Homeopatija na udaru sudskog čekića

poruka: 225
|
čitano: 53.989
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Homeopatija na udaru sudskog čekića".
17 godina
protjeran

Ljudi moji ima toliko neizlječivih boleština na svijetu i onda se ekipa iz medicine čudi čudom, zašto se ljudi okreću alternativnom lječenju.

Valjda misle da to rade iz obijesti ili hobija.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Homeopatija na udaru sudskog čekića
mbaksa kaže...

Feudalac kaže...
Međutim, iz ove rasprave vidiš da postoje bolesti za koje smo svi, manje-više, otpisani. 40 godina nakon što je proglašen rat raku - i dalje umire jednak broj ljudi.

Koliko se sjećam, kad sam zadnji put gledao grafove, za ono što sam gledao nije se umiralo u istom broju. Tako da ne znam o kojim bolestima ti pričaš.

Gledam i ja grafove, lijepi pad unazad dvadeset godina, američki institut za rak objavio pad smrtnosti za 25% i tako dalje. Pa se sjetim predavanja jednog uvaženog profesora i skoknem do CDC stranica i tamo jedan do drugog dva grafa - jedan pokazuje značaj pad, a drugi rast. Ovaj koji raste je ukupan broj umrlih od raka u svakoj godini, iako su sve brojke od incidencije do duljeg preživljavanja nakon dijagnoze navodno sve bolje. Pa sad si ti misli. Ja bih ipak prevagu dao ukupnom broju mrtvih jer je to običan zbroj koji nije prošao bilo kakvo statističko masiranje. Manje je, naravno , mrtvih od raka pluća. Ne zato što je netko pronašao lijek već je u pitanju obična prevencija.

Ja rekoh
17 godina
moderator
Feudalac kaže...
Gledam i ja grafove, lijepi pad unazad dvadeset godina, američki institut za rak objavio pad smrtnosti za 25% i tako dalje. Pa se sjetim predavanja jednog uvaženog profesora i skoknem do CDC stranica i tamo jedan do drugog dva grafa - jedan pokazuje značaj pad, a drugi rast. Ovaj koji raste je ukupan broj umrlih od raka u svakoj godini, iako su sve brojke od incidencije do duljeg preživljavanja nakon dijagnoze navodno sve bolje.

Link?

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Feudalac kaže...
Gledam i ja grafove, lijepi pad unazad dvadeset godina, američki institut za rak objavio pad smrtnosti za 25% i tako dalje. Pa se sjetim predavanja jednog uvaženog profesora i skoknem do CDC stranica i tamo jedan do drugog dva grafa - jedan pokazuje značaj pad, a drugi rast. Ovaj koji raste je ukupan broj umrlih od raka u svakoj godini, iako su sve brojke od incidencije do duljeg preživljavanja nakon dijagnoze navodno sve bolje.

Link?

https://gis.cdc.gov/Cancer/USCS/DataViz.html

onda odaberi tab Trends i klikni dolje ispod Cancer deaths.

Ja rekoh
17 godina
moderator

Spominješ "statističko masiranje", a upravo si ti pokušao iskoristiti statističko masiranje da pokušaš "dokazati" nešto što nije istinito. Broj smrti od raka raste zato jer je rastao broj oboljelih od raka (koji je, između ostalog, rastao i zbog rasta populacije), a postotak umrlih među oboljelima od raka pada (znači, kad se anulira rast populacije).

Pa sad... Hoćeš li prihvatiti da si bio u zabludi? Shvaćam da je to malo nezgodno kad daš grafikon koji pobija tvoju tvrdnju i koji, nešto apsolutno prestrašno, potencijalno pokazuje poboljšanje uspješnosti u liječenju, ali ono... Računam na to da ćeš prihvatiti dokaz koji si sam iznio (samo si ga pogrešno interpretirao). 

12 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ovakvo neznanje ne čudi s obzirom da se na policama ljekarni nalaze proizvodi označeni kao homeopatski pripravci, a zapravo sadrže aktivnu tvar. Sestra mi je tražila kapi za nos na biljnoj bazi i kad je došla doma čita "homeopatski pripravak". Na prvu je pošizila i mislila ići vratiti kapi, ali je onda pažljivije pročitala deklaraciju i vidjela da sadrže eterična ulja, te kapsaicin, što bi značilo da onaj tko je napisao "homeopatski pripravak" ili nema pojma što je homeopatija ili koristi zakonsku rupu za plasirati proizvod na tržište uz manju kontrolu.

Zato što je kod nas fitoterapija praktički svedena na posprdan naziv "travar" a homeopatija je sad IN pa imaju više šanse da prodaju proizvod ako ga nazovu homeopatskim pripravkom iako veze nema sa homeoterapijom.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
10 godina

Htio bih reći nešto o tumačenju da "voda pamti". Ono je neosnovano. Struktura vode je izrazito složena i ona se mijenja djelovanjem otopljene tvari. No kada otopljene tvari više nema, ona se vraća na staro, uspostavlja se  nova ravnoteža, već u milijuntinki sekunde. Tako se stvaraju pseudoznanstvene teorije: uzme se dio istine, a onda se drugi dio istine prešuti. 

7 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Spominješ "statističko masiranje", a upravo si ti pokušao iskoristiti statističko masiranje da pokušaš "dokazati" nešto što nije istinito. Broj smrti od raka raste zato jer je rastao broj oboljelih od raka (koji je, između ostalog, rastao i zbog rasta populacije), a postotak umrlih među oboljelima od raka pada (znači, kad se anulira rast populacije).

Pa sad... Hoćeš li prihvatiti da si bio u zabludi? Shvaćam da je to malo nezgodno kad daš grafikon koji pobija tvoju tvrdnju i koji, nešto apsolutno prestrašno, potencijalno pokazuje poboljšanje uspješnosti u liječenju, ali ono... Računam na to da ćeš prihvatiti dokaz koji si sam iznio (samo si ga pogrešno interpretirao). 

E vidiš, ti si u zabludi. Broj novooboljelih od raka je unatoč rastu stanovništa praktično konstantan. Od 99-15 stanovništvo im raste za 15%, ali istovremeno pada incidencija (broj dijagnoza na 100.000 stanovnika) tako da im je ukupan broj novih dijagnoza po godini praktično identičan u svih tih 15 godina 99-te je bilo 1,369 milijuna, a 15-te 1,399 milijuna ili samo dva posto razlike dok je broj mrtvih po godini narastao za 8%. Taj postotak umrlih koji pada se zove age adjusted i komparira im se s najgorom godinom kada su imali najveću incidenciju - dakle tipično masiranje podataka

Ja rekoh
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

znam i ja jednog junfera koji ima sličan stav za sex, uopće mu nije jasno čemu toliko slinjenja

Htio si napisati; "znao sam ja jednoga JunGfera koji je imao sličan stav prema seksu"

Izgleda po tvome veselju da si to riješio osobno...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
13 godina
markoBT kaže...
Visak kaže...
markoBT kaže...

Zašt DartMarkusov frend sa faksa vrijedi, a mbaksina bljižnja ne vrijedi? 

Jel u tvojim fantazijama ti određuješ kako stvari idu ili netko drugi?

Ako si pobrkao lončiće, onda u redu, svakome se to može desit. Ako nisi, bi li mi pojasnio što je pjesnik htio reći. 

Htio je klasično diskreditirat nešto umjesto dati konstruktivnu kritiku/pitanje.

Visak je inače jedan od boljih i tolerantnijih forumaša, pa me zapravo čudi reakcija.

Smješno je što bih i ja ovako reagirao prije neke 2-3 godine, a u društveno-socijalnim pitanjima se potpuno slažem s njim bilo što napisao.

Ja sam i dalje 90% skeptičan prema svemu što nosi naziv alternativa. Podsvjest i kritičko razmišljanje mi govore jedno, dok je pak mali dio mene otvoren za drukčiji pogled

i nikad nije zatvoren za propitkivanja (bilo čega).

markoBT kaže...

Ali postoje i oni treći koji ne prihvačaju tako lako te činjenice i vele: kad nećete pomoć vi, oće ovi drugi. I počnu lutat po svijetu tražeći slamku spasa. A uvjek se nađe dobrih ljudi koji će im pružit tu slamku, naravno uz pravičnu naknadu, jer i dobri ljudi moraju jesti, piti i raditi sve one stvari koje rade i ostali ljudi, a to košta.

Nećeš vjerovat koliko su ljudi (koji su prebolili tešku bolest) zapravo solidarni. Ono, najbolje znaju jel su naučili na vlastitoj koži.

Kad sam tražio kontakte (prvo od kolege) za ulje, niti jedna osoba koja se borila sa karcinomom nije se ustručavala za pomoć. Bez ikakvih naknada.

Bio je jedan dečko (bivši rakaš) u okolici Omiša koji je davao ulje ljudima BESPLATNO uz predočenje dijagnoze. Dakle papiri 10/10 i čovjek pomogne.

Naravno, imao je toliku navalu da mu je i policija došla na vrat. Sad ga naravno ne može nać ni FBi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 7:13 (DarthMarkus).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Osim samog rasta broja stanovništva imaš tu još neke stvari. Poboljšanje medicinske skrbi i dijagnoze, danas svatko tko dobije rak ode kod doktora i kao uzrok smrti mu se navodi rak. Prije 50 godina to nije bilo tako, prije 100 da ne pričamo. Prije su ljudi umirali od starosti ili prirodnom smrću danas svaku smrt točno kategoriziraju.

13 godina
mbaksa kaže...
DarthMarkus kaže...

Jedina stvar koja na njemu direktno djeluje je ulje cbd-a. Dakle - NI JEDAN PROPISANI LIJEK mu nije olakšao bolove, nego JEBENO ULJE CBD-a koje ima mizeran postatak THC-a (gotovo ništa), dakle potpuno je legalno, ali skupo ko sam đavo.

Za sada DIREKTNO vidim da mu to pomaže, dok ostalo NE.

Direktno mu pomaže - za što? Smanjuje mu bol? Jesam li ja igdje napisao da mu neće smanjiti bol?

Posve druga stvar je ako ćeš tvrditi da mu to liječi rak.

Opet ti o širenju vidika. Pomaže ljudima u vezi bolova. Nema nekih indikacija da im liječi bolest. Polako se rade istraživanja, ali dosad nisam vidio ništa osobito obećavajućeg. Marihuana i njezini spojevi se pokušavaju zbog nekog razloga proglasiti nekakvom novom super-biljkom, no gdje su dokazi da stvarno djeluje? Mislim da je vrijeme da ti počneš širiti vidike, i da iz svojih "anegdota" prestaneš izvoditi zaključke koje iz njih ne možeš izvesti.

Osoba sa terminalnim stadijem nije sposobna popeti se stepenicama. Nadrkana i živčana je zbog svoje nemoći do razine ludila. Bol se može ubiti morfijem u tabletama, no onda je ušlagirana.

Ovo je potpuno nova razina. Dakle, bez ovog ulja moj stari bi vjerovatno potpuno atrofirao na kauču. Ovako se kreće i doslovno funkcionira u svim dnevnim ritualima i NIJE ušlagiran.

Bez TBC ulja je bio toliko u kcu (nije se dizao iz kreveta), da me je zvao da dođem iz ZG-a da se oprosti.

Čovjek koji se bori i giba sigurno ima veće šanse nego netko tko se pustio. U najgorem slučaju produljuje mu život i daje mi šansu da ga zapamtimo kao lucidnog.

Tu čak i ti kao turboracionalni pragmatik moraš stavit + alternativi (ako je to uopće to). 

P.S. Ja odgovorno tvrdim da je konoplja super biljka, ako ne zbog liječenja onda zbog gore navedenih razloga.

Sto se tiče liječenja, ni u ludili ne mogu tvrditi da direktno ubija rak, ali mogu trvditi da postoje ljudi koje je medicina otpisala i koji su se opravili uz određene kure. Koliko je to autosugestija, vlastita anomalija u organizmu, genetika etc vs utjecaj altetrnativnog liječenje ne znam.

Očekuj najgore, nadaj se najboljem. My 2 cents.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 7:58 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 2
8 godina
protjeran
markoBT kaže...

Ali postoje i oni treći koji ne prihvačaju tako lako te činjenice i vele: kad nećete pomoć vi, oće ovi drugi. I počnu lutat po svijetu tražeći slamku spasa. A uvjek se nađe dobrih ljudi koji će im pružit tu slamku, naravno uz pravičnu naknadu, jer i dobri ljudi moraju jesti, piti i raditi sve one stvari koje rade i ostali ljudi, a to košta.

Dobri ljudi ?!

Dobri ljudi u tom kontekstu pomaganje NE naplaćuju ili maju obrt, pa lijepo izdaju fiskalni račun, plaćaju državi doprinose, porez što 99% tih lopova ne čini.

Da, lopovi su jer otimaju od ljudi teško stečenu imovinu, a za što ?

Poslije 90-ih pojavilo se tisuće tih bezveznjaka, bioenergetičara, reiki "terapeuta", Anta Pavlovića, bezveznjaka svake vrste, nadriliječnika.

Dugo sam na ovoj planeti i bio sam i ja teško bolestan, spasilo me zamislite "zračenje", da,  dobio sam kancer s 26 godina, išao mjesec dana svaki dan po nekada zvanu "kobaltnu bombu" i evo me, živ i zdrav.

Majka je imala karcinom cerviksa maternice, prošla je i kemo i zračenje i zamislite "čuda", živa je već 15 godina od tada, eno je šeta po dvorištu s 83 godine.

Otac je nažalost dobio rak jetre (Klatskin tumor)... nije ni znao da ga ima do mjesec i pol prije smrti. Tu ne pomaže ni zračenje ni kemo, samo čekaš kraj.

Ljudi nemaju pojma da kemoterapija i zračenje ne moraju značiti kraj, milijuni ljudi na svijetu su POTPUNO IZLIJEČENI za što kod MEDICINE postoje evidentni liječnički nalazi, početak i kraj liječenja, praćenje bolesti.

ZAŠTO toga nema kod nadriliječnika ?

Dajte jedan medicinski nalaz da je čovjek imao teži oblik kancera , da je po medicinskoj dijagnozi morao ići na kemoterapiju i zračenje ali eto nije išao jer mu je pomogao neki neuki bezveznjak.

Samo jedan molim.

Ja imam nalaze, čuvam ih, ponosan sam na moje i majčine doktore.

To hvaljenje nadriliječnika je u suštini opasno a na forumima mi igleda kao trolanje..

Isto kao da ja kažem kako ću vam popraviti PC "na daljinu" samo gledajući u sliku vašega lijepog računala koju mi pošaljete.

Prvo mi pošaljite 500kn jer se jako naprežem i "dobar sam čovjek" a moram jesti, piti, siromašan sam, duhovan, molim se bogu za vaše računalo.

Mislim da bi me brzo stjerali s ovoga i svakog informatičkog foruma.

Ista stvar je i s propagiranjem nadriliječništva te mislim da o tim bezvezarijama ne treba ni raspravljati već ih treba stući u korijenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 8:14 (Anđeo bez falinge).
12 godina
Anđeo bez falinge kaže...
picajzla0707 kaže...

znam i ja jednog junfera koji ima sličan stav za sex, uopće mu nije jasno čemu toliko slinjenja

Htio si napisati; "znao sam ja jednoga JunGfera koji je imao sličan stav prema seksu"

Izgleda po tvome veselju da si to riješio osobno...

znači sjećaš se... nadam se nisam bio grub 

13 godina
markoBT kaže...

Ali postoje i oni treći koji ne prihvačaju tako lako te činjenice i vele: kad nećete pomoć vi, oće ovi drugi. I počnu lutat po svijetu tražeći slamku spasa. A uvjek se nađe dobrih ljudi koji će im pružit tu slamku, naravno uz pravičnu naknadu, jer i dobri ljudi moraju jesti, piti i raditi sve one stvari koje rade i ostali ljudi, a to košta.

Dobri ljudi ?!

Dobri ljudi u tom kontekstu pomaganje NE naplaćuju ili maju obrt, pa lijepo izdaju fiskalni račun, plaćaju državi doprinose, porez što 99% tih lopova ne čini.

Poslije 90-ih pojavilo se tisuće tih bezveznjaka, bioenergetičara, reiki "terapeuta", Anta Pavlovića, bezveznjaka svake vrste, nadriliječnika.

Dugo sam na ovoj planeti i bio sam i ja teško bolestan, spasilo me zamislite "zračenje", da,  dobio sam kancer s 26 godina, išao mjesec dana svaki dan po nekada zvanu "kobaltnu bombu" i evo me, živ i zdrav.

Majka je imala karcinom cerviksa maternice, prošla je i kemo i zračenje i zamislite "čuda", živa je već 15 godina od tada, eno je šeta po dvorištu s 83 godine.

Otac je nažalost dobio rak jetre (Klatskin tumor)... nije ni znao da ga ima do mjesec i pol prije smrti. Tu ne pomaže ni zračenje ni kemo, samo čekaš kraj.

Ljudi nemaju pojma da kemoterapija i zračenje ne moraju značiti kraj, milijuni ljudi na svijetu su POTPUNO IZLIJEČENI za što kod MEDICINE postoje evidentni liječnički nalazi, početak i kraj liječenja, praćenje bolesti.

ZAŠTO toga nema kod nadriliječnika ?

Dajte jedan medicinski nalaz da je čovjek imao teži oblik kancera , da je po medicinskoj dijagnozi morao ići na kemoterapiju i zračenje ali eto nije išao jer mu je pomogao neki neuki bezveznjak.

Samo jedan molim.

Ja imam nalaze, čuvam ih, ponosan sam na moje i majčine doktore.

Drago mi je zbog tebe i majke, žao mi je zbog tvog oca. 

Sad sam u istoj situaciji.

Na jetri nema zračenja, jedino transplatacija, ako si pogodan, odnosno ako su tumori dovoljno mali i ako nemaš metastaza.

8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Sad sam u istoj situaciji.

Na jetri nema zračenja, jedino transplatacija, ako si pogodan, odnosno ako su tumori dovoljno mali i ako nemaš metastaza.

Hvala, suosjećam s tobom jer znam kako ti je.

Drži se ...

15 godina
protjeran

Evo posipam se pepelom i priznajem, nisam se do sad uopće interesiral provjeriti kaj je to Homeopatija (sad nakon kaj sam saznal kaj je to - I call bullšit on that one!), ja sam bil uvjeren da je to liječenje biljnim pripravcima i ljekovitim biljem.  

Apropo ulja od konoplje, vjerojatno ste čuli za stanovitog Ricka Simpsona - dakle lik je sebi izlječio rak kože (barem tako tvrdi) i nakon toga je počeo praviti ulje od konoplje i dijeliti ga okolo, kad su mu vlasti zaplijenile ulje i počupale biljke, frajer je opet posadio i opet dijelio okolo ulje, uvijek za đabe. Bio je u reštu, na sudu itd.. i dalje svejedno hoda po svijetu o svom trošku (bio je i kod nas nedugo) i informira ljude. Ima dokumentarac na netu "Run from the cure" koji cijelu priču zorno prikazuje. Ja čisto sumnjam da bi netko prolazio kroz sve to a da nema činjenično uporište da to ulje u nekim slučajevima fakat pomaže.

Kod tog ulja je problem kaj ima puno lopina koji prodaju maslinovo ulje "infusano" sa marihuanom a ne "pravo" prema receptu R. Simpsona.

BTW moj stari je umro od raka i isto smo, nakon kaj je moderna medicina digla ruke od njega, isprobali "alternativnu" medicinu (doduše ne kojekakve bioenergičare, šamane i slično već prirodnu medicinu ali bez uspjeha -  tad još nisam čul za ulje od konoplje pa ne mogu komentirati jel bi to imalo kakvog učinka, ali da jesam isprobali bi i to jer, jbga u takvim se situacijama hvataš za slamke). No nakon svega tog sam postal skeptičan oko svih vrsta medicine, jer mom ocu se možda moglo pomoći, samo naša doktorica (koja je tipičan primjer da danas svaka budala može biti doktor) je njemu mjesecima prepisivala lijekove za bolove umjesto da ga je poslala na pretrage kad se žalio da ga boli noga i tek kad mui je noga naotekla ga je poslala na pretrage a onda je već bilo kasno.

Al kad vidim kak Baksa zagovara Big pharmu sere mi se, a stvar je opće kulture da su npr. kemoterapije ogledni primjer zarađivanja na tuđoj patnji i u većini slučajeva su beskorisne, nakon prve serije je većini pacijenata bolje a poslje svejedno umru jer se rak nakon nekog vremena opet vrati. (Frend mi je doktor i detaljno mi je objasnio kak to funkcionira sa kemoterapijama dakle izvor mi nije "Novi svjetski poredak", a i na istraživanju se 8 od 10 liječnika izjasnilo da se u slučaju malignog oboljena nebi podvrgnuli kemoterapiji).

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
ITman kaže...

Al kad vidim kak Baksa zagovara Big pharmu sere mi se, a stvar je opće kulture da su npr. kemoterapije ogledni primjer zarađivanja na tuđoj patnji i u većini slučajeva su beskorisne, nakon prve serije je većini pacijenata bolje a poslje svejedno umru jer se rak nakon nekog vremena opet vrati. (Frend mi je doktor i detaljno mi je objasnio kak to funkcionira sa kemoterapijama dakle izvor mi nije "Novi svjetski poredak", a i na istraživanju se 8 od 10 liječnika izjasnilo da se u slučaju malignog oboljena nebi podvrgnuli kemoterapiji).

Reći kemoterapije ne pomažu je smiješno.

Recimo, mom starom je pomoglo - dvaput. Znam nekoliko ljudi raznih godišta (od 4 do 80) kojima je pomogla. Kod djece (posebno sa specifičnim vrstama karcinoma) pomaže i u preko 90% slučajeva.

To su stvari koje napreduju i nažalost koštaju. Očekivati kako će nešto alternativno biti put u budućnost nije baš ni smiješno.

14 godina
Doc Berecki kaže...
krayz1e kaže...

... zanimljivo je i to da niti cjepiva ne prolaze nikakva klinička testiranja tako da niti djelovanje preko 90% cjepiva nikada nije dokazano, a nalaze se na tržištu.

Strahovito bih želio vidjeti link na provjereno dokumentirano podatke koji podržavaju ovu tvrdnju  :-)

Ja bi volio dva relevantna (uzorak od barem nekoliko desetaka subjekata na dugom periodu) istraživanja na temu bezazlenosti aluminijevih spojeva direktno ubrizganim u tijelo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 9:10 (axos).
13 godina

Meni je sestrična prošla uspješno kemoterapiju sa rakom dojke. Odstranila ju je tkđ.

Sad strahuje da joj se ne vrati. Pajdo od starog ju je isto prošao uspješno, ali mu se vratilo i više nije htio ponovo prolazit to sve.

PM mogu mislit koliko je to gadno, kad čovjek izabere radije smrt nego takvo liječenje.

Old Iggy kaže...

Recimo, mom starom je pomoglo - dvaput. Znam nekoliko ljudi raznih godišta (od 4 do 80) kojima je pomogla. Kod djece (posebno sa specifičnim vrstama karcinoma) pomaže i u preko 90% slučajeva.

To su stvari koje napreduju i nažalost koštaju. Očekivati kako će nešto alternativno biti put u budućnost nije baš ni smiješno.

Iggy, vjerujem da je i kemoterapija je svojevremeno bila alternativa. Možda griješim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 9:11 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ITman kaže...

Netko pati od selektivnog čitanja. Ovo istraživnje/upitnik se odnosio na uznapredovale oblike rata, agresivne vrste raka i metastaze gdje je stopa preživljavanja i produljenja života mala i uz kemoterapiju, a sama kemoterapija ti još onda dodatno pogorša opće fizičko stanje. Uglavnom liječnici su rekli da ako već moraju umrijeti da bi rađe živjeli kraće, ali bez posljedica kemoterpaije, nego upitno koliko duže uz iznimno neugodne nuspojave. 

Ni jedan doktor ne bi odbio kemoterapiju tamo gdje je ona ima vrlo dobre vjerojatnosti da ti značajnije produži život. I da, kemoterpaija je u prinicipu "otrov", agresivan lijek sa teškim nuspojavama koji uništava ili spriječava širenje stanica raka, ali normalno uz stanice raka uništava i zdrave stanice. Stvar je u tome što se zdrave stanice mogu djelomično obnoviti, a ubijanjem stanica raka si kupiš vrijeme. Nitko ne može garantirat da će biti 100% uspješno, da se rak neće vratiti ili da zbog agresivne terapije kemoterapijom ili zračenjem nećeš u budućnosti direktno zbog toga pokupit neku drugu bolest ili možda i novi tumor. 

No tu se u principu radi o produljenju života. Od raka ćeš umrijet za 6-12 mjeseci. Kemoterpaija ti može uz nuspojave i moguće buduće probleme dati 5-15-20-30 godina života.

Na tebi je da odlučiš. Hoćeš živjet još 6 mj bez mučnina/slabosti/bolova ili češ probat istripit sve to i dobit s obitelji još 10 godina uz neke druge posljedice. 

17 godina
DarthMarkus kaže...

Old Iggy kaže...

Iggy, vjerujem da je i kemoterapija je svojevremeno bila alternativa. Možda griješim.

Pitanje je što je to "alternativa". U pravilu sve ono što ima klasičan farmakološki razvoj nije.

BlackDog22 kaže...

I da, kemoterpaija je u prinicipu "otrov", agresivan lijek sa teškim nuspojavama koji uništava ili spriječava širenje stanica raka, ali normalno uz stanice raka uništava i zdrave stanice.

Nemoj generalizirati. Neke kemoterapije nisu ni toliko teške, s teškim nuspojavama i posljedicama.

17 godina
neaktivan

zaboravil si bracu:

on ti je, kao, badava, samo moraš donijeti cvijeće 

a propos homeos patosa, cucak i ja poremećaj žeđnjače liječimo ispijanjem "čiste" vodurine (pipuša, savinjon), kao pripravka gradskog vodovoda. ne bi vjerovao kako dobro djeluje. čak je dobra i za kupanje/kuhanje/zalijevanje vrta/bla, a plaćamo je banditu samo 16 novaca po kubiku. 

osvrt i na kemoterapiju: ako piješ čuveno vino (poslije klope), to bi bila terapija. ako piješ zagorski delanec, to je kemoterapija. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 9:51 (Ajar).
17 godina
axos kaže...
Doc Berecki kaže...
krayz1e kaže...

... zanimljivo je i to da niti cjepiva ne prolaze nikakva klinička testiranja tako da niti djelovanje preko 90% cjepiva nikada nije dokazano, a nalaze se na tržištu.

Strahovito bih želio vidjeti link na provjereno dokumentirano podatke koji podržavaju ovu tvrdnju  :-)

Ja bi volio dva relevantna (uzorak od barem nekoliko desetaka subjekata na dugom periodu) istraživanja na temu bezazlenosti aluminijevih spojeva direktno ubrizganim u tijelo.

Pubmed je fakat pun zanimljivih stvari. Recimo, jedan od clanaka se bas bavi dnevnim unosom aluminija u ljudsko tijelo:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1490425

Pa tako vele da je medijan na negdje oko 24 mg, a najvece doze su otprilike na 95 mg (za Sjevernu Ameriku), to su dnevne doze. Children's Hospital of Philadelphia (https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccine-ingredients/aluminum) navodi kako je doza aluminija u svim cjepivima koje dobiju u prvih 6 mjeseci 4.4 gram, no da recimo kroz dojenje unesu oko 7 grama. Ako roditelji koriste baby formulu, onda unesu ogromnih 117 grama i prvih 6 mjeseci. I ne samo to, tocno navode i kolicine aluminija koje se daju u svakom cjepivu (toliko o teorijama zavjere). Sto sad? Hocemo zabraniti dojenje jer mlijeko sadrzi aluminij? Ili mozda bolje da zabranimo kompletno unos hrane jer vidimo da unosimo ogromnu kolicinu aluminija (zajedno sa jos masu drugih teskih metala, poput olova, recimo) na dnevnoj bazi.

A ako hoces bas konkretne brojke, ovo je pregledni clanak na Pubmedu vezan uz adjuvanse na aluminijskoj bazi i njihovoj sigurnosti:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4615573/

Posebno citiram iz zakljucka:

"...Even, aluminum, an adjuvant in widespread human use for almost a century and given to billions of subjects, still has unanswered questions regarding its mechanism of action and its potential connection to conditions such as macrophagic myofasciitis or Alzheimer’s disease. While there can be no such thing as a 100% risk-free vaccine, any risks of immediate severe adverse reactions are extremely low for modern vaccines and consumers should have high confidence in the safety of available vaccines...."

Sto je upravo ono sto svi tvrdimo cijelo vrijeme.

15 godina
protjeran

Kemoterapije su u većini slučajeva kupovanje vremena - samo po kojoj cijeni.

A i vidi vraga, marica dokazano uklanja ili bar ublažava posljedice kemoterapije, kak sad to ak velite da je i alternativa bulšit.

Kak to da ološ poput Monsanta radi na GMO žiži ako ona nema nikakva ljekovita svojstva, kak to da Big pharma sintetizira žižu (npr. Marinol) ako je ona beskoristan drač za napušavanje?!?

Ja si to ovak gledam, većina ljudi se okreće ulju od kanabisa tek kad iscrpi sve opcije koje nudi moderna medicina, a tad je već možda kasno. A da probaju prvo sa uljem od kanabisa možda bi bilo više uspjeha.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ajar kaže... 

a propos homeos patosa, cucak i ja poremećaj žeđnjače liječimo ispijanjem "čiste" vodurine (pipuša, savinjon), kao pripravka gradskog vodovoda. ne bi vjerovao kako dobro djeluje. čak je dobra i za kupanje/kuhanje/zalijevanje vrta/bla, a plaćamo je banditu samo 16 novaca po kubiku. 

Jesi ti normalan? Pa zar ne znaš da pipuša sadrži dihidrogen monoksid? Kak to možeš konzumirati. Pa jel znaš koliko ljudi godišnje umre od te pošasti??

I još to daješ psu, pa zar nisi čuo da je dokazano kako su bijesni psi prije napada konzumirali DHMO? I to svi do jednoga. Sram te bilo. Treba te prijaviti udruzi za zaštitu životinja odmah 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
12 godina
ddarknessfairyy kaže...
Ajar kaže... 

Jesi ti normalan? Pa zar ne znaš da pipuša sadrži dihidrogen monoksid? Kak to možeš konzumirati. Pa jel znaš koliko ljudi godišnje umre od te pošasti??

I još to daješ psu, pa zar nisi čuo da je dokazano kako su bijesni psi prije napada konzumirali DHMO? I to svi do jednoga. Sram te bilo. Treba te prijaviti udruzi za zaštitu životinja odmah 

ništa ne znaš, vio zagreb angažirao je bracu koji svaki mjesec u pratnji mikija bandića obiđe onih 18 bazena i kanalizira sunčevu energiju direktno u vodenu memoriju, nakon čega zagrepčani (i njihovi psi) uživaju u ljekovitoj vodi, a jedina je nuspojava što se u vodenu memoriju imprinta i miki, pa zagrepčani koji žed utažuju direktno iz pipe podsvjesno glasaju za njega

da je tomu tako može se provjeriti u tajnim statistikama agrokora koje kažu da flaširanu vodu uglavnom kupuju pobornici zagrebačke oporbe

10 godina
neaktivan
ITman kaže...

A i vidi vraga, marica dokazano uklanja ili bar ublažava posljedice kemoterapije, kak sad to ak velite da je i alternativa bulšit.

Velika je razlika reći da ti kanabis može pomoći sa simptomima i reći da liječi rak. Da kanabis može ublažiti simptome i nelagode vjerujem, ali kad neko kaže sa THC ili kanabis liječi rak sam vrlo, vrlo skeptičan. Imam i previše iskustva s tim bolestima u okolini i ono u što sam siguran je da su ti biljni pripravci i ne znam ja što sve nisu ljudi probali obična prevara u većini slučajeva. Stanice imaju nekoliko sustava za provjeru ispravnosti rada i čak dvije kopije upute za samouništenje i kad to sve zakaže teško da možeš to nekakvim pripravcima izliječiti.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
17 godina
neaktivan
ITman kaže...

Kemoterapije su u većini slučajeva kupovanje vremena - samo po kojoj cijeni.

Kak to da ološ poput Monsanta radi na GMO žiži ako ona nema nikakva ljekovita svojstva, kak to da Big pharma sintetizira žižu (npr. Marinol) ako je ona beskoristan drač za napušavanje?!?

Ja si to ovak gledam, većina ljudi se okreće ulju od kanabisa tek kad iscrpi sve opcije koje nudi moderna medicina, a tad je već možda kasno. A da probaju prvo sa uljem od kanabisa možda bi bilo više uspjeha.

Marihuana nije niti bulshit niti alternativa pošto već dosta dugo postoji i upotrebljava se medicinska marihuana i možeš ju dobiti na recept od liječnika. Ne travara nego liječnika. Koristi se u svrhu ublažavanja određenih simptoma bolesti. Ono što je bullshit je da marihuana liječi bolesti, tipa rak i sl.

https://parkinsonsnewstoday.com/2018/02/19/medical-cannabis-safe-effective-older-patients-parkinsons/

17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Ajar kaže... 

Jedan od naziva za bjesnoću koji se koristi/o je i hidrofobija, tako da bjesan pas prije nego je nekog napao siguno nije konzumirao dihidrogen monoksid. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice