Logitech MX Master 4 - Radi umjesto vas (skoro)
- poruka: 38
- |
- čitano: 4.427
- |
- moderatori:
vincimus

Imam G502 X Lightspeed, ošo lijevi klik nakon godinu dana.
Jel da koristim garu ili da sam čačkam ?
Odmah na garanciju. Dobil bus novi. Pa ces njega reklamirati za godinu i pol i tak sve dok ti ne izjave da model vise nije dostupan na trzistu kao meni. Logitech misevi su najvece smece jer likovi usparaju 3 centa na omron switchevima. 8 puta sam reklamirao mis, da mi nisu uvalili noviju verziju s kracom garancijom reklamirao bi jedan mis 10 godina.
Jedno pitanje za vlasnike MX Master 3. Da li vam skrolanje radi precizno? Naime, naručio sam prvo jednog pa ga vratio te onda drugog iz druge trgovine te ga isto vratio jer kotačić nije bio precizan. Prilikom brzog skrolanja pa zaustavljanja kotačića, miš bi nakon toga skrolnuo još jednom s većim korakom ili u suprotnom smjeru. Za CAD programe neupotrebljivo. Isprobano na više računala i oba su imala isti problem. Kako je s vašima?
Ista stvar i kod mene na mx master 3s star par mjeseci. Imam i drugi na kojem je lijeva tipka pocela raditi dropove na kliku, kad ga stisnes on gubi i prima kontakt ko blesav kad mu dojde, 8 mjeseci nije izdrzao, s time da ga nisam pola tog vremena mogao ni koristiti.
Logitech i generalno svi proizvodjaci su kronicno nesposobni. Od baterija u misu koje su jednostavno mogle biti AA ili AAA gdje si covjek kupi punjive u ducanu i puni ih pa mijenja u 60 sekundi kad zatreba do skrtarenja na switchevima i smece softweru jer nisu sposobni to ukomponirati unutar fizickih gumbova. Zasto mx ergo serija nema DPI gumb barem s donje strane nego treba logitech spyware/bloatware koji naravno radi samo na windowsima.
Pa samo sam ih ja s reklamacijama kostao bar hiljadarku na zamjenama, satnici i papirologiji. Teska debilana.
Horizontalno skrolanje koristim u par programa koji ga imaju podrzanog, zgodno za imati, ali drazi mi je trackball. Upravo pronasao klon za 29 eura https://www.conrad.hr/hr/p/renkforce-rf-obtm-500-ergonomski-mis-bezicno-opticki-crna-8-tipke-3200-dpi-ergonomski-funkcija-multipair-2937179.html pa cu uzet par ovakvih jeftikanera i testirati kao usporedbu, uz pokoji trackball tak da logitech moze van iz kuce.
Probaj ugasiti ove opcije u Logi Options+:
- Smooth Scrolling: OFF
- Smart Shift: OFF
Ja ga koristim za svakodnevni rad (i za AUTOCAD) otkad je izašao na tržište, sigurno jedno 5 godina, nikad nikakakvih problema, naprotiv. Nekidan sam kupio novi jer se prvi ogulio pa mi ostaje ona guma po prstima, i on funkcionira bez problema sa AutoCAD-om. Jedino što mislim da je bitno za napomenuti je da ne koristim Logitechov softver koji dolazi sa njime tako da je moguće da on pravi neke probleme.
Mene najviše živcira što ga moram okrenit da ga prebacujem između službenog laptopa i mog kompjutera - ne kontam zašto nisu omogučili da programiram jednu od tipki na njemu za to. Možeš ih programirat za sve osim za to!
Ja ga koristim za svakodnevni rad (i za AUTOCAD) otkad je izašao na tržište, sigurno jedno 5 godina, nikad nikakakvih problema, naprotiv. Nekidan sam kupio novi jer se prvi ogulio pa mi ostaje ona guma po prstima, i on funkcionira bez problema sa AutoCAD-om. Jedino što mislim da je bitno za napomenuti je da ne koristim Logitechov softver koji dolazi sa njime tako da je moguće da on pravi neke probleme.
Nije. Isprobano i bez njega.
Taj software (Logi Options+) je i razlog zašto koristim 2S. Za svaki pojedini software imam drugačije postavljene tipke na mišu. Šteta što miš nema još više tipki.
Pridružujem se kuknjavi oko kvalitete i trajnosti tipki na MX master 3S modelu. Ja sam mislio da je samo mene nekakav mućak dopao.
Prvi MX master radi dan danas, nema greške, ali je savi izlizan pa sam ga umirovio i kupio MX master 3S.
Nemam osjećaj da sam dugo 3S koristio, čak nije niti izlizan, ali lijevi klik je počeo štekati.
Klikam više sa mišem nego prosječan korisnika to sam siguran ali orignalni MX master je sve to i više, proživio te rad dan danas.
Zapravo originalnom MXu je krepao receiver u jednom trenutku, no to je bilo vrlo lako nadomjestiti pa me nije smetalo.
Nefunkcionirajuca tipka na 3S i još nema logitech dijelova. Koma.