Zašto ne možemo godinu odabrati?
Za Hubbleov 30. rođendan provjerite što je snimio
- poruka: 14
- |
- čitano: 3.798
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a što napisati...stanje u NASA danas je gore nego prije 30 godina:(
Ajde neka je, vrijeme za 7x boljeg nasljednika, James Webb bi trebao biti lansiran 2021g, napokon cemo vidjeti dalje od kraja svemira
Zenin rodjendan - super fotografija, moj rodjendan mutna fotografija! Sta ovo znaci?
Samo jedno: Zene su zlo i u svemiru!
Ajde neka je, vrijeme za 7x boljeg nasljednika, James Webb bi trebao biti lansiran 2021g, napokon cemo vidjeti dalje od kraja svemira
Koliko znam, već su ga sto puta odgodili. Ovo je sad iz nekog razloga sigurno, ili okvirni datum?
Možda nije svake godine svaki dan slikavao?
Nažalost, ja sam morao čekati 29 godina da lansiraju Hubble. Vjerovatno bi se i to moglo, ako imaju dovoljno fotografija u bazi.
Webb je trebao već odavno biti lansiran, stalno nešto odgađaju. Jedva čekam da konačno krene, ipak je puno jači od Hubblea, zanima me kakve fotke će on praviti, mada koliko ja znam, neće raditi u vidljivom nego IC spektru. Zato i ima pozlaćena zrcala, a ne zrcala presvučena aluminijem.
Webb je trebao već odavno biti lansiran, stalno nešto odgađaju. Jedva čekam da konačno krene, ipak je puno jači od Hubblea, zanima me kakve fotke će on praviti, mada koliko ja znam, neće raditi u vidljivom nego IC spektru. Zato i ima pozlaćena zrcala, a ne zrcala presvučena aluminijem.
Razlika je takva da ce novi Webb pucati fotke s F1.4 blendom a Hubble je to do sad radio s f16, znaci razlika je nebo i zemlja, i radit ce u vidljivom spektru no daleko sofisticiranije, taj teleskom se radi vec 20g.
dwarf galaxy za moj rođendan...
Dok oni lansiraju Webba sa svojom rasklopivom konstrukcijom, već će biti aktualne i Muskove heavy Falcon rakete u koje bi stao još veći i jači teleskop.
Majketi sjećam se kad sam prvi put pročitao o nasljedniku Hubblea, pisalo je da će ga lansirati 2014. i mislio sam si tada ajme tko će to dočekat
Iz Hrvatskog astronomskog saveza vele da je lansiranje 30. ožujka 2021 zivi bili pa vdjeli.
Nažalost, ja sam morao čekati 29 godina da lansiraju Hubble. Vjerovatno bi se i to moglo, ako imaju dovoljno fotografija u bazi.
1961. godište:)...eto na okruglu brojku 60 godina od NASA dobijaš poklon u obliku nasljednika