Kad se malo dovede u red i nije tako loše, bar za moj ukus...
Tvoj ukus je izgubio kredibilitet jer su ti Windowsi na hrvatskom ;-)
Ja sam jako volio prilagodljivost w7 ne samo start menija nego cijelih winsa, pa kad je došla osmica i to mi se svidjelo jer je bilo novo i onda sam se navikao na pločice preko cijelog ekrana. A sad desteka....ružna je cijela, sve je ružno. Tu i tamo upalim neke linuxe onako za probu i puno su mi lijepši, pogotovo Plasma i KDE. Ovaj start meni koristim na način da počnem pisati prva slva onoga što trebam i imam ovih par aplikacija koje mi nisu u taskbaru pa da budu bliže. Ali da porplično je ružan i nepraktičan. Evo i moj screenshot.
Start menu se sa razlogom zove tako. Ne zove se 'RSS, msn, ubaci reklamu, prodaj igricu' menu.
Ja sam jako volio prilagodljivost w7 ne samo start menija nego cijelih winsa, pa kad je došla osmica i to mi se svidjelo jer je bilo novo i onda sam se navikao na pločice preko cijelog ekrana. A sad desteka....ružna je cijela, sve je ružno. Tu i tamo upalim neke linuxe onako za probu i puno su mi lijepši, pogotovo Plasma i KDE. Ovaj start meni koristim na način da počnem pisati prva slva onoga što trebam i imam ovih par aplikacija koje mi nisu u taskbaru pa da budu bliže. Ali da porplično je ružan i nepraktičan. Evo i moj screenshot.
Iako nikad nisam prezalio Gnome 2.xx (da znam za Mate, al mi to nije vise to), i KDE koristim vec godinama (iako sam pljuckao i po njemu kad je Plasma izasla), nedavno je sin instalirao sebi Mint sa Cinnamonom i mogu reci da bi MS mogao malo zaviriti kroz prozore (pun intended) i pogledati kako nesto moze biti funkcionalno bez zrtvovanja estetike.
Uglavnom stojim i dalje kod svog misljenja da sam gotovo uvjeren kako sami MS-ovi programeri za hrpu sporednih stvari ne koriste ono sto iskodiraju, jer da koriste rijesili bih se iritantnih gluposti koji se provlace iz verziju u verziju godinama.
Meni je ta "ljepota" nekako ovako poredana:
1. Vista
2. Windows 8
3. Windows 10
4. Windows 7
Ružnoća ostalih windows OS-eva je nenadjebiva...
windows 10 je najružniji OS ikada tu nema konkurencije.
windows 10 je najružniji OS ikada tu nema konkurencije.
Ljepota oS je bitna radi cega?
Pri instalaciji Win 10 sam uvijek birao engl. jezik, a kasnije u sistemu postavim našu regiju, vremensku zonu, mjerne jedinice i sl.
To je sve fino funkcioniralo u Win7, no u Win 10 imam jednu specifičnost koju nisam uspio riješiti. Npr. u igri Diablo 3 prikaz vremena, također damage brojevi se prikazuju 12 AM/PM, Bilioni/Trilioni a ne 24h i Milijarde itd, jer opet odnekud povlači postavke za engl. govorno područje za vrijeme itd, a ne za ono što sam postavio. To nikako nisam uspio postaviti da normalno funkcioniše iako mi Win10 sve uredno prikazuje 24-satno vrijeme, kalendar i sl.