Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatno po

poruka: 46
|
čitano: 8.053
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatno po".
14 godina
Re: Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatn
Ubio me bog ako ja tebe išta kužim... Na svakom web shopu ti navedu koliko košta dostava, a pojedini web shopovi daju besplatnu dostavu ako naručiš proizvode u vrijednosti iznad određenog iznosa. U pojedinim web shopovima imaš i opciju izbora dostavne službe, ali i tu odmah vidiš koliko će ista koštati. Ali, ne postoji niti jedan web shop koji će ti naplatiti dostavu, a da ćeš onda dodatno morati platiti tu istu dostavu nakon što ti proizvod bude uručen. Ako si uopće na to ciljao?
9 godina

naruceno takodjer nesto prreko HP iz Notina za poklon,placeno 1.11 poslano nznm 2 dana poslije  ,zaprimljeno3 il 4.11  od strane poste i tu je prica stala ,vratili mi novce danas jer očito ništa od toga

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
kipo kaže...
Ubio me bog ako ja tebe išta kužim... Na svakom web shopu ti navedu koliko košta dostava, a pojedini web shopovi daju besplatnu dostavu ako naručiš proizvode u vrijednosti iznad određenog iznosa. U pojedinim web shopovima imaš i opciju izbora dostavne službe, ali i tu odmah vidiš koliko će ista koštati. Ali, ne postoji niti jedan web shop koji će ti naplatiti dostavu, a da ćeš onda dodatno morati platiti tu istu dostavu nakon što ti proizvod bude uručen. 

točno to

uz to što se plaćanje pouzećem dodatno naplaćuje 5-10 eura (ovisno o dostavnoj službi i/ili cijeni artikla/narudžbe) - i to je UVIJEK napomenuto prije naručivanja negdje u košarici kod dostave, bar je bilo na svakom shopu u kojem sam do sad nešto kupovao...

ta cifra za pouzeće se ne naplaćuje samo ako narudžba zadovoljava određene uvjete (najčešće, ako prelazi određeni iznos kod pojedinog prodavača)

naravno da će se za mali artikl pouzeće naplaćivati jer vjerojatno sam po sebi nije prešao taj uvjet za besplatnu dostavu/ne naplaćivanje pouzeća...

my 2 cents

ps: kolega prije je vjerojatno nekaj zabrijao ili ne kuži baš kak to funkcionira, bez uvrede naravno

15 godina
kipo kaže...
Ubio me bog ako ja tebe išta kužim... Na svakom web shopu ti navedu koliko košta dostava, a pojedini web shopovi daju besplatnu dostavu ako naručiš proizvode u vrijednosti iznad određenog iznosa. U pojedinim web shopovima imaš i opciju izbora dostavne službe, ali i tu odmah vidiš koliko će ista koštati. Ali, ne postoji niti jedan web shop koji će ti naplatiti dostavu, a da ćeš onda dodatno morati platiti tu istu dostavu nakon što ti proizvod bude uručen. Ako si uopće na to ciljao?

Ajmo ispočetka. Na web shopu stoji cijena 103,50 EUR. Stavim u košaricu, napravim narudžbu, i dalje stoji 103,50 EUR. Preuzmem pošiljku pouzećem, platim točno 103,50 EUR.

Prijetelju naručim na drugom web shopu USB stick (4GB) za 3,5 EUR, stavim u košaricu, obračuna mu dostavu od oko 8 EUR, dakle pouzećem ga je došlo oko 13 EUR.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 21:05 (zzib).
14 godina
I, opet, što je tu čudno i kakve veze ima s dostavnom službom? Ti si naručio skuplji proizvod i web shop ti je "poklonio" besplatnu dostavu. Prijatelj ti je kupio jeftiniji proizvod i platio je dostavu. U oba slučaja ste vidjeli cijenu dostave prilikom naručivanja i niste platili nikakav dodatni iznos prilikom uručivanja proizvoda.
15 godina
kipo kaže...
I, opet, što je tu čudno i kakve veze ima s dostavnom službom? Ti si naručio skuplji proizvod i web shop ti je "poklonio" besplatnu dostavu. Prijatelj ti je kupio jeftiniji proizvod i platio je dostavu. U oba slučaja ste vidjeli cijenu dostave prilikom naručivanja i niste platili nikakav dodatni iznos prilikom uručivanja proizvoda.

Nikad nisam rekao da je tu nešto čudno. To si ti sebi tako zamislio. Rekao sam da izgleda da sve ovisi od koga se naručuje i koju dostavu koriste. Sad smo došli i do faktora cijene.

Inače, ne vjerujem u to da netko nekome (danas) nešto daje besplatno. Pogotovo zato što je roba bila na popustu gotovo 50%. Al' ajde, nek ti bude.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 0:03 (zzib).
11 godina
Pixel kaže...

Ja za takve stvari koristim gls, popunis sve na internetu, dodju drugi dan do tebe, pokupe, imas tracking, isporuceno za 2 dana.

Ja isto korisitm GLS kad god mogu (s tim da su i oni poskupili dva puta unazad nekog vremena) ali evo bas neki dan narucujem neki manji paket od 2.5kg i na WEB shopu imaju izbor za 4 EUR postarine 1. Paket 24 (HP) ili 2.GLS. Kliknem GLS i narucim.

Ka dono danas ujutor dobijem Viber poruku da ce HP isporuciti paket od periodu od 8-11h.
U 11h 20min ja zovem dostalvjaca na telefon iz poruke da gdje je paket a on kaze "evo, evo... sad ce uskoro, tu sam blizu".
Doso je za 10ak minuta ali redovito mi HPom kasne od tih svojih projiciranih 3 sata dostave.

Doduse nije mi jasno ni kako je isao HPom ako sam kliknuo GLS ali to je vjerujem ipak do WEB shopa koji se oglusio na moj odabir.....

--- Lewis --- www.ram-studio.hr --- Skype: lewis3d ---
11 godina
zzib kaže...
kipo kaže...

Nikad nisam rekao da je tu nešto čudno. To si ti sebi tako zamislio. Rekao sam da izgleda da sve ovisi od koga se naručuje i koju dostavu koriste. Sad smo došli i do faktora cijene.

Inače, ne vjerujem u to da netko nekome (danas) nešto daje besplatno. Pogotovo zato što je roba bila na popustu gotovo 50%. Al' ajde, nek ti bude.

ne, totalno briješ krivo

da, ovisi o cijeni proizvoda najviše...

da, kod gotovo svakog (normalnog) dućana imaš bespla dostavu od neke cifre naviše (najćešće bar 30-40e u košarici) - uključujući i pouzeće koje ti se tad dodatno ne naplaćuje

naravno da se njima ne isplati slat nešto jeftino tebi, a čija poštarina košta više od artikla

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 0:26 (60nine).
15 godina
60nine kaže...
naravno da se njima ne isplati slat nešto jeftino tebi, a čija poštarina košta više od artikla

To i govorim. Ako uračunaš i dostavu, praktički sam dobio proizvod u pola cijene, u odnosu na cijenu koja stoji na drugim web shopovima. Jedina računicu u kojoj se to njima isplati vidim u tome da im je ta roba stajala, pa im dobro dođe da se toga riješe. Ništo čudno, proizvod je prilično težak i većih dimenzija nego uobičajeno za tu vrstu proizvoda.

11 godina

ti uopće ne čitaš s razumijevanjem :)

kažem, ako ti za jeftini artikl računaju dostavu - njima se taj artikl ne isplati slat bespla, a pogotovo ne pouzećem koje dodatno košta kao usluga

kad artikl (ili skupno košarica) budu skuplji i prelaze određenu cifru koju su odredili da im se isplati - tad ti daju free dostavu

to je tako oduvijek

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 3:04 (60nine).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ti baš ne naručuješ puno s interneta, ha?
11 godina

Pod hitno ovu poštu treba ograničiti samo na dostavljanje obične pošte, a pakete nek ostave nekom drugom.

Počeli su zvati da su prebukirani i da paket ne mogu dostaviti u roku (Paket24 štoviše) te da si sami dođemo pokupiti paket na drugi kraj grada, a ako isti ipak želimo prije - da ga mogu preusmjeriti za 2 dana (gle čuda) u našu lokalnu poštu u kvartu.

Platiš dostavu 5€ i onda si sam moraš doć po paket - jebeno :) i tata bi sine...

ps: a još nije ni pravi BF počeo, a kamoli blagdani - veselim se :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
60nine kaže...

Pod hitno ovu poštu treba ograničiti samo na dostavljanje obične pošte, a pakete nek ostave nekom drugom.

Počeli su zvati da su prebukirani i da paket ne mogu dostaviti u roku (Paket24 štoviše) te da si sami dođemo pokupiti paket na drugi kraj grada, a ako isti ipak želimo prije - da ga mogu preusmjeriti za 2 dana (gle čuda) u našu lokalnu poštu u kvartu.

Platiš dostavu 5€ i onda si sam moraš doć po paket - jebeno :) i tata bi sine...

ps: a još nije ni pravi BF počeo, a kamoli blagdani - veselim se :)

Ali to je samo do vodećih, jer umjesto da odbijaju daljne pakete, oni prihvaćaju sve.

Baš sam jučer pričao s ljudima koji tamo rade, znači i čistačice iz lokalnih pošti su poslali da pomognu s paketima, ali ne stižu jer je jednostavno preveliki obujam posla (navodno im stiže par penzionera u ispomoć, ali opet premalo).

Mislim, ne opravdavam nikoga, ali ovo je isključivo do vodećih, tak da samo nemojte iskaljavati bijes na jadnicima koji tam rade.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 11:14 (fer-de-lance).
11 godina
fer-de-lance kaže...

Mislim, ne opravdavam nikoga, ali ovo je isključivo do vodećih, tak da samo nemojte iskaljavati bijes na jadnicima koji tam rade.

naravno, nema razloga iskaljivati se na radnicima - ovi gore smrde, slično kao i u HŽ-u...

poštara mi je jednom čak bilo i žao kad sam vidio da vuče onu torbu s kotačima krcatu pošiljkama + torbu preko ramena... 

ono što sam napravio je da sam poslao prigovor dućanu otkud sam paket naručio i rekao da promijene dostavnu službu jer nije u redu da plaćamo cijenu dostave za nešto što si sami moramo pokupiti pošto su ovi nesposobni organizirati posao kako spada

16 godina

A baš su se prije par godina hvalili onim nekakvim automatiziranim (i skupim) sustavom za razvrstavanje paketa

Garant je u kvaru, popravak vjerojatno košta milijune, a niko u pošto nije osposobljen za održavanje

Edit:

evo na brzinu progulao, nije "milijune" nego okruglo milijardu...kolko se tu samo provizije garant okrenulo

https://tockanai.hr/biznis/nekretnine/hrvatska-posta-logisticki-centar-kukuljanovo-56546/

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 13:20 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

što je "najbolje" - bolje je dostava funkcionirala prije tog sortirnog centra

al već očekujem standardno od glasnogovornika "opseg paketa se povećao zbog BlackFriday-a i nadolazećih blagdana, ulažemo sve napore truć bla bla"...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice