoškolce narednih 48 sati iza ta 72 sata posta i svi bi ispravili ocjene.

Nevjerojatna bistrina uma. Sav stanični otpad je uklonjen. Reparacija organa. Jetra posebno.

Umno ste brilijantni..bistri.  Smireni ste. Čula su istančana. Pojavljuje se spiritualni sindrom duhovnosti. Svi ga imamo, samo ga držimo lockanog sa ovakvim životima.

Sve religije i svi sveci pustinjaci, imaju koncept posta i umnog uzdizanja.

Jednom riječju, svijest vam je postala SVIJEST.

Uz sva poštovanja i zahvale prema znanosti, čovjek je duhovno biće. To što gospodin Raos i ostali kolege, nemaju metar ili ct koji mjeri Dušu i Svijest, ne znači da nisu sveprisutni.

Karcinomi su nasljedni 1%. Ja sam prvi robovao klasičnim pričama, imala baba, imala prababa, imat će i moja sestra.

Ne, neće.  Sve varijacije tumora su informatički zapisane unutar dnk i lockane. Pitanje je na koji način će ih netko unlock.

Da me ne bi baniralo, prestat ću sa duhovnim.

Proučite mitohondriju.

Odmarajte criijeva tj pustite ih da odmaraju. Preporuka je da jedete 8/16. Crijeva će vam biti zahvalna. Za to vrijeme resetirat će bakterije. Inače svako 24h imamo novu posloženost bakterija.

Hranite dobre bakterije vlaknima. Uskratite lošim bakterijama kvasac i šećere.

Loše bakterije progrizu stijenku crijeva i sve loše kreće u jetru, a kroz jetrenu aortu u krvotok.

Nije pogubna bakterija došla na mozak putem sluznice jer ste trljali oči..ušla je kroz cureća crijeva.

Još jednom da naglasim...ja osobno ne bih volio doživjeti duboku starost. Bitnije mi je da se ustanem ujutro u 5 ili 6 i da se osjećam fenomenalno.

Budite zahvalni. Otkrijte organ zvan srce...nije on samo pumpa. Počnite praštati i počet ćete voljeti... a tada 50 triliujna stanica uživa.

Čovjek mišlju može sebe razboliti, no može i ozdraviti.

Stanice primaju informacije iz vašeg uma. Ako ih hraniš negativnim mislima, one se pripremaju za konačan čin umiranja. A na mitohondriji su receptori... odašiljite na te receptore pozitivno stanje uma i jedite hranu koja ima oblik hrane.

To bi bilo to...ostaje samo pripaziti na pješačkom prijelazu.

Edit:

nasmijah se sam u sebi... ne zaboravite maslinovo ulje i kao što guslač kaže, obilje životinjskih masnoća.

ZABOGA, mozak i njegova masa su sastavom čisti 100% kolesterol. Pradoksalno..ha?

Lošiji kolesterol od poznata dva bez problema nabijte bilo kome...ne slaninom.. hranite ga tjedan dana jabukama i bananama. Dobit će startne pozicije za 4-5 bolesti i dobit će kolesterol.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 21:02 (Mičić).

4 0 hvala 1
3 godine

Mičić i Baksa.

To što takva ishrana odgovara vama, ne znači da odgovara svakome. S tom konstatacijom ste se i sami složili. Nema dokaza da ljudi koji su na keto dijeti, ili jedu isključivo meso, svježe povrće i slične kombinacije dobivaju manje tumora, manje umiru od kancera.

Nema i točka.

Meni je vrhunski kardiolog prije 30 godina samo nakon jednog pregleda elektrokardiograma na sistematskom, dao "piramidu prehrane" u kojoj su ugljikohiodrati od cjelovitih žitarica, povrće uz malo masnoća na vrhu piramide.

Jednostavno mi je objašnjeno da imam "takav" organizam i da mi organizam loše metabolizira masti iz mesa. To su ti genijalni doktori, koji te procjene po izgledu, boji kože itd. a kojih je danas malo. Kolegi s posla je samo na osnovu elektrokardiograma rekao da ide obavezno na dalje pretrage jer će vjerovatno trebati pacemaker. Tako je i bilo.

Uvijek sam se bavio borilačkim sportovima i nikada se nisam dobro osjećao, niti sam imao energije kad sam jeo meso.

Uvijek sam se najbolje osjećao kad sam jeo "sve", ali umjereno.

Dakle, sve ali umjereno

Tu većina ljudi pada na testu jer se boje biti par dana gladni. Nakon tri, četiri dana, više ne osjećaš takvu glad i možeš cijeli život biti na dijabetičkoj dijeti.

Da, dijeta za dijabetičare tipa 2 je najzdravija ishrana na planetu.

(jedu se tri obroka dnevno, dva međuobroka, zamisli ), a vi sad dumajte o gušerači, njenom uništenju jer stalno radi  i ostalim "narodnim predajama", nekada seoskim, danas gradskim.

Edit;

Inače, dobar prijatelj dr. opće medicine, nekadašnji višestruki svjetski prvak u katama (shotokan karate) je 40 godina isključivo vegan.

Jede sam neko zrnevlje, bademe, orahe, lješnjake, salate bez ulja, povrće, voće jede normalno itd. itd. jak je kao bizon, vitak je, sad ima 67 godina, izgleda kao da ima 45, vitalan je, još trenira, redovito trči. Nisam vidio zdravijeg čovjeka u životu.

Sve to, bez mesa.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 22:58 (Zaporožac).
Moj PC  
5 1 hvala 3
16 godina
moderator
Zaporožac kaže...

Tu većina ljudi pada na testu jer se boje biti par dana gladni. Nakon tri, četiri dana, više ne osjećaš takvu glad i možeš cijeli život biti na dijabetičkoj dijeti.

Da, dijeta za dijabetičare tipa 2 je najzdravija ishrana na planetu.

(jedu se tri obroka dnevno, dva međuobroka, zamisli ), a vi sad dumajte o gušerači, njenom uništenju jer stalno radi  i ostalim "narodnim predajama", nekada seoskim, danas gradskim. 

Da, zbog toga što se dijabetičarima tipa dva preporuča prehrana s ugljikohidratima i međuobrocima, danas u Hrvatskoj prema procjeni imamo 500.000-600.000 dijabetičara (80% njih su tipa 2), od kojih 40% ni ne zna da ima dijabetes! Zbog toga što se dijabetičari drže te dijabetičarske dijete godišnje se u Hrvatskoj amputira 2.000 stopala. Da, to je doista vrlo zdrava i uspješna ishrana. 

Prehrana za dijabetičare koncipirana je tako da, između ostalog, bude bogata škrobnim namirnicama (koje interehtno dižu šećer u krvi, pa makar one bile "cjelovite žitarice") i proizvodima od njih, te vlaknima ("Prehrambena vlakna igraju važnu ulogu u prehrani osobe sa šećernom bolešću jer usporavaju naglo dizanje i spuštanje šećera u krvi.") Pazi ti tu inteligenciju - unosite ugljikohidrate koji vam dižu šećer u krvi (iako ne baš one najgore koji najviše dižu, bar ne previše njih) i onda unosite vlakna kako taj skok šećera ipak ne bi bio prevelik, i zbog toga što nećete unijeti dovoljno vlakana kako ipak ne bi došlo do prevelikog skoka šećera u krvi trošite lijekove koji će šećer u krvi zadržati na prihvatljivoj razini (a s vremenom, kako će vam i dalje rasti inzulinska rezistencija, ti lijekovi više vam možda neće biti dovoljni, nego ćete morati početi uzimati i inzulin - ali samo vi i dalje unosite ugljikohidrate koji vam dižu šećer u krvi!). Zar ti ne vidiš kakav je to apsurd?! Umjesto da se ljudima kaže - ne unosite hranu koja vam diže šećer u krvi! I gotovo. Nema skakanja šećera u krvi, nema viška lučenja inzulina i stanice se polako počnu oporavljati, postaju natrag osjetljivije na inzulin i u budućnosti će trebati manje inzulina da spusti šećer u krvi.

Ključna stvar koje ljudi nisu svjesni - tipično se gleda samo šećer u krvi. No problem je zapravo inzulin i inzulinska rezistencija - povišeni šećer u krvi (tj. povišena glukoza u krvi) je posljedica inzulinske rezistencije! Treba riješiti uzrok i riješit će se posljedica. A što se radi po tom pitanju? Jako malo do ništa. Bitno im je samo zauzdati šećer u krvi. A to što je proizvodnja inzulina otišla u nebo, zato jer tijelo više ne reagira dobro na njega, koga briga, zar ne?

Zdrava je ona prehrana koja, između ostalog, drži i inzulin i glukozu u krvi na dobroj razini. Tako da prehrana za dijabetičare može biti zdrava za nedijabetičare, ako im ne podiže inzulinsku rezistenciju. No kako je ona zdrava za dijabetičare? Jest, manje je loša od "standardne" prehrane, no po kojoj logici je zdrava za dijabetičare, ako ne liječi dijabetes, ako ga ne odvodi u remisiju, nego i dalje pogoršava bolest (pazi - oni sami kažu da je dijabetes tipa 2 progresivna kronična bolest - svrha te prehrane nije reverzija bolesti, nego usporavanje napredovanja bolesti)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 23:42 (mbaksa).
16 godina

Kad bi svatko morao ubiti to što jede, mlađe generacije bi možda imali drugačiju prehranu. A i sjetio sam se jedne anegdote, kad sam curu doveo doma, uvjerio sam je da će morat zaklat kokoš, jer je to običaj 

Prije dva tjedna sam bio na nekoj djeti, pio sam svaki dan sok (od nekih algi, pa voćni, pa od cikle, mrkve, itd) i raženi kruh, malo sam tu i tamo prekršio sa sirnim namazom i fetom pureće salame, ali osjećao sam se svaki dan dosta dobro, i nisam bio gladan, te još sam bolje odrađivao posao.

Ono za čim mi tijelo najviše žudi su proteini, jaja/sir/ te puretina/piletina. Dok svinjetina i sl. meso mi ne paše (osim kuhane šunke). Povrće jedem zbog balansa, ali samo od sebe me ne najede, kao ni riba. Zadnjih godinu dana sam se navukao opet na kruh, beskvasni, mekani, i to uz kasne obroke mi je najveće zlo.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Previše je ovdje pseudo znanosti. Zaporožac je najbolje složio i opisao stanje.

Jedno je ultraprocesirana hrana koja je problem gdje je nutritivna vrijednost 0 a drugo su ugljikohidrati.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 6:57 (Gajotres).

4 1 hvala 1
10 godina
Poviše smo vidjeli klasik uvriježen među pučanstvom...svi naši roditelji i slični..
"Rekao doktor prije 30 godina na pregledu"
Zatim se to zabetonira kao na onom holivudskom pločniku gdje glumac ostavi otisak dlana.

Sve što je u temi nabrojano i zaključeno, da je inzulin ključ svega..je konačna spoznaja zadnjih 7 (sedam) godina i temeljito potvrđena zadnjih 4.

Gledam neki dan u državnoj instituciji veliki zastarjeli plakat.. eu sponzorstvo od prije 10g. Kaže
"Jeste li danas popili 8 čaša vode".

Ta mantra je također oborena zadnje 4g.
No mnogo ljudi i dalje poteže bočice jane kud god krenu..jer je par desetljeća tupljeno kako se treba bez žeđi nalijevati vodom.
Napredak i istraživanja služe kako bi se širili vidici i mijenjale prijašnje odrednice.
Moram opet biti polu spiritualan.
Intucija? Osjećate je. Osjećaju je i oni koji negiraju sve što se be može izmjerit metrom.
Slušajte svoju intuiciju. Ona proizilazi iz komunikacije vas i 50 trilijuna stanica.
Ona vam javlja "napij se"...a ne plakat na zidu ili doktor od prije 30g.
Taj doktor od prije 30g nije imao pojma koliko mikrobiom ima veze sa njegovom kardiovaskularnom branšom.
Da da...
Jeli znao da plak n aorti dolazi putem curećih crijeva kod većine kardio problematičnih sa povišenim inzulinom?
Danas kardiolozi znaju..zadnjih 4-5 godina je fakt povezanost abdomenalnog sustava sa svim ključnim organima.
Stručan kardiolog te stavlja na režim smanjenja glukoze i reparaciju cjelokupne crijevne bakterijske momčadi.
Ključna je prehrana. Čak je promašaj dok liječnici doslovno napamet predlažu unos prebiotika i probiotika (pojačavanke brojnosti dobrih bakterija)... Tu se čak koncept promijenio tek zadnje tri godine.
Digestivni dio flore je KLJUČAN, a tek smo zagrebali površinu njenog rada.
Nije egzaktna znanost, kao što profesor Raos ne treba voditi brigu hoće li mu se što u branši promijeniti u zadnjih 30g.
Sodabikarbona ostaje sodabikarbona.

A ovdje se tek otkriva beskraj ludila...
Pa hrana vam je ključna za svaki hormončić. Dopamin, serotonin.. anksioznost, depresije..sve kreće iz 7 metara tankog crijeva.
Mozak se ponaša prema stanju u crijevima. Srce i jetra također.
Doktori koji ne prate zadnja zbivanja ostaju u ropotarnici, a pacijenti koji nose njihove prastare izjave kao mojsijeve tablet ploče..u zabludi su.

Čivjek je napisao poviše.
2000 stopala se otkine.
Da je svih 2000 bilo na ketu, otkinulo bi se 5-6 prstiju.

3 0 hvala 1
10 godina
Glede kolege koji ponavlja bitnost ugljikohidrata...
Da i ja pojednostavim tj banaliziram opise kao u slikovnici zeko i potočić.

Božić, badnji dan i sl...
Bakalar sam sam kuhao sebi "na kašiku čorbast"...ukućani "na bijelo" s krumpirom.
Božić..pojeo sam 800g do 1kg što teletina što janjetina..ostali isto, ali uz pečeni krumpir.. sokove i čašicu vina.
Ja na vodi.
Oba popodneva...prenemagali su se na kauču i zijevali.
Ubijeni glukozom iz krumpira i fruktozom iz čaše soka.
Ja sam oba popodneva ustao od stola i pozdravio ih..pun elana.. šetnjica, slušalice u ušima, malo na misu..pa opet šetnja.
Dođem doma..oni onako natečeni pitaju mene.. "kako ti se dade šetat".

2 3 hvala 0
16 godina
Mičić kaže...

Čivjek je napisao poviše.
2000 stopala se otkine.
Da je svih 2000 bilo na ketu, otkinulo bi se 5-6 prstiju.

Kakva glupost rijetko viđenda. 

Dijabetičari ne smiju na keto plus keto se smije samo u intervalima od tri mjeseca koristiti. 

Invazija problema je ultraprocesirana jeftina prehrana za sirotinju koja na kraju i najviše oboljeva. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 7:38 (Gajotres).
10 godina
Za 40 dana se rješava bilo koji slučaj tipa 2.
Čaroban je broj 40. Od pamtivjeka.
U temi koja je do sada bila korektna, sa uvažavanjem sudionika, isključivo bio cilj tip 2.
Pasivno prelazak u tip 1.
+ nije spominjano stanke kortizola tj stresa i pojava šećera.
Ostanimo korektni bez parola "neka narod jede kolača".

1 1 hvala 0
16 godina

Keto je jeda od gorih sekti. 

Tijeli mi nikad nije bilo u gorem stanju nakon keta. Najgori rezultati na sistematskom a VSO2 Max mi je suludo pao. Žučni prijesak je bio bonus i problemi s jetrom a na hitnoj zbog bubrega. 

1 2 hvala 0
10 godina
Zašto napadaš nekog i nešto ako smo zaključili da je svaki mikrobiom različit kao otisak prsta.
Jesam li ja igdje u temi rekao da se ponašate kao i ja.. zadnjih 6 godina u ketozi..iz 50 do 100g ugljikohidrata, uglavnom laktoznih šećera.. nisam.

Uvažavam ako tebi škodi. Ne preporučam.
No, ne uvažavam kolegu poviše, koji mrtvo hladno za tip 2 preporuča tri glavna obroka sa međuobrocima popraćenim ugljikohidratima.
Skandalozno.
U stvari nije... Eno svježi članak.
Famozna Oprah..napokon se žena dolepala Ozempik ili kako se zove tabletica...smršavila i nastavila se trpat piretom i rižotima uz barillu.

O tome treba pisati.. šorkat.
Ljudi su pohlepni i proždrljivi.
Popiješ tableticu, odeš u kfc po kilo prženih krilaca , zatim u trgovinu po levis 501.
To su ljudi.
Što im je teško, to je pseudoznanost..a tabletica je znanost.

5 1 hvala 0
3 mjeseca

Djelomično se slažem sa Mičićem u vezi intuicije i crijevnog mikrobioma (crijeva kao drugi mozak). Znači svaki čovjek zna što mu odgovara od prehrane i to je potpuno individualna stvar. Međutim danas smo zaboravili slušati svoje tijelo i trpamo u sebe hranu bez imalo svjesnosti što zapravo jedemo i kako naše tijelo reagira na to što jedemo. Osobno sam imao problem sa laktozom i unosom mliječnih proizvoda i nisam slušao svoje tijelo. Nakon što sam prije 15-ak godina počeo rekreativno trenirati trčanje i trčati polumaratone, osvijestio sam i način na koji se hranim i privremeno izbacio mliječne proizvode. Danas ih mogu jesti bez ikakvih problema, ali u umjerenim količinima. Inače danas postoje i testovi crijevnog mikrobioma prema kojima se može utvrditi prehrana koja odgovara našim crijevima bez samostalnog isprobavanja metodom pokušaja i pogreške.

1 0 hvala 0
10 godina
herc_vtc je primjer neisključivog pristupa materiji na osnovu svojih spoznaja.
čovjek mora biti svoje mjerilo. te ako mu nešto škodi, to treba shvatiti ozbiljno, no ne proglasiti opće pogrešnim.

Laktoza je krasan primjer.
Ja sada imam problem jer se jedna materija vezuje na drugu.
Poto mi je poznato, da su ovdje teme bezrazložno zaključavane i brisane zbog egoističnih inkvizicijskih čistki.

Premalo fleksibilnosti. Čovjek se rodi kao slobodno biće. Ima svoju volju.
No, proživi život u moderiranju sustava i moćnika.
Tako i ovdje ..moćnik odredi što je pseudo, a što se njemu sviđa.

Sam članak od gospodina Raosa počinje sa Engelsom, lovom, mesožderstvom.
Ja sada pitam...a molim skupljače grančica za lomaču..da me ne spaljuju kao digestivnog Đordana Bruna...
Jeli prva krvna grupa bila 0-?
Jeli zadnja AB?
Jeli pojavom stočarstva i uzgoja žitarica dolazi grupa B.
Jeli B dobija pola metra duže tanko crijevo?
Jeli zato nula pokaka zrno kukuruza, a B probavi vlakna od zrna?
Jeli zato kolega polumaratonac nula koja ne trpi laktozu?
Jeli zato AB ima najmanje kortizola i podnosi stres?
Jeli zato još za vrijeme napada na pearl harbur svako kamilaza bio nula i svako zapovjednik u mornarici bio nula?
Jeli zato nutricionistički cijela španjolska liga prehranom utemeljena na grupama?
Jeli Barcelona uvijek igra sa 9 nula u postavi..jeli izmjereno da postava ima 20% kondicioni score nego kad je unutra 3-4 sa A grupom. AB i B nema među igračima?
Zašto je talački pregovarač u swat postrojbi AB?
Zašto bi se mene nakon ovih pitanja proglasilo pseudoseratorom i lockalo temu?

1 3 hvala 1
9 godina

Dal je iskljucivo mesna prehrana odrziva ? Nakon kaj skinemo kile vracamo se na staru prehranu ?

Jedan vrsnjak je 2x bio na toj prehrani kolko ja znam, a mozda i vise. Nakon kaj skine kile brzo ih vrati natrag jer krene jest kak je prije jel.

Po meni to nije dobar odnos sa hranom.

Po meni treba jest sve normalno samo u manjim kolicinama, mozda povecat kolicinu zelenog na tanjuru i malo povecat tjelesnu aktivnost.

Meni je apsurdno da ljudi pokusavaju sa nekakvim xy prehranama da bi podrzali svoje nekretanje i zakržljalost.

Vo2max je jako bitan u starijoj dobi. Dal ces se zadihat kad ides po stepenicama gore ili ne ?

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
Taj jojo efekt kod tvog prijatelja nije nepoznanica.
Sa smanjenjem glukoze, smanjila se narkomanija mozga koji žudi za dopaminom.
Svaki pad glukoze je apstinencijska kriza za mozak.
Mozak radi na principu nagrade.
Tri kockice Milke njemu glukozom šalju dopaminski stimulans.
On nakon sat vremena šalje prijedlog "uzmi još tri kockice".
Mozak je đanki.
Kada ga skineš s droge i kada počne primat glukozni stimulans onoliko koliko ga je prirodno proizvodio lovac sakupljač..stvari postanu normalne, tako i kilaža.

2 1 hvala 0
15 godina

Bio sam na mesu i povrću tri mjeseca, bez uglkjikohidrata i slatkog. Baš sam to gurao displinirano, nisam smio blizu pekare jer bi mi od mirisa kruha krenule sline ko peseku. Smršavio deset kila i bio sam poletan.Nisam bio nikaj posebno sretan ali bio sam poletan.

I nakon tri mjeseca sam dobio kronični proljev kojeg sam se jedva riješio nakon dva mjeseca, nikaj nije pomagalo, ni povratak na klasičnu preheranu ni odlazak dokotrima, ni tablete, pa ultrazvuk ovo, ono. Jedva je prestalo a nisu vidjeli jasan uzrok. Nebum to nikad zaboravio, sam sebe ni najradije lupio po glavi jer sam tri mjerseca bio previše uporan i forsirao se.

Nikad više kaj se mene tiče, više ne eksperimetiram. Znam da bum otišao pod zemlju ili u pepel, iskreno pet godina prije ili poslije manje bitno. Posmrtno sam otplatio još u četrdesetima :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Vidim zasprava se ponegdje krenula i prema dijabetesu...

Je može netko reči, zašto su se smanjile mjerne granice za glukozu u krvi...

Novo pakovanje ima niže granice...

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Meni se sviđa u posmrtnom što je uključen trubač.
Sve što škodi treba što prije pobjeći od toga.
Nula se može prežderavat mesom, a laktozu gledati na slikama... B može bit okružen vimenima koza i krava, a meso gledati u izlogu.
Enzimi su bombe..lako se aktivira pakao.
Informacije su zapisane u dnk...već sam pisao..pitanje je hoćemo li unlock nepoželjno kodiranje.
Što misliš, da sada teleportiramo nekog iz 1476g i odvedemo ga u lidla.
Napunimo kolica i ponudimo mu da mezi... a da ne pojede folije.
Bi li on dobio proljev?

0 1 hvala 0
14 godina

Danas svak ima neko svoje mišljenje i neke svoje teorije o vježbanju i prehrani. Ali neke logične osnove:

- nesmiš non stop žderat, crijeva se moraju odmarat (intermittent fasting)

- moraš jest povrće, voće i meso/ribu, dobro jutro...

- moraš jest masti, da, "odvratne masti", ili - nemoj, pa poremeti kemijsku ravnotežu u tijelu, od zdravog napravi bolesnog čovjeka...

- moraš jest ugljiko-hidrate, te zločeste ugljikohidrate, ma zamisli... eleminacijom ili redukcijom bilo kojeg makro nutrijenta (od njih ukupno 3...), samom osnovno ljudskom zdravoseljačkom logikom pucaš sam sebi u nogu

- zna se što se nebi trebalo jest, ne treba nabrajat kao maloj djeci, ali, naravno, opet, jednom se živi, ako si na rođendanu - pojedi fetu torte, nećeš crknit...

- neka hrana ima loš psihički utjecaj (tipa na fokus, na osjećaj umora) iako nije nezdrava, tipa - kruh. 

- uvijek ide prehrana plus redovan trening a trening mora ukljčivat cardio u bilo kojem obliku

I za kraj trik. Mjerica-dvije whey proteina smanjuje glad i pomaže u kontroli prehrane. Ma može se i piletina, jer i ona ima sve esencijalne aminokiseline ali nije toliko praktično i nosi tu imamo unos i drugih stvari. Jer valjda 3 od 12 esencijalnih aminokiselina (koje moramo unjeti jer ih tjelo ne proizvodi samo) blokira rad žljezde koja luči taj hormon koji izaziva osjećaj gladi. Mainstream istraživanje, pričali su o njemu u američkoj verziji dobro jutro hrvatska, ja isprobao i radi...

Edit: svinja je toliko draga životinja. I sve domaće životinje koje su nam toliko toga dale. Ne pojesti ih znači ne poštovati to i ne prihvaćati tko smo mi i kako smo došli do ovde. Jer kad si ti moga prestat lovit - početak civilizacije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 9:41 (KIKI3ooo).

3 0 hvala 0
16 godina
Ne napadam nikoga. Ti kažes 2000 stopala ne bi bilo odstranjeno. Slažem se zato što bi 2000 ljudi umrlo na ketu. Prjatelj je jedva živu glavu izvukao, u zadnji tren su ga spasili. Složili mu dijetu normalnu, uredno održava šečer. Kažu opasna je keto za šečeraše. Ja više vjerujem pravoj znanosti a ne pseudoznanosti infliensera.
3 godine
Mičić kaže...

Jeli prva krvna grupa bila 0-?
Jeli zadnja AB?
Jeli pojavom stočarstva i uzgoja žitarica dolazi grupa B.
Jeli B dobija pola metra duže tanko crijevo?
Jeli zato nula pokaka zrno kukuruza, a B probavi vlakna od zrna?
Jeli zato kolega polumaratonac nula koja ne trpi laktozu?
Jeli zato AB ima najmanje kortizola i podnosi stres?
Jeli zato još za vrijeme napada na pearl harbur svako kamilaza bio nula i svako zapovjednik u mornarici bio nula?
Jeli zato nutricionistički cijela španjolska liga prehranom utemeljena na grupama?
Jeli Barcelona uvijek igra sa 9 nula u postavi..jeli izmjereno da postava ima 20% kondicioni score nego kad je unutra 3-4 sa A grupom. AB i B nema među igračima?
Zašto je talački pregovarač u swat postrojbi AB?
Zašto bi se mene nakon ovih pitanja proglasilo pseudoseratorom i lockalo temu?

Može li kakav link za ove krvne grupe s nekavim iole validnim istraživanjima ili ćemo se nastavljati na nogometaše na liječenju kupažama, namiještanjima kostiju kod babe iz malog mokrog luga, promoćurnim pogledima brata brace i osmatranjima kemtrejlsa.

10 godina
Probaj uvest nešto novo.
Za svako otkriveno stanje, pitaj liječnika "što je uzrok".
Za početak klasici današnjice..tlak i kolesterol.
Javi mi koliko ti ih je prepisalo terapiju i reklo sestri da pozove sljedećega..te koliko ti ih je objasnilo zašto imaš tlak ili loš kolesterol.
Kroz temu smo dotakli tlakaše i sol..te je jasno kao bijeli dan da jedna molekula ugljikohidrata vezuje 4 molekule vode, a to vezuje gomilu soli..voda i tlakovi.
On kaže, izbaci sol.
Nastavi sa unosom cementa koji veže vodu.
Eto..ti slušaj njega, ja neću i svak je krojač svoje sreće.

1 2 hvala 0
10 godina
Za kolegu koji je uletio klizećim startom i meni lijepi ticket ...kako to nazvat..nezahvalnog ravnozemljaša.
Traži znanstveni link sa Novog Zelanda ili Argentine gdje se dave u govedini.

Jel se slažemo da živimo u vremenu gdje novac okreće planet?
Slažemo.
Jesu li EU prvaci španjolci?
Jesu.
Jesu li naši na terenu izgledali kao mačke na kontejneru?
Jesu.

Jeli španjolska liga utemeljena na prehrani po krvnoj grupi?
Jest

Kada te kupe za 30m €. Ideš na sistematski. Zatim na teren ispred novinara i navijača.
Držiš ugovor i dres.
U kampu upoznaješ tim nutricionista.
Pokazuju ti stavku ugovora gdje piše da ćeš jest što ti propišu po krvnoj grupi.

Koliko je to pseudo stanje..pokazuju brojevi. 20% bolja kondiciona sprema.

Nekompatibilna hrana trune u crijevima. Borba dok izađe. Sportaš ne daje maximum. Ronaldo nula, jogurte i kefire gleda na fotkama.
Znanstveno potvrdio novac. Jedino mjerodavno mjerilo.

Edit:
Pođi u Japan i prnođi CEOa kompanije koji nije nula..ili upravitelja lokalne komunalne firme. I tu je burgija novac.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 9:56 (Mičić).

0 2 hvala 0
3 godine
Mičić kaže...
Za kolegu koji je uletio klizećim startom i meni lijepi ticket ...kako to nazvat..nezahvalnog ravnozemljaša.
Traži znanstveni link sa Novog Zelanda ili Argentine gdje se dave u govedini.

Jel se slažemo da živimo u vremenu gdje novac okreće planet?
Slažemo.
Jesu li EU prvaci španjolci?
Jesu.
Jesu li naši na terenu izgledali kao mačke na kontejneru?
Jesu.

Jeli španjolska liga utemeljena na prehrani po krvnoj grupi?
Jest

Kada te kupe za 30m €. Ideš na sistematski. Zatim na teren ispred novinara i navijača.
Držiš ugovor i dres.
U kampu upoznaješ tim nutricionista.
Pokazuju ti stavku ugovora gdje piše da ćeš jest što ti propišu po krvnoj grupi.

Koliko je to pseudo stanje..pokazuju brojevi. 20% bolja kondiciona sprema.

Nekompatibilna hrana trune u crijevima. Borba dok izađe. Sportaš ne daje maximum. Ronaldo nula, jogurte i kefire gleda na fotkama.
Znanstveno potvrdio novac. Jedino mjerodavno mjerilo.

Link sam te molio i već objasnio zašto... jer inače možemo nastaviti s tim da Modrić igra u 39 kao da mu je 25 jer mu je baba vanga namjestila kosti kod povrede onomad i jer ga je braco pogledao, možda španjolci ipak znaju igrati nogomet radi drugih stvari?

Hoćemo li završiti na kemtrejlsima jer Novak Đoković promatra piramide u visokom, duhovnost je popravio pozitivnim energijama damanhura a hr repka odlazi na redovite pripreme kod marije u međugorje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 10:19 (notloB).
10 godina
Po iznesenom bijesu, ne bi škodilo da i tebe obasja tračak Božje milosti.
Ipak si moj brat kao i ostali sa teme.
Svako dobro ti želim od Srca.

1 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice