HRT 2 HD: eksperiment koji traje cijelo desetljeće

poruka: 339
|
čitano: 104.621
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HRT 2 HD: eksperiment koji traje cijelo desetljeće".
14 godina
Re: HRT 2 HD: eksperiment koji traje cijelo desetl
Spike1983 kaže...

kak HT moze od 2009-te prikazivat HD (vise od jednog kanala) a hrt nemoze ni dan danas?

kakve su to specijalne regulative koje hrt mora ispoštovat a jedan HT nemora? 

Ne treba miješati kruške i jabuke. 

HRT ima nacionalnu koncesiju emitiranja u DVB-T multipleksima koji imaju zakupljen prostor unutar multipleksa. IPTV je kategorija za sebe. Ima drugačiju regulativu i neovisan je o većini pravila kojima Agencija za elektroničke medije regulira tržište. Odnosno, pravila su puno mekša za IPTV.

16 godina

Dobro, ali zašto preko satelita nema hd? To je pitanje. Ima i kapaciteta i sve...

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zakup satelita je skuplji u startu za veći bandwith. A i produkcija ako nije cijela u HD-u, nema smisla raditi HD output...

17 godina
neaktivan
Formalno stoji da je regulativa takva kakva je, ali nam sve govori da ni u državnoj upravi, a ni u HTVu nema nekog entuzijazma da se nešto brzo i kvalitetno napravi. Gleda se da plaćica sjedne na vrijeme i da se odradi koliko se baš mora.

Imali smo sličnu situaciju sa stereo zvukom, teletekstom i 16:9 omjerom, koji su svi kasnili godinama (VPS uopće nije uveden), a da nije bilo nikakvih pravnih prepreka.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

2 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Mary Sue kaže...

Testna kartica trebala bi se pojaviti prije sljedećega četvrtka, a više od toga - ne znam.

Nisam lagala. Testna je kartica on air. :)

All work and no play makes Jack a dull boy.
8 godina
protjeran
Mary Sue kaže...
Mary Sue kaže...

Testna kartica trebala bi se pojaviti prije sljedećega četvrtka, a više od toga - ne znam.

Testna kartica?

15 godina
neaktivan
ridealong kaže...
Mary Sue kaže...
Mary Sue kaže...

Testna kartica?

Da, testna kartica.

https://en.wikipedia.org/wiki/Test_card

9 godina
protjeran

HTV na prisavlju treba ukinuti i ugasit odmah sad poslje SP u Rusiji tamo samo rade uhljebi i teški neradnici ali eto samo da prođe SP pa ih onda fino ugasit.

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Miro, očekujem članak s uputama kako gledati. :)

All work and no play makes Jack a dull boy.

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Marko :D kaže...
ridealong kaže...
Mary Sue kaže...
Mary Sue kaže...

Testna kartica?

Da, testna kartica.

https://en.wikipedia.org/wiki/Test_card

Teško je napisati - test sliku / probnu sliku? U svakom slučaju imalo je to čudo neki svoj specifični naziv ali za testnu karticu nisam nikada čuo.

15 godina

na nekom forumu sam pročitao da će hrt2 i nakon prvenstva ostati u hd-u (ali unutar tvrtke) dok će se za emitiranje slati sd, a da će hrt1 preaciti u hd do kraja godine. po tome bi onda emitiranje u hevcu počelo 1.1.2019. jel netko zna nešto više o tome?

nemam za potpis

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Seki001 kaže...

HTV na prisavlju treba ukinuti i ugasit odmah sad poslje SP u Rusiji tamo samo rade uhljebi i teški neradnici ali eto samo da prođe SP pa ih onda fino ugasit.

X

Zajebano bi bilo jer koliko ih tamo ima komotno bi mogli kvalitetan ustanak organizirat i napravit. 

17 godina
neaktivan
tenac kaže...

na nekom forumu sam pročitao da će hrt2 i nakon prvenstva ostati u hd-u (ali unutar tvrtke) dok će se za emitiranje slati sd, a da će hrt1 preaciti u hd do kraja godine. po tome bi onda emitiranje u hevcu počelo 1.1.2019. jel netko zna nešto više o tome?

Htv nema puno veze s emitiranjem, time se bave OIV. Za početak bi trebali vidjeti nekakvo testno emitiranje, a o tome se još ni ne priča, tako da 1.2019. ne zvuči previše realno. Negdje sam vidio da se spominje i 2020.

15 godina
Visak kaže...
tenac kaže...

Htv nema puno veze s emitiranjem, time se bave OIV. Za početak bi trebali vidjeti nekakvo testno emitiranje, a o tome se još ni ne priča, tako da 1.2019. ne zvuči previše realno. Negdje sam vidio da se spominje i 2020.

da al ih to ne sprječava da unutar tvrtke počnu s reorganizacijom (navodno će i rtl početi prelazak na hd pred kraj godine). brine me jedino da godinu dana nismo ništa čuli od hakoma u vezi prelaska na dvb-t2, tako da me nebi čudilo i da odgode na 31.12.2019. to bi bilo tipično hrvatski

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2018 7:53 (tenac).
17 godina
neaktivan
Ne sprečava ih, ali iz toga ne proizlazi da OIV počinje emitirati hevc 1.1.2019.

0 0 hvala 0
13 godina

Kakvo razoćaranje ja sam očekivao da će biti 1080p a ne 1080i...
A sad vidim da vrte i ove u 576i.. zato meni  kad gledam snimke (snimano sa TV-a) na kompu ima čudne onako linije tj slika ovako izgleda...ja reko to je do previše kompresije..kad ono to je i original tako..Valjda se to neće toliko primjeriti na 1080i kao na 576..i vjv idu u 50fps http://www.fcp.co/images/stories/2015/10_2015/interlaced_fcpx/fcpx_progressive_interlaced.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1080p? Pa da bi emitirali 1080p morali bi maknuti sve kanale iz tog multiplexa...

9 godina
protjeran

Netalasajte previše i šutite kakav sad 1080p nama hrvatima 1080i je i više nego ok nismo mi takve mušice sad za ovih mjesec dana  SP u rusiji neš ti sad razlike između 1080p i 1080i sve je to nama hrvatima isti qurac.A fino kad prođe ovih mjesec dana odmah nek vraćaju na SD rezu ipak je to HTV njih je bolje gledat u SD nego u FHD još da nastavimo gledat one silne uhljebe i uhljebuše u HD kvaliteti a jok nemojte to ko Boga vas molim.To bi već bilo mučenje.

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i dosta te jebene digitalizacije, ne može pošten rvacki čovijek ni snijeg na TVu gledati kao nekoć u jugokomunističko tamnici !!!

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stigao na max tv... Kanal 34
16 godina

Kad su pregovarali o frekvencijama onda su se hvalili jaku su dobro ispregovarali. Sad ispada da ne možemo vise od par kanala gledat. Kakva je sad situacija sa fhd takva ce biti i sa 4k. Kad već nisu prešli do sad na hd, to treba preskočiti i odmah u 4k preci. Ipak Pričamo o 2019-2021...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Znači sad kad su sve televizije kupile HD opremu, trebaju to baciti i kupovati novu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
acarnoje kaže...

Kad su pregovarali o frekvencijama onda su se hvalili jaku su dobro ispregovarali. Sad ispada da ne možemo vise od par kanala gledat. Kakva je sad situacija sa fhd takva ce biti i sa 4k. Kad već nisu prešli do sad na hd, to treba preskočiti i odmah u 4k preci. Ipak Pričamo o 2019-2021...

Koliko mi je poznato ispregovarano je OK da nisu opet političari zas****li. U sveopćem uvlačenju kod pregovaranja o ulasku u EU poltroni na vlasti su denacionalizirali HRTplus i nacionalnu frekvenciju dali 2004.godine RTLu. I opet je svatko drugi kriv osim naroda koji je opet takve poltrone birao.

Kradi bagro, kradi. Dabogda vam za lijekove trebalo!
16 godina
Visak kaže...
Znači sad kad su sve televizije kupile HD opremu, trebaju to baciti i kupovati novu?

Kratko i jasno : DA! To ce biti skoro zastarjela oprema 2021 godine. Idioti, kad se odabirao standard za DVB-T trebao se odabrati odmah MPEG-4. Sad bismo ovdje pričali kako ćemo 21 preci na 4k a ne tek na fhd...

15 godina
acarnoje kaže...
Visak kaže...

Kratko i jasno : DA! To ce biti skoro zastarjela oprema 2021 godine. Idioti, kad se odabirao standard za DVB-T trebao se odabrati odmah MPEG-4. Sad bismo ovdje pričali kako ćemo 21 preci na 4k a ne tek na fhd...

pa hevc je novi standard što se tiče televizije. ove godine ili prošle je tek uveden u njemačkoj, a godinu prije se tek počeo uvoditi u televizore, a što je najvažnije omogućuje emitiranje u 4k. vjerojatno ćemo imati testno emitiranje svjetskih i europskih prvenstava u 4k do 2042. :P

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2018 14:54 (tenac).
15 godina
neaktivan

Kad prebacim s HRT 2 na HRT 2 HD, prvih par sekundi mi slika laga i nakon toga je sve u redu. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li ovaj HRT2 HD dostupan u osnovnom paketu MaxTV-a? Pitam jer ga ne vidim.

0 0 hvala 0
14 godina
Marko :D kaže...

Kad prebacim s HRT 2 na HRT 2 HD, prvih par sekundi mi slika laga i nakon toga je sve u redu. 

Ja sam još sa televizorom na 720p rezoluciji, pa se pitam glasno, kolika je rezolucija na HTV2 ?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

HRT 2 HD je 1080i. 

7 godina
neaktivan

Zna možda neko, kako bi u Sloveniji mogli gledati HRT 2 HD, jer nam naši operateri u času utakmice ugasne HRT2 i tako, trebamo gledati utakmice na slovenskom kanalu, a komentatori su loši :)
Hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice