Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatno po

poruka: 46
|
čitano: 8.059
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatno po".
16 godina

malo o pošti:

naručio 21.09. nešto sa aliexpressa, tracking uredan do Budimpešte, 26.09. piše

da je otpremljeno za Hrvatsku, od tad trackinga nema

čekam ko budala do 18.10 i kako ništa ne stiže, šaljem mail mađarskoj pošti, za 15

minuta stiže odgovor da je 26.09 od njih poslano u Hrvatsku.

Odmah šaljem upit našoj pošti, još čekam odgovor

Moj PC  
13 0 hvala 1
16 godina
Re: Hrvatska pošta dobila zeleno svjetlo za dodatn
Heh,nisu oni sposobni paket iz Zagreba da Šibenika isporučiti u 20 daba.
11 godina

Ja krajem 8 mjeseca preusmjerio paket na paketomat i samo ću reći da sam go dobio nakon 36 dana borbe s njima i naravno da sam morao iči po njega u poštu ...

7 0 hvala 0
14 godina

Zaobilaziti u šiiiiiiiiiirokom luku

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
12 0 hvala 0
4 godine
Spasit ce se s tim povecanjem plaća od 10+5%😂😂😂😂👊
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

-bla, bla, .. bla.. (podizanje cijene poštarine-pošiljka, i-ili plaća..) pošiljke ne isporučuju, ne stižu, nema.. ništa što dolazi s istoka kroz mađarsku.

-važno, podizanje cijena, nema veze s pošiljkom koju kao kupac očekujemo, tj pošta može poskupjeti naplatu svoje usluge, no ne može drugoj strani + poštanska unija koja je ipak iznad, pa se za većinu online šopinga s plaćenom dostavom ne mijenja apsolutno ništa, što se tiče cijene, jer to regulira međunarodno poštansko tijelo i kao za žute papiriće mada im hakom nešto odobri nakon upozorenja nadređenih se opamete, .. no to baš ništa ne mijenja s dostavom, tj ne-dostavom, neisporukom ničeg, .. osim prošlomjesečnog primjera kad je poštar poštu bacio u smeće i to završilo u medijima, no nikom ništa, ide se dalje. Posljedice? Sankcije? Odgovornost? -ništa?

-oni koji ne znaju kako globalna poštanska usluga-pravilo-ugovor funkcionira.. 'reciprocitetom', tj nije važno koliko malo-puno netko u zaprimanju naplati za slanje pošiljke-pisma, recimo 1€ ili 100€.. taj poštar-1. se obveže zaprimljeno isporučiti .. ostatak puta lančano posrednici samo prosljeđuju, ne naplaćuju, ja-tebi-ti-meni, računa se kao reciprocitet, nije važno šaljem li pismo na grenladn ili s grenlanda meni, kao ni cijena tu-tamo, tj za cijenu poštarine pošta će isporučiti na cilj, dok se računa da će koliko god pisama pošaljem recimo djedmrazu, on jednako-podjednako poslati kao odgovor nazad.. i zato recirpocitet funkcionira.. no to vrijedi samo za 'normalnu komunikaciju' kao pisanje pisma-razglednice i sl. korespondencije npr osoba-obitelj.. ne vrijedi za kinu i trgovinu, jer tad je 99% prometa pošiljaka jednosmjerno, kinez (trgovina) šalje, kupac prima.. nitko u lancu ne dobije ništa, jer su to pravila poštanske unije, stvorena za djedmraza-pisma.. reciprocitet i praktična nemogućnost da se drugačije-bolje to riješi a da pri tome nitko u lancu nije nezadovoljan.

- u šopingu iz kine, poštarina je plaćena kinezu, kineskoj pošti, .. hrvatska pošta s tim nema ništa, tj promjena cijenika baš nikakve veze nema s tim .. osim ako će opet posegnuti za 'žutim papirićem' no kako je prošli odgovor bio nema razloga da ponovljen bude različit. Pošta može promijenit svoje cijene, zaprimanja.. ne isporuke, a tu je problem, jer naprosto naručene pošiljke ne stižu, sve uredno ide do granice, tj do centralne sortirnice gdje se skuplja na hrpu i ne raznosi-distribuira.. stoji.. nema isporuke, nema obavijesti, nema ničega, osim trackinga koji kaže posljednji podatak kad je iz HU poslano u HR.. i to je to.. a ovim se to ne može pormijeniti, može naprosto zaposlenim poštarima-osobama, kojih NEMA, tj ima par, jedan mjesec, idući ih opet nema, daju otkaz... nema djelatnika ni filipinaca, nema dostave-isporuke, nema ni obavijesti kako bi se pošiljka podigla na lokalnoj pošti-šalteru jer roba naprosto stoji u centralnoj sortirnici gdje korisnik-primatelj nema pristup.. osim tko zna šefa pa ga cimne i tad njegov paket dostave, no to je to.. ostalo ide na hrpu pri čemu jakuševačko brdo (smeća) izgleda kao manji problem ..

-hakomovo odobrenje podizanja cijene pošiljka nema nikakve veze s neisporukom i pošiljkama iz kine .. dok bi trebalo malo ispitati 'kriterij' po kojem sve što dolazi iz hu-budimpešte ide na spomenutu hrpu jakuševac-2.. ne u dostavu-isporuku, jer ne mogu ništa nikako naplatiti, no odgovornost postoji.. a hakom je regulator koji to zna ili ne zna? npr što je hakom poduzeo u vezi prošlomjesečnog bacanja pošte u smeće? kazna? odgovornost? .. ništa, nema vijesti do ove, povišenje cijena, koje im ne može pomoći u ovom problemu osim ako opet ponove priču s žutim papirićem za 4,5kn od prije par godina, a hakom ako je kratkotrajnog pamćenja, zna odogovor poštanske unije.. ili ni hakom ne zna ništa..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
15 godina
Poskupljenje od 50% u godinu i po...
Al' zato je usluga africka. 😅 🤣
Brkoni

5 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

-bla, bla, .. bla.. (podizanje cijene poštarine-pošiljka, i-ili plaća..) pošiljke ne isporučuju, ne stižu, nema.. ništa što dolazi s istoka kroz mađarsku.

-važno, podizanje cijena, nema veze s pošiljkom koju kao kupac očekujemo, tj pošta može poskupjeti naplatu svoje usluge, no ne može drugoj strani + poštanska unija koja je ipak iznad, pa se za većinu online šopinga s plaćenom dostavom ne mijenja apsolutno ništa, što se tiče cijene, jer to regulira međunarodno poštansko tijelo i kao za žute papiriće mada im hakom nešto odobri nakon upozorenja nadređenih se opamete, .. no to baš ništa ne mijenja s dostavom, tj ne-dostavom, neisporukom ničeg, .. osim prošlomjesečnog primjera kad je poštar poštu bacio u smeće i to završilo u medijima, no nikom ništa, ide se dalje. Posljedice? Sankcije? Odgovornost? -ništa?

-oni koji ne znaju kako globalna poštanska usluga-pravilo-ugovor funkcionira.. 'reciprocitetom', tj nije važno koliko malo-puno netko u zaprimanju naplati za slanje pošiljke-pisma, recimo 1€ ili 100€.. taj poštar-1. se obveže zaprimljeno isporučiti .. ostatak puta lančano posrednici samo prosljeđuju, ne naplaćuju, ja-tebi-ti-meni, računa se kao reciprocitet, nije važno šaljem li pismo na grenladn ili s grenlanda meni, kao ni cijena tu-tamo, tj za cijenu poštarine pošta će isporučiti na cilj, dok se računa da će koliko god pisama pošaljem recimo djedmrazu, on jednako-podjednako poslati kao odgovor nazad.. i zato recirpocitet funkcionira.. no to vrijedi samo za 'normalnu komunikaciju' kao pisanje pisma-razglednice i sl. korespondencije npr osoba-obitelj.. ne vrijedi za kinu i trgovinu, jer tad je 99% prometa pošiljaka jednosmjerno, kinez (trgovina) šalje, kupac prima.. nitko u lancu ne dobije ništa, jer su to pravila poštanske unije, stvorena za djedmraza-pisma.. reciprocitet i praktična nemogućnost da se drugačije-bolje to riješi a da pri tome nitko u lancu nije nezadovoljan.

- u šopingu iz kine, poštarina je plaćena kinezu, kineskoj pošti, .. hrvatska pošta s tim nema ništa, tj promjena cijenika baš nikakve veze nema s tim .. osim ako će opet posegnuti za 'žutim papirićem' no kako je prošli odgovor bio nema razloga da ponovljen bude različit. Pošta može promijenit svoje cijene, zaprimanja.. ne isporuke, a tu je problem, jer naprosto naručene pošiljke ne stižu, sve uredno ide do granice, tj do centralne sortirnice gdje se skuplja na hrpu i ne raznosi-distribuira.. stoji.. nema isporuke, nema obavijesti, nema ničega, osim trackinga koji kaže posljednji podatak kad je iz HU poslano u HR.. i to je to.. a ovim se to ne može pormijeniti, može naprosto zaposlenim poštarima-osobama, kojih NEMA, tj ima par, jedan mjesec, idući ih opet nema, daju otkaz... nema djelatnika ni filipinaca, nema dostave-isporuke, nema ni obavijesti kako bi se pošiljka podigla na lokalnoj pošti-šalteru jer roba naprosto stoji u centralnoj sortirnici gdje korisnik-primatelj nema pristup.. osim tko zna šefa pa ga cimne i tad njegov paket dostave, no to je to.. ostalo ide na hrpu pri čemu jakuševačko brdo (smeća) izgleda kao manji problem ..

-hakomovo odobrenje podizanja cijene pošiljka nema nikakve veze s neisporukom i pošiljkama iz kine .. dok bi trebalo malo ispitati 'kriterij' po kojem sve što dolazi iz hu-budimpešte ide na spomenutu hrpu jakuševac-2.. ne u dostavu-isporuku, jer ne mogu ništa nikako naplatiti, no odgovornost postoji.. a hakom je regulator koji to zna ili ne zna? npr što je hakom poduzeo u vezi prošlomjesečnog bacanja pošte u smeće? kazna? odgovornost? .. ništa, nema vijesti do ove, povišenje cijena, koje im ne može pomoći u ovom problemu osim ako opet ponove priču s žutim papirićem za 4,5kn od prije par godina, a hakom ako je kratkotrajnog pamćenja, zna odogovor poštanske unije.. ili ni hakom ne zna ništa..

Druge dvije pošiljke , obje preko Mađarske, ali ne preko pošte nego preko DPD-a, uredno stigle za 6-7 dana od Kine do mene u Nin...kako to, kako to?

Jedna od 2 dolara, druga od 5...sumnjam da se DPD obogatio na poštarini za razliku od pošte iz prvog primjera

Poanta je da mogu još 100 puta podići cijenu, al kvalitet usluge očito ne mogu

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 0:49 (segregator).
16 godina
ihush kaže...

.......a ovim se to ne može pormijeniti, može naprosto zaposlenim poštarima-osobama, kojih NEMA, tj ima par, jedan mjesec, idući ih opet nema, daju otkaz... nema djelatnika ni filipinaca, nema dostave-isporuke, nema ni obavijesti kako bi se pošiljka podigla na lokalnoj pošti-šalteru jer roba naprosto stoji u centralnoj sortirnici gdje korisnik-primatelj nema pristup.. osim tko zna šefa pa ga cimne i tad njegov paket dostave, no to je to.. ostalo ide na hrpu pri čemu jakuševačko brdo (smeća) izgleda kao manji problem ..

Plati ljude. Plati ljude! PLATI LJUDE!

Fuck you pay me!

Ali ubi me, ja oglase poste za sve te silne radnike ne mogu nigdje pronaci. Par oglasa na moj posao i 50 za postare po znj mjestima, svudje po jedan. Nigdje nema 50-100 komada za sortirnicu. Problem postoji jer ga tikvanje po uredima ne zele rjesiti. Pretpostavljam da se radi o hrpi parazita koja se uguzila i sad koci sve.

Linux, Arch Linux.
3 godine
segregator kaže...

malo o pošti:

čekam ko budala do 18.10 i kako ništa ne stiže, šaljem mail mađarskoj pošti, za 15

Meni nikada nije HP dostavljala bilo što s Alibabe ili Amazona.

Uvijek Overseas ili GLS

Izgleda da nemaš sreće sa zonom.

合氣道
3 godine
Brk kaže...
Poskupljenje od 50% u godinu i po...
Al' zato je usluga africka. 😅 🤣

Najbolja hrana je afrička !

Jedeš malo, ali imaš veliki stomak !

To je to.

合氣道
16 godina

Hrvatska pošta je najgora poštanska usluga u povijesti poštanskih usluga.

7 0 hvala 1
16 godina

Ma čak im mogu oprostiti ako se pošiljka zagubi, ali da 15 dana ne mogu odgovoriti na mail, dok Mađari

odgovore za par minuta...pa u Austrougarskoj bi vjerojatno brže dobio odgovor

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

saljem kolegi paket, cca 8kg, nije mali, nije lagan.

pitam tetu, kad ce doci, sutra-preksutra. neeee, za 10-tak dana?????? inace, lika, selo, kuzim da nije prioritet, ali brate, 10 dana.....

pitam ima li varijante da platim vise, a da to stigne u nekom normalnom roku? ima, 2 dana, 10 eura..... ajde, nije mi zao....

paket iz de narucen u petak navecer, stigao u utorak ujutro do mene. paket poslan 200km dalje isti dan, jos nije isporucen covjeku, okolica zg.....

eh, moj hp.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

haha moj dosao 30.07.2024 u HR i od tada je usao u crvotocinu kod HP i progutala ga crna rupa

4 godine
Zaporožac kaže...
segregator kaže...

malo o pošti:

Meni nikada nije HP dostavljala bilo što s Alibabe ili Amazona.

Uvijek Overseas ili GLS

Izgleda da nemaš sreće sa zonom.

Nema to veze sa zonom. Ako ti pise Aliexpress standard shipping ili ako doplatis onda je Overseas. Economy je uvijek HP i moli Biga da ti dodje paket.
Ja ako nije ukljuceno uvijek doplatim Aliexpress standard shipping

16 godina

Bez straha, sad ce usluga biti napokon na razini jer djelatnici dobivaju povecanje place: Hrvatska pošta povećava plaće radnicima za 20 posto (lidermedia.hr)

Austrija blog: https://austria-life.blogspot.com/

0 0 hvala 0
16 godina
Damir22 kaže...

pitam tetu, kad ce doci, sutra-preksutra. neeee, za 10-tak dana?????? inace, lika, selo, kuzim da nije prioritet, ali brate, 10 dana.....

pitam ima li varijante da platim vise, a da to stigne u nekom normalnom roku? ima, 2 dana, 10 eura..... ajde, nije mi zao....

paket iz de narucen u petak navecer, stigao u utorak ujutro do mene. paket poslan 200km dalje isti dan, jos nije isporucen covjeku, okolica zg.....

eh, moj hp.....

Ja za takve stvari koristim gls, popunis sve na internetu, dodju drugi dan do tebe, pokupe, imas tracking, isporuceno za 2 dana.

14 godina
Pixel kaže...
Damir22 kaže...

eh, moj hp.....

Ja za takve stvari koristim gls, popunis sve na internetu, dodju drugi dan do tebe, pokupe, imas tracking, isporuceno za 2 dana.

Slao nedavno grafičku iz Varaždina za Split i dan iza prikupa stiglo čovjeku na adresu, brzo i bezbolno. Na proljeće slao sat u Istru, također isti slučaj. HP čim dalje od mene a ove povišice sigurno neće poboljšati uslugu.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
3 godine

Kočija, golub pismonoša, dimni signali bilo šta samo da nije HP.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Zar itko još uvijek koristi usluge HP? Uz toliko pristojnih alternativa. Bit će da ih Temu drži na životu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Peruneph kaže...

Zar itko još uvijek koristi usluge HP? Uz toliko pristojnih alternativa. Bit će da ih Temu drži na životu.

Kad naručuješ nešto izvana, obično nemaš kontrolu nad tim preko koga će

pošiljatelj poslati. Kad JA šaljem nešto, normalno da koristim alternativu

14 godina

Naručena roba s Ekupi i Amazon DE 27.10. Obadvoje poslali robu 28.10.

Roba s Amazon došla 31.10, a zadnja poruka za robu s Ekupi je 28.10. - pošiljka vagana, pošiljka prispjela i ništa od onda.

0 0 hvala 0
8 godina

Ovu sa ekupi ti dostavlja paket24?

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
14 godina

Da, još uvijek nema robe. Glavno da su napisali "Više od 98% paketa dostavljamo idući radni dan".

Onih 2% ne dostavljaju nikad nego podijele između sebe.

Kao i robu s Aliexpressa, ako je nisi pokupio na vrijeme nestala je i nikad ne više nećeš dobiti. Pošta nema pojma gdje je, a onaj u Kini ima sve informacije. Tu poštu treba zatvoriti.

8 godina

Ja sam pretprošlu nedelju naručio na ekupi, došlo za tri dana, Paket24 isto.

Očito ovisi koji te dostavljač dopadne...

Imam sreće da kod mene sve dostavne službe imaju normalne dostavljače, nikad problema.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
15 godina

Samo ove godine već tri pošiljke koje su došle u HUBUDB BUDAPEST 1005 B nisam dobio.

Mađari kažu poslali smo, naši kažu nismo dobili ili nemamo pojma. Tracking number ih ne jebe.
Prošle godine od 15ak kom 2 nisu došle, isto HUBUDB BUDAPEST 1005 B

Ove godine mi je walking pad iz rijeke dolazio 12 dana
11 dana niti ovi u Rijeci na Kukuljanovu niti ovi Zagrebu nisu znali gdje je moj "paketić"
Na žalost HR pošta ima monopol na teže pakete
Nemaš kog nazvati, nema se kamo žaliti, totalni raspad sustava kao i sveg ostalog kod nas

Prije 2 godine:
iz kine u ZG za 6 dana, iz ZG i ZG 25!!! dana

iz Londona u Zg za 2 dana, iz ZG u ZG 18!!! dana

/rant

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naručio robu iz Zagreba, dostava preko Overseas me došla točno onoliko koliko je stajalo na računu, ni centa više (roba stigla za dva dana). Mislio sam da će me koštati više jer sam pokušao naručiti jedan kabel preko druge firme iz Zagreba, dostava bi me koštala skoro kao i taj kabel, dodatno su pokušali naplatiti jedan euro za dostavu pouzećem. Hoću reći, sve ovisi od koga naručujete, odnosnu koju dostavu koriste.

0 0 hvala 0
14 godina
Ne kužim, što je tu čudno što te je dostava koštala onoliko koliko je navedeno na računu? Nego koliko bi trebala koštati?
15 godina
kipo kaže...
Ne kužim, što je tu čudno što te je dostava koštala onoliko koliko je navedeno na računu? Nego koliko bi trebala koštati?

Konkretno, cijena na web shopu je bila 103,50 EUR, točno toliko je i koštalo pouzeće. Prijatelju sam naručio USB stick, pouzeće je došlo oko 8 EUR. Možda ovisi o cijeni, možda je onako kako sam rekao: ovisno od koga se naručuje i tko dostavlja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice