Hrvatskoj propada gotovo 100 milijuna eura za uvođ

poruka: 19
|
čitano: 4.579
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatskoj propada gotovo 100 milijuna eura za uvođ".
12 godina

Vidiš koja sreća, kod mene u selu i ovako i onako još neko dulje vrijeme ništa od optike (tako mi je bar rekao načelnik), pa mi ova vijest ne pada teško.

5 0 hvala 1
14 godina

Mislim da je i moja pripizdina trebala biti dio toga. Izgleda da ću ipak morati na Starlink.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Hm, da Evropska Unija nije dala pare, mnoge te općine ne bi ni imale javnu rasvjetu. Veliki broj općina ne služi lokalnoj zajednici, nego se vode politčkim razlozima.

dzg
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2025 6:48 (PzKpfw).
Moj PC  
10 5 hvala 0
4 godine
suspendiran

Drzava debila

https://valid.x86.fr/bench/ed0119/1
Moj PC  
12 1 hvala 0
17 godina
Re: Hrvatskoj propada gotovo 100 milijuna eura za
Poanta priče je tko je odgovoran i kakve su sankcije. Ako je kriva tvrtka, kakvi su im penali? Ako se država nije osigurala, tko je odgovoran i koja je kazna?
Eto zato je plaća bolja u državama koje su uređene i poslovi se osiguravaju, stručni (a ne podobni) ljudi rade za državu pa im se ne dešavaju ovakve katastrofe. Katastrofa je jer su to ogromni novci (doduše prosječni hdzovac na poziciji to ukrade ili uništi tijekom svog radnog vijeka), a tim više što će ta naselja gdje je optika trebala doći i dalje biti neprivlačna tvrtkama i mladim ljudima, pa će još više ljudi iz njih odlaziti.

22 0 hvala 0
17 godina
dd.inc kaže...
Poanta priče je tko je odgovoran i kakve su sankcije. Ako je kriva tvrtka, kakvi su im penali? Ako se država nije osigurala, tko je odgovoran i koja je kazna?

Pravo pitanje je što je točno bilo, zašto je raskinuto? Zna li tko?

17 godina
To će biti zanimljivo čuti, ali to je prišlo svršeno vrijeme. Sad bi nas trebalo zanimati tko će odgovarati i na koji način.
4 godine
suspendiran
dd.inc kaže...
To će biti zanimljivo čuti, ali to je prišlo svršeno vrijeme. Sad bi nas trebalo zanimati tko će odgovarati i na koji način.

Nitko ne odgovara, to je zapravo sve "poklonjeno", nazalost ovakvih i sl projekata je propalo more jer nije imao tko to izrealizirati, drzava debila jesam mozda rekao?

https://valid.x86.fr/bench/ed0119/1
16 godina

Na Krku su kroz veliki dio otoka provukli optiku, mislim da su sva veca mjesta pokrivena. I to kroz EU fondove investitor je bila neka lokalna firma u vlasnistvu lokalne samouprave ili tako nesto.

I onda postojeci telekom operateri sklapaju ugovore sa krajnjim korisnicima, ne znam koji je poslovni model izmedju telekom operatera i lokalne samouprave koja je vlasnik infrastrukture.

Na zalost, niti jedan telko nema neki "sezonski" paket, a ne placa mi se cijelu godinu za tih 2 mjeseca sto bi se koristilo, pa nista od toga.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
https://sikrk.hr/operatori/ dostupni operateri na Krku.
17 godina
Old Iggy kaže...
dd.inc kaže...

Pravo pitanje je što je točno bilo, zašto je raskinuto? Zna li tko?

Zna onaj koji je određenim individuama "jebo mater". Točno tim riječima. 

17 godina
Ako su sredstva bespovratna, što se sada s njima dogodi? Piše da gradovi moraju dalje sami, znači li to da oni onda dalje raspolažu tom lovom ili kako to funkcionira?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da se vraćaju u proračun EU i vjerojatno će ih dobiti netko sposoban tko će ih znati iskoristiti.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
17 godina
dd.inc kaže...
Sad bi nas trebalo zanimati tko će odgovarati i na koji način.

Nitko neće odgovarati. Tvrtka koja je trebala izvoditi radove će biti stavljena na "crnu listu" HAKOM-a (ili tko god je bio naručitelj radova) i neće moći proći natječaj HAKOM-a slijedećih mislim 2 (možda 5) godina (ali će se moći javiti na bilo koji drugi javni natječaj drugog javnog naručitelja radova). To je to, nitko ne gubi radno mjesto, pojeo vuk magare, kmetija može dić bunu i pisat žalbu upravi vodovoda na kupusovom listu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2025 9:18 (Ges).
11 godina
Pero Dinamit kaže...
Ako su sredstva bespovratna, što se sada s njima dogodi? Piše da gradovi moraju dalje sami, znači li to da oni onda dalje raspolažu tom lovom ili kako to funkcionira?

Bespovratna su ako ih iskoristiš. Dakle ne trebaš vratiti novac. Nisu bespovratna u smislu "evo ti lova, a što ćeš s njom boli nas k". A to ne. EU institucije traže da se pokaže troškovnik u zadnji cent. Ovdje morate znati da ti novci nikad nisu ni došli u hrvatsku, ne vraćaju se, nego ostaju u fondovima, jer ništa nije ni pokrenuto od toga.

Nadglednik dina
13 godina
da se samo zna sve smo mi to platili,nista nije besplatno tako ni clanstvo u EU!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Firma je Optix Infrastructure doo https://optix-infrastructure.hr/o-nama/  a stvarni vlasnik je MERIDIAM EASTERN EUROPE IV A, Francuska koja je otvorena 2022 a naša 2023 na čelu sa Ankicom Renić.

Ovo je izgleda bilo pripremljeno za neku veliku prevaru.

Hmmm bez ijednog prijašnjeg projekta.

1 0 hvala 1
4 godine

https://www.reddit.com/r/croatia/comments/1m81cpn/optix_infrastructure_otkazani_ugovori/

vidite komentare:

"Zna se, radim u tom sektoru i upućen sam što se dešava.

Ugl. firma ide u stečaj, država je urigirala i htjela prebaciti dio poslova na jednu drugu dosta poznatu našu firmu ali Optix nije želio prepustiti "dio kolača" i tražio je previše para da prepusti projekt.

Ugl. ništa od toga, uspjeli su sjebati nesjebivo"

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
volegradele kaže...
da se samo zna sve smo mi to platili,nista nije besplatno tako ni clanstvo u EU!

Ne baš. Mi dobivamo mnogo puta više iz Europskih fondova nego što uplatimo u njih. Samo u 2023 je hrvatska uplatila nešto malo više od 706 milijuna eura, a povukla 4,26 miljarde eura. To je 6x više u našu korist.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2025 17:19 (Entry Point).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice